2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Maşallah Allah nazarlardan saklasın, kocaman olmuş gerçekten de oğlun..

gldim kızlar

oğlanın suratında kızarıklık ve biraz kabuk gibi sertlik olmuşu oda atopik dermatitmiş olur dedi onun için krem yazdı midesinde acı su geliyor diye de gaviskon şurup çay kaşığıyla ver dedi

buarada emzirme önlüğü almak şart oldu minibüsle gittik geldik yolda emzirmek zorunda kaldım :) birşekilde hallettik

hadi cnm sewindim emzik sorununu çözmene.. bu meme anne memesine benziyor senin zilli farkı anlammaışki almış emziiği:)
sumeyra bunu ben de deneyeceğim..
belki benim kız uyur bu sayede...
hayıııııııııııırrr bunu denememiz için henüz çok ufak bebeklerimiz kızlar sakın yapmayın sakın ağlatmayın yawrularımızı 4.ayda yapılması öneriliyo şu an çok erken sakın ceren sakın!!!! böyle yöntemleri iyi araştırmadan yazmayalım bizler için çok erken doktoruna sor bak sana ne diyecekklava:
cnm pişik önleyici kremler artık işe yaramaz olmuş we ilerlemiş nile sizinki tedawi edici bişeyler bak hametan deneyebilirsin.. pişiklere tahrişlere iyi geliyor.
vereliniortakalkisalkisalkis:1hug::lepi: kesinlikle katılıyorum ferberi denemeyi eğer çok mecbur kalırsam belki düşünürüm o da 4 aydan önce değil tabiiki şuan bebeklerimizin bizim sıcaklığımıza kollarımıza şevkatimize ihtiyaçları war lütfen yapmayın sakın ağlatma yöntemi falan bebiklerimizin nefesi kesilir alimallaheyvahedigeldismile
ewet cnm ben öyle yaparak geceleri sabahlayan kızımı uyuttum akşam 6,7den sonra uyutmuyorum yada 1 saatten uzun uyumasına izin wermiyorum gecede 1e doğru kendiliğinden uykusu geliyordu ama artık erken satte çekmeye başladım 2 gecedir 11de uyutuyorum hedefim uyku saatini 9-10 yapmakÇok üzgünüm çoook
kizlar ben turkiye ye gelcemde acaba bezi burdnmi alsam dedim turkiyede huggies bez ne kadar bilen varmi????
cnm ben 20gün önce falan almıştım hggies 62li 2 numara bezi 2de ıslak mendil hediyeliydi 16,90a aldım.
ilaçsız çözüm aramaya çalış canım burun spreyi ile falan temizle burnu aspiratörle çekerek en son çare ilac al umarım gerek kalmaz geçmiş olsun olcaycım
cnm ben gördüm yazdığını ama bilgim yada fikrim olmayan konularda konuşmayı sewmediğim için yanıt wermedim netten araştır istersen burdada kimsenin sarılığı o kadr uzun sürmedi o yüzden kimsenin fikri yok sanırım:sm_confused:a.s.
göbektede bişey gözükmüyo..3 gün önce düştü zaten..şimdi başks bez bagladım bakalım ondada olucakmı..çok teşekkür ederim..
yeni düştüğü için bi kaç gün ordan turuncu sıvı gelebilir hijyen we bakımına dikkat et iyi temizle we bezi olabildiğince alttan bağla 1 hafta 10gün kadar

hepatit 1 etkilemezdi çocuğu ama sanırım serhan korktu yawrucak onun huzursuzluğunu yaşadı aşı olurken ben dışarı çıktım dayanamazdım yawrumun ağlayaşına bakalım bu aşıda napıcaz bilmiyorum((

en doğrusunu yapmışsın aslında...okuduğum kadarıyla aşı ve kan alma gibi işlemler sırasında çocuğu annenin tutması yanlışmış...yanımızda kendilerini güvende hissederler sanıyoruz ama hem bizim sıcakklığımız kokumuz var hem de acı...aynı anda...!!! bu bebeğin bize olan güvenini sarsarmış...onu koruyamadığmızı düşünürmüş...ilk aşıda ve sarılık testi için kan alınırken ben tutuyordum kızımı ama rtık eşime devredeceğim...ki aslında hemşirelerin bu işleri bize bırakmaması lazım...ama kim vakit öldürecek değil mi!!!!!

