- 9 Şubat 2010
- 18.855
- En iyi cevaplar
- 1
- 43.112
- 1.123
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #56.581
"
Biz sallayarak, kucakta gezdirerek çocuğa bu şekilde uyumayı öğretiyoruz. Bu şekilde uyumayı öğrenen çocuk uykusu hafiflediği bi anda kucakta olmadığını farkediyor ve uykusu bölünüyor. Uyumak için tekrar aynı koşulların sağlanmasına ihtiyaç duyuyor çünkü başka bir şekilde uyumayı bilmiyor. Tracy'nin yöntemiyle çocuk kendi yatağında, sallanmadan uyumayı öğreniyor. Böylece uykusu hafiflediğinde paniklemiyor, kendi knedine uyumaya devam ediyor.
Yöntem ana hatlarıyla şöyle:
Önce bebeklerimizin uyku işaretlerini öğrenmemiz gerekiyor. Benim kızım mesela ellerini yüzüne kaldırıyor, gözlerini ovuşturuyor. Dalgın bakışlar, esnemek, kulak ya da yüzü ovuşturmak gibi çeşitli uyku işaretleri var. Yatır kaldır yöntemi 3 aydan büyük bebekler için uygulanabiliyor. 4. aya kadar bebekler, 45 dk. 1 saat, 4 aydan büyük bebekler 1 buçuk 2 saat kadar uyanık kalabiliyorlar. Sonra uyku işaretlerini görmeniz gerekiyor. O anı yakalamak çok önemli çünkü kaçırırsanız çocuk aşırı yoruluyor ve uykuya dalması güçleşiyor.
1) Uykusu gelip sakinleştiği anda bebeğinizi odasına, ya da sakin bir odaya götürüyorsunuz. Yatağa yatırıp kullanıyorsa emziğini veriyorsunuz. Tabi kucakta uyumaya alışmış bebekler bu duruma hemen tepki gösteriyor. Ağlamaya çırpınmaya başlıyorlar.
2) Burada annenin sakin kalması çok önemli, onunla sakin bir ses tonuyla konuşabilir, şişşşş şişşşşşş sesi çıkartmayı deneyebilirsiniz. Doğrudan göz teması kurmamak gerekiyor çünkü bu bebeğin dikkatini çekip uykusunun açılmasına neden oluyormuş.
3) Eğer bebek bu şekilde sakinleşmezse elinizi göğsüne koyabilir ya da elinizi tutmasına izin verebilirsiniz. Gene sakinleşmezse işin "yatır kaldır" kısmına geçiliyor. Ki ilk seferlerde kesinlikle geçeceksiniz emin olun.
4) Bebeği yataktan alıp sakinleşinceye kadar, sallamadan, odada gezinmeden kucağınızda tutuyorsunuz. Bu arada gene onu sakinleştirmek için konuşabilir, şarkılar söyleyebilirsiniz. Sakinleşince ama kucağınızda uyuya kalmadan önce yatağa bırakıyorsunuz. Başlarda hemen ağlayacaktır. Önce yataktan almadan sakinleştirmeye çalışın, olmazsa tekrar yatır kaldır yapmanız gerekiyor. Bunu 60 kere 100 kere tekrarlamak gerekebiliyormuş. Sonra zamanla kısalacak. Bir kaç günün sonunda yatağından almanıza bile gerek kalmayacak. Önemli olan pes etmemek, sakin kalmak bebeğinize de kucağınıza almadan sakinleşmeyi öğretebilmek. İlk günler gerçekten yorucu ve stresli oluyor. Ancak işe yarıyor. Ben 2 haftadır uyguluyorum. Bizde şu şekilde gelişti süreç:
çok kötüyümmmmmmm(((((( doktor kzııma kalça çıkığı için gün verdi bu pazartesi gideceğiz bacağının biri diğerinden kısa imiş : ama ben bekleyemeyeceğim sanırım ve bugün gidip doktora baktıracağım bacağına..... varsa bir sorun diye çok korkuyorumm.....
