2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar oğlum 4 gündür falan gece bir defa uyanıyor akşam 8 en geç 8:30da uyuyor gece 2 gibi uyanıp mama yiyip tekrar sabah 5 yada 6 ya kadar uyuyor
dün 8de uyudu gece3 de uyandı 7saat uyudu maşallah ama yinede 90cc mama yedi babasıda diyoki az yemiş zayıflamasın oğlum diyo ama gündüz iyi yiyo geçen hafta bir hafta da 300gr almıştı iyi dimi?

benim bi arkadaşımda doğum yaptı ve tayinleri çıktı annesi istanbulda kayınvalidesi ankarada kendi edirneye gidiyo çalışıyo oğluna 1 ay annesi 1 ay k.validesi bakacak arada bakıcı garibim işi çok zor

Ya Öznurcum sen çok fazla irdeliyorsun cnm bu konuları, bence bu kadar kasma, bazı şeyleri oluruna bırak. Tamam elbette çocuğun tek kişi tarafından büyütülmesi en iyisidir ancak bazen koşullar insanı zorlayabiliyor. Artık okuyup durma şu kitapları da. Sen o bebeğin annesisin. onun için en iyisini düşünecek olan da yapacak olan da sensin. İşi bırakıp sen ona baktığında mı daha mutlu olacaksınız yoksa, sen işe başladığında kendini daha iyi hissettiğinden yine ona daha çok şey mi verebileceksin. Bence bunları sen kendin düşün, o nediyor bu ne diyoru bırak bi kenara. Kendini en iyi tanıyan sensin sonuçta. Çocuğa annen ve anneannen baksa bile ona zaman ayırarak herşeyi yoluna koyabilirsin, kendi stediğin gibi yetişmesini sağlayabilirsinyerimseniben

Maşallah oğluna annesi, ne güzel uyuyor yavrucak. Kilo alımı da çok çok iyi maşallah. Benim oğlan ikinci ay toplamda 600gr almıştı cnm, bu ayı bilmiyorum bie. Merak etme aç kalmıyor. Üstelik bu ay daha az kilo almaları bekleniyor. Çok İyi maşallah

anım benimkininde uyusu aynen öyle,,ben 12de 120 gr lık bir biberon daha veriyorum..bazen bitiremiyor bazende bitiriyor..ama kndi uyanıp yiyeeğinden daha fazla yemiş oluyor..

ama canim hickirirken emzirmek lazimmis gecmesi icin.o nasil olacak ?

canim baby slinglerde bi iki bogulma ve boyun kirigi vakasi olmus.Allahim evlerden uzak tutsun.Kanguru degil onlar.

çok güldüm ben buna yadelikafaduldendelikafadulden

kaydirigubbakcemile3

basimiz sagolsun ( Allah geride kalanlara sabir versin.

Amin

Seyhancigim buyuk olasilikla bu onemsiz bir durumdur.Ama ben bebeklikden itibaren cocuklarimizi profesyonel destek alarak buyutmekden yanayim.Bu sebeple 1 ay sonra oglumla beraber Sabiha hanima gitmeyi dusunuyorum.

Masallah bence iyi.

sağol tatlım biz mama yiyoruz ondan kilo alımı iyi gidiyo hiç aç kalmadığı için ama artık ilk aylardaki gibi kilo almazlar zaten çok harketlendiler maşallah

anım benimkininde uyusu aynen öyle,,ben 12de 120 gr lık bir biberon daha veriyorum..bazen bitiremiyor bazende bitiriyor..ama kndi uyanıp yiyeeğinden daha fazla yemiş oluyor..

bizimkide öyle bazen bitiriyor bazen bitiremiyor sende bendensin selkie bizde mama yiyoruz çoğunlukla anne sütünü çıktığı kadar sağabilyorum onuda aptamilin beslenme uzmanına danıştım yaptığım mamanın içine katıyorum bi sakıncası yokmuş verebildiğim kadar vericem hayırlısı bizimki hiç emmedi senin paşadamı emmiyor

canım ben doktoruma sormuştum bizimki bi ara çok hıçkırıyordu geçsin diye ne yapayım dedim sakın emzirmeyin su mama falan vermeyin dedi bende sadece kucağıma alıyorum pozisyonu değişsin diye okadar
haklısın aslında kulakdan dolma şeylerle değilde bi uzmanla bu işi yürütmek daha doğru sanırım
teşekkür ederiz teyzesi bütün bebişlerimiz sağlıklı olsunda az çok kilo almış pek de dert değil aslında

Yaa kızlar benim ilk oğlandan kalan bebek arabam var, çok hantal bişey, hiçbiyere onunla gidemiyorum. be de şimdi internetten şu baston pusetlere bakıyorum. Sizce onlar kullanışlı oluyor mu? bilen var mı?

selam hanımlar, herkes iyidir umarım, bi selam verip kaçacam, işim çok bugun, b.sayar başında oturamıyorum, hepinize sevgiler.

[benimkide beni hiç emmedi çanım....sağabildiğim kadar sütümü sağdım verdim ama sağmaklada çok uzun sürdüremedim kesildi gitti benim sütüm sonunda..tamamen mama veriyorum ben şu anda...bende bir süre öyle karıştırarak verdim çünkü çok az çıkıyordu son zamanlarda 2 gögsümden 30 gr falan çıkıyordu...veebildiğin kadar ver öyle azda olsa faydası olur..benim sütüm tatamen kesildikten 1 hafta sonra oğlan kabız olmaya başladı...yeni yeni daha düzeldi kabızlığı tam olarak olmasada...

kızlaaarrr bana şöyle oldukça hafif ve kullanışlı puset önerecek olan var mıı?

maclaren in bastonları güzel..hafif ve katlaöası kolay,

quinny zapta güzel,,ben onlardan birini almayı düşünüyorum eğer benim bebek arabasını kullanamazsam biraz ağırda...
zap a anakuçağıda monte edilebiliyor..

Son düzenleme:
1 Hazirandan itibaren otomobilde 'çocuk koltuğu' zorunlu

Yürürlüğe 1 Haziran 2010'da girecek yönetmeliğe göre boyu 1,35 metreden kısa ve ağırlığı 36 kg.'dan az olan çocuklar, arka tarafa ve mutlaka özel çocuk koltuğuna oturtulacak. Buna uymayanlara ceza uygulanacak.

Emniyet yetkilileri, çocukların daha güvenli seyahat etmesi için harekete geçti. 1 Haziran'dan itibaren oto koltuğu kullanımı zorunlu olacak. Kullanmayanlar 55 TL ceza ödeyecek. Çocuğun seyahat sırasında araçta özel koltukta oturtulmamasının cezası ise 55 TL. Bu rakam çocuk sayısına göre katlanarak artıyor. Yani 2 çocuğunuz varsa ve koltuk kullanmıyorsanız cezanız 110 TL oluyor.

Türkiye'de her yıl meydana gelen trafik kazalarında yaklaşık 5 bin kişi hayatını kaybediyor. Kazalardan en çok etkilenenlerin başında çocuklar geliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre Türkiye, trafik kazalarında ölen 0-14 yaş grubu sıralamasında 5'inci sırada. Bu yüksek ölüm oranının sebeplerinden biri de küçük çocukların araçta özel bir koltukta seyahat etmemesi. Ülkemizde kazaya maruz kalan 0-9 yaş arasındaki çocukların yüzde 46'sı oto koltuğu kullanılmaması nedeniyle hayatını kaybediyor.Ülkemizde araçlarda çocuk koltuğu kullanımı yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Ancak hâlâ ABD ve Avrupa'daki kadar değil. Birçok aile, çocukların anne kucağında yolculuk etmesini ya da arka koltukta oturmasını yeterli görüyor. En kötüsü de hâlâ otomobillerde ön koltukta oturan çocuklara sık rastlanması.

Yasayla, M1, M1G, N1, N1G ve N3 sınıfı araçlarda boyu 135 cm den kısa ve 36 kg’ın altındaki çocukların araçta taşınması sırasında, çocukların ağırlığına ve gelişimine uygun çocuk bağlama sistemlerinin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi çocuk koltuk satışlarında artış olmasını da beraberinde getirecek. Koltuk alacak ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli özellik çocuk koltuğunun çocuğun ağırlığına ve vücut yapısına uygun olmasıdır. Ayrıca koltuğun Avrupa güvenlik standartları’nı taşıyor olmasına dikkat edilmelidir. Çocuk koltukları 100 ile bin 100 TL arasında fiyatlarla satılıyor.

ya benim şimdi büyüğedemi oto koltuğu almam lazım..eee biz nasıl sığaçağız arabaya benimde arkada bebekle oturmam lazım uzun yolçuluklar esnasında...

Biz 142cm e 40kg ile yırttık. iyi de bu da fazla olmuş be anacım. en fazla 4-5 yaş olmalı bence. daha büyük çocuğu nasıl oturtucaz ona yahu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…