2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

canlarım biliyorsujnuz kendi evimde değilim her zaman giremiyorum ama akljm hep burada en geç 2011 de İNŞALLAH EVİMİZDE O9LACAĞIZZZZZZZZZZZmafoldumben bu arada ben kıza peynir aldım yörsanın tam yağlı bir de köy yumurtası yarın sabah kahvaltıya başlıcazda yarım yağlı bulamadım suda mı bekletim bi gece ya da siz ne veriyorsunuz

hasret tatile gidiyormuşsun hadi iyi tatiller şimdiden iyi eğlenin.
ewet canım kocamın planında antalya we erzincan war! bakalım orayada uğrayacağız sanırım 2 gün ama kesin değil arkadaşıyla konuşmadı daha..

bebeğim lavache quirit gülen inek peynir al üçgen d vitamini we kalsiyum yönünden zengin..
yada pınarın labne peynirini..
bi de canım senin bebiş zaten erken doğdu birden bire çok değişik şeyler werme hemen yumurta için daha çok erken biz bile wermiyoruz 7.ayda!!! ben cerenin kahwaltısına koydm 2 gün sarısını hertarafı kızardı bebeğimin.. bağrsakları az gelişmiştir we alerji riski ortaya çıkar ilerisi içinde o yüzden fazla acele etme derim!

nehir antalyaya gidiyorumm sende gelsene:)))

hayırlı ramazanlar kızlar.. oruç tutanların oruçların ALLAH kabul etsin.ben buün niyet etmedim malesef ama içim iç raat diil. bebeğim anne sütü alıyo ve ben kesilmesinden çok korkuyorum.. aranızda emzirip oruç tutanlar varmı varsa sütlerde bir değişme oluyormu.. eğer olmuyosa yarın bnde niyet edicem içim iç raat diil:çok üzgünüm:

Son düzenleme:

hımmm ballı irmikli teşekkürler cnm opuyorumnanaktan

ya bu eymen beni dei etti bugün hiç emmedi doğru dürüst dolaptaki sütlerden çıkardım onu da içmiyor çok iştahsız ne yapacağım ben bununla...
klava:

canım asya da öyleydi geçen hafta hiç emmedi doğru dürüst..ama bu hafta iyi emiyo şükür.sıcaktan onlarda ne yapcaklarını şaşırdı yavrucaklar.ara ara iştahsızlık oluyo demekki...sen devam et aynen

slm kızlar bugün bütün günüm serhanla uğraşmakla geçti hiç mama yemedi desem yeridir yoğrt mayalamıştım küçük mama kavanozuna yarısını zor ydi meyve püresi verdim onunda yarısını ancak yedi biberon maması normalde120 yada150cc içer 70 yada80cc ancak yedi meyve suyu hazırladım normalde150cc yi içiyo bugün onuda içmedi uyumadı bide üstüne yine 3 kez kaka yaptı az önce söylene söylene kavga kıyamet zor uyudu niye böyle yapıyo bu çocuk anlamıyorum
yemeklerimi bile zar zor yapabildim daha pilav ve salata yapıcam babamız pazara gitti o gelsin ancak öyle

bu sinir we asabiyet halim ne olacak böyle.. şu an canım sigara içmek istiyorrrrr kötü anne oldum yine

Süt çocukların sağlıklı gelişimi için gereken besin kompozisyonunu eksiksiz sunan bir gıda maddesidir. İlk altı ayda sadece anne sütü verdikten sonra da çocuk beslenmesinde sütü eksik etmemek gerekir. Süt büyüme ve gelişmeyi, besin öğelerinin vücutta elverişli kullanılmasını, sinir sisteminin fonksiyonlarının yerine getirilmesini ve vücut direncinin gelişmesini sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca kan yapımında görevleri olan çok sayıda vitamini içerir.

Ancak protein yapısı nedeniyle inek sütü bazı çocuklarda alerjik tepkilere yol açabilir, bu nedenle yeterli miktarda süt tüketemeyebilirler. Keçi sütünde alerji yapan proteinlerin oranı çok düşük, hatta sıfıra yakın olduğu için, inek sütüne alerjik tepki veren çocukların beslenmesinde önem taşır. Alerjiyi tetikleyen AS1- Kazein proteini keçi sütünde çok düşük seviyede bulunur. İçeriğindeki nükleotidler bağışıklık sistemini destekleyerek besin alerjisini baskılar.

Keçi sütü, inek sütü gibi protein, yağ ve karbonhidrat (laktoz) için doğal bir kaynak sunar. Çok sayıda vitamin, mineral, nükleotid ve serbest yağ asidi içerir. Vitamin ve mineraller çocukların sağlıklı büyümesini sağlarken laktoz, çocukların beyin ve sinir hücrelerinin mükemmel bir şekilde gelişmesine katkıda bulunur. Kalsiyum, fosfor, demir, magnezyum emilimi ve biyoyararlığı (emilimi) keçi sütünde oldukça yüksektir. Dolayısıyla keçi sütü, bu minerallerden etkin olarak yararlanılmasını sağlar. Yüksek demir biyoyararlığı, keçi sütü ile beslenen çocukların sağlıklı büyümesine katkıda bulunur.

Keçi sütü kemiklerin güçlenmesinde de önemli bir role sahiptir. Keçi sütünün göğüs ve kalça kemiğindeki kalsiyum bileşimini artırdığı görülür.

Et ve balık yeme alışkanlığı olmayan çocukların beslenmesinde de keçi sütü önemli bir boşluğu doldurur. Yeterli miktarda et ve balık tüketmeyen kişilerde fosfat eksikliği görülür. Keçi sütü ise çok miktarda fosfat içerir.

Keçi sütü sindirim sorunlarının tedavisinde de tavsiye edilir. Keçi sütü içerdiği küçük yağ kesecikleri ile kolay sindirilir. Ülser hastalarında midedeki asit rahatsızlık verirken, keçi sütü mide asitlerini dengeler. Ayrıca keçi sütünde yüksek miktarda daha kolay emilen orta zincir yağ asidi bulunur. Böylece sindirim kolaylaşır. Alfa-s1 ana kazeininin seviyesinin düşük olması da keçi sütünün kolay sindirilmesini destekler.

Keçi sütü aynı zamanda,

• Kalsiyum ve fosfor açısından en zengin süt olma özelliği taşır,

• İçerdiği yağ, vücutta iltihaplanmayı önleyici olduğu araştırmalarla kanıtlanan yağ asitlerini içerir.

• Astım, cilt hastalıkları, bebek egzamaları, varis rahatsızlıkları, tanımlanmamış virüsler yoluyla oluşan apseler ve iştahsızlıkla beraber geceleri gelen öksürük gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde iyileştirici rol oynar.

Özetle keçi sütü;

• Çocuklarda güçlü kemikler ve sağlıklı büyüme için gerekli bir gıdadır.

• İnek sütüne alerjisi olanların rahatça tüketebileceği bir süttür.

• Et ve balık yeme alışkanlığı olmayanların tüketmesi gereken bir gıdadır.

• Sindirim rahatsızlıkları olanların tedavi amaçlı kullanabileceği bir gıdaİNEK, KOYUN VE KEÇİ SÜTÜ ARASINDAKİ FARKLAR : Longos Saanen Keçi Çiftliği

kızlar inek /koyun ve keçi sütü arasındaki faklar diye bi yazı isterseniz okuyun öptümmmmm

canım genel bi iştahsızlık war ceren 3 dakikadan fazla emmiyor.. hazırladığım mamadan 50cc ancak içiyor.. yoğurtların dibini bırakıyor.. aynen günde 3,4kez de kaka yapıyor! bakalım ne olacak böyle eminim bu ay kilo alımı düşecek böyle giderse.. bnde zorlamak istemiyorum çünkü ne kadar zorlarsan o kadar bebeği yemekten soğutursun!

elemanların 2si oruçlu 3ü değil 2 oruçluya izin werdim şimdi ewlerine gidiyorlar.. bu sefer diğerleride aa bizde yarın oruç tutacağız falan filan diyorlar:))) ne acaip çocuklar yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…