2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydıınn,

Yazgııı, meyve püresi ya da meyve suyunun içine biraz anne sütü eklemeyi deneyebilirsin. Belki yer o zaman sütçü Alp :)

Bugün ramazanın birinci günü mevlam herkese hayırlar vesile etsin inşallahhhh
kimler oruçlu arkadaşalr mesela ben tutmuyorum 16 saat aç susuz kalırsam benden bir daha süt gelmez selinde hem aç kalır hem mamaya talim eder korkuyorum oyüzden tutmadım doğru yapmışmıyımdır ? Benle aynı düşünneneler var mı ?

Hayırlı ramazanlar herkese...
Seyyalcim ben de tutmuyorum.

Kudurmuş durumdayım yine...
Sağ göğsüm patlayacak kadar şiş, sanırım akşamki bulgur pilavının parmağı var bu işte.
Fakat pompam çalışmıyor, dakikalarca uğraştım, elektrik gelmiyor hiç.
Elle sağıyım dedim, çok şiş olduğu için canım çok yandı, onu da beceremedim.
Kaldım böyle, eve gitmeme 7 saat var daha.
Zaten süt az, bi de böyle şeylerle sabote olmuyor mu, deliriyorum yaa...

amin canım
ben tutuyorum bakalım azalma olursa bi daha tutmam ama bugun denicem en azından denedim olmuyo diye içim ferah olur

amin canım
ben tutuyorum bakalım azalma olursa bi daha tutmam ama bugun denicem en azından denedim olmuyo diye içim ferah olur

mevlm seninkini kabul eylesin cnaım inşallah kolaylıkla tututabilirsin yaklaşımın çok doğru
ya ben çok korkuyorum zaten çok az az önce sağdım sepete koyup gönderdim anneme ki sabahtan beri 1 litreye yakın su içmeme rağmen iki göğsümden birden toplamda 120 cc çıkmadı sağma makinasına onca para verdim amedanınkini aldım ama yine tık yok kuzum yine mama desteği alıyor çok üzülüyorum göğsünüzü şişerecek akdar süt nerden buluyorsunuz bulgur pşalvı o kadar artırıyor mu ? :sinifsinif::sinifsinif::sinifsinif: en iyisi ben sana gönderiyim pompamı sen kullan :):):) benden bi iş çıkmıyor (

Son düzenleme:
bende tutuyorum deneyeceğim inşallah bi sorun olmazsa devam edeceğim
eymen sadece anne sütü alıyor daha yeni ek gıdalara geçiyoruz ...
sofradayken ağzına bir şey koyunca seviyor istiyor ama bu sebze meyve pürelerinden hiç haz etmedi...

şu ana kadar doğal olarak sadece susadım...
açlık hissetmiyorum sahurda bol su içtim üzüm yedim kahvaltı ettim
dua ettim Rabbime sütüme etki etmesin diye inşallah bakalım nasipse tutarız

Canım benim de artık her zaman bol bol çıkmıyor sütüm.
Ama bulgur pilavı ve irmik güzel süt yapıyor, ben akşam ikisini birden yedim.

Bende oruç tutanlardanım şu ana kadar deli gibi susadım o kadar. zaten ğek yemeğe düşkün değilim süt için yiyodum canıma minnet oldu. sütüm azalmasın bebeğimin rızkını ver rabbim diye çok dua ettim bakalım. arkadaşlarım ramazanda bereketlendi sütümüz demişlerdi bakalım benim nasıl olcak. 2 sene önce annemin arkadaşı hem hamileydi hem emzirdi hemde otuç tuttu. becerebilenler çok bende yapabilirim inş..
bende sahurda bulgur pilavı ve kahvaltı yedim midem bulanana kadar su içtim hatta makineye koyarken ağzıma su geliyordu:)
Seyyal iş yerinde elektrikli zor oluyordur ya lansinohun el pompasını alsaydın keşke. ama yeni almışsın neyse artık boşwer. sen stres yaptıkca öle yok şu kadar cc bu kadar cc dedikce o süt stresten gider zaten bırak rahat ol mamaya başlamışsın ztn çalışınca böyle oluyor işte. şu izinleri bi ayarlasalar annelere. sen elinden geleni yapıyorsun üzülme göğsünü boşaltmaya bak ama bişiler dene süt iznin fln yok mu senin ewe gitsen yada erken cıksan..

slamnalkykümm..
hks iyi ramaznlar..
oruc tutmayan varmı?
ben regli odum dün..sonrasıda tutabileckmim bilmiorum bünyem bu sene cok zayıf yagmurhırcnlaştı..iskeletora dönecem..ama denjyvcem
..

