- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #77.781
Selam bayanlar,
bugünkü konumuz bebişlerin yemesi-içmesi sanırım. Benimki zaten herşeyden ancak iki-üç çaykaşığı yiyordu ama 5 gündür ağzına tek lokma bişi almıyor. Geçen ay hiç kilo almadı, korkarım bu gidişle bu ay kilo bile verecek( 7.00 kiloyuz hala ve artık yemek yemediği gibi doğru düzgün emmiyor da, ne yapıcam bu çocukla bilmiyorum. Hazırladığım herşeyi çöpe döküyorum. İlaçlarını bile içiremiyorum. Zorla ağzına tıksam bu defa da kusuyor. offfff
HANDE cnm sanırım bu buluşma biraz kalabalık olacak gibi. İstersen yine bakırköy civarında bir AVM'de ya da uygun bi cafe'de falan buluşalım cnm. Örneğin bildiğin bi cafe varsa önceden bize iyi,rahat bir yer ayarlarsın??
yağız efe gun içinde sürekli oksuruyormu yoksa belli zamanlardamı oksuruyo birde ateş ve burun akıntısı varmı canım
ata 1 ay boyunca oksurdu ama sadece oksuruktu gece ve sabahları genelde artış gösteriyordu bizde birsürü ilaç kullandık önce alerji dediler ama sonra nefes borusu iltahabı olduğu mikrobik olduğu çıktı ortaya ilaçsız gecebilen ama 60 gün süren bir oksurukmuş çok yıpranmasın diye kuvvetli bir ilaçla 3 günde geçti çok şükür aklında olsun
canım acaba neden son 5 gundur daha ıstahız oldu kı :uhm:
yok canım ne demek olurmu ole sey, avm de falan rahat edemeyız...
evde rahat rahat otururuz, ne olacak sankı evım cok buyuk degıl ama bı sekılde otururuz sandalyelerde falan onemlı olan bır arada ve rahat olmak... cocuklar malum hepsı kucuk evede cok daha rahat ederız...
yoo çok sık deil ara ara genelde sabahları daha sık
burun akıntısı ateş felan yok ilacın ismi ne bize dr iki ilaç yazdı bu defa almadım..
[COLOR="Green"
Bu arada geçmişte kilodan behsetmişsiniz, ben de erimeye başladım, hoş ben eri eri bitmem de neyse. Toparlanıyor artık vücudum. Önümüzdeki haftalarda yüzmeye başlayacağım, evde de .ıçımı kaldırıp koşabilsem tam süper olacak.
Hg canım nasilsn yiğit pasa nasıl mama sandalyesimi bakcaksin bulursan uygun ve güzel bana da aldığın yeri soylermisin B'nde bakem hava soğuk gibi çıkmadım dışarı çıkarsan güzel giydir yigiti
Geçmiş olsun cnm . Evet bi sürü ilaç kullanıyolar.. Kıyamıyo insan..
yağız efe de öksürüyo ilaç antibiyotik almak istemiyorum çocuguma zaten veriyorum(sekrol,pedisus)
. bol bol ıhlamur içiriyorum sabak akşam inşallah böyle atlatırız.
tırnaklarımız bizimde sorun iki dk eli ayagı durmuyor
Saol handecim. İnşallah bi daha tekrarlamaz Demir'inki de..canım peline cok cok gecmıs olsun... demirin de kanında mıkrop cıkmıstı gecen ay colkk zor oluyor biliyorumm, umarım hemen gecer :lepilumunekankayizsmileolumunekankayizsmile
Chicco'nun o modeline ben de baktım. Kaç lira oluyomuş indirimde? Uygunsa hemen ben de alim...Ben etinin bebe ekmeğini aldım ama artık almayacağım garip bi şey hiç tavsiye etmem, ıslanınca bi acayip oluyor. Kahvaltıda normal ekmek veriyorum ben. Kızartıp ufalayınca da olur sanırım. Taze yesin daha iyi bence. Tırnak için tavsiyem uyurken kesmen. Biz ilk kestiğimizde eşim Yiğitin parmağını da yaralamıştı. O günden beri hep uyurken kesiyoruz. Hiç sorun yaşamadım, çıt çıt bitiyor hemen. :))
Cevaplarınız için teşekkür ederim kızlar. Bugün Bursaya gideceğim tüm mama sandalyelerini denerim artık. Joker de chicco polly çift kılıflı 70 tl indirimliydi ama düşünelim derken kampanya bitti. Maddi açıdan da sıkışığız. Uygun bir şey bakacağım artık. Yürüteç için doktor 9. ay dedi ben de onayladım en azından biraz emeklemeyi falan öğrensin kasları gelişsin diye düşündüm. Faceten gördüğüm kadarıyla çoğunuz yürüteç almışsınız.
