2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar oğlumun dili beyaz.galiba pamukçuk oldu.birde huzursuz ki şuan bile kucakta.yine çıldırttı beni.uyuyor yerine yatırayım diyorum daha beşiğe eğilirken mızıklıyorakannehir

canım bence doktoruna danış. meme ucunda çatlak varsa lansinoh kullan pamukjçuğa iyi geliyor.

caım gazını çıkarmak için hareket yaptırmayı denedin mi? benimki kendi kendini uyandırıyor elleriyle.

pamukçuk için ben de karbonatlı su yapıyorum tülbentle siliyorum dilini... hemşire de gazlı bezle steril suyla sil demişti önceden öyle yapıyordum şimdi karbonatla yapıyorum

bu durum bana hiç normal gelmedi, benimki yalnızca 15 gün sürdü, 46gün sürdüğünü de hiç duymadım, bence başka doktorlara da danış

ne güzel bak sen rutini otrtmuşsun 2saatte 1 kendimi uyanıyor? bizimki ilk gece uykusunu çok uzun tutuyor 4 bazen 5 saat uyanmıyor ben bazen uyandırıp emziryorum bazen almıyorum hiç. o 4,5 saat emip uyuduktan sonra 1,5 2saat sonra uyanıyor emiyor.. zaten sabah olmuş oluyo ya uyumuyo daha yada bi yarım saat falan durp tekrar yanıma aldıysam uyuyor 1 saat falan daha öyle işte ama genelde 7,8 ayakta bide babası 8de uyanıyor malum dükkan.. o da uğraşıyo açıyo uykusunu yoksa uyur belki bizimkide daha

caım gazını çıkarmak için hareket yaptırmayı denedin mi? benimki kendi kendini uyandırıyor elleriyle.

yapıyorum cnm ya ama gülşah kolik her gece bi ağlama faslımız var bi de moro refleksi fazla biraz sanırım çünkü dışarıdan gelen ani seslerden bile korkup uyanıyor ondan gündüz çok zor uyuyor ses oldugu için..geceleri de koliğimiz başlıyor:) devamlı emmek istiyor o yüzden emdikçe gaz oluyor gazı çıkarıyoruz yine emmek istiyor ondan bizimki farklı bi durum cnm inşallah 3 ayda geçer dedi doktor

hala eldiven takıyomusun? doktor bana 1 aylıkken çıkart eldivenleri artık çocuğun elleri parmakları serbest kalsın mutlaka dedi..istersen bi arastır canım
canım geçen çıkardım elleri buz kesti bende yine taktım.üşüyecek diye korkuyorum.
canım bence doktoruna danış. meme ucunda çatlak varsa lansinoh kullan pamukjçuğa iyi geliyor.
göğüs ucumda birşey yok ama olmadı süreyim iyi gelecekse karbonatlı su yaptım kıyametler koptu şimdi ama çıktı biraz.
ben daha almadım emzik alıştırmadım biraz daha büyüsün hoş uyurken bile göğsüm ağznda uyuyor ağladığında bile emziriyorum hemen dalıyor

yaaa bizim emzik varda hiç vermedim arada denedim alacakmı diye gönüllü almaya ama neden bileyim ben biraz tepkiliyim emziğe.

canım gece uykusunda bazen aralıklar uzuyor. dün gece 9 da yattı. 2'de kalktı, 5 de kalktı 7 de kalktı( 7 de altı kirliydi değiştirdik), 9 da kalktı. en son 10.30 da uyandı (yine altı kirliydi) gündüz de kısa kısa uyudu. en son 4 de uyuttum hala uyuyor. 6 da uyandırırım ama. doktor bize en fazla 4,5 saat uyuyabilir uyanmazsa uyandır dedi. kan şekeri düşmesin diye onun dışında uyandırmıyorum. doğduğu hafta 3 saatti. son 4 oldu şimdi 4,5.

anlıyorum canım. kolikler için cd ler var hiç denedin mi?

ben gazı çıkartmak için kucağıma alıyorum ve az ufaktan hopluyorum bide şarkı söyleyerek sırtını sıvazlayarak ufaktan hopluyorum emer emmez

ben altını açıyorum. el kol yapıyorum sağ bacağı sol eline değdiriyorum, sol bacağı sağ ele en son bacaklarını kaldırıyorum karnına hafifçe bastıtıyorum pırt pırt sökün ediyor gazlar. silerken popoyu havaya kaldırıyorum o zaman da çok gaz çıkarıyor hatta kaka yapıyor. :)))

bakır rengine benzer tortu tarzı bir şeyse bebeğin yeteri kadar beslenemediğini gösteriyormuş diye duydum bende ilk üç gün oluştu sonra süt arttığı için geçti

canım kitaba baktım şimdi hafifçe silin ama bastırmayın kanatıp tahriş edebilirsiniz diyor. lansinoh ağzında yumuşak tabaka oluşturur acımasını engeller emerken. emziği şu aşamada verme. emzikdeki bakteriler pamukçuğu azdırabilir. belli ki vücut direnci düşmüş. ağız bakteriler çoğalmış.

korkma canım bebeklerın elleri hep soğuk olur benimki resmen buz gibi ama doktor ısrarla takma dedi
kızlar emzik bebeklerin psikolojileri için çok iyiymiş ama benimki alışmadı

ara ara yap canım karbonatlı suyu ve emzir peşinden ağlasın susar hemen

korkma canım bebeklerın elleri hep soğuk olur benimki resmen buz gibi ama doktor ısrarla takma dedi
kızlar emzik bebeklerin psikolojileri için çok iyiymiş ama benimki alışmadı

ben emzirirken çıkarıyorum eldivenleri göğsüme dokunmadan yada elimi tutmadan emmez benim kız..Doktorumuzda demişti emerken çıkar eldivenleri de seninle hep temasta olsun ozaman daha çok uzun süreli emer demişti ki öyle 15 dk sürekli emiyor

ben altını açıyorum. el kol yapıyorum sağ bacağı sol eline değdiriyorum, sol bacağı sağ ele en son bacaklarını kaldırıyorum karnına hafifçe bastıtıyorum pırt pırt sökün ediyor gazlar. silerken popoyu havaya kaldırıyorum o zaman da çok gaz çıkarıyor hatta kaka yapıyor. :)))[/QUOTE]

öenmli olan ağızdan çıkartması gazı ..Gazı çıkartamadığında kolik olur o yüzden el kol hareketlierini banyo sonrası yapıyorum popodan gaz çıkarma sorunumuz yok çok şükür uykuda bide yapıyor

1 aylık olana kdr ben de bitek emzirirken çıkarıyodum göğsüme koyuyordum ben de 1 aydan sonra hepten çıkardım bitek dışarı çıkarırken takıyorum..

popodaki gaz zaten ağızan çıkaramadığı gazın bağırsaklara inmesiyle oluşuyor. biz de ağızadan çok rahat gaz çıkarıyoruz hıçkırırken kendi kendine çıkarıyor.

öenmli olan ağızdan çıkartması gazı ..Gazı çıkartamadığında kolik olur o yüzden el kol hareketlierini banyo sonrası yapıyorum popodan gaz çıkarma sorunumuz yok çok şükür uykuda bide yapıyor[/QUOTE]
koliğe gaz sancısı diyorlar ama internette de araştırıyorum bşikaç doktora da sordum tamamen nedensiz ağlama diyorlar
gazla koliğin pek alakası yokmuş yani kolik gazı tetikliyormuş sadece bebek gazı olmasa da ağlamaya devam ediyor yani doktor takma kafana baklagiller hariç hersey ye çok da dikkat etmene gerek yok dedi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…