- 18 Kasım 2008
- 4.217
- 25
- 358
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #60.701
selam kızlar.bebekleriniz evde ses varken uyuyolar mı.yoksa sessizliği mi sağlıyosunuz.benim yağızım en ufak seste uyanıyo.sizinkiler nasıl.nasıl alıştırmalıyım.
kesinlikle ya bilmiyorlardıır ya işşlerine gelmiyordur ...süt izni de 1 yaşşıına kadar her gün 1,5 saat...tBizim okul yönetmelik dışı çalışıyo o zaman.. Bebeği 3 aylık olan öğretmenere bile nöbet tutturuyolar..
Süt izninin bebek ne kadar olana kadar kullanabiliyoruz peki? Her gün 1.5 saat di mi?
Gunduzleri her iki saatte bir mama/sut veriyorum ayin 12 de 3 aylik olcak kilomuz 6 kilo boyumuzda 60 cm bogazli masallah..
Cnm benimki bir istisna olabilir ama bebegim aynen o sekilde aksam 9 sabah 6 uyuyor dilimi isirayim nazar degmesin
Bu kayınvalidelere karşı toplu bi hareket başlatmam yakındır benim.. Herşeye de karışmasalar olmaz!!! alsanaalsanasmile
aman canım maşallah Allah nazarlardan korusunbenimki ögleden sonra 5 te uyanıyo gece yarıma kadar bizimle sonra hep beraber yatıyoruz :))))) sabahda ben kalkmadn kalkıyo şebek. bu arada ne zaman ayrı odaya gecireceksiniz ben aslında gecirmek istiyorum ama kıyamıyorummmmmmmmmm askere gidesiye yanımda yatıracagım sanırım :))))
Bu uyku krizini perşembeden beri aynı anlattığın şekilde biz de yaşıyoruz. Çığlık çığlığa ağlıyo ama uyumamak için de direniyo.. Mahvolduk valla bir haftadır.. Zaten hep misafir.. Bi de istanbul'dan kardeşim geldi.. Haftasonu da öğretmen arkadaşlar vardı 30 kişi.. Bebeğin düzeni bozuldu... Bugün yanlızız , az önce uyuttum.. İnşallah uyanmaz..
Noldu bakıcı meselesi? Karar verdin mi?? Benim annem de bakayım demiyo.. Kayınvalidem pek hevesliydi.. Bebeğin azman olduğunu görünce vazgeçti. Zaten ben de onun bakmasını istemiyodum..
Süpürge yapıyorum o uyurken bana mısın demıyor uyuyor bnm kız seste daha ıı uyuyor en son babası uyurken fener gol atınca bagırmıstı ben korktum ama onun ruhu duymadısositososito
bu da süt izniyle ilgili madde 657den.
Memura doğum yapmasından önce 8 hafta ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık sureye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile memur isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, memurun çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir. Yukarıda öngörülen süreler memurun sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Memurlara, bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır."
merhaba arkadaslar. sizler deneyimlisiniz sizlere bişey sorucam. 3,5 aylık hamileyim. kullandığımız deterjanlar çamasır suyu yağ çözücü vs vs bebeğime zararı olur mu?? çok tedirginim. eldiven kullanmadan temizlik yapıyorum genelde((
canım mümkün olduğunca az kullan hatta kullanma...eldiven şart değil ama solumamaya çaşıl deterjanları...hyırlısyla kucağına alırsın inşallah yavrunu:)
canım valla o kadar zormuş ki bu bakıcı olayı.görüştük birkaç kişiyle.bu işi yapan şirketler varmış burda.oralarla da görüştük..içlerinden hiçbiri içime sinmedi derken bugün babamın okulunda anasınıfına bakıcı ablalık yapan biriyle tanıştım.o da bakıcılık düşünüyomuş.çok hoşuma gitti.çok tatlı bir bayan..inşallah yanılmam...bakalım bu hafta neticelendiririz inşallah...
canım valla kayınvaliden bakayım diyosa hiç düşünme ver ona...elin iyisinden benim kötüm iyidir derler.zor iş bu...canını emanet edip gitcen...
valla benimki doğduğundan beri elektrik süpürgesi ve aspiratör sesinde uyuyo.o da kötü ama ona alıştı şimdi.şu anda bilgisayarda dandini dandini dastana son ses çalıyo da uyuyo.kapatsam uyanır...ama ani sese tabiki bizimkide uyanıyo...
ellerine sağlık canım...
yönetmelikte madde şöyle:
Madde 71 — (Değişik: 2.5.2006/26156 RG) Okulun bina ve tesisleri ile öğrenci mevcudu, yatılı-gündüzlü, normal veya ikili öğretim gibi durumları göz önünde bulundurularak okul müdürlüğünce düzenlenen nöbet çizelgesine göre öğretmenlerin, normal öğretim yapan okullarda gün süresince, ikili öğretim yapan okullarda ise kendi devresinde nöbet tutmaları sağlanır. Öğretmen, birden fazla okulda ders okutuyorsa aylığını aldığı okulda, aylık aldığı okulda dersi yoksa en çok ders okuttuğu okulda nöbet tutar. Okuldaki öğretmen sayısının yeterli olması durumunda, bayanlarda 20, erkeklerde 25 hizmet yılını dolduran öğretmenlere nöbet görevi verilmez. İhtiyaç duyulması hâlinde bu öğretmenlere de nöbet görevi verilir. Hamile öğretmenlere ise doğuma üç ay kala ve doğumdan sonra bir yıl nöbet görevi verilmez.
PC ye kopyaladım bunu Eylül'de müdür yardımcımıza söylemek için.. Kesin bi kulp takar ama yine de şansımı denicem..
kızlar bebeğimin ensesinde saçlarının altında kırmızı lekeler var isiliktenmi acaba
Ama bebek her ağladığında meme verin demiyo mu doktorlar???? :uhm:
Ben de bu kitaptan edinmek istiyorum ama alınca her yaptığımın yanlış olduğunu görüp tümden bunalıma girerim diye korkuyorum..
Sabiha Paktuna Keskin'in Çocuklarla Doğru İletişim kitabını aldım ben de.. Hayattan örneklerle çocuk yetiştirmeyi anlatıyo.. Tavsiye ederim..Çok enteresan bilgiler veriyo..
slm anneler benim oğlum dogdugundan beri memede uyuyo cok mu hata yapmısım ??? kayın validem diyoki sen bunu gece 9 oldumu uyutacaksın sabah ezanında kalkacak cocuk dediğim sabah ezanında kalkar diyo :))))))))) cok güldüm 2.5 aylık bebek ve böle bi uyku düzeni
selam kızlar.bebekleriniz evde ses varken uyuyolar mı.yoksa sessizliği mi sağlıyosunuz.benim yağızım en ufak seste uyanıyo.sizinkiler nasıl.nasıl alıştırmalıyım.
Bu arada selam tatlı annişler
Kızımı ılk defa yuz ustu uyurken yatırdım halada yatıyor Hasret sen ceroşu genellıkle yuz ustu yatırıyodun dımı bısı olmaz cevırsemmı kı
aman canım maşallah Allah nazarlardan korusunbenimki ögleden sonra 5 te uyanıyo gece yarıma kadar bizimle sonra hep beraber yatıyoruz :))))) sabahda ben kalkmadn kalkıyo şebek. bu arada ne zaman ayrı odaya gecireceksiniz ben aslında gecirmek istiyorum ama kıyamıyorummmmmmmmmm askere gidesiye yanımda yatıracagım sanırım :))))
Kayınvalidemle yaşadıklarımızdan sonra pek de öyle diyemiyorum ne yazık ki.. Allah ona muhtaç etmesin..
Biz de araştırma aşamasındayız.. ,Daha erken diye ben sadece isim topluyodum yani görüşmüyodum. Ağustos'ta onları görüşmeye çağırmayı düşünüyodum.. Geç mi olur ki o zamana kadar?? Ya da şimdiden birine karar versem bile Eylül'e kadar bekle denir mi??
Kayınvalidemle yaşadıklarımızdan sonra pek de öyle diyemiyorum ne yazık ki.. Allah ona muhtaç etmesin..
Biz de araştırma aşamasındayız.. ,Daha erken diye ben sadece isim topluyodum yani görüşmüyodum. Ağustos'ta onları görüşmeye çağırmayı düşünüyodum.. Geç mi olur ki o zamana kadar?? Ya da şimdiden birine karar versem bile Eylül'e kadar bekle denir mi??
selamlar annemler burda kaldı birazdan kızımı doktora götürecekler kilosuna bakacakmışş.. taktı çocuğuma yaa al götür dedim bnde lanet olsun! başedemiyorum artık..
ben dune kadar aman cocuguma benden iyi kimse bakamaz diyordum dolmusa binene kadar nasil vicdan azabi cektim anlatamam sanki ne olacaksa ogluma halasi bakiyordu.gittim geldim benim pasanin keyfi acaip yerinde.halasi uyutmus oynamis balkondan disariyi seyrettirmis.sutunu icirmis.yani ben bosuna panikledigimin farkina vardim.sende uzme kendini.seninkine kim bakacak?
canım damar beniymis onlar.sicak da cikar sogukda giderlermis.1 yasinda gecermis.benimkinin ensesinde ve tam iki kasinin ortasinda var.
her agladiginda meme verelim ok ama dusunsene cani sikildiginda aglayacak ac olmadigi halde meme vereceksin.bi yeri agriyacak sen yine ac diye meme vereceksin.normalde 2 aylik bebek 2 saat arayla besleniyor.bide kiloyla alakali.
eger mama veriyorsan kayinvaliden dogru demis.mama bebegi tok tutar.eskieden onlar pirinc unundan mama yaptiklari icin kadin kendince hakli,ama anne sutunu bebekler cok cabuk sindirdikleri icin gece 5 saat den fazla uyuyamaz.gunduz de 3 saat de acikir.
ozellikle tv aciyorum.hareketlerimin ses yapmamasina ozen gostermiyorum.fakat geceleri tam sessizlik sagliyorum.
tabi ani sesde irkiliyor benimkide.
bisey olmaz ben surekli oyle yatiriyorum.hem gazini rahat cikariyor.hem daha uzun uyuyor.
bizimki kendi odasinda yatiyor bende odasindaki yatakda.kameramiz gelince kendi yatagima gececegim.
canim en azindan bakici 2 ayini seninle gecirsin ki zaten anlarsin huyunu suyunu.bence secimini simdi yap denemis olursun.
Annem bakacak. Ondan değilde nasıl ayrılıcam çok alıştım 3 aydır. Biberonda tutmuyo kaşıklada içmeyi beceremiyo. Offff kafayı yemek üzereyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?