Kahvaltımızı yaptık, reçelli ekmek, tereyağlı ekmek, yumurta, peynir ayrı ayrı edi kalanları da karıştırıp bebe bisküvisiyle ıslatıp verdim. Yarından itiaren kahvaltıda süte başlıyorum yavaş yavaş...
Teşekkürler cnm.. Evet havalar bi garip oldu.. İyi korumak lazım bebekleri..Pelin'e ve Yağız a da çok geçmiş olsun. Çok dikkat etmek lazım bu ara havalara da, hareketten çok terliyorlar, hava da soğuk, inşallah hasta etmeden atlatırız bu kışı da..
Bu mu az!!!!! Pelin'in daha hiç bir öğününde bir seferde 125gr çorba, meyve püresi, ball irmikli vs tükettiğini tarih yazmamış... En fazla 5-6 çay kaşığı...kızlar yağız efe nin yemek programı şöyle azmı acaba.
normalmi
sabah 8.00 anne sütü
saat 10.00 anne sütü
saat 11.00 de100 ml suya 8 tahıllı içine 2 kaçık pekmez 1 tane ceviz.
arada anne sütü
saat 15.00 de yarım armut elma vs. meyva 125 ml
arada anne sütü
saat 18.00 çorba 125 ml tarhana, yayla,şehriye,
arada anne sütü
saat 20.00 muhLLEBi veya 125 ml ballı irmikli mama
sonra anne sütü
saat 23.00 ballaı irmikli mama
gecede 3 defa emziriyorum.
Ben de onu kullanıyorum. Chicco'nun.. tırnak makası iyi ama Pelin arıza..canım ben tırnak makası olarak, ucu yuvarlatılmıs makaslardan kullanıyorum, hıcbır sekılde zarar vermıyor, hareket etsede hıcbı yerını kesmıorsun cocuun cok rahatt opuyorumnanaktan
Sarılıyo mu canım benim.. Yerim ben onu yaaaa. Minik kuzucukk.. alkisalkisalkisben bebek ekmeğiyle başladım ama artık yavaş yavaş tam buğday ekmeği veriyorum arada da bebek ekmeği alıyorum biraz önce pınar devam sütü verdim rahat içti şimdilik bir sıkıntı yok biz tavuk ve et yiyoruz bu hafta da balık vermeye başlayacağım ben sebze pişirirken mutlaka içine bir parça tavuk veya et veya kıyma koyuyorum sonrada eziyorum çok rahat yiyor ama ne kadar ona yemek yedirirsem yedireyim mutlaka bizimle oturup yemek istiyor şimdi bende saati ayarladım beraber sofraya oturuyoruz bizimle yiyor tabi ben buarada aç kalkıyorum ama olsun o çok mutlu oluyor ve keyif alıyor hele ben ona yemek hazırlarken beni seviyo ve sarılıyo bayılıyorum o hallerine :)
Selam bayanlar,
bugünkü konumuz bebişlerin yemesi-içmesi sanırım. Benimki zaten herşeyden ancak iki-üç çaykaşığı yiyordu ama 5 gündür ağzına tek lokma bişi almıyor. Geçen ay hiç kilo almadı, korkarım bu gidişle bu ay kilo bile verecek( 7.00 kiloyuz hala ve artık yemek yemediği gibi doğru düzgün emmiyor da, ne yapıcam bu çocukla bilmiyorum. Hazırladığım herşeyi çöpe döküyorum. İlaçlarını bile içiremiyorum. Zorla ağzına tıksam bu defa da kusuyor. offfff
Benim oğlan bugünlerde zaten hiçbişey yemiyor. sözümona yediği günlerde bile hiçbir öğününü bitiremezdi, azıcık azıcık hazırlamama rağmen. Meyve pürelerini severek yiyordu ama bi seferde ancak 1/4 yiyebiliyordu. bu çocuğun midesi çok küçük anam
Biraz geç kalmışım ama geçmiş olsun Eymen'e Meral..Canım boğaz enfeksiyonu olmuştu 5 gün önce falan ateşlenmişti hatta, şimdi iyi ama malesef yememe tam gaz devam(
Tamam cnm, inşallah seni pişman ettirmeyiz. Ya ben düşününce şimdi, acaba konuşmaya fırsatımız olacak mı ki diyorum. biri susacak biri başlayacak:bbo: hatta belki de biri ağlamaya başlayınca hepsi birden başlayacakkafamçokkarıştı
ya hu benim doktor salça 2 yaşına kadar yok dedi -tatlicadiarzu-
bu doktorlar ne tuhaf anlamadım
eymen bugün tutunarak ayağa kalktı biraz önce bu çocuk niye bu kadar aceleci Allahım
kafayı gözü dağıtacak diye ödüm kopuyor :sinifsinif:
Aferin paşaya Pınarcım..
Tombik bacaklarından ısır Eymen'i benim için..
ANALAR KUDURUKKİ BEBEİŞLERDE KDURUK OLUYO TABEEEsempatiksalakcinnişuandada uyuyor ve birazdan uyanıp anamı ağlatacak biliyorumeyvahedigeldismile
:içelim:
cery im çok özledik tabii.yerim ben seni su prensesim benim.asıl senin anan azmam kuduruk senide kendine benzetti kuzuşum.
canım bişey çıkmamasına çok sevindim gözün aydın.
uğraşmazsınız be canım werirsiniz hesap nuımarası aydan aya yatırır ama satalım diosanız altın güzel bi yatırım olur uzun wadede dokunmicaksınız tabi!! ya da 6.ay faizli mewduat hesabı yapabilirsiniz..
Allah razı olsun canım inş.
Çok süper olur amaaa önce tabiki; Eşimle konuşmam lazım. akannehir
Sağol cnm
Şimdilik kiraya vermek bize de daha mantıklı geliyor , hayırlısı inş.
Gaziosmanpaşa(sultangazi)da.
Kiracıyla uğraşmak istemiyoruz, bu yüzden tanıdık birini bulabilirsek ona vericez.
Restore, bakım falan yapılacak zati
Siz nettiniz?
maşallah paşama büyüyorekimsecikler kalmamış hıh:2:
bugün arkadaşa gittim oyüzden aranızda değildim.otarafa gitmişken anne çocuk sağlığı merkezinede uğradım bildiğiniz gibi Alp in ordada bir doktoru vardı.vardı ama artık yok tayin olmuş birdaha gitmeyeceğim bende o kadın iyiydi yenisini sevmedim.önceki kontrolümüzün üstünden tam bir ay geçmiş.ALP 8 200 GR 68 CM olmuşgeçen ay 7 500 gr dı.yani bir ayda 700 gr almış ki maşallah bence gayet iyi bu harekete bizde böyle.kontrol sırasında yaptığı yaramazlıkları yazmıyorum siz düşünün artık.eskisi zaten aman aman diyordu yeniside Allah yardımcın olsun dedi
ulannn hasret senin bu kız çok şeker olmuş
ewt kızlar şker oldu şeker oğlan klılıklı kızımopuyorumnanaktanMerhaba canlar. Bugün Eymen yine azmanlıkta son noktada olduğundan hiç yazamadım. şimdi uyuyor malesef, malesef çünkü bu gece 1'den aşağı uyumaz artıkboshayallersmile hatta 2'yi bulma olasılığı yüksek
Hanife'cim Eymen zamanında doğdu ve sarılık geçirmedi cnm, o nedenle ben sana yardımcı olamıcam bu konuda. Ama elbette sık sık denesin emzirmeyi,kesinlikle aç bırakmasın. aç kaldıkça artar Allah korusun
Hasret very çok şeker maşallah
Jale'cim çok sevindim cnm iyi haberler almana. Doktor ne oldu da böyle bi test yapma gereği duydu cnm??
1- hayır 2 günde 1 yıkıyorum ama kıçını yüzünü boynunu günde 2kez.. (kıç kaka yaptıkça yıkanmaya çalışılıyo)Kızlaarrr, sınav var:))
soru 1: bebişleri hala hergün yıkıyo musunuz?
soru 2: hergün yeni bi çorba mı pişiriyosunuz, ikinci güne kalan olursa yediriyor musunuz?
soru 3: aranızda paçanga böreğini fırında pişirmiş olan var mı ve güzel oluyor mu?
soru 4: bu sorlara yanıt vermeyen fare olsun mulülülülülülü
hayatım ne kof kilosu ne şişirmesi?? bebeğin zaten zayıf şişse ne kadar şişecekki???? anlaşılıyorki zor kilo alan bi yapısı war.. bnce biraz uğraşman pek bişey değiştirmeyecek, o yüzden biraz kilo için uğraş ki görelim ne oluyor?Ebrucum kaç saate orada olurum bilmiyorum ama pazar sabahı çayına yetişirim sanırm... :))
GÜNAYDIIIIINNNNN!!!
Çok özledim ben sizi ama çok yoğunum her zamanki gibi tatile kadar unutun beni artık. Açıkçası girmeye de çekiniyorum okumaya ve yazmaya bir başlarsam kendimi kontrol edemem ve işlerimi aksatırım diye, yoksa aklım hep sizde.
Yiğit Eren'im çok iyi çok şükür ama ben kötüyüm. Çok takıyorum artık bu çocuğu. Dişleri hala çıkmadı, doktor kabarmış iyice dedi 15 gün önce ama daha bi numara yok. Emekleyemiyor hala. Tırtıl gibi sürünerek gidiyor her yere, kah mindere tırmanıyor, kah sandalyenin altında. Veee en önemlisi oğlum kilo almıyor. 15 gün önce sağlık ocağında 7.200 idi arkasından doktora gittim 7.100 gr. 66 cm çıktı. (Bir öneceki ay 6.400 idi sanırım 45 günde 600 gr.) Doktor ortalamın bi altında öğünlerini artıralım dedi, saymaya başladı ki ben onun artırılmış öğününden daha çok veriyordum zaten. Neden böyle oluyor anlamadım. Sizin tombikleri görünce (maaşallah nazar değmesin) daha bi üzülüyorum. Kilo aldırıcı şeylerle de şişirmek istemiyorum ama sanırım bu çock da böyle olacak sanırım. Çok hareketli ama "anneeeemmm" dışında bi konuşma da yok.
15 gün kaynana bendeydi, o baktı ama her akşam tansiyonu yükseliyo, gece fenalaşıyor, evde zaten buzz gibi bir ortam. (Bize gelirken yolda ve evdeki ilk gününde ne hikmetse yine kavga ettik.) Ben Yiğit'i anlatmaya başladım ilk gün sabah, yiyeceklerini falan (ki kendisi Yiğit'in eskisi gibi Aptamil içip uyuyan bir bebek olduğunu sanıyormuş ama biz aptamil i sadece gece veriyoruz deyince gözleri pörtledi) anlatıyordum ki bana bağırmaya başladı "ben iki çocuk büyüttüm anlatma bana, bakıcı mıyım ben" diye. sustum o bir saat bağırdı çağırdı sadece dinledim. Neyse akşam 8 gibi markete gittik, Yiğit uyuyordu, uyanıp ağlamaya başlamış, 5 dk sonra telefon bu susmuyor diye, ertesi gün ertesi gün ertesi gün... oğlum alışamadı bir hafta tabii o da "ben böyle çocuk görmedim, bilmş bilmiş bakıyor, büyümüş de küçülmüş, bakamıyorum ben.." ağlıyo her gün. Tam "gördün mü iki çocuğu" diyece insan lazımdı, güldüm geçtim ve Rabb'ime bana söz söylemeye gerek bırakmadığı için çok şükrettim. Neyse baktım olmuyor, bakıcı ayarladım o bakıyor şimdi. Kaynana da 2 gün önce gitti... Eşimi sık sık arayı ağlıyormuş, "nasıl bıraktım da geldim ben torunumu " diye... palavracı karı. İyice kucağa alıştırdı oğlumu da... Siz de görün de ibret alın halimden diye yazdım :)))
Neler yediriyorsunuz kızlar, benim sütün çok az günde 150-200 cc çıkıyor onu da sedece gece uyurken emiyor Yiğit gündüz emmiyor, sağmaya da vaktim yok okulda. İyice azaldı.
sabah anne sütü+mama
10 gibi kahvaltı (yumurta peynir pekmez ekmek tereyağı mama ya da kahvaltı karışımı)
arada bir küçük kavanoz yoğurt
öğlen çorba
arada meyve suyu ya da püresi
akşam mamaya devam (ama artık akşam da çorba yapıcam)
gece de emiyor, bir kere de 125 cc aptamil
Normal Süt veriyor musunuz?
Kendi yemeklerinizden veriyor musunuz?
Bunun dışında bana ne önerirsiniz? Çaresiz hissediyorumkendimi çok. Sütümün azalmasına da üzüldüm iyice.
Bir de bana mama sandalyesi önerirseniz sevinirim. Hem ucuz hem de iyi :))
Umarım tüm bebeklerimiz ve anneleri iyidir. Edebildiğim kadar faceten takip ediyorum... Öptük hepinizi, iyi haftasonları...
kızlar günaydın
bizim doktorumuz artık sulu köfte ve dolmada yedir diyo bu ay artık bakliyatlarada başlayacağız neyseki yemek sorunumuz yok beyefendi ne versem yiyor cok şükür
biz sadece gece 12 de 150 cc ve sabah 6-7 gibi 150 cc süt içiyoruz onun dışında sabah kahvaltı yapıyoruz arada meyva yiyoruz öğlende sebze yemegi ve yoğurt yiyoruz 1 ilim ekmekle ben sadece çatalla eziyorum yemegi bizim dişlerimiz var çünkü öğleden sonra 2-3 biskuvi ve meyve suyu içiyoruz akşam çorbamız var birde
buarada pınarım devam sütü var 6-12 ay bebekler için ondan kullanan varmı aranızda ben aldım denemek istiyorum
Saol cnm... Hatim indiriyoruz valla hergün...Peline çok geçmiş olsun nazar mı değiyor kuzuya acaba oku annesi bol bol
sağolasın tatlım
tombik bacak nerdeeee
7.300 grm minik adam ben çiroz diye seviyorum oğlumu sempatiksalakcinni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?