2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim dr da artık kıyma verebilirsin dedi. Bugün ilk defa denicem ben de. Bakalım sevecek mi? Sen şanslıymışın..Herşeyi yiyen bi çocuğum olmasını o kadar çok isterdim ki...
Ekmek bildiğimiz ekmek mi yoksa bebekler için olan ekmek mi??
Pınar'ın devam sütüyle yoğurtr yapıyorum ben. Çok seviyo Pelin..

kıymet geçmiş olsun pelin'e
6.hastalık ebrununki deil yaseminin kızı olmuştu sanırım.

Saol Nimet. Yasemininkini duymamıştım ben...
Efe nasıl??

Bebeklerinin tırnaklarını özellikle ayak tırnaklarını keserken benim gibi akla karayı seçen var mı???? Bunun bi püf noktası yok mu benim bilmediğim????!!?? kafamçokkarıştı

yağız efe de öksürüyo ilaç antibiyotik almak istemiyorum çocuguma zaten veriyorum(sekrol,pedisus)
. bol bol ıhlamur içiriyorum sabak akşam inşallah böyle atlatırız.
tırnaklarımız bizimde sorun iki dk eli ayagı durmuyor

canım peline cok cok gecmıs olsun... demirin de kanında mıkrop cıkmıstı gecen ay colkk zor oluyor biliyorumm, umarım hemen gecer :lepilumunekankayizsmileolumunekankayizsmile

bende oyle kendımıze yaptıgım yemeklerden verıyorum demıre, yalnızca baharat, salca ve tuz kullanmıyorum...
gecenlerde esım aksam yemegıne goturdu , demırde yanımdaydı acıktı, yanımda yemek yoktu, restaurantta sebze corbası varmıs soyledık afıyetle ıctı oglusumm cokacimcoook

Ben etinin bebe ekmeğini aldım ama artık almayacağım garip bi şey hiç tavsiye etmem, ıslanınca bi acayip oluyor. Kahvaltıda normal ekmek veriyorum ben. Kızartıp ufalayınca da olur sanırım. Taze yesin daha iyi bence. Tırnak için tavsiyem uyurken kesmen. Biz ilk kestiğimizde eşim Yiğitin parmağını da yaralamıştı. O günden beri hep uyurken kesiyoruz. Hiç sorun yaşamadım, çıt çıt bitiyor hemen. :))

Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar. Bugün Bursaya gideceğim tüm mama sandalyelerini denerim artık. Joker de chicco polly çift kılıflı 70 tl indirimliydi ama düşünelim derken kampanya bitti. Maddi açıdan da sıkışığız. Uygun bir şey bakacağım artık. Yürüteç için doktor 9. ay dedi ben de onayladım en azından biraz emeklemeyi falan öğrensin kasları gelişsin diye düşündüm. Faceten gördüğüm kadarıyla çoğunuz yürüteç almışsınız.

Kahvaltımızı yaptık, reçelli ekmek, tereyağlı ekmek, yumurta, peynir ayrı ayrı edi kalanları da karıştırıp bebe bisküvisiyle ıslatıp verdim. Yarından itiaren kahvaltıda süte başlıyorum yavaş yavaş...

Pelin'e ve Yağız a da çok geçmiş olsun. Çok dikkat etmek lazım bu ara havalara da, hareketten çok terliyorlar, hava da soğuk, inşallah hasta etmeden atlatırız bu kışı da..

coookj sevindim şekerimm buzlar erimişş kaydirigubbakcemile5
listeye beni eklemeyi unutmussunnn :dilcikar::dilcikar:alsanaalsanasmile

afğiyet olsunn kzucuga canım...
ama tereyaglı recellı ekmegı nasıl verdın ki ???

canım ben tırnak makası olarak, ucu yuvarlatılmıs makaslardan kullanıyorum, hıcbır sekılde zarar vermıyor, hareket etsede hıcbı yerını kesmıorsun cocuun cok rahatt opuyorumnanaktan

kızlar yağız efe nin yemek programı şöyle azmı acaba.
normalmi
sabah 8.00 anne sütü
saat 10.00 anne sütü
saat 11.00 de100 ml suya 8 tahıllı içine 2 kaçık pekmez 1 tane ceviz.
arada anne sütü
saat 15.00 de yarım armut elma vs. meyva 125 ml
arada anne sütü
saat 18.00 çorba 125 ml tarhana, yayla,şehriye,
arada anne sütü
saat 20.00 muhLLEBi veya 125 ml ballı irmikli mama
sonra anne sütü
saat 23.00 ballaı irmikli mama
gecede 3 defa emziriyorum.

afiyet bal olsun kuzumma,yagızda ayırt etmez yemek ama 2.gün aynı yemegi yemiyo
kime çekmiş oysaki biz bitirene kadar yeriz yemegi..
canım ben tırnak makası olarak, ucu yuvarlatılmıs makaslardan kullanıyorum, hıcbır sekılde zarar vermıyor, hareket etsede hıcbı yerını kesmıorsun cocuun cok rahatt opuyorumnanaktan

