- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #61.021
merhaba kızlar,
dun gece oturdum sabiha paktuna keskin in yazilarini okudum.e tabi sonra butun gece kabuslar gordum.aklim karma karisik oldu.Prof. Sabiha Hanim annenin calismasini destekliyor fakat ayni zamanda 0 3 yas arasinin cocuk icin cok onemli oldugunu soyluyor.Bebege tek kisinin bakmasi gerektigini yazmis ama benim oglusa annem ve anneannem bakacak.Sebebi ise annem hastaneye gidiyor sik sik o zamanlarda anneannem bakacak.
Ne yapsam Allahim bi yol goster diyorum sabahdan beri.
Gerci henuz kocamla konusmadik bu konuyu ben dusun bi dedim.Iki gundur soruyorum dusundun mu diye hayir diyor bu aralar cok yogun ve isi cok yorucu.
Ablami cagirdim bu aksamdan gel konusalim diye.Dertleselim azicik.
merhaba kızlar,
dun gece oturdum sabiha paktuna keskin in yazilarini okudum.e tabi sonra butun gece kabuslar gordum.aklim karma karisik oldu.Prof. Sabiha Hanim annenin calismasini destekliyor fakat ayni zamanda 0 3 yas arasinin cocuk icin cok onemli oldugunu soyluyor.Bebege tek kisinin bakmasi gerektigini yazmis ama benim oglusa annem ve anneannem bakacak.Sebebi ise annem hastaneye gidiyor sik sik o zamanlarda anneannem bakacak.
Ne yapsam Allahim bi yol goster diyorum sabahdan beri.
Gerci henuz kocamla konusmadik bu konuyu ben dusun bi dedim.Iki gundur soruyorum dusundun mu diye hayir diyor bu aralar cok yogun ve isi cok yorucu.
Ablami cagirdim bu aksamdan gel konusalim diye.Dertleselim azicik.
kızlar oğlum 4 gündür falan gece bir defa uyanıyor akşam 8 en geç 8:30da uyuyor gece 2 gibi uyanıp mama yiyip tekrar sabah 5 yada 6 ya kadar uyuyor
dün 8de uyudu gece3 de uyandı 7saat uyudu maşallah ama yinede 90cc mama yedi babasıda diyoki az yemiş zayıflamasın oğlum diyo ama gündüz iyi yiyo geçen hafta bir hafta da 300gr almıştı iyi dimi?
kızlar oğlum 4 gündür falan gece bir defa uyanıyor akşam 8 en geç 8:30da uyuyor gece 2 gibi uyanıp mama yiyip tekrar sabah 5 yada 6 ya kadar uyuyor
dün 8de uyudu gece3 de uyandı 7saat uyudu maşallah ama yinede 90cc mama yedi babasıda diyoki az yemiş zayıflamasın oğlum diyo ama gündüz iyi yiyo geçen hafta bir hafta da 300gr almıştı iyi dimi?
bebişlere bir yaşına kadar yasak olan yiyecekler
yumurta akı,domates,çilek,portakal,mandalina,patlıcan,bakla,inek sütü ve bal
hıçkırırken öksürürken ağlarken yemek yedirilmemeliymiş
yemeği bitiremiyorsa zorlamak yok
yiyeceklere tuz ve şeker eklenmemeliymiş
ve önce tuzludan sonra tatlıdan başlanmalıymış tatlıyı herkes sever ama önce tuzluya alıştırmak gerekiyormuş
GÜNAYDIN HERKESE.ben de oğluma almayı düşünüyodum chicconunkini ancak erkek bebekler için pek uygun olmadığını söylediler mantıklı geldi ya.hem bunlar sanırım avrupada yasaklanmış uyurken boğulabilimuşlar allah korusun. yüzünü öne çevirince bişey olmaz aslında ama dayanabildiğim kadar dayanıcam bakalım kucakta taşımaya.
Moralim çok kötü...
TVde izlemişsinizdir Allah'ın belası İsrail'in yardım gemisine yaptığı baskında ölenlerin arasında bi tane gencecik çocuk var... Kayserili.. Daha 19 yaşında... Babası eşimin üniversiteden hocası. Annesi annemin arkadaşı...Okulundaki öğretmeni benim arkadaşım..
Burda yer gök inliyor... Dün yerel TVler canlı yayınla cenazenin gelişini gösterdi... Tüylerim diken diken oldu. Hissettiklerimi tarif edecek kelime yok..(( Günahsız yavruyu yakın mesafeden kaç kere vurmuşlar ((( Bunu yapan insan olabilir mi!!!!!!?? Sinirden titriyorum şu anda...
Öğlen namazıyla kalkacak cenazesi.. Eşim de gidecek cenaze namazına..
Dualarınızı eksik etmeyin..
başınız sağolsun..başımız sağolsun...Rabbim bu lanetlenmiş ırkı helak etsin inşallah..şerefsizler kendilerini böyle tatmin ediyorlar...
İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi Raciûn...(Biz Allah’a âidiz ve vakti geldiğinde elbette O’na döneceğiz.) Rabbim şahadetlerini kabul etsin...
kızlar üç gündür bi sıkıntım var oğlum üç gündür pek durgun
10 gündür falan çok güzel sesler çıkarıyodu gülüyodu söylediklerimize bağırarak cvp vermeye çalışıyodu oyuncaklarına agular yapıyodu mama yedikten sonra bana gülcükler atıyordu bişeyler söylüyodu ama ne olduysa üç gündür çok nadir yapıyo hatta yapmıyo bile denebilir sabah 6 da uyanıp 1 saat sohbet ederdik şimdi 5dk bile sürmüyo
bi sıkıntısı olsa ağlar durmaz huysuzlaşır oda yok kollar bacaklar maşallah hareketli dönencesine oyuncaklarına bakıyo heyecanlanıyo ama arada bi sesler çıkarıyo
birde ellerine bakmaya çalışıyo gözlerini şaşı yapıyo niye böyle oldu dersiniz üzülüyorum babasıda üzülüyo
ben sürekli konuşuyorum ninni söylüyorum hatta oyuncakları onunla konuşuyormuş gibi yaptırıyorum arada gülüyo ama eskisi gibi değil neden dersiniz kızlar
Ya Öznurcum sen çok fazla irdeliyorsun cnm bu konuları, bence bu kadar kasma, bazı şeyleri oluruna bırak. Tamam elbette çocuğun tek kişi tarafından büyütülmesi en iyisidir ancak bazen koşullar insanı zorlayabiliyor. Artık okuyup durma şu kitapları da. Sen o bebeğin annesisin. onun için en iyisini düşünecek olan da yapacak olan da sensin. İşi bırakıp sen ona baktığında mı daha mutlu olacaksınız yoksa, sen işe başladığında kendini daha iyi hissettiğinden yine ona daha çok şey mi verebileceksin. Bence bunları sen kendin düşün, o nediyor bu ne diyoru bırak bi kenara. Kendini en iyi tanıyan sensin sonuçta. Çocuğa annen ve anneannen baksa bile ona zaman ayırarak herşeyi yoluna koyabilirsin, kendi stediğin gibi yetişmesini sağlayabilirsinyerimseniben
Maşallah oğluna annesi, ne güzel uyuyor yavrucak. Kilo alımı da çok çok iyi maşallah. Benim oğlan ikinci ay toplamda 600gr almıştı cnm, bu ayı bilmiyorum bie. Merak etme aç kalmıyor. Üstelik bu ay daha az kilo almaları bekleniyor. Çok İyi maşallah
anım benimkininde uyusu aynen öyle,,ben 12de 120 gr lık bir biberon daha veriyorum..bazen bitiremiyor bazende bitiriyor..ama kndi uyanıp yiyeeğinden daha fazla yemiş oluyor..
ama canim hickirirken emzirmek lazimmis gecmesi icin.o nasil olacak ?
Seyhancigim buyuk olasilikla bu onemsiz bir durumdur.Ama ben bebeklikden itibaren cocuklarimizi profesyonel destek alarak buyutmekden yanayim.Bu sebeple 1 ay sonra oglumla beraber Sabiha hanima gitmeyi dusunuyorum.
Masallah bence iyi.
selam hanımlar, herkes iyidir umarım, bi selam verip kaçacam, işim çok bugun, b.sayar başında oturamıyorum, hepinize sevgiler.
bu ara 300 gram daha vermisim zemuszemus
canım sen İngilizce öğretmeni miydin?Düzce merkez mi??
yok canım matematik öğretmeniyim merkezde.
bende internetten aldım cnm bebeshop dan üstelik ufak bir hediye de yolluyorlar olumunekankayizsmile
hı sağol canım ben de bakıcam.eminim benim oğlum da çok sevecek bunu.zemuszemus
sağol tatlım biz mama yiyoruz ondan kilo alımı iyi gidiyo hiç aç kalmadığı için ama artık ilk aylardaki gibi kilo almazlar zaten çok harketlendiler maşallah
bizimkide öyle bazen bitiriyor bazen bitiremiyor sende bendensin selkie bizde mama yiyoruz çoğunlukla anne sütünü çıktığı kadar sağabilyorum onuda aptamilin beslenme uzmanına danıştım yaptığım mamanın içine katıyorum bi sakıncası yokmuş verebildiğim kadar vericem hayırlısı bizimki hiç emmedi senin paşadamı emmiyor
kızlaaarrr bana şöyle oldukça hafif ve kullanışlı puset önerecek olan var mıı?
maclaren in bastonları güzel..hafif ve katlaöası kolay,
quinny zapta güzel,,ben onlardan birini almayı düşünüyorum eğer benim bebek arabasını kullanamazsam biraz ağırda...
zap a anakuçağıda monte edilebiliyor..
1 Hazirandan itibaren otomobilde 'çocuk koltuğu' zorunlu
Yürürlüğe 1 Haziran 2010'da girecek yönetmeliğe göre boyu 1,35 metreden kısa ve ağırlığı 36 kg.'dan az olan çocuklar, arka tarafa ve mutlaka özel çocuk koltuğuna oturtulacak. Buna uymayanlara ceza uygulanacak.
Emniyet yetkilileri, çocukların daha güvenli seyahat etmesi için harekete geçti. 1 Haziran'dan itibaren oto koltuğu kullanımı zorunlu olacak. Kullanmayanlar 55 TL ceza ödeyecek. Çocuğun seyahat sırasında araçta özel koltukta oturtulmamasının cezası ise 55 TL. Bu rakam çocuk sayısına göre katlanarak artıyor. Yani 2 çocuğunuz varsa ve koltuk kullanmıyorsanız cezanız 110 TL oluyor.
Türkiye'de her yıl meydana gelen trafik kazalarında yaklaşık 5 bin kişi hayatını kaybediyor. Kazalardan en çok etkilenenlerin başında çocuklar geliyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre Türkiye, trafik kazalarında ölen 0-14 yaş grubu sıralamasında 5'inci sırada. Bu yüksek ölüm oranının sebeplerinden biri de küçük çocukların araçta özel bir koltukta seyahat etmemesi. Ülkemizde kazaya maruz kalan 0-9 yaş arasındaki çocukların yüzde 46'sı oto koltuğu kullanılmaması nedeniyle hayatını kaybediyor.Ülkemizde araçlarda çocuk koltuğu kullanımı yavaş yavaş yaygınlaşmaya başladı. Ancak hâlâ ABD ve Avrupa'daki kadar değil. Birçok aile, çocukların anne kucağında yolculuk etmesini ya da arka koltukta oturmasını yeterli görüyor. En kötüsü de hâlâ otomobillerde ön koltukta oturan çocuklara sık rastlanması.
Yasayla, M1, M1G, N1, N1G ve N3 sınıfı araçlarda boyu 135 cm den kısa ve 36 kg’ın altındaki çocukların araçta taşınması sırasında, çocukların ağırlığına ve gelişimine uygun çocuk bağlama sistemlerinin kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi çocuk koltuk satışlarında artış olmasını da beraberinde getirecek. Koltuk alacak ailelerin dikkat etmesi gereken en önemli özellik çocuk koltuğunun çocuğun ağırlığına ve vücut yapısına uygun olmasıdır. Ayrıca koltuğun Avrupa güvenlik standartları’nı taşıyor olmasına dikkat edilmelidir. Çocuk koltukları 100 ile bin 100 TL arasında fiyatlarla satılıyor.
ya benim şimdi büyüğedemi oto koltuğu almam lazım..eee biz nasıl sığaçağız arabaya benimde arkada bebekle oturmam lazım uzun yolçuluklar esnasında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?