çok kötüyümmmmmmm(((((( doktor kzııma kalça çıkığı için gün verdi bu pazartesi gideceğiz bacağının biri diğerinden kısa imiş : ama ben bekleyemeyeceğim sanırım ve bugün gidip doktora baktıracağım bacağına..... varsa bir sorun diye çok korkuyorumm.....
ben bu yöntemi bilmeden uyguluyormuşum
ya ne bilim sağlık ocağında ki ebe bi sürü wermişti ilk gittiğimdekafamçokkarıştı nyese ewet cnm işte 40ıma 1gün kala ayın 4ünde akşama doğru hafif hafif kanamam oldu çok az geldi 4,5 gün we benim hep 3,4gün öne atar bu ayd mayısın 1inde olacağım die bekledim ama bugün ayın 5i hala tık yokmafoldumben
hasret gıt bı test yaptırsana bız senden cok merak edıyoruz.kaydirigubbakcemile3
öznurcum henüz çok ufaklar ne yapabilirizki annelik okulu die bişey yokki öğrenelim iyi anne nasıl olunur, içgüdüsel bişey bu bebeklerimizi en iyi şeklde besleyip sıkıntılarını kolayca anlayıp dindirebiliyorsak bakımına temizliğine ruh haline bilinçlice yaklabiliorsak en iyi anne bizleriz bebeğimiz sürekli ağlayıp hastalanıp,ağlamıyorsa bize gülücükler atıp aguluyup guguluyorsa işte biz süper anneleriz demektir... tabiki bebeklerimiz büyüdükçe gereksinimleride artacak we bizde onlarla beraber büyüyüp her türlü ihtiyaçlarına cewap wrir hale geleceğiz.. takılma böle şeylere hepimiz bebeklerimiz için en iyi anneyiz.. tanrı bizi annelik mertebesine layık gördü bize birer melek gönderdi, çok şanslı kişileriz bz yıllarca ömürlerce uğraşıp bir bebek kokusuna hasret ölenler war.. biz anne olmaya hak kazanmış çok şanslı kadınlarız:teselli:
:1hug: canim benim destegin icin sagol
aa kocam ondan almış getirmiş bende içimden dedim bu ne duyulmamış edilmemiş bişey almış, iyimidir ki? hiç açmadım duruyor öyle
cano bi kere sunu bilinçaltına iyice yerlestir HİÇBİR ANNE MÜKEMMEL DEGİLDİR ..mükemmel olmaya calışmak hastalıktır görünmeye calışmak daha beter...lmaz:..ben ham,ileligmin basından beri hiçbi zaman mükemmel olmaya calışmayagım diye telkin ettim kendimi..cünki yapmda bu var ..hep en iyisi olsun isterim ama nooldu hep kendime yük bindirdim..biz ANNE YİZ..ve onlar için elimizden gelenin en iyisini zaten yapıoruz..hata ise herkeste var hatasız olmak sorundur zaten..neyse bu ilaçların veya bitkisellerin cok gerekmedikce kullanılmasından yana degilim uyusturuyorlar resmen ..ama artık cook krize girmedikce vermem..hem yavrularımız alışsın hep rezeneylemi cıkaracaklar gazlarını hee
canim benimm :1hug:
OCD bebeğin uyanık olduğu sürece seni gördüğünde gülümsüyorsa senden gelen cümlelere gülücüklerle cevap veriyorsa sen iyi bir annesin şu anda onların isteyebileceği çok az şey var zaten karnı doyacak, altı kuru olacak mızmızlandığı ya da ilgi istediği zaman onunla konuşup ona gülümseyeceksin. bunları yapabiliyorsan zaten yi bir annesin sakin ol. nedir bu son günlerde sitede dolaşan yetersizlik sendromu sakin olun.
