2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kabızlıkğa sabun kullanmak pek iyi değilmiş canım, onun yerine zeytinyağı dene bir de doktor bana "duphalac" diye bir bağırsak düzenleyici verdi "çaykaşığıyla kullan" dedi. sadece bir çay kaşığı verdim şimdi günde iki defa çıkıyor kesin bazen 3-4. tadı da çok güzel veledimin çok hoşuna gitti :)

Alllah Allah Ultra pirma kullanıyorum halbuki...Doğduğundan beri onu kullandım ve şimdi 2-3 gündür böle oldu...ne alsam denesem acabaaa

gözün aydın emzik meselesine çok sevindim, benimki hangisi olursa olsun işine gelmezse almıyor, ne aç olacak ne tok keyfi gelirse tutuyor. gıcık benim oğlum gıcık -tatlicadiarzu-

biz geç saatlerde banyo yaptırıyoruz şimdilik 1 gün arayla banyodan sonra hemen uyuyor zaten ertesi gün de biraz rötarlı da olsa benzer bir saatte uyuyor, bakalım başaracakmıyız

Alllah Allah Ultra pirma kullanıyorum halbuki...Doğduğundan beri onu kullandım ve şimdi 2-3 gündür böle oldu...ne alsam denesem acabaaa

canım inşallah çabuk geçer....bezden olabilir evet...ama benim kızımda da benzer bir şey olmuştu...daha doğrusu önce kızarıklık oldu... malum pişik ...ama o pişik daha sonra pütürlendi soyuldu kanadı...baktıkça içim acıyordu...15.-20.günlerdeydi...bu pişiğin ilerlemiş hali oluyor...o zaman ıslak mendil kullanıyordum doktor kullanma dedi...bıraktım...ve buna yediğin bir şey sebep olmuş olabilir dedi sütle geçtiği için...asitli şeyler yeme..özellikle domates,portakal ve muz....o zmanlar hala vardı bol bol portakal yemiştim ve muz...ama onları kesince pişik de iyileşti....bu arada doktor saf pamuk ve suyla sil...saf zeytinyağı sür demişti...hemen geçti...inşallah Duru'nunki öyle olmaz....

bebegi aglatan bana göre saçma yöntemin adı ferber.yazık yavruya ya.tabi herkes cocugunu nasıl istiyosa yetiştirir.ama cocugun güven duygusun kesinlikle sarsıyor.ben tracy'ciyim.tracy hogg'un kitabını okumanızı tavsiye ederim.bebegi besleyip aktivite yaptırıp yorarsınız,kundaklayıp koyup uyutun diyor.gerçi bu dediğim olayın özeti.baya taktikler vat uyutmak için.shh-pat yöntemi filan,ya da yatır-kaldır.bebekleri aglatmayalım lütfen.ve her agladıklarında kucagımıza alalım.

ben ilgilenmemeyi denedim önce mızıklama şeklinde olan ses yan odadaki annemi sıçratacak çığlıklara dönüştü. yok ya psikologlara da pedogojiye de güvenim kalmadı, ilk darbeyi göreve başladığımda yedim, ikinciyi de bebeğimle buluştuktan sonra sönme diye bir şey yok arkadaşlar, ilgilenmeyince unutma vaz geçme de yok yalan onlar :umursamaz:

iyi geceler hanımlar, herkes iyidir umarım,bebeklerin uyku problemlerinden konuşmuşsunuz bakıyorumda, benim kızda gece 12 den aşağı uyumuyor, bazen çok zor uyutuyorum, eğer erken uyumuşsa da gece saat 2-3 gibi uyanıp bir daha uyumuyor, bende henüz biz çözüm bulamadım bu işe :))

bence uyku konusunda mesele gündüz uykularını çok uzatmamak bir de akşam vakti çok uyutmamak. mesela akşam vakti uyutmayın oynatın. ben öyle yapıyorum 20-21 e kadar oyalayın... uyuyana kadar da zaten vakit geçiyor. bir de uyku vakti gelince alın tek başına odanıza geçin. ben bir de radyo açıyorum odasında çok kısık sesle klasik müzik çalıyor o da iyi oluyor. banyo da bebekleri acayip uyutuyor. yaz gelse geceleri banyo yaptırıp yatırırım.

onikide uyuduğu zaman erken kabul edip düzene girecek diye seviniyoruz biz :sinifsinif: onun normal uyku saati 2.30 mafoldumben

öğlenden gece2.30'a kadar uyanık mı duruyor?

tamamen uyanık durmuyo tabi canım, 1 saat uyuyorsa 1-2 saat bakınıyor gene uyandı yarım saat uyudu şimdi de uyandı büyük bir keyif:kedi:le sesler çıkararak elleriyle oynuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…