2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selamlar annemler burda kaldı birazdan kızımı doktora götürecekler kilosuna bakacakmışş.. taktı çocuğuma yaa al götür dedim bnde lanet olsun! başedemiyorum artık..

Müdür yardımcımız bana doğum sonrası 6 ay nöbet yok demişti.. Yakın zamanda değişti mi ki yönetmelik???
Bi de yarım gün olan okullarda da var mı bu süt izni???

Bu uyku krizini perşembeden beri aynı anlattığın şekilde biz de yaşıyoruz. Çığlık çığlığa ağlıyo ama uyumamak için de direniyo.. Mahvolduk valla bir haftadır.. Zaten hep misafir.. Bi de istanbul'dan kardeşim geldi.. Haftasonu da öğretmen arkadaşlar vardı 30 kişi.. Bebeğin düzeni bozuldu... Bugün yanlızız , az önce uyuttum.. İnşallah uyanmaz..
Noldu bakıcı meselesi? Karar verdin mi?? Benim annem de bakayım demiyo.. Kayınvalidem pek hevesliydi.. Bebeğin azman olduğunu görünce vazgeçti. Zaten ben de onun bakmasını istemiyodum..

Ama bebek her ağladığında meme verin demiyo mu doktorlar???? :uhm:
Ben de bu kitaptan edinmek istiyorum ama alınca her yaptığımın yanlış olduğunu görüp tümden bunalıma girerim diye korkuyorum..
Sabiha Paktuna Keskin'in Çocuklarla Doğru İletişim kitabını aldım ben de.. Hayattan örneklerle çocuk yetiştirmeyi anlatıyo.. Tavsiye ederim..Çok enteresan bilgiler veriyo..

Müdür yardımcımız bana doğum sonrası 6 ay nöbet yok demişti.. Yakın zamanda değişti mi ki yönetmelik???
Bi de yarım gün olan okullarda da var mı bu süt izni???

yönetmelik bebek bir yaşına gelene kadar nöbet yok diyor..okulun tam gün ya da yarım olması farketmez süt iznini istediğin zaman kullanabilirsin canıım...

slm anneler benim oğlum dogdugundan beri memede uyuyo cok mu hata yapmısım ??? kayın validem diyoki sen bunu gece 9 oldumu uyutacaksın sabah ezanında kalkacak cocuk dediğim sabah ezanında kalkar diyo :))))))))) cok güldüm 2.5 aylık bebek ve böle bi uyku düzeni

selam kızlar.bebekleriniz evde ses varken uyuyolar mı.yoksa sessizliği mi sağlıyosunuz.benim yağızım en ufak seste uyanıyo.sizinkiler nasıl.nasıl alıştırmalıyım.

yönetmelikte madde şöyle:

Madde 71 — (Değişik: 2.5.2006/26156 RG) Okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı-gündüzlü, normal veya ikili öğretim gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenlerin, normal öğretim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutmaları sağlanır. Öğretmen, birden fazla okulda ders okutuyorsa aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet tutar. Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. ıhtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir. Hamile öğretmenlere ise doğuma üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.

Son düzenleme:
bu da süt izniyle ilgili madde 657den.

Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık sureye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır."

selam kızlar.bebekleriniz evde ses varken uyuyolar mı.yoksa sessizliği mi sağlıyosunuz.benim yağızım en ufak seste uyanıyo.sizinkiler nasıl.nasıl alıştırmalıyım.

Süpürge yapıyorum o uyurken bana mısın demıyor uyuyor bnm kız seste daha ıı uyuyor en son babası uyurken fener gol atınca bagırmıstı ben korktum ama onun ruhu duymadı sositososito

Cnm benimki bir istisna olabilir ama bebegim aynen o sekilde aksam 9 sabah 6 uyuyor dilimi isirayim nazar degmesin

Bu arada selam tatlı annişler

Kızımı ılk defa yuz ustu uyurken yatırdım halada yatıyor Hasret sen ceroşu genellıkle yuz ustu yatırıyodun dımı bısı olmaz cevırsemmı kı

yönetmelik bebek bir yaşına gelene kadar nöbet yok diyor..okulun tam gün ya da yarım olması farketmez süt iznini istediğin zaman kullanabilirsin canıım...

Bizim okul yönetmelik dışı çalışıyo o zaman.. Bebeği 3 aylık olan öğretmenere bile nöbet tutturuyolar..
Süt izninin bebek ne kadar olana kadar kullanabiliyoruz peki? Her gün 1.5 saat di mi?

Bu kayınvalidelere karşı toplu bi hareket başlatmam yakındır benim.. Herşeye de karışmasalar olmaz!!! alsanaalsanasmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…