- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #77.741
Canım benim, çok rahatlattın beni Allah razı olsun. Ben de sebze çorbalarını ve tarhanayı daha koyu yapıyorum ama yoğurt çorbası daha svı oluyor. Yiğit hazır püreleri şapur şupur yiyor ama evdeki pek hoşuna gitmiyor. Geçen gün brokoli-patates yedirdim (ki yemez sandım) bayıldı hemen bitirdi. Yoğurdu pastorize sütle yapıyorum 2 aydır allerji falan yok sanırım süt de dokunmaz. Doktora sorsam izin vermez, ben de kahvaltıya katarak başlayayım.
Geçenlerde bir markette bebek odasında bir bayan gördüm oğlu 8 aylık 2-3 aydır inek sütü veriyormuş, emmemiş hiç, mama da içmiyormuş o da süt veriyormuş hep. İnşallah dokunmaz bize de..
kızlar günaydın
bizim doktorumuz artık sulu köfte ve dolmada yedir diyo bu ay artık bakliyatlarada başlayacağız neyseki yemek sorunumuz yok beyefendi ne versem yiyor cok şükür
biz sadece gece 12 de 150 cc ve sabah 6-7 gibi 150 cc süt içiyoruz onun dışında sabah kahvaltı yapıyoruz arada meyva yiyoruz öğlende sebze yemegi ve yoğurt yiyoruz 1 ilim ekmekle ben sadece çatalla eziyorum yemegi bizim dişlerimiz var çünkü öğleden sonra 2-3 biskuvi ve meyve suyu içiyoruz akşam çorbamız var birde
buarada pınarım devam sütü var 6-12 ay bebekler için ondan kullanan varmı aranızda ben aldım denemek istiyorum
herkese günaydınn güzel ve mutlu huzurlu sabahlar:)))))
ben mama sandalyesini 140 tl hepsiburadan aldım daha elime geçmedi pzt gelir sanırım
zeynep püre tarzı patates havuç kabak yemiyor örüyor 2 gündür bende normal domatesli baharthsız az tuzlu deneyecem bugün bir sürü çorba tarifi aldım netten sağdan soldan bugün başlayacam et suyuyla ,
tatlı meyve bulamıyorum ona delleniyorum hepsi eksi tatsız ne yapsam acaba((((
kavonoz yedirenler bilir nasıl onlar tatlımı ben hiç denemedim denesemmi?
zeynep 7.500 kg bana göre az geliyor ama herkes gayet iyi diyor bakalım bu kg derdi orta yerimden çatlatacak beni kocam mesaide gelsin çıkak gezek az bimden arının pirinçununu aldım ilk gün yedi ama sonra pek sevmedi agzı kızardı benek benek muhallebiyi sütle denesemmi acaba aklım karışık herkeste olduğu gibi((((
herkese günaydınn güzel ve mutlu huzurlu sabahlar:)))))
ben mama sandalyesini 140 tl hepsiburadan aldım daha elime geçmedi pzt gelir sanırım
zeynep püre tarzı patates havuç kabak yemiyor örüyor 2 gündür bende normal domatesli baharthsız az tuzlu deneyecem bugün bir sürü çorba tarifi aldım netten sağdan soldan bugün başlayacam et suyuyla ,
tatlı meyve bulamıyorum ona delleniyorum hepsi eksi tatsız ne yapsam acaba((((
kavonoz yedirenler bilir nasıl onlar tatlımı ben hiç denemedim denesemmi?
zeynep 7.500 kg bana göre az geliyor ama herkes gayet iyi diyor bakalım bu kg derdi orta yerimden çatlatacak beni kocam mesaide gelsin çıkak gezek az bimden arının pirinçununu aldım ilk gün yedi ama sonra pek sevmedi agzı kızardı benek benek muhallebiyi sütle denesemmi acaba aklım karışık herkeste olduğu gibi((((
sağol canım...Pelin kız nasıl???
Pelin deyince de hep böyle manken gibi güzel kızlar geliyor aklıma...
güzel Pelin zaten güzel olacaktır büyüyünce
adı gibi güzel :asigim:
Olcay'cım Asya iyiymiş inşallah. Vücudunda kızarıklık,döküntü falan olmadı di mi? nedeni bulunamayan ateşli hastalıklarda, diş çıkarma döneminde sık rastlanan "altıncı hastalık"tan şüpheleniliyormuş ta. ateş düştükten sonra deride döküntü oluyormuş
Ebrucum kaç saate orada olurum bilmiyorum ama pazar sabahı çayına yetişirim sanırm... :))
GÜNAYDIIIIINNNNN!!!
Çok özledim ben sizi ama çok yoğunum her zamanki gibi tatile kadar unutun beni artık. Açıkçası girmeye de çekiniyorum okumaya ve yazmaya bir başlarsam kendimi kontrol edemem ve işlerimi aksatırım diye, yoksa aklım hep sizde.
Yiğit Eren'im çok iyi çok şükür ama ben kötüyüm. Çok takıyorum artık bu çocuğu. Dişleri hala çıkmadı, doktor kabarmış iyice dedi 15 gün önce ama daha bi numara yok. Emekleyemiyor hala. Tırtıl gibi sürünerek gidiyor her yere, kah mindere tırmanıyor, kah sandalyenin altında. Veee en önemlisi oğlum kilo almıyor. 15 gün önce sağlık ocağında 7.200 idi arkasından doktora gittim 7.100 gr. 66 cm çıktı. (Bir öneceki ay 6.400 idi sanırım 45 günde 600 gr.) Doktor ortalamın bi altında öğünlerini artıralım dedi, saymaya başladı ki ben onun artırılmış öğününden daha çok veriyordum zaten. Neden böyle oluyor anlamadım. Sizin tombikleri görünce (maaşallah nazar değmesin) daha bi üzülüyorum. Kilo aldırıcı şeylerle de şişirmek istemiyorum ama sanırım bu çock da böyle olacak sanırım. Çok hareketli ama "anneeeemmm" dışında bi konuşma da yok.
15 gün kaynana bendeydi, o baktı ama her akşam tansiyonu yükseliyo, gece fenalaşıyor, evde zaten buzz gibi bir ortam. (Bize gelirken yolda ve evdeki ilk gününde ne hikmetse yine kavga ettik.) Ben Yiğit'i anlatmaya başladım ilk gün sabah, yiyeceklerini falan (ki kendisi Yiğit'in eskisi gibi Aptamil içip uyuyan bir bebek olduğunu sanıyormuş ama biz aptamil i sadece gece veriyoruz deyince gözleri pörtledi) anlatıyordum ki bana bağırmaya başladı "ben iki çocuk büyüttüm anlatma bana, bakıcı mıyım ben" diye. sustum o bir saat bağırdı çağırdı sadece dinledim. Neyse akşam 8 gibi markete gittik, Yiğit uyuyordu, uyanıp ağlamaya başlamış, 5 dk sonra telefon bu susmuyor diye, ertesi gün ertesi gün ertesi gün... oğlum alışamadı bir hafta tabii o da "ben böyle çocuk görmedim, bilmş bilmiş bakıyor, büyümüş de küçülmüş, bakamıyorum ben.." ağlıyo her gün. Tam "gördün mü iki çocuğu" diyece insan lazımdı, güldüm geçtim ve Rabb'ime bana söz söylemeye gerek bırakmadığı için çok şükrettim. Neyse baktım olmuyor, bakıcı ayarladım o bakıyor şimdi. Kaynana da 2 gün önce gitti... Eşimi sık sık arayı ağlıyormuş, "nasıl bıraktım da geldim ben torunumu " diye... palavracı karı. İyice kucağa alıştırdı oğlumu da... Siz de görün de ibret alın halimden diye yazdım :)))
Neler yediriyorsunuz kızlar, benim sütün çok az günde 150-200 cc çıkıyor onu da sedece gece uyurken emiyor Yiğit gündüz emmiyor, sağmaya da vaktim yok okulda. İyice azaldı.
sabah anne sütü+mama
10 gibi kahvaltı (yumurta peynir pekmez ekmek tereyağı mama ya da kahvaltı karışımı)
arada bir küçük kavanoz yoğurt
öğlen çorba
arada meyve suyu ya da püresi
akşam mamaya devam (ama artık akşam da çorba yapıcam)
gece de emiyor, bir kere de 125 cc aptamil
Normal Süt veriyor musunuz?
Kendi yemeklerinizden veriyor musunuz?
Bunun dışında bana ne önerirsiniz? Çaresiz hissediyorumkendimi çok. Sütümün azalmasına da üzüldüm iyice.
Bir de bana mama sandalyesi önerirseniz sevinirim. Hem ucuz hem de iyi :))
Umarım tüm bebeklerimiz ve anneleri iyidir. Edebildiğim kadar faceten takip ediyorum... Öptük hepinizi, iyi haftasonları...
Pelin yine hastalıklarla boğuşuyo.. Kakasında enfeksiyon çıktı.. Bu 2 oluyo.. akannehir Geçen ay da enfeksiyon vardı. Antibiyotik kullanmıştık.. Bu ay yine kullanıyoruz.. Herşeye dikkat etmemize rağmen nie nerden hastalık kapıyo çözemedim.. ohaoldumsmile İnşallah tekrarlamaz.. Çok huzursuz ediyo çünkü kendini..
Ebrucum kaç saate orada olurum bilmiyorum ama pazar sabahı çayına yetişirim sanırm... :))
GÜNAYDIIIIINNNNN!!!
Çok özledim ben sizi ama çok yoğunum her zamanki gibi tatile kadar unutun beni artık. Açıkçası girmeye de çekiniyorum okumaya ve yazmaya bir başlarsam kendimi kontrol edemem ve işlerimi aksatırım diye, yoksa aklım hep sizde.
Yiğit Eren'im çok iyi çok şükür ama ben kötüyüm. Çok takıyorum artık bu çocuğu. Dişleri hala çıkmadı, doktor kabarmış iyice dedi 15 gün önce ama daha bi numara yok. Emekleyemiyor hala. Tırtıl gibi sürünerek gidiyor her yere, kah mindere tırmanıyor, kah sandalyenin altında. Veee en önemlisi oğlum kilo almıyor. 15 gün önce sağlık ocağında 7.200 idi arkasından doktora gittim 7.100 gr. 66 cm çıktı. (Bir öneceki ay 6.400 idi sanırım 45 günde 600 gr.) Doktor ortalamın bi altında öğünlerini artıralım dedi, saymaya başladı ki ben onun artırılmış öğününden daha çok veriyordum zaten. Neden böyle oluyor anlamadım. Sizin tombikleri görünce (maaşallah nazar değmesin) daha bi üzülüyorum. Kilo aldırıcı şeylerle de şişirmek istemiyorum ama sanırım bu çock da böyle olacak sanırım. Çok hareketli ama "anneeeemmm" dışında bi konuşma da yok.
15 gün kaynana bendeydi, o baktı ama her akşam tansiyonu yükseliyo, gece fenalaşıyor, evde zaten buzz gibi bir ortam. (Bize gelirken yolda ve evdeki ilk gününde ne hikmetse yine kavga ettik.) Ben Yiğit'i anlatmaya başladım ilk gün sabah, yiyeceklerini falan (ki kendisi Yiğit'in eskisi gibi Aptamil içip uyuyan bir bebek olduğunu sanıyormuş ama biz aptamil i sadece gece veriyoruz deyince gözleri pörtledi) anlatıyordum ki bana bağırmaya başladı "ben iki çocuk büyüttüm anlatma bana, bakıcı mıyım ben" diye. sustum o bir saat bağırdı çağırdı sadece dinledim. Neyse akşam 8 gibi markete gittik, Yiğit uyuyordu, uyanıp ağlamaya başlamış, 5 dk sonra telefon bu susmuyor diye, ertesi gün ertesi gün ertesi gün... oğlum alışamadı bir hafta tabii o da "ben böyle çocuk görmedim, bilmş bilmiş bakıyor, büyümüş de küçülmüş, bakamıyorum ben.." ağlıyo her gün. Tam "gördün mü iki çocuğu" diyece insan lazımdı, güldüm geçtim ve Rabb'ime bana söz söylemeye gerek bırakmadığı için çok şükrettim. Neyse baktım olmuyor, bakıcı ayarladım o bakıyor şimdi. Kaynana da 2 gün önce gitti... Eşimi sık sık arayı ağlıyormuş, "nasıl bıraktım da geldim ben torunumu " diye... palavracı karı. İyice kucağa alıştırdı oğlumu da... Siz de görün de ibret alın halimden diye yazdım :)))
Neler yediriyorsunuz kızlar, benim sütün çok az günde 150-200 cc çıkıyor onu da sedece gece uyurken emiyor Yiğit gündüz emmiyor, sağmaya da vaktim yok okulda. İyice azaldı.
sabah anne sütü+mama
10 gibi kahvaltı (yumurta peynir pekmez ekmek tereyağı mama ya da kahvaltı karışımı)
arada bir küçük kavanoz yoğurt
öğlen çorba
arada meyve suyu ya da püresi
akşam mamaya devam (ama artık akşam da çorba yapıcam)
gece de emiyor, bir kere de 125 cc aptamil
Normal Süt veriyor musunuz?
Kendi yemeklerinizden veriyor musunuz?
Bunun dışında bana ne önerirsiniz? Çaresiz hissediyorumkendimi çok. Sütümün azalmasına da üzüldüm iyice.
Bir de bana mama sandalyesi önerirseniz sevinirim. Hem ucuz hem de iyi :))
Umarım tüm bebeklerimiz ve anneleri iyidir. Edebildiğim kadar faceten takip ediyorum... Öptük hepinizi, iyi haftasonları...
canım ya çok geçmiş olsun...
bu tür enfeksiyonlar tekrarlıyor ne yazıkki ve iştahsızlık yapaliliyor..yeğenimin de irdarın çıkardı sürekli 2 kez hastanede yatması gerketi hep özele götürürdü ablam ama en son tekrarladığında başka bir özel hastanedeki doktor tahlilde çıkan enfeksiyona sebe olan şeyin miktarının önemli olduğunu söylemişti o her neyse hatırlamıyorum ama ilk yapılan testlerde sadece varlığına bakılmış ve enfeksiyon denmiş hep
son testte doktor miktarı da istedi referans değerlerin arasında çıktı yani normal seviyede...meğer antibiyotik kullanmaya gerek yokmuş...
eğer aşırı rahatsızlanmıyorsa hafif ateş ya da iştahsızlık olarak gösteriyorsa benzer bir şey olabilir..dikkat edin boşuna ilaç iğne yemesin prenses...
PELİNE GEÇMİŞ OLSUNa.s.
Pelin yine hastalıklarla boğuşuyo.. Kakasında enfeksiyon çıktı.. Bu 2 oluyo.. akannehir Geçen ay da enfeksiyon vardı. Antibiyotik kullanmıştık.. Bu ay yine kullanıyoruz.. Herşeye dikkat etmemize rağmen nie nerden hastalık kapıyo çözemedim.. ohaoldumsmile İnşallah tekrarlamaz.. Çok huzursuz ediyo çünkü kendini..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?