bazı yerlerde yoğurdu bebek sütü ve bebek yoğurduyla mayaladıklarını okudum bebek yoğurdunun üstünde 6 aydan sonra yazıyo bu konu hakkında ne düşünüyosunuz pastorize süt ve yoğurtlamı mayalıyorsunuz

Ben daha başlamadım canım eklere. ama keçi sütü alıp keçi sütünden yapmayı düşünüyorum ilk mayası illaki inek sütü olur ama sonra keçi yoğurdundan mayalarım.

canım amin inşallah sütün bollaşırda azalmaz... benim burda bir odam var üst katta orada sütü sağıyorum biberonundan hiç aktarmadan direk ağzını kapatım annemin evin camından salladığı sepete koyuyorum annemde direk emziğini takıp seline veriyor sütü elle olan pompaar benden süt getirmedi canım )::):) canım ben zaten akşam dört buçuğa akdar çalışyıroum ve öğle arasında da bir saat kızımın yanındayım buna rağmen birde cuma günleri süt izni kullanıyorum...

ay bende yarın deneyeceğim nasılsa evdeyim .. geçen hafta işler yoğudu süt izni alamadım bu ahfat 2 gün kullanacağım... ek gıda sofrada yedikerlidnen tataıt çocuk sofrada yeemek tyemeyide öğrensin....

Canım benim de artık her zaman bol bol çıkmıyor sütüm.
Ama bulgur pilavı ve irmik güzel süt yapıyor, ben akşam ikisini birden yedim.

ay bende bi denesem aslında güzel bi bulgur yapayım üstünede irmik ee yanında başka ne olsun o zaman gene süt yapacak bişi ?

Günaydın herkese.. Beni öslediniz mi?? Bu sıcak havalardan kaçmak için 10 gündür annemlerin yazlık evindeydik... Yine bi sürü macera geçti başımızdan.. Ben bu doğumdan sonra yaşadıklarımı senaryo halinde Tvlerden birine satmaya karar verdim.. Pek sürükleyici bi dizi olur!!!!

Bahsetmiş miydim bilmiyorum Pelin nerdeyse 1 aysdır çok huzursuzdu. Geceleri 2 saatte bir uyanıyodu...Bu huysuzluğunun altından idrar yolları enfeksiyonu çıktı..Dr antibiyotik verdi. Hiç bi faydası olmadı. Günlerce ateşini düşüremedik..Pelin de ben de mahvolduk.. Lokma yemeye moral kalmadı..Kontrolsüz bi şekilde kilo veriyorum ne yazıkki..

Bu arada yeni bakıcı işe başladı.. Onu alıştırmaya çalışırken bizim düzenimiz bozuldu.. Geceleri uyumayan çocuk, gündüzleri de bakıcıya alışamadığından uyumaz oldu...Okul başlayınca napıcaz bilmiyorum.

Ayrıca dr verdiğim ek gıdalara kızdı.. Ve ek gıdaları kesti... Durum böyle olunca ben de cesaret edip oruç tutamadım..
Diğer taraftan eşimin kulağında bi akıntı vardı uzun zamandır.. Dr ameliyat demişti de üstünde durmamıştık.. Şimdi başka bi dra gitmiş o da aynısını söylemiş.. Onunda morali sıfır..

Biraz uzun oldu ama yoğurt meselesine de açıklık getireyim.. Bizim dr yoğurdu inek sütünden mayalayabilirsin dedi.. Mayalanan yoğurdun formu değişiyomuş.. Zararlı değilmiş yani..

Hayırlı Ramazanlar, Allah tutanların yardımcısı olsun, bende tutmuyorum arkadaşlar, dayanabileceğimi sanmıyorum, o yüzden hiç başlamayacam bile..

Manuel pompalar elektrikli kadar kısa sürede ve fazla süt sağamazlar canım.
Ben de elektrikli kullanıyorum işyerinde, bi zorluğu yok, ahh bi de bozulmasaydı...

Allah kabul etsin canım...

Senin süpermiş Seyyal, ben sütleri poşete aktarıyorum, buzdolabında saklıyorum çıkana kadar, sonra ısı yalıtımlı çantada eve götürüp derin dondurucuya koyuyorum, bizimkiler çözdürüp biberona koyuyolar, ısıtıp veriyorlar Doruk'a :)

Bol su iç, kuru soğan ye, tahin helvası, dereotu...
Aklıma gelenler bunlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…