2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hasretyok canım ya özellikle sesli ortamda uyuttum hep ki alışssın sese diye... zaten normal konuşma sesine ya da tv sesine uyanmıyor sadece ani seslere tepki veriyor anlık seslere.. normal bşeymiş yeni doğanlarda oluyormuş rahatladım ben de

ben de devit veriyorum gunde 1 kere 3 damla
vitamini 40 dan sonra bırkatım
demir vermedi bana doktorum kan testı yaptılar gerek görmedi heralde

aynı durumdayız :)) biz de yapışığız kızımla..
sabah koltuğa bi oturuyoruz bi daha eşim gelene kdr kalkamıyoruz bazen sıkıntıdan sinirlerim bozuluyor.. ama bırkatığım an uyanıyor ben de ne iş yapabiliyorum ne bişey inşallah 3 aydan sonra düzelir düzene girer

canım cok geçmiş olsun inşallah hiç bi sorun yoktur. dualrımız sizinle canım

kizlar bebeklerin emzik biberon kasik gibi malzemelerini nasil temizliyorsunuz ?

ben aklıma geldikçe sık sık kaynatıyorum..

ay canım benim ya kıyamam

yüz için hiçbişey kullanma canım o kremler kortizonlu oluyor.. hepsi geçicek o sivilcelerin benim kızımdada oldu kafası bile sivilce doluydu resmen sivilceden kafası görünmüyordu yavrumun... hiç bişey kullanmadım bunların hepsi normal hepsi de geçti
burnu içinde siteril su kullanıyorum sonrada pompasıyla çekiyorum

bu arada geçmişi okudum da çok üzüldüm ya neden böyle oluyor..
kzlar lütfen ani kararlar vermeyin lohusalık çok hassas bi dönem.. hepsi geçicek insallah

:lepi::lepi::lepi:
Hasretin cevabını bekleyemeden yarım fitili koydum 5dk sonra yaptı kakasını...yumuşak sarı....normaldi yani...ve mama verdiğim zamanlarda bir günde yaptığı kaka kadar...öyle 10 günlük değil yanikaydirigubbakcemile3 bu sayede kabız olmadığını anlamış oldum...bundan sonra zorlanmadıktan sonra ne yağ ne fitil..müdahale etmem....yerimseniben

kızlar merhaba. bebğim az önce yeşil kaka yaptı. bronşit başlangıcı var. ilaç kullanıyoruz ama hep sarı olurdu. bugün neredeyse 1 bağ tere yedim.ondan da olabilir mi acaba.yada mikrobik bir durum mu?

selam kızlar dün ve bu gün yaşadığım en kötü gündü diyebilirim. bu gün kalça utransyonu çektirdik ve galiba sorun var. sol kalçada fizyolojik gerilik yazıyo. doktora göstermedik şu nöroloji işide olsun göstereceğim internetten araştırdım yüzde yüz iyileşme var. ama uzun süreç gerçi değerler düşük yani normale çok yakın kendiliğinden de düzelebilirmiş. başım çatlıyor sütüm kesilecek diye korkuyorum. Allahım kimseye dermansız dert vermemiş ne kötü imiş ya.
Canım ya benim ablamın 3.5 aylık kızı var anne sütü ile besleniyo hafta bazen iki hafta bir kendiliğinden kaka yapıyo zorlanma karında şişlik sertlik yoksa müdahale etme bence

Hasretcim sen fitili nasıl kullanıyorsun????

ohh yawru rahatlamıştır bea:) ben boydanda endende ikiye bölüyorum cnm yani çeyrek atmış oluyorum zaten hemn geri atıoyor sorun yok..

çok geçmiş olsun canım yaa..sıkma canını sütünü etkilemsin bu durum...inşallah hayırlısıyla için ferahlar yakında....
öylemi...benim kız da az yapacak anlaşılan zaten artık müdahale etmeyi düşünmüyorum zorlanmadıkça..

ohh yawru rahatlamıştır bea:) ben boydanda endende ikiye bölüyorum cnm yani çeyrek atmış oluyorum zaten hemn geri atıoyor sorun yok..

walla hiç yüz ifadesi bile değişmedi ne ara yaptı anlamadım ama kabız olmamasına çok sevindim...daha önce hiç fitil kullanmamıştım nasıl olacak bu büyük girmez derken kaydı gitti walla kolaymış meğersempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
yarım verdim ben...çok zorlanırsa kullanırım artık elimin altında bulunsun...kafam rahatladı yaaaa:lepi:

kızlar bizimki erken uyudu bu akşam umarım gece dikmez bizi ayağa :)
sabahleyin doktor kontrolümüz var ve aşımız var dönüşte size durumları anlatırım buarada doktora sormamı istediğiniz şeyler varmı başka doktordan da fikir edinmiş olursunuz ...

