2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

göğüs uçları emme öncesi ve sonrası sütle temizle canım birde sende işe başlayacaksın sağcakmısın sütünü istersen biberonla ver bir süre bakalım alışacak mı kızın?
Canım yapmadığım şey kullanmadığım ilaç kalmadı meme ucu çatlağı değil ucun çevresinde küçük küçük sivilceler çıkıp büyüyüp ağrı yapıyo. ben sağamıyorum makinede aldım ama daha beter yara oldu göğüslerim sonrasında zaten doktorluk olduk. biberona alıştı gibi bugün verdim mama. işe başladığımda sabah öğlen ve saat 5 te emecek tüm gece emzireceğim sağmayacağım artık ya. pes ediyorum.

evet canım bizede mukostatin verdi yarım damlalık günde üç kez on gün kullan dedi. ve korbonatla sil dedi. bizim geçeceği yerde tüm ağzını kapladı yaa.

Hasretim hayırlısı olsun. maşallah jereşuma. bizimde isiliklerimiz had safhada doktor sen bundan çok çekersin deyip duruyo şu kremi tavsiye ederim isiliğğe çooookkk iyi geliyo cutivate sabah akşam banyodan sonra sürüyorum yüzede sürülebilir. öksürüğe gelince bizde çektik hemde çocuk öksürmeden gittiğimiz helde önce pedidus sonra sudafed verdi. geçmedi. sonra aldım kızı gittim sağlık ocağına aile hekimi var kadın dediki burnu tıkalı ve bu çocuk sırt üstü yatıyo sıvılar genze kaçıyo ve öksürtüyo ilaç kullanma yüz üstü yatır burun damlası kullan dedi ve yaptım burun tıkanıklığı da geçti. valla çok ii bi kadın hemde bedava

evet canım ben istiyorum artık çocuklarımı özledim :) ama kuzumdan ayrı kalmak çook koyuuyo bazen koynumda uyutuyorum kafasını dayayıp uyumasına bitiyorumm.ama herşer onlar için değil mi ona daha güzel daha iyi bi gelecek için değil mi? bize kalsa hiç ayrılmayız analık bu olsa gerek. benim iş yerim yakın çalışma şartlarım iyi rehabilitasyon merkezi. oradaki çocuklarında bana ihtiyacı var demii
sümeyra geçmiş olsun canım

sağoll canımmeyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

Ayfercim ben kendimi bildim bileli annem hasta. Çok zor bir yaşamı oldu annemin. Annemin 7 ilacı vardı. 3 sene önce doktorları 6 ilacı kesti. Annenizde bundan sonra hastalık ne ilerler ne geriler tek ilaçla idare edecek vücudu artık gerisini kaldırmaz dediler. Bizde böyle idare ediyoruz.

Ablam artık Amerika'da yaşıyor. ABD'ye yerleşmeden önce Mustafa Nevzat ilaçtaydı. ABD'de de aynı işi yapıyor ilaç firmasında laboratuvarda çalışıyor.

Çok geçmiş olsun canım, mantar konusunda hiç bilgim yok.

Ya doktora bu kız çok uykucu dedim adam güldü bana ne var ya bişey varsa uyuyorsa hı? adam kadın manyak demiştir. kesin sabah nasıl kahvaltı veriyorsunuz biberona alıştı gibi

Bizimki de zerre uyumaz, şanslısın.

Valla kızlar 6 ay evinde olabilenler çok şanslı en azından anne sütü vermek istiyorsa bunu rahatça yapabilecek.

iyi akşamlar kızlar
biz bugün doktordaydık aylık kontrol ve aşı için çok şükür Rabbime herşey yolunda oğluşum tam 7kg olmuş boyuda 65cm doktora şikayet ettim yemiyo diye şöle bi baktı bana yemeyen çocuk bir ayda750gr almış ilginç dedisempatiksalakcinni ayına göre kilosu çok iyi dedi maşallahı var dedi benim kuduruk kudurdu tabii agular havalarda uçuştu aşısını olurken biraz ağladı iğneyi çıkarana kadar kan ilacı verdi artık hergün birde kan damlamız varmış daha önce hiç mevzusu geçmedi burada yada ben kaçırdım 4. yada 5. ayda başlanıyormuş
neyse ek gıdaya kesinlikle gerek yok 5. ayın sonuna doğru dedi ama biz dayanamadık birkaç kavanoz maması aldık
acıkınca verdim pirinçli sebze püresi hiç itirazsız yedi bütün hepsini (ben kesinlikle yemem çok kötü bi tadı var)
yarında misafirim gelicek bişeyler hazırlamam ve temizlik yapmam gerek
geçmişe bakamadım kusuruma bakmayın tatlılarım hepiniz iyisinizdir inşallah

bu arada bu kavanoz mamalarını bir gün araylamı veriyorsunuz yoksa hergün günde bir öğünmü

olcay geçmiş olsun.
sümeyra geçmiş olsun.

hasret
cery iyimiş sevindim canım evet tartılar 100-200 gr oynuyor.