:1hug:
HASREEEEEETTT...!!hala adet olmadın dimiCADIARZU al bi test de baksana yıvrım aklım sende kaldı olum dün gece sanki ben hamileyim..
yaw bende hala regl olmadim.spiral taktiracagim dort gozle bekliyorum regl olmayi
telaşlanma hemen ilk aylarda teşhis edilen kalça çıkığının tedavisi oldukça kolay sadece egzersizlerle bile tedavi edebiliyorlar, ayrıca "bebeğin ayaklarının üzerine bastığında, bacaklarını bağdaş kurar gibi yaptığında, karnına doğru ittiğinde canının yandığını gösterecek şekilde ağlamıyor huysuzlanmıyorsa %90 kalça çıkığı yoktur" (bu doktorun yeğenimi kotrole götürdüğümüz zaman söylediği cümle). ben usg falan çektirme gereği duymadım.
haklısın cnaım araştırıyorum bende işte her doktora güvenmiyorum ben bazısı sadece kafa akrıştıyıro....canim tedavisi olan bi durum uzme kendini ama kalk dr git bugun hersey sicagina halledilir bence beklemenin manasi yok.
inşallah yokturcanım Allah korusun yoktur öyle bir şey. tut ki var (Alah korusun) henüz çok küçük teşhis edilsin tyedavisi çok basit. sıkma canını...
canım benim çok geçmiş olsun ama bence çok korkutma kendini benimde kuzenime dr aynı şeyi söyledi ultrason çektiler bişeyi çıkmadı medipolde arif bey var sana onu öneririm ben orda çektirdim 1. ayımızda 7.ayda tekrar bakılması gerketiğini söyledi bazen birinci ayda sorunlu olanlar 7.ayda topluyorlarmış kendilerini geçmiş olsun allahım yanında olsun
kalıcı biişey olduğunu sanmıyorum cnm benim üzme git bakalım ne diyecek dr.. merak ettim şimdin zamn gideceksin
inşallah: QUOTE]
seyyal panik yapma şidi klca cıkıgının tedavisi ameliyatsız cok basit..eskidenmiş bu sorun..hem şimdi cok erken daha..
evet öyleymiş ama yinede üzülüyor insan telaşta yapıyor ne yazıkki: :
canım Allah korusun yoktur öyle bir şey. tut ki var (Alah korusun) henüz çok küçük teşhis edilsin tyedavisi çok basit. sıkma canını...
başarılı olabildin mi? ufaklık kendiliğinden uyuyor mu? ben bu sabah deneyeyim dedim. kucağımda da sakinleşmiyor ki. illa kafayı omuzuma koyacak burnnunu boynuma sokacak pışpışlanacak. benim beni sevmiyor sanırım yaa senağlama
memede uyumadığı sürece yarıyor :kedi: her koşulda uyuyor bu durumda zaten :) ama gündüz anakucağındaysa ayağımla az az sallıyorum, annem dizlerine yatırıp sallamaya başlayınca bu kadarına mecbur oldum. ah şu anneler ve kaynanalar :umursamaz: ama ben doğduğundan beri neredeyse babasının bile olur olmaz her şeyde kucaklamasına izin vermiyordum zaten huysuzlandığı zaman önce dokunarak sakinlaştirmeye çalışıyorum, laf atıyorum iyice mızıklar ya da ağlamaya başlarsa kucağıma alıyorum, bir de oylayalım onunla oynayalım diye gözümüze baktığı zaman :asigim: ... opuyorumnanaktan
benim oğlum başından beri az problemliydi sadece biraz gaz sorunumuz oldu, kolik bir bebeğe bunu öğretmek mümkün olmaz belkide eyvahedigeldismile
canım yaa benim kzıım hem ayakta durmayı çok seviyor hatta öyle tutunca gülücük atıyor ve dimdik basıyor ve en ufak bir ağlaması huysuzlanması yok ama biri diğerinden kısa gerçekten bacakalrının böyle bir cm kadar kısalık var.... hisarda sordum 210 lira sadece usg şimdi diğerlerinede bakıyorum....
canım yaa benim kzıım hem ayakta durmayı çok seviyor hatta öyle tutunca gülücük atıyor ve dimdik basıyor ve en ufak bir ağlaması huysuzlanması yok ama biri diğerinden kısa gerçekten bacakalrının böyle bir cm kadar kısalık var.... hisarda sordum 210 lira sadece usg şimdi diğerlerinede bakıyorum....
sorma walla dilerim sadece boşuna kuruntu olarak kalır şu konuşmalarhasret ben daha adet görmedim sen nelerle uğraşıyorsun :)
zaten adet görsemde artık öyle bir riskim yok rahatım nasıl olsa :)
istanbulda fiyatlar el yakıyor desene, kaçın o şehirden arkadaşlar, ben burada özel hastanede 22 milyon muayene ücretiyle normal doğum yaptım hemde doktor gözetiminde kazık atıyor bunlar
memede uyumadığı sürece yarıyor :kedi: her koşulda uyuyor bu durumda zaten :) ama gündüz anakucağındaysa ayağımla az az sallıyorum, annem dizlerine yatırıp sallamaya başlayınca bu kadarına mecbur oldum. ah şu anneler ve kaynanalar :umursamaz: ama ben doğduğundan beri neredeyse babasının bile olur olmaz her şeyde kucaklamasına izin vermiyordum zaten huysuzlandığı zaman önce dokunarak sakinlaştirmeye çalışıyorum, laf atıyorum iyice mızıklar ya da ağlamaya başlarsa kucağıma alıyorum, bir de oylayalım onunla oynayalım diye gözümüze baktığı zaman :asigim: ... opuyorumnanaktan
benim oğlum başından beri az problemliydi sadece biraz gaz sorunumuz oldu, kolik bir bebeğe bunu öğretmek mümkün olmaz belkide eyvahedigeldismile
canım başka kimsede yoktu ayrıca birde kocaeli ile buranın fşyatalrı çok farklı ben sadece işitme testine verdim doğum yaptığım hastanede 45 lirayı .........canım ailenizde başka kalça çıkığı olan var mı? doğuştan kalça çıkığı genetik genelde ayrıca kalça çıkığı bacak kısalığı ile anlaşılmaz bebek ayak parmaklarını oynatamıyorsa kalça çıkığı vardır (dün gece okudum)
ayrıca ben ilk hafta ultrason, işitme testi bilme yani bütün tarama testlerini 95 liraya yaptırdım anlaşmasızdı üstelik.
:
canim nerede oturuyorsun bilmiyorum ama ben oglumu idealtepe e 5 uzerinde delta hastanesine goturdum.ssk ile usg ve dr muayenesi toplam 50 tl.hem usg yi ceken hem hastanenin dr bi problem yok dedi.
sonrada oglumun asil doktoru kucukyali merkez de minibus yolunda muayenehanesi olan Oral Bey e goturdum usg raporunu.gerci Oral Bey usg ye ihtiyac duymadan bi problem yok dedi ama ben cok pimpirikliyim ruh hastasi derecesinde yinede cektirdim.
teşekürler canım...kızlar geçmişe bi baktım da.deterjan konusunda ben omo matik baby kullanıyorum.dalinin yumuşatıcısıçok güzel kokutuyo.bütün ev kokuyo.ama kaka lekeleri yıkandıktan sonra kalıyo.bende lekelerin üstüne domestosun renkiler için olanını koydum öyle makineye attım.lekeden eser kalmadı.aklınızda bulunsun.
SEYYALCİM canını sıkma.öyle bişey varsa bile tedavisi var.RABBİM hayırlı haberler duyursun.
ben medipolde usg için 50 tl ödedim orda doğum yaptım aynı zamnda buraya gelmedende dr fırat beye gidiyorduk çokda memnundum medipolden
istanbulda fiyatlar el yakıyor desene, kaçın o şehirden arkadaşlar, ben burada özel hastanede 22 milyon muayene ücretiyle normal doğum yaptım hemde doktor gözetiminde kazık atıyor bunlar
bebeğimin 1kere giyip daha giyemediği tulumlaı war 10a yakın tulumu artık olmuyor( çoğunu kaldırdım we daha kalkacak olanlarda war en çok giydiği tulum 3tür yani kaldı hepsi:sinifsinif: neyse kızımın kardeşi gelio o giyer artık amannnn şakasıda kötü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?