slm hoş geldin geç gelen :)) ben de üye olup üç ay sadece okumuştum yaklaşık 10 gündür yazmaya geçtim, artık son gelen değilim sayende :))

kızlar müjde sonunda sanırım kızımın seveceği emziği buldum. bizim buraya e-bebek açılmış. pazartesi doktor çıkışı gittik orada chicconun bir emziğini aldım. diğer emzikleri vermeye çalışınca öğürüyordu çok zorlarsam kusuyordu ama bu emziğin memesi çok ufak. diğer emziğin plastik ksımı ağzına iz yapıyordu tamamı kauçuk olduğu için bu emzik hiç iz yapmadı. en önemlisi Elvin bu emziği severek emiyor. bebek telsizinde de indirim vardı baya uyguna geldi onu da aldım gitmişken. emzik bu:

UYUMAYI 7 GÜNDE ÖĞRETıN

Bazı bebekler vardır ; doğumdan hemen sonra hayatlarının başlayacağı eve geldiklerinde ya tüm ev halkına hükmeder, istediğini yaptırır, ya da söz dinleyen bir bebek olur .( TABıı BU NADıREN GÖRÜLÜR).Bazı bebekler vardır ki annelerini geceler boyunca uyutmaz, gündüzleri uyur, geceleri oyun oynamak ister. Zavallı anne uykusuzluk çeker, yorgun düşer.

Bebeğiniz doğduğu andan itibaren onun için her şeyin en iyisini istiyorsunuz. Belki de bu yüzden ilk günlerde geçirdiğiniz uykusuz geceler sizin için hiç önemli değil. Ama bu bu tempoya ne kadar dayanacaksınız! Haftalar hatta aylar boyu gecenin bir yarısında tatlı uykunuzdan uyanmak hiç hoş olmasa gerek Geceleri arada bir eşinizden yardım isteyecek oluyorsunuz ama o yorganı başına çekip daha derin bir uykuya dalıyor. Bir gün olsun yataktan dinlenmiş ve kendinizi iyi hissederek kalkmanın nasıl bir his olduğunu unuttunuz artık!

Siz bebeğinize düzenli bir uyku alışkanlığı kazandırmak istiyorsanız en başta karar vermelisiniz. Sabırlı olacak , bu yaptıklarınızın sonucunda bebeğinize uyku alışkanlığı kazandıracağınızı aklınıza getireceksiniz. Bebekler onlara izin verildiği takdirde 3-4 ay arasında kendiliğinden uyuma alışkanlığı kazanıyor. Tabii bu söylenen, siz onu yıllarca sürecek yanlış bir uyku düzenine alıştırmazsanız geçerli. Hele ki bebeğiniz 6 aylıksa ve siz hala gece kuşu olmayı sürdürüyorsanız burada bahsedeceğimiz programı hemen uygulamaya başlayın. Çünkü 7 günde düzenli uykuyu garanti ediyoruz. Bizden söylemesi...

1. GÜN
Yeni Bir Düzen Kurun
Uzun saatler süren öğle uykusu nedeniyle birçok bebeğin günü ve gecesi birbirine karışıyor. Böylece bebek uykuda olması gereken bir saatte oyun oynamayı tercih ediyor. Şimdi bu durumu düzeltmenin zamanı geldi! Son araştırmalar bebeklerin gece ile gündüzü ayırt edebildiğini ortaya koyuyor. Bunun için ona gerekli ipuçlarını vermeniz yeterli.
Yarından başlayarak onu sabah erkenden kaldırın ve her gün aynı saatte uyandırmaya özen gösterin. Yatağını pencerenin yakınına koyun ve perdeleri aralık bırakın. Gün ışığı onun uyanmasına yardımcı olacaktır. Öğle uykusuna yatırdığınız zaman bile hava kararmadan önce onu uyandırın. Böylece gün ışığında uyanması gerektiğini, gece ise uyuması gerektiğini anlayacaktır. Bebeğinizi akşamları da aynı saatte yatağına yatırın. Gerekirse loş ışıkta ona kitap okuyun veya şarkı söyleyin.

2. GÜN
Uygulamaya Devam
Dün başladığınız rutin programa devam edin. Hemen pes etmeyin. Geceleri karnı acıktığı için ağlamaya devam edebileceğini unutmayın. Onu emzirmek ya da beslemek zorunda kalıdığınızda bunu hafif karanlık bir ortamda yapın. Özellikle geceleri bebeğinizi nelerin rahatlattığını iyi gözlemleyin. Ilık banyonun bir çocuk için sakinleştirici, bir başkası içinse tam tersi olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Gece yatırdığınızda müzik dlinletmek gibi rutin alışkanlıklar kazandırın.
3. GÜN
Ağlama Başlıyor
Ağlamak çocukların en büyük silahı! Anne ve babaların da dayanamadığı bir durum. Ancak, sabırlı olun ve kendi kendinize şunu mırıldanın: "Sonuç uyku olacak!" Onu uyutmaya çalışırken ağlaması karşısında endişelenmeyin. Bırakın koyduğunuz uyku kurallarına alışsın. Program değişiklikleri 6 aylıktan küçük çocukları çok daha fazla üzüyor. Bebeğiniz en fazla 15-20 dakika ağlar ama kötü uyku alışkanlığı yıllarca sürebiliyor. Unutmayın ki bu çocuğunuzla sizin aranızdaki bir savaş. Onunla ilgilenmeyin ama kendi merakınızı gidermek için 5-10 dakikada bir kapı aralığından onu kontrol edin. Susması için ışıkları açmayın, yataktan çıkarmayın ya da biberon vermeyin, aksi takdirde ertesi gece de dakikalarca ağlayacağından emin olun.