çalışan annelerin Allah yardımcıları olsun.

maşallah oğluşuna iyi kg almış kavanoz mamalarını bir öğünde bitirmiyoruz hergün kaşık mamalar ı en fazla 15 kaşık veriyorum meyva pürelerini ,sebze corbasını kendim yaptım bugün 10 kaşık verdim yoğurtta 10 kaşık kan damlasını 4 aydan itibaren başlanıyor kakası koyu yeşil çıkar biz 5 damla kullanıyor doktor size kaç damla dedi kg suna göre damla demişti hemşire
mamalar 48 saat içinde tüketilmeli yazıyor buzdolabında tutabilirsin

canım bizim dr aynı gün 2 aaşı yapıp bebeğe 2 kez acı yaşatma taraftarı değil.. 4.ay aşılarından birini 5.aya saklamıştı..

aşıların arasında neden 1 ay sonra diyorlar hiç düşünmemiş mi doktorun ? aşı bir reaksiyon gösterirse hangi aşı ne zaman vuruldu ve ne oldu ,yan etkisi oldu mu? bunlara bakılması lazım ...her ay acı çektiremem ben sahsen kızıma 2 aşı birden olduğunda okadar da ağlamadı Hilal ama bazı aşıları var aynı günde vurulmaları şart o yüzden heray aşı olmamasını yeğlerim ben

ben hiç iyi olduğunu sanmıyorum kızlar bu drlar hiç bişey bilmiyo sanırım neden geçmiyo öksürük delşi olacağım ewde bi sürü şurup oldu.. peditus, actidem, dolven, sekrol, zennat... off yaa..
acaba benmi büyütyorum 1 hafta oldu.. bakalım enson zennat we sekrolüde deniyeceğim yarın akşama kdr belli olur herhalde perşembe zaten kendi drunda kontrolü war

hıhh bir de büyütüyodun boşuna maşallahı ware serhnın boyu da kilosuda çok iyi bnce

sağol canım ya bende bebelacın bi kitapcığı var orada bi öğünde (4. ay beslenme bölümü) 125gr kavanoz mamanın hepsini yedirebileceğin yazılı veya kendi hazırladığın mamayı o yüzden verdim bizimkide hiç itiraz etmedi bitirdi hepsini
damlayı kilosuna göre dedi 7 damla olarak başlıycaz canım

hıhh bir de büyütüyodun boşuna maşallahı ware serhnın boyu da kilosuda çok iyi bnce

sağol bitanem ne biliyim doktora da söyledim gerçekten bu ara az yiyor demekki yetiyormuş hasretim sen nasıl veriyosun bu kavanoz mamalrı??

seyhan maşallah minik delikanlıya bak kilosu gayet iyi canım boşuna üzüldün.

sağol yazgıcım üzülüyordum gerçekten yemiyo diye gerçi Allah sağlık versin kilolu zayıf bi şekilde büyüyorlar yeterki sağlıklı olsunlar hergün neler duyuyoruz halimize bin şükür

Son düzenleme:
Kızlar yaa uçuyorsunuz maşş. nasıl yetişiyorsunu ew iş bebek koca:) bravo wala.
annemlerin yanından yeni kendi ewime ayrıldım havlu atmama az kaldı yani. yetişemiyorum heryer beni çagırıyor.
aranızda ek gıdaya başlamayan tek benim sanırım. 5 ay bitecek haftaya ufak ufak başlayasım geliyor sizi görünce. ama diyorum heryer ilk 6 ay die boşuna bagırmıyordur heralde diyorum. sütümde yetiyodur heralde zaten benimki ben vwermeden asla istemez göbüşü pek çıkmıyor emdikten sonra ama doyuyordur umarım.
ha bide doktor kontrolümüz olmadı bu ay o yüzden kan hapına başlamadık doktorumzu arayıp sorsammı ki kullanmayaınıız war mı herkes kullanıyor heralde dimi.

1 temmuz 2009 günü öğrendim meleğimin varlığını,içimdeydi artık benimleydi.biraz sıkıntılı bi hamilelik dönemi yaşadım.4 mart 2010 saat 17de aldım gül kokulumu kucağıma.ben de bi mart annesiyim yani.oğlumdan fırsat buldukça açıyorum interneti.haftaya 5 aylık olacak artık benim kuzucum.çok ilgi isteyen ,oyun isteyen bi bebeğim var o yüzden günler epey yorucu geçiyo.rabbim dileyen herkese nasip etsin bu tatlı yorgunluğu,kimseyi mahrum bırakmasın

hoşgeldin aramıza maaşallah oğluşuna artık bebişler büyüdükçe daha çok ilgi istiyorlar Rabbim yavrularımızın da bizim de sağlığımızdan geri koymasın artık onlar için yaşıyoruz Allah'ım herkese tattırsın bu duyguyu

yaa 4 aylık aşısını izindeyken misafir olarak yaptırmıştım Arda'nın, kendi sağlık ocağımız değildi yani... dolayısıyla demir damlası falan verilmedi pazar günü 5 aylık oluyo oğluşum pzt tarttırmaya gidince sorayım bari herkes başlamışşş :uhm:

GÜNAYDIN SEVGİLİ ANNELER....a.s.yerimseniben

maşallah oğluşa seyhancım...

olcay geçmiş olsun.
sümeyra geçmiş olsun.

hasret
cery iyimiş sevindim canım evet tartılar 100-200 gr oynuyor.

çalışan annelerin Allah yardımcıları olsun.

sağol teyzesi.baya ateş yaptı aşı dün ya.sabaha kadar 37.5 te sabitti ateşi.bakalım uyansın.inşallah geçmiştir...

canım doktorlar bazen ufak öksürük için gerek görmüyorlar antibiyotik.ilerlerse verelim diyorlar....bazı çocuklar birkaç gün öksürüp atlatabiliyorlar,bazısınınki ise ilerliyo...şu aşamada gerek görmemişlerdir...bence fazla ilaçta kullanma...sürekli takip et bakalım.inşallah en kısa zamanda geçer...

ben de geçmedim ek gıdaya canım.süt varken emsin.nasılolsa bir ömür onlardan yiyecek.ama tabi herşeyden tattırıyorum 6.ayda zorluk çekmesin diye

hoşgeldin canıma.s.

Günaydınnn,

Bezmiş olarak geldim bugün, o kadar halsizim ki merdivenlerden yuvarlanıyordum nerdeyse :)

Dün eve gittiğimde Doruk'un ateşi vardı, 37,5. keyfi de yoktu. İlk defa böyle bişey oluyor, telaşlandım çok. Hiç bir sebebi de yok, hemen yarım ölçek calpol verdim, rahatladı kuzum. Acaba dişi mi çıkacak ki?

Sonra akşam bezini değiştirirken, tam pipisinin denk geldiği yerde açık kırmızı bi leke gördüm. Muhtemelen kan. Saat geç olmuştu, arayamadım doktoru, şimdi mesaj atıcam, içim içimi yiyor.

Bana gelince tansiyonum ya düşüyor ya çıkıyor, başım dönüyor, terden günde 7-8 defa üstümü değiştiriyorum. Sarsak kocam doktorun mailini okuduktan sonra, dün pervane oldu etrafımda, ben terslendim, o pışpışladı, ben de keyfini çıkardım :)

Seyhancım hoşgeldin, maaşallah Serhan'a, koca adam olmuş :)

Hasret telaşlanma gülüm, kendi doktoruna götür, en iyisini o bilir zaten...

Olcaycım çok geçmiş olsun, şimdi iyi di mi Asya? Ek gıdaya ben de geçmedim ama artık bu ilaçlı sütümden vermek istemiyorum oğluma. Dün ilk defa milupanın şeftali elma püresinden verdim, yedi de ağzını bile şapırdattı. Sonra da armut yalattım, onu da çok sevdi.

yorgunum uykusuzum zum zum zummmmmmm zumlar çoğlatılır ,
ablam bende kızımla ilgileniyor bir haftadır evim ana baba günü komşularım çok keyifli zamanlar geçiriyoruz zeynepim iyi ek gıda hiçbir şey vermiyorum ayın sinde ist dr gideceğiz adam oluştursun diyorum yeme planımızı . 6500 gr olmuş (bazen diyorum bakamıyormuyum endişeler beynimi yiyip duruyor ) kızıma diş hediği yapacaz bugün akşamdan hazırladım herşeyi kalabalıgız bugünde cumartesi istanbula gidiyorum öğlen annme bakalım zeynep nasıl yapacak orda çok sıcak diyolar öpüyorum herkesi
ceren öksürüğü devammış , geçmiş olsun kg maşallah
alp donruma yemeye başlamış nazardan koruusn allahım
gülayın kocasıyla sorunu varmış topuna kibrit suyu
serhana maşallah
silver resimler süper kocaman olmuş maşallah

merhaba canlar

eymen çok huysuz sanırım diş çıkaracak sadece başında ateşi oluyor...

aşımızı bugün olacağız inşallah...

bende tedavi aşamasındayım kulağım için 2 damla kullanıyorum
ayrıca kbb doktoru ileri derecede reflüm olduğunu söyledi...
sürekli mide yanması çekmemin sonu buydu zaten onun içinde 2 aylık şurup tedavisi verdi..
cuma işitme testi olacağım sanırım ona göre ameliyat olup olmayacağıma karar verecek...

oy oy hayat ne zor...
anne olunca hasta olmaktan korkuyormuş insan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…