- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #70.961
Bugün ramazanın birinci günü mevlam herkese hayırlar vesile etsin inşallahhhh
kimler oruçlu arkadaşalr mesela ben tutmuyorum 16 saat aç susuz kalırsam benden bir daha süt gelmez selinde hem aç kalır hem mamaya talim eder korkuyorum oyüzden tutmadım doğru yapmışmıyımdır ? Benle aynı düşünneneler var mı ?
bende tutuyorum deneyeceğim inşallah bi sorun olmazsa devam edeceğim
eymen sadece anne sütü alıyor daha yeni ek gıdalara geçiyoruz ...
sofradayken ağzına bir şey koyunca seviyor istiyor ama bu sebze meyve pürelerinden hiç haz etmedi...
şu ana kadar doğal olarak sadece susadım...
açlık hissetmiyorum sahurda bol su içtim üzüm yedim kahvaltı ettim
dua ettim Rabbime sütüme etki etmesin diye inşallah bakalım nasipse tutarız
Günaydın herkese.. Beni öslediniz mi?? Bu sıcak havalardan kaçmak için 10 gündür annemlerin yazlık evindeydik... Yine bi sürü macera geçti başımızdan.. Ben bu doğumdan sonra yaşadıklarımı senaryo halinde Tvlerden birine satmaya karar verdim.. Pek sürükleyici bi dizi olur!!!!
Bahsetmiş miydim bilmiyorum Pelin nerdeyse 1 aysdır çok huzursuzdu. Geceleri 2 saatte bir uyanıyodu...Bu huysuzluğunun altından idrar yolları enfeksiyonu çıktı..Dr antibiyotik verdi. Hiç bi faydası olmadı. Günlerce ateşini düşüremedik..Pelin de ben de mahvolduk.. Lokma yemeye moral kalmadı..Kontrolsüz bi şekilde kilo veriyorum ne yazıkki..
Bu arada yeni bakıcı işe başladı.. Onu alıştırmaya çalışırken bizim düzenimiz bozuldu.. Geceleri uyumayan çocuk, gündüzleri de bakıcıya alışamadığından uyumaz oldu...Okul başlayınca napıcaz bilmiyorum.
Ayrıca dr verdiğim ek gıdalara kızdı.. Ve ek gıdaları kesti... Durum böyle olunca ben de cesaret edip oruç tutamadım..
Diğer taraftan eşimin kulağında bi akıntı vardı uzun zamandır.. Dr ameliyat demişti de üstünde durmamıştık.. Şimdi başka bi dra gitmiş o da aynısını söylemiş.. Onunda morali sıfır..
Biraz uzun oldu ama yoğurt meselesine de açıklık getireyim.. Bizim dr yoğurdu inek sütünden mayalayabilirsin dedi.. Mayalanan yoğurdun formu değişiyomuş.. Zararlı değilmiş yani..
günaydın kızlar aat 9.30 san buyana sitedeyim
ama hiç bişey yazamıyorum safdışı kalıyorum ,
yağız fena halde bana bağlı yanından ayrılamıyorum,
evde her işim duruyo iş yapamıyorum,şimdi uyuttum,
br bakıp çıkıcam, hasta olan bebeklere acil şifa diliyorum,
bende oruç tutanlardanım Allah yardımcımız olsun, yağıza ek gıda veriyodum,
memeyi fazla tutmuyodu gündüz buügnde ne hikmetse zor kopardım memeden,
artık yetmezse öglen sonu ek gıdalara devam,sütümde azalma olursa tutmayacam,
ALLAH bebeklerimizin rızkını verir inşallah.
:Saruboceq:
bazı yerlerde yoğurdu bebek sütü ve bebek yoğurduyla mayaladıklarını okudum bebek yoğurdunun üstünde 6 aydan sonra yazıyo bu konu hakkında ne düşünüyosunuz pastorize süt ve yoğurtlamı mayalıyorsunuz
Yazgıcım bizimde durumumuz aynı...arkadaşların yazdıklarını okuyunca fena halde gaza geliyorum meyve falan vermeye çalışıyorum Aras da aynen karpuzun suyunu içti o kadar,diğerlerini neler yapsamda yemedi(anne sütüne devam bizde de...doktor 10 gün sonra devam sütü ile yapılmış yoğurtla başla dedi...bakalım makineye attım gece çıkarıp dolaba atıcam sabaha vericem inşallah sever....
aman içme balım hani sen dedin yaa bu aralar sigara çekiyor canım diye ordan kaldı aklımda resme de bakınca (HASRET BENİM GÖZLER İYİ GÖRÜR)bu arada Karpuz da fazla verme ALP'e karpuz da şeker var canım ve aşırı verirken ishal olur...yoğurtla dene birde.... bakalım ne olucak sebze püresi de mi denemedin...
sorma hasret bizim zilli hiçbirseye hayır deme di şuana kadar hatta bugün üzüm suyu verdim kendim ellerimle soyarak hüpp hüpp diye çekti walla
valla almıyor ALP bende zorlamıyorum bugün elmayı tek deneyeceğim olmadı burcu nun dediği gibi annesütü katarım içine.yoğurt vermedim daha oyüzden ona karıştıramam.bakalım ne olacak???Günaydıınn,
Yazgııı, meyve püresi ya da meyve suyunun içine biraz anne sütü eklemeyi deneyebilirsin. Belki yer o zaman sütçü Alp :)
günaydın hayırlı ramazanlar herkese
bende tutuyorum oruç rabbim nasip ederse şu ana kadar ne susadım ne acıktım inşallah akşama kadar böyle devam ederserhanda oruç tutuyo diycem komik olacak bugün doğru dürüst mama içmedi bide biberonu götürüyorum ağzına ööğğ yapıyo yalandan öksürüyo sabah 6 da kalktık bu saat oldu daha 100cc mama içmedi
çok terliyo teyzeleri kollar bacaklar isilik oldu kıpkırmızı çok üzülüyorum bi badi var üstünde uyurken bile örtmüyorum üstünü günde 2 kere banyo yaptırıyorum yinede isilik oldu bütün camlar açık ev püfür püfür esiyo bide vantilatör çalışıyo
bu arada ishali geçti çok şükür
dün aniden çıkmak zorunda kaldım geçmiş olsun diyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim
misafirim geldi alt kattaki komşum oturduk akşama kadar sonrada eşim geldi telefonu bozulmuştu telefon almaya gittik sen beğen dedi bende beğendim aldık al dedi bu senin ben seninkini kullanıcam kendime değil sana almayı düşünmüştüm zaten dedi sağolsun sonunda bi dokunmatik ekran telefonum oldu:)
serhan beye yoğurt yapmıştım yedirmeyi deniyim yer inşallah keçi sütüde aldım dün onunla yaptım bakalım
şimdilik çok öptüm güzeller
bazı yerlerde yoğurdu bebek sütü ve bebek yoğurduyla mayaladıklarını okudum bebek yoğurdunun üstünde 6 aydan sonra yazıyo bu konu hakkında ne düşünüyosunuz pastorize süt ve yoğurtlamı mayalıyorsunuz
çocuk sofrada yiyor zaten cnm sorunda bu ona özel yapılan şeyleri sevmiyor :sinifsinif:ay bende yarın deneyeceğim nasılsa evdeyim .. geçen hafta işler yoğudu süt izni alamadım bu ahfat 2 gün kullanacağım... ek gıda sofrada yedikerlidnen tataıt çocuk sofrada yeemek tyemeyide öğrensin....
Günaydın herkese.. Beni öslediniz mi?? Bu sıcak havalardan kaçmak için 10 gündür annemlerin yazlık evindeydik... Yine bi sürü macera geçti başımızdan.. Ben bu doğumdan sonra yaşadıklarımı senaryo halinde Tvlerden birine satmaya karar verdim.. Pek sürükleyici bi dizi olur!!!!
Ayrıca dr verdiğim ek gıdalara kızdı.. Ve ek gıdaları kesti... Durum böyle olunca ben de cesaret edip oruç tutamadım..
Diğer taraftan eşimin kulağında bi akıntı vardı uzun zamandır.. Dr ameliyat demişti de üstünde durmamıştık.. Şimdi başka bi dra gitmiş o da aynısını söylemiş.. Onunda morali sıfır..
..
Hayırlı Ramazanlar, Allah tutanların yardımcısı olsun, bende tutmuyorum arkadaşlar, dayanabileceğimi sanmıyorum, o yüzden hiç başlamayacam bile..
Allah kabul etsin canım...
...
günaydın kızlar aat 9.30 san buyana sitedeyim
ama hiç bişey yazamıyorum safdışı kalıyorum ,
yağız fena halde bana bağlı yanından ayrılamıyorum,
evde her işim duruyo iş yapamıyorum,şimdi uyuttum,
br bakıp çıkıcam, hasta olan bebeklere acil şifa diliyorum,
bende oruç tutanlardanım Allah yardımcımız olsun, yağıza ek gıda veriyodum,
memeyi fazla tutmuyodu gündüz buügnde ne hikmetse zor kopardım memeden,
artık yetmezse öglen sonu ek gıdalara devam,sütümde azalma olursa tutmayacam,
ALLAH bebeklerimizin rızkını verir inşallah.
:Saruboceq:
günaydın hayırlı ramazanlar herkese
bende tutuyorum oruç rabbim nasip ederse şu ana kadar ne susadım ne acıktım inşallah akşama kadar böyle devam ederserhanda oruç tutuyo diycem komik olacak bugün doğru dürüst mama içmedi bide biberonu götürüyorum ağzına ööğğ yapıyo yalandan öksürüyo sabah 6 da kalktık bu saat oldu daha 100cc mama içmedi
çok terliyo teyzeleri kollar bacaklar isilik oldu kıpkırmızı çok üzülüyorum bi badi var üstünde uyurken bile örtmüyorum üstünü günde 2 kere banyo yaptırıyorum yinede isilik oldu bütün camlar açık ev püfür püfür esiyo bide vantilatör çalışıyo
bu arada ishali geçti çok şükür
dün aniden çıkmak zorunda kaldım geçmiş olsun diyen bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim
misafirim geldi alt kattaki komşum oturduk akşama kadar sonrada eşim geldi telefonu bozulmuştu telefon almaya gittik sen beğen dedi bende beğendim aldık al dedi bu senin ben seninkini kullanıcam kendime değil sana almayı düşünmüştüm zaten dedi sağolsun sonunda bi dokunmatik ekran telefonum oldu:)
serhan beye yoğurt yapmıştım yedirmeyi deniyim yer inşallah keçi sütüde aldım dün onunla yaptım bakalım
şimdilik çok öptüm güzeller
herkese tünaydın
Oruç tutanlara Allah kabul etsin ve sabır versin bu sıcakta bende niyetlendim ilk baş ama yapamam diye tutmadım oruç ama eşim için sahura kalktım... Hilal mama az alıyor uyurken meme istiyor ömrümde terlemeyen ben bu sıcaklarda felaket terliyorumaşırı su kaybın ve Hilalle beraber bende isilik oldum kollarım hep isilik oldu....
bunun mamasına cici bebe koydum az içti 100 cc'lik yapmıştım 50 cc içti günün yarısı benimle birde sol göğsümün meme başı çok ağrıyor hele çekerken Hilal ...
Bak gördün mü memeyi almayan memeden inmiyor. Rabbimin hikmeti işte. inş sütünde fışkırsın böle:) hepimizinnn
olabilir bnce doktora danışmöalısımn hemen bi idrar kültürü falan isteyecektir..ha birde idrari cok kokuyor son zamanlarda, acaba idar yolu enfeksiyonu olabilirmi?
hayırlı ramazanlar herkese...
Seyyalcim ben de tutmuyorum.
Kudurmuş durumdayım yine...
Sağ göğsüm patlayacak kadar şiş, sanırım akşamki bulgur pilavının parmağı var bu işte.
Fakat pompam çalışmıyor, dakikalarca uğraştım, elektrik gelmiyor hiç.
Elle sağıyım dedim, çok şiş olduğu için canım çok yandı, onu da beceremedim.
Kaldım böyle, eve gitmeme 7 saat var daha.
Zaten süt az, bi de böyle şeylerle sabote olmuyor mu, deliriyorum yaa...
Öle heryeri açma yaa cereyanda kalır ishali yeniler allah korusun. İsilik için hametan diye bi krem kullandığını söylemişti arkadaşım çok iyi geliyormuş. Bende çok isilik olduğu zaman poposuna sürdüğüm kremi sürüyorum oda çok iyi geliyor. oda pişik oda pişik sonuçta:)
bu arada poposunu ben artık kremlemiyorum doktorumuz demişti her seferinde kremleme bebeğin poposu bağışıklık kazanmaz yoksa demişti hakkaten öle oldu artık krem sürmüyorum hiç. bu sıcakta bile maşş diyim pişmiyor. sizde bir kere sürün bir kere sürmeyin çok ullanıyorsanız eğer. yawaş yawaş azaltın. arada pişince sürüyorum ben
ben pastorize süt ve bebek yoğurdu ie mayaadım bugün bakalım nasıl olacak
çocuk sofrada yiyor zaten cnm sorunda bu ona özel yapılan şeyleri sevmiyor :sinifsinif:
Özlemez mi insan opuyorumnanaktan
canım Pelinimize ve eşine çok geçmiş olsun eşinde de benim gibi orta kulak iltihabı ve kulak zarı problemi var sanırım bana da ameliyat diyorlar şimdilik erteliyorum ama
kulağım %30 işitme kaybına uğramış her iltihapta artacakmış ihmale gelmez yani
Allah şifalar versin...
Sağ olasınız... Ramazan ayı mübarek bir ay oruç tutamasak bile feyzinden yararlanırız inşallah...
Allah kabul etsin canlar...
Serhanımıza çok geçmiş olsun cnm...
Hilalimize ve annesine de geçmiş olsun...
ben kaçar ewe kızıma mama yapayım wereyim aç aç uyuor kahwaltısının yarısını yedi.. b,iraz keyif yapayım.. bu ardaa dün yazdım da görmdi kimse haftaya tatile gidiyoruz antalyaya.. babasını çağırırsa biz geldiğimizde dönmesi koşuluyla çağıracaklülülülülülü işte böyle eşim cumartesi izmire gidiyor maç war yada cuma.. bilmiyorum.. ptesi salı falanda biz çıkarız muhtemelen daha plan yapmadık..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?