4. GÜN
Ağlama Savaşı Sürüyor
Geçen gece oldukça uzun sürdü değil mi? Bu gece biraz daha rahat geçecek. Ama bilin ki o yine de ağlamaya devam edecek. Ancak, bu kez daha kısa sürecek, bize inanın. Bunun için kurallarınızın kesin olduğunu ona ispatlamanız gerekiyor. Sabırlı davranmaya devam edin. Ona karşı yumuşak olduğunuz hissini uyandırmayın. Yoksa geçen geceye göre 2 kat daha fazla ağlayacaktır. Sakın ona bu kozu vermeyin.

5. GÜN
Bebeğiniz Sakinleşiyor
Bebeklerin çoğu 3-5 gün içersinde bu programa alışıyor. Dolayısıyla, bu gece belki de şanslı geceniz! 5 dakikada bir onu kontrol etmeyin, en az 15 dakika aralıklarla odasına uğrayın. Bazı bebekler odaya sık sık girilmesinden rahatsız oluyor. Bu nedenle kapı aralığından onu izleyin. Hem unutmayın ki bu gece daha az ağlıyor.
Uyku problemlerinin arasında sıkça rastlananların başında gece emzirmesi ve alt değiştirme geliyor. Tabii ki size bunları yapmayın demiyoruz ama mümkün olduğunca kısa ve sessiz olmasına özen gösterin. Altını değiştirirken bile kesinlikle ışıkları açmayın. Gereginden çok emzirmeyin. Böylece hem onu rahatsız etmemiş olursunuz, hem de yeniden altını değiştirmek, zorunda kalmazsınız!

6. GÜN
Bebeğiniz Uyuyor!
Mucize gibi geliyor değil mi? Sakın, bu mutluluğu günlerdir uyguladığınız kuralları rafa kaldırarak bozmayın. Uyumasını garip karşılayarak onu sık sık kontrol etmeyin, Gevşeyin!
Onu sıcak tutan bir pijama giydirin.Böylece üstünü açmasını kendinize dert etmeyin. Bebek monitörünün sesini kısın ve sadece çok ihtiyacı olduğunda onu duyun. Başarınızı gölgeleyecek davranışlarda bulunmamaya özen gösterin.

7. GÜN
Uyku Sırası Sizde!
Kendinize bir iyilik yapın ve bu gece derin bir uyku çekin. Son 6 gündür belki çok uykusuz kaldınız ama buna değdi değil mi? Çocuğunuza muhteşem bir armağan verdiniz: Düzenli uyku alışkanlığı. Hiç şüphe yok ki, bu program hastalık, tatildeki otel odası gibi etkenler nedeniyle zaman zaman aksaklığa uğrayacaktır. Oysa unutmayın ki, hiç uyku problemi yaşamamış bebekler bile bu durumlarda sorun çıkarıyor. Uyku problemi yeniden baş gösterecek olursa planı en baştan yeniden uygulayın, ikinci sefer ilkinden çok daha kolay olacaktır.
Araştırma yaparken buldum da belki faydası dokunur

Kızlar Duru'nun poposunda acayip bişeyler çıktı pişik gibi değil ama böyle nasıl anlatıyım dudak uçuğu gibi yaaa..pişik kremleri fayda etmedi seba med filanda kullandım iyice yayılmaya başlıyor napsam acaba?? sizde de aynı durumda olan varmı???

yaa meme sinde yara olan varmı benimki bi türlü düzelmedi feci yara bepanten lanoise büsürü pişik kremi ayva ne varsa yaptım ama bitmiyor çok feciyim yaaa:sinifsinif:
benimki de hala yara ve hala hiçbir ilaç fayda etmedi

bende bundan aldım ama bizim kız bunu da beytenmedi..zaten emzik aldıramıyorum napçaz bilmem ((

bende okuduğum bilgilere göre bebek ağladığında hemen müdehale edin yoksa size olan güveni sarsılacağından sakinleştirmeniz daha uzun zaman alabilir diyo
burdada ağlarsa ilgilenmeyin diyo napçaz şimdi?

canım hastanede bir bayanla karşılaştım emzirme odasında :)) bezin alerji yaptığını söylemişti. senin anlattığın gibi böyle pütürlü pütürlü olmuş. bezden demiş doktor bezi değiştirmiş. şimdi huggies kullanıyormuş çok memnunmuş. bezini değiştir istersen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…