Mavidüşler maşallah bebeğine çok güzel kilo almış. Bu arada siz kaç günlüksünüz şu an ve mama da veriyormusun bebeğine?

maşallah canım kuzucuğa büyümüş abi olmuş nazar değmesinn

hepatit 1 etkilemezdi çocuğu ama sanırım serhan korktu yawrucak onun huzursuzluğunu yaşadı aşı olurken ben dışarı çıktım dayanamazdım yawrumun ağlayaşına bakalım bu aşıda napıcaz bilmiyorum(([/QUOTE]

olabilir canımuykudan uyandı çünkü uyku sersemi olunca korktu yavrum ya bende şimdiden onu düşünüyorum hasretim bişey olmadan atlatırlar inşallah

2 ayı doldurduk aşımızı olduk bugün genelde emziriyorum günde 3 defa mama veriyorum oda hastanedeyken emmedi mamaya alıştı ancak azalttım

Maşallah canım. Biz bugün 48 günlük olduk.Bende mama veriyorum kızıma. Günde üç kez bazen iki yada birde oluyor. Bende hastanede başladım mama vermeye sütüm geç geldi ve hep az geldi. Yetmedi kızıma. Bu nedenle mamaya devam. İnşallah bizde ikinci ayı doldurduğumuzda beş kiloyu geçeriz diye umut ediyorum. 2.500 doğdu benim kızım.36. haftada erken doğum yaptım çünkü.

ay sinir oldum klava: biraz önce görümcem geldi (severım allah için)
k.validem telde kızına sallamaya fazla alıştırmasın diyormuş.. nasıl sinir oldum anlatamam... sinir oluyorum böyle uzaktan başkalarının yok şuna alıştırma yok buna alıştırma diye konuşmalarına..
ben keyfimdenmi sallıyorum bu çocugu ayağımda ayaklarım kopuyo 1 saat bazen.. ağlıyor uyumuyo çocuk gazlı bebek..nerdeyse bşey dicektim zor tuttum kendimi.. alsanaalsanasmile

Son düzenleme:

sağol hasretcim zaten benimki meme uzmanı hastanede hemşireler sütaş diyorlardı kendisine. bunu alıyor dediğim de şöyle 3-5 dk. emiyor denk gelirse. tam zilli anlayacağın :))

yok canım ya benim deneyeceğim dediğim uyku düzeni oluşturmayı deneyeceğim. asla ağlatmam bebeğimi. onlar şimdi temel güvene karşı güvensizlik dönemindeler ve bu dönem sosyal gelişim açısından çok önemli. sonradan bir yazı linki eklemiştim. eğer onu okuduysanız bu yöntemle çocuk uyumayı değil susmayı öğreniyor ve ömür boyu susuyor. ben zaten maaşallah kırk bin kere bebeğimin uyku düzeninden memnunum. geliştirmeye çalışıyorum günden güne.

ben linkini okudum tamamen katılıyorum çocuk resmen sinidriliyor başka bişey değil çaresizlikten uyuyor ve bu terk edilmişlik bütün geleceğini etkiler çocuğun...

çok geçmiş olsun canım.dilerim biran önce iyileşirsiniz.

maşallah kuzucuğa kocaman olmuş.

kızlar oğlumun dili beyaz.galiba pamukçuk oldu.birde huzursuz ki şuan bile kucakta.yine çıldırttı beni.uyuyor yerine yatırayım diyorum daha beşiğe eğilirken mızıklıyorakannehir

ben linkini okudum tamamen katılıyorum çocuk resmen sinidriliyor başka bişey değil çaresizlikten uyuyor ve bu terk edilmişlik bütün geleceğini etkiler çocuğun...

mesela benimki şimdi 16.30 da uyudu. 18 gibi kaldırırım 21'e kadar oyalarım konuşurum şarkı söyleriz (benim kız marşlara bayılıyor özellikle de "dağ başını duman almış") sonra 21 sularında alır odama geçerim. önce güzelce emziririm. sonra altını açarım gaz jimnastiğmizi yapar gazları çıkarırım. sonra ninnilerle uyuturum kızımı saat taş çatlasın 22 olur sonra 2 saatte bir emmeye kalkar. maaşallah kızıma sabah da 9-10 arası uyanıyor. kırk bir kere maaşallah.

sağolun kızlar...çok üzgünüm.bebeğim hiç nefes alamıyo.doktor burnu iyiyce tıkanmış dedi.serum fizyolojik verdi.öksürük şurubu vr antibiyotik veremem çok küçük dedi...buhar verildi...ciğerlerde bişey yok dedi ama yavrum hiç uyuyamıyo nefes alamadığı için...bu doktor pek içime sinmedi akşam eşim gelince acile götürcez tekrar...bronşite çevirmesinden korkuyorum ben de..

aman kızlar dikkan edin bebeklerinize..çok zor onların bu hasta haline dayanmak.minicik bedenleriyle nasıl halsiz kalıyolar.allahım sen yavrularımızı koru....

kızlar oğlumun dili beyaz.galiba pamukçuk oldu.birde huzursuz ki şuan bile kucakta.yine çıldırttı beni.uyuyor yerine yatırayım diyorum daha beşiğe eğilirken mızıklıyorakannehir

canım karbonatlı su yap ve ince tülbent gibi bisey varsa onunla işaret parmağına dola ve karbonatlı suya batır ve dilini silmeye calış çıkıyor hemen ben biraz yaptım çıktı ama uyudu benim kız sonra da emzir

aman aman maşallah valla ne güzel benim kızımın gündüz düzeni yok çok gazlı bi de tırsak devamlı uyanıyor ama gece maşallah biraz daha düzenli ben de hep karanlıkta uyutuyorum geceleri geceyi gündüzü ayırsın diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…