çok iyiymiş ben eczaneden aldım vee marka bir defa kestim cocugumun etini içim gitti,
markası ne acaba ?

bugün azlık çalışan anneler hemen belli oluyo c.tesi pazar tatilya
foruma da tatil geliyo.
zemuszemus
komşum çaya çagırdı yağız uyuyo uyansın çaya gideyim bu kış evde hiç çekilmez offf offf ne yapacagız

Öğünlerin çok iyi canım, çok bile hatta ama yiyorsa ne güzel. Kahvaltısına yumurta peynir de eklesene. Ben mümkün olduğunca doğal şeyler kullanmaya ççalışıyorum, muhallebi, kahvaltı karışımı kullanmıyorum artık. Bebe bisküvisini de bırakmıştım ama Yiğit ısırarak yemeyi çok seviyor. Yine başladık. Gerçi bugün normal petit beurre de yedi :)9

Reçelli ve ballı ekmek için, minicik koparıp reçele batırıyorum veya üzerine yağ süürüyorum şap şap yiyor. Tereyağı üstünde çok duruyor doktorumuz, ısrarla verin diyor. Çorbalarda da zeytinyağı ama Yiğit sanırım pek sevmiyor zeytinyağını, sızma almaya karar verdik biz de. Neyse ben bursaya gidiyorum bebek piyasasını karıştırayım biraz.

Haftaya buluşuyırmuşsunuz, keşke ben de gelebilsem...

Bu arada geçmişte kilodan behsetmişsiniz, ben de erimeye başladım, hoş ben eri eri bitmem de neyse. Toparlanıyor artık vücudum. Önümüzdeki haftalarda yüzmeye başlayacağım, evde de .ıçımı kaldırıp koşabilsem tam süper olacak.

Öptüm hepinizi canlar...

ben bebek ekmeğiyle başladım ama artık yavaş yavaş tam buğday ekmeği veriyorum arada da bebek ekmeği alıyorum biraz önce pınar devam sütü verdim rahat içti şimdilik bir sıkıntı yok biz tavuk ve et yiyoruz bu hafta da balık vermeye başlayacağım ben sebze pişirirken mutlaka içine bir parça tavuk veya et veya kıyma koyuyorum sonrada eziyorum çok rahat yiyor ama ne kadar ona yemek yedirirsem yedireyim mutlaka bizimle oturup yemek istiyor şimdi bende saati ayarladım beraber sofraya oturuyoruz bizimle yiyor tabi ben buarada aç kalkıyorum ama olsun o çok mutlu oluyor ve keyif alıyor hele ben ona yemek hazırlarken beni seviyo ve sarılıyo bayılıyorum o hallerine :)

Selam bayanlar,

bugünkü konumuz bebişlerin yemesi-içmesi sanırım. Benimki zaten herşeyden ancak iki-üç çaykaşığı yiyordu ama 5 gündür ağzına tek lokma bişi almıyor. Geçen ay hiç kilo almadı, korkarım bu gidişle bu ay kilo bile verecek( 7.00 kiloyuz hala ve artık yemek yemediği gibi doğru düzgün emmiyor da, ne yapıcam bu çocukla bilmiyorum. Hazırladığım herşeyi çöpe döküyorum. İlaçlarını bile içiremiyorum. Zorla ağzına tıksam bu defa da kusuyor. offfff

CANANcım maşallah Yiğit'e, hiç kafayı takma çoğumuz henüz emeklemiyor zaten

ŞEBNEMcim ne güzel hiç yemek seçmeden yemesi maşallah. Demek yemek hazırlanırken sana sarılıp seviyor ha:)) yerim o bıcırığı

bunun neresi az yaaaa masallh cok ıuyı yıyorrr
demir soyle yıyor
sabah 10 a kadar sureklı sut verıyorum, uyandıkca emzırıyorum, kalkınca kahvaltı, 1 dılım cıcı bebe ekmek, 1 cevız, 1 la vache qui rit peynir, pekmez, 1 yumurta saırısı, ve devam sutu
oglen corbası (bazen kıymalı ebze, bazen mercımek, dolma olabılır, eksılı kofte) bıze ne pıırdıysem o.
3 te meyve puresı
5 te yogurt ve 5 cıcı bebe bıskuvı
8 de muhallebı
sonrada uyuyor
gece 12 de 150 ml sut
arada emerse emzırıyorum. bızımkısı gece uyanmaz hıc o yuzden gece emmıyor

yağız efe gun içinde sürekli oksuruyormu yoksa belli zamanlardamı oksuruyo birde ateş ve burun akıntısı varmı canım

ata 1 ay boyunca oksurdu ama sadece oksuruktu gece ve sabahları genelde artış gösteriyordu bizde birsürü ilaç kullandık önce alerji dediler ama sonra nefes borusu iltahabı olduğu mikrobik olduğu çıktı ortaya ilaçsız gecebilen ama 60 gün süren bir oksurukmuş çok yıpranmasın diye kuvvetli bir ilaçla 3 günde geçti çok şükür aklında olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…