2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ben 150ytlye yaptırdım ikiciside aynı fiyatmış niye fiyat farkı varkine acep.

bilmiyorum burda aşı yoktu erzurumdan getirecekler allahın unuttuğu bir yerdeyim baklaım dr bulmak için kaç takla atacam
ya ben bişey sorcam kızım saçlarını çekiyor:)
birde anlı islik olmuş ev 24 derece bir tane çıtçıtlı uzun kollu badi giydiriyorum üstüne uzun kollu tşhort altını ayaklı pijima üstüne kısa çorap birde ince günlük pijama çokmu abartıyorum

abowww naptın sen,çıkar hemen soy bebişi.kısa kollu çıtçıtlı,ayakları üşüyüncede patikli don giydiriyorm.şimdi o da yok.

merhabalar ev 24 dr ise biraz abartmıssın o kadar giydirmene gerek yok sadece geceleri senin giydiklerinden 1 kat fazla giydireceksin o kdar

cnm bi kısa kollu badi giydir üzerine ince bi üst we alt giydir... çokta sıcak değil ew fazla açma weya uzun kollu çıtçıtlı badi üzerine yelek giydir ince, ... öyle tek kat giyecek kadar sıcak değil, ama altı 2 kat giydrmene geek yok çorabını eksik etme..

Son düzenleme:

sen varya süpersin:))))):içelim:

sen rota aşısı yaptırıdnmı?

ROTAVİRÜS AŞISI

Kısaca hatırlayacak olursak, rotavirüs küçük çocuklarda özellikle kış aylarında görülen ishallere neden olmakta, hatta vücudun su kaybı yerine konamazsa ölümlere yol açabilmektedir. 5 yaşına gelene dek neredeyse her çocuk rotavirüsle karşılaşmış olmakta, rotavirüs ishalleri dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1999’da ilk geliştirilmiş olan rotavirüs aşısının bazı ciddi yan etkiler ( barsak tıkanıklığı ) nedeniyle kullanımdan kalkmasından beri güvenli bir aşı geliştirme çalışmaları sürüyordu. Bu çalışmaların sonuçlanması, yeni rotavirüs aşılarının güvenilir olduğunun gösterilmesiyle, bu aşılar dünyada pekçok ülkede kullanıma girmiştir. 2007 yılı başından beri ülkemizde de mevcuttur.

Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?

Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir.

Aşının yan etkileri nelerdir?

Aşı sonrası bulantı, kusma, burun akıntısı, öksürük gibi yan etkiler görülebilir. Eski aşının kullanımdan kalkmasına sebep olan barsak tıkanıklığında artış yönünden riskli olmadığı saptanmıştır.

Başka aşılarla birlikte yapılabilir mi?

Bebeklik dönemdeki diğer aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durumda, aşıların etkinliğinde bir sorun olmayacaktır.

Bu aşıyı olan bebek ishal olmayacak mı?

Rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmayacaktır. İshalin pek çok nedeni vardır, ancak rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenidir.

GÖrÜŞÜrÜz seyhanım

slm canımcım gidemedik oğluşum mamasını yedi uyudu babamız maça gitti evdyiz neyse yarın bol bol gezicez

sağol canım bi bakayım hemen

off kızlar ya akattan ölçtüm 37.8 koltuk altı 37.1 ve ishal olmuş burda acayip bi salgı vardı o mu acaba kocişkom da yanımda değil doktoru arattım bakalım ne dicek moralim bozuldu

ben sonunda oldum regl of rahatladım ama sancıdan öldüm benim hep sancılı geçiy ya ağrıdan öldüm çok şükür şimdi ii darısı sizin de başınıza

canım birşey yoktur inşallah ılık bi duş aldır iyi gelir belki
bende iki kez oldum eskiden çok sancılı olurdu ama şimdi hiçbirşey hissetmiyorum ne ağrı ne sancı yalnız iki seferde de çok fazla oldu 2 günde 4 paket ped bitirdim

ya bu rota aşısı yine gündeme geldi...ben yaptırmadım ama yaptırsakmıydıki.....rahatsız oluyorum bi yandan ishalleri duydukça.kimler yaptırmadı....?

bende yaptırmadım kontrole gittiğimizde doktorla konuşup yaptırmayı düşünüyorum

tatlım bizim odamızda 26derece ben bi çıtçıtlı badi giydirdim birde yarım kollu üst altına şort uyanınca ince bi yelek giydiriyorum ama çorap mutlaka giydir bebişler en çok ayaktan ve kasıktan alırlar soğuğu bize çok sıcak gelsede kendi giydiğimizin bir fazlasını giydirmemiz gerekiyor

çanım senin dediğin ilaç için ben eczacımı aradım..bana ben biliyorumgeçen sene sattım ondan ama çok şikayet geldi...o bir çok kişinin metobolizmasını bozmuş ,o nedenle benimki getirtmiyormuş..onun yerine acai berryi tavsiye etti,,,onun içindede biber varmış..çok güzel kilo verdiriyormuş..bende yarın bi deneyceğim bakalım eczacıma çok güvenirim bu arada...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…