- 18 Kasım 2008
- 4.217
- 25
- 358
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #77.801
canım aynen bizim dr da artık bu aydan itibaren ew yemeklerine suluköfeteye falan geçilebileceğini söledi
ebrunun oğluşuda geçirdi canım
kıymet geçmiş olsun pelin'e
6.hastalık ebrununki deil yaseminin kızı olmuştu sanırım.
sen gelincede buluşuruz canımkaydirigubbakcemile2ne güzel ctesi buluşuyormuşsunuz ne güzel olurdu gelebilseydim ama malesef gelemiyorum durumlar malum tamamen madiiii
neyse ben kasımda gelicem buyