2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

hoşgeldin Canancım :) özledik seni....
kaynanadan çabuk kurtulmuşsun gözün aydın iyiki gözü korkmuş inat etse bakıcam diye herkes perişan olurdu anlaşılan..
oğluşun durumu gayet iyi bence...Nihan da neredeysa 1 aydır sadce sürünüyor arada dizlerinin üstüne kalkıyor ama emekleyemiyor...zaten erken de....
Nihan da öyle çok kilo almıyor ayda ortalama 400 gr ki en az 500 olmalıymış ama doktorumuz anne baba minyon normal dedi böyle olması....yapı meselesi sonuçta sağlıklı olsun da az alsın dert etme....
diş konusunda da aynı durumdayız doktor çok şişmiş yakında çıkar dedi ama 15 gün oldu hala bir şey yok ama çok sıkıntılı canı yasnıyor belliki

beslenmeniz gayet güzel Nihan daha az yiyor ama ben çorbadansa sebzeyi püre olarak veriyorum daha çok seviyor...
karışım kahvaltısına inek sütü katıyorum ben bu sabahta tek tek verdim kahvaltısını yanında inek sütü içirdim ama 30 ml ancak içmiştir...benim süt konusunda çok sıkıntılı arkadaşlarım var...1 yaşına kadar hiç vermediler ve şimdi bebekleri hiç inek sütü içmiyor anne sütünün yerine geçmedikçe az az içsin bir şeycik olmaz...tabii bencesempatiksalakcinni

evde pişirdiklerimden ona mutlaka tattııyrum kıyma,tavuk,balık yedirmeye başladım...genelde papatesle yemek şeklinde ya da fırında pişiriyorum daha sonra kaynamış su kapıt blenderdan geçiriyorum püre oluyor öyle veriyorum ama biz yerkende az az verip çiğnemesini sağlıyorum...

Canım benim, çok rahatlattın beni Allah razı olsun. Ben de sebze çorbalarını ve tarhanayı daha koyu yapıyorum ama yoğurt çorbası daha svı oluyor. Yiğit hazır püreleri şapur şupur yiyor ama evdeki pek hoşuna gitmiyor. Geçen gün brokoli-patates yedirdim (ki yemez sandım) bayıldı hemen bitirdi. Yoğurdu pastorize sütle yapıyorum 2 aydır allerji falan yok sanırım süt de dokunmaz. Doktora sorsam izin vermez, ben de kahvaltıya katarak başlayayım.

Geçenlerde bir markette bebek odasında bir bayan gördüm oğlu 8 aylık 2-3 aydır inek sütü veriyormuş, emmemiş hiç, mama da içmiyormuş o da süt veriyormuş hep. İnşallah dokunmaz bize de..

Son düzenleme:
kızlar günaydın

bizim doktorumuz artık sulu köfte ve dolmada yedir diyo bu ay artık bakliyatlarada başlayacağız neyseki yemek sorunumuz yok beyefendi ne versem yiyor cok şükür

biz sadece gece 12 de 150 cc ve sabah 6-7 gibi 150 cc süt içiyoruz onun dışında sabah kahvaltı yapıyoruz arada meyva yiyoruz öğlende sebze yemegi ve yoğurt yiyoruz 1 ilim ekmekle ben sadece çatalla eziyorum yemegi bizim dişlerimiz var çünkü öğleden sonra 2-3 biskuvi ve meyve suyu içiyoruz akşam çorbamız var birde

buarada pınarım devam sütü var 6-12 ay bebekler için ondan kullanan varmı aranızda ben aldım denemek istiyorum

herkese günaydınn güzel ve mutlu huzurlu sabahlar:)))))
ben mama sandalyesini 140 tl hepsiburadan aldım daha elime geçmedi pzt gelir sanırım
zeynep püre tarzı patates havuç kabak yemiyor örüyor 2 gündür bende normal domatesli baharthsız az tuzlu deneyecem bugün bir sürü çorba tarifi aldım netten sağdan soldan bugün başlayacam et suyuyla ,
tatlı meyve bulamıyorum ona delleniyorum hepsi eksi tatsız ne yapsam acaba((((
kavonoz yedirenler bilir nasıl onlar tatlımı ben hiç denemedim denesemmi?
zeynep 7.500 kg bana göre az geliyor ama herkes gayet iyi diyor bakalım bu kg derdi orta yerimden çatlatacak beni kocam mesaide gelsin çıkak gezek az bimden arının pirinçununu aldım ilk gün yedi ama sonra pek sevmedi agzı kızardı benek benek muhallebiyi sütle denesemmi acaba aklım karışık herkeste olduğu gibi((((

amin canım senden de inşallah...
bizim cadı yoğurt yemiyor dolayısla çorbasını da yemiyor tarhanayı da sevmedi...
brokoli-patates Nihan hanımın gözdesi benim yaptığımı da çok seviyor ama ben başka şeyler de katıyorum...
papates-havuç fix yanına kabak-fasülye-brokoli-karnabahar tahıl olarak da pirinç-arpa şehriye-irmik -mısır ( organik mısır bizim köyden haşlayıp dondurucuya koymuştum) koyuyorum o an ne eserse ne varsa ona göre....

yoğurt alerji yapmadıysa süt de yapmaz gaz yapabilir belki...kahvaltısını sulandırmak için su ve sütü hemen hemen aynı oranda koyuyorum ben çok şükür bir şey olmadı...

sütüm var hala ekisi gibi ama önceden bir öğünü emerek geçirirken şimdi yediğinin üstüne tatlı niyetine emiyor süt aynı ama onun mide büydü galiba yetmiyor kesinlikle...

cadı zaten kilo aldıran şeyleri sevmiyor hiç bana çekmemişsempatiksalakcinni
bisküvi,muhallebi,kaşık maması yemiyor...doktor da şart değil dedi ben de zorlamıyorum...hamdolsun hiç hasta olmadı başka da bir şey istemem sağlıklı olsun yeter....
Rabbim tüm kuzucuklra sağlık versin...

Günaydın :)

ben de başladım yemeklere bakliyat de veriyorum pişirince...kabuklarını çıkarıp pilavla bereber eziyorum nohutu çok sevdi mesela ama gaz yapıyor...

Ata kocaman adam olmuş artık maşallah ona...çiğner tabi her şeyi...

bizim kız mama içmediği için devam sütü denemedim hiç zaten emiyor bir şey diyemeyeceğim bu konuda...

doğuda taze sebze meyve hayal zaten ne bulursak kar...ben daha çok armut alıyorum onlar tatlı oluyor bir iki seferdir de güzel elma buldum nette okuduğum kadarıyla yemiyorsa meyve püresine biraz süt ya da suyla hazrıladığın mamadan katabilirsin azıcık da şker ama çok az...kavanozlardan veriyorum ben özellikle şu an bulamadığım meyvelerden yiyor severek deneyebilirsin...bulursan hipp marka al onlar daha doğal gerçek meyve gibi...

muhallebiyi suyla da sütle de yaptım ben sütle daha güzel oluyor ama benim bızdık yemiyor

ben sunny baby aldım mama sandalyesini çok menunum aldığım yerdeki sandalyelerin hepsinin özellikleri aynıydı markaya göre fiyat değişiyordu sadece ben orta karar olanı aldım...ucuzlara güvenemedim...diğerleri de açıkçası çok pahalı geldi chicco 300 küsürdü ki bence gereksiz

Hepsiburada.com : Sunny Baby Mama Sandalyesi Hungry SB-89 (mavi-sarı) | Anne / Bebek / Çocuk

bunun yeşilini aldım yeşili desensiz ama burdaki gibi mavi olanı ayıcık desenli çok güzel duruyo benim gördüğümün plastik kısımları kremdi yalnız bunun gibi turuncu değildi...o daha güzeldi...190a aldım ben ama nette daha ucuza bulunabilir..

tatlı meyva bulamıyorum demişsin canım neden tatlı arıyorsun yemiyormu ekşi yi bizimki deli gibi böğürtlen yiyor hele kızılcık suyuna bayılıyor üzüm yiyor buarada elmalar tatlı onu dene muz deneyebilirsin ben hiç yedirmedim ataya muz kabız yaparmı bilmem

sağol canım...Pelin kız nasıl???
Pelin deyince de hep böyle manken gibi güzel kızlar geliyor aklıma...
güzel Pelin zaten güzel olacaktır büyüyünce
adı gibi güzel :asigim:

Pelin yine hastalıklarla boğuşuyo.. Kakasında enfeksiyon çıktı.. Bu 2 oluyo.. akannehir Geçen ay da enfeksiyon vardı. Antibiyotik kullanmıştık.. Bu ay yine kullanıyoruz.. Herşeye dikkat etmemize rağmen nie nerden hastalık kapıyo çözemedim.. ohaoldumsmile İnşallah tekrarlamaz.. Çok huzursuz ediyo çünkü kendini..

6. hastalık die bahsedilen Ebru'nun oğlunun geçirdiği bu muymuş..
Pelin'in 2 defa ateşi çıktı, vücudunda kızamık gibi döükntüler çıkınca ateş düştü...
Doktor hastalığının adını non- vital bilmem ne diye söylediği için biz de bişey anlamamıştık.. 6.hastalıkmış yani...

günaydınnnn
ebuş çay için teşekkür ederim.

hoşgeldin canan aman neyseki gitmiş cadı kaynanan.
birde yigit bakacam deseydi şimdi annenmi bakıcak yigit e ?
sen kendine çok takıyosun zaten bir bebegin emeklemesi 8.9 aylarda oluyomuş
kilo konusunuda takma bence yagızda öyleydi bu ay sadece 350 gr almış artık bundan sonra az kilo alcaklar dr öyle dedi zaten.yemeside gatey normAL
süt arada bir veriyorum,

ben yemekleri tuzsuz yapıyorum yağıza ayırıp sonradan tuz ilave ediyorum

canım ya çok geçmiş olsun...
bu tür enfeksiyonlar tekrarlıyor ne yazıkki ve iştahsızlık yapaliliyor..yeğenimin de irdarın çıkardı sürekli 2 kez hastanede yatması gerketi hep özele götürürdü ablam ama en son tekrarladığında başka bir özel hastanedeki doktor tahlilde çıkan enfeksiyona sebe olan şeyin miktarının önemli olduğunu söylemişti o her neyse hatırlamıyorum ama ilk yapılan testlerde sadece varlığına bakılmış ve enfeksiyon denmiş hep
son testte doktor miktarı da istedi referans değerlerin arasında çıktı yani normal seviyede...meğer antibiyotik kullanmaya gerek yokmuş...

eğer aşırı rahatsızlanmıyorsa hafif ateş ya da iştahsızlık olarak gösteriyorsa benzer bir şey olabilir..dikkat edin boşuna ilaç iğne yemesin prenses...

günaydın herkese canlarım
dün gece annemler bizde kaldı ceryi uyuttu annem getrmiş yatağına koymuş(doğal olarak) GECE Fırsatçı koca kişisi hemn yatağıma girmiş..
cery sabahın 6sında uyandı gece 12de yatıp bnde götürüp anneme bıraktım uyumaya dewam ettimzemuszemus
sabah dükkanı açtı cengiz we yatağa geldi bana sarılıp öpmeye çalıştı, bnde herşeyi söyledim bana saygı duymadığını, sürekli kalbimi kırdığını, kibar dawranmadığını, benim fikrimi almadığını kafasına göre işler yaptığını we bnden özür dilemesi gerektiğini...
o ise işi şakaya almış ben seni çok sewiorum sen beni kızdırıyosun çabuk özür dile benden die konuyu dağıtmaya çalışıyo tabi bi yandanda saldırmakla meşgul:umursamaz:
o fırsattan istifade ederekten haftaya buluşacağımızı söyledim yazgının balıkesirden geldiğini (yazgının abisiyle arkadaşlar ondan) doğal olarak hayırda diyemedi, sen istediğin gibi istediğin arkadaşlarınla wakit geçirebiliosan bnde geçirebilirim, saygı duyacaksın dedim veeeeeeeeeeeee zafer benimmmmmm:lepi:
ŞİMDİ KAÇ KİŞİYİZ CUMARTESİ GÜNÜ

BEN
YAZGI
MERAL
PANCUBEN
OCD
SÜMEYRA
HEPKARAVANA
HİJYENİM
EFTEL
BOSNA
SUYOSUNU
TABURCU GELİYORMU?
SEYYAL TANER GELİYOR MU?
BAŞKA BAŞKAAAA...

Canancım burda çoğumuzun bebeği iştahsız.. Benim kız da başı çekiyo galiba.. 8. ayımıza giricez nerdeyse ama yemediğini yemiyor.. Sanırım her çocuğun damak tadı farklı.. Benimkinin mesela ek gıda anlayışı sadece yoğurttan ibaret bi de sebze çorbası yaptığım zaman içindeki pirinçleri hüpletiyo.. Bu aralar biraz da krem peynir yemeye başladı.. Onun dışında verdiğim herşeye ağzını kilitliyo..
2 aydır dr kontrolünde kilo alışı az çıkıyo. Bi ay 300, bi ay da 400gr almış.. Dr mama ver dedi ama Pelin anne sütü dışında hiç bişeyi kabul etmiyo.. Biberon almıyo, mama yemiyo... Benim sütüm de artık azaldığı için bağışıklık sistemi güçlenemiyo. Her ay bi hastalık çıkarıyo.
Hastalanınca yemiyo, yemeyince yine hastalanıyo.. Kısırdöngü şeklinde yaşıyoz bakalım.. kafamçokkarıştı
Yiğit'in beslendiği halde kilo almıyo olmasının sebebi çok hareketli olması olabilir bu bir, bi de kayınvalideni yadırgamış, alıştığı düzeni bozulmuş olduğundan huzursuz olmuş olabilir bu da ikiii..
Bi de hep aynı tartıda bakmak lazım cnm bebeklerin kilosuna. Sağlık ocağıyla hastaneninkinin farklı olması bundan kaynaklanıyo. Hatta hep aynı giysiler üstündeyken tartıyor bizim dr..
Bu konuda sıkıntılı olmak ne demek seni en iyi anlayanlardan biri benimdir.. Ama zaten az olan sütün iyice etkilenmiş bak.. Buna üzülmen yetmiyomuş gibi bi de kayınvalidene gıcık olmuşsun.. Bunların hepsinin faturası bebeklerimize çıkıyo ben en çok ona üzülüyorum..
Senin ve eşinin bebekliği nasılmış? Sonuçta genetik olarak bebeklerimiz de bize çekiyo.. Mesela ben her hafta hastalanırmışım, hem de zayıfmışım.. Pelin de benim gibi ama Allah'tan o kadar zayıf diil..

Son düzenleme:

Biz de bundan sonra böyle bişeyle karşılaşırsak fakülte hastanesinde tahlil yaptırmaya karar verdik.. Antibiyotiğin şişesini gördüğü anda ağlamaya başlıyo artık Pelin.. :gitme:

Bu arada ben de mama sandalyesi araştırıyorum.. Alıp almamakta kararsızım.. Bi topik açtım bunla ilgili.. Daha pek cvp yazan olmamış ama bi göz atın isterseniz.. Belki bi fikir olur size de..
http://www.kadinlarkulubu.com/cocug...i-secerken-hangi-ozelliklerine-bakilmali.html

kıymet geçmiş olsun pelin'e
6.hastalık ebrununki deil yaseminin kızı olmuştu sanırım.

ne güzel ctesi buluşuyormuşsunuz ne güzel olurdu gelebilseydim ama malesef gelemiyorum durumlar malum tamamen madiiii

neyse ben kasımda gelicem buyuk ihtimal evi toplamaya o zaman sizleri görürüm artık size şimdiden iyi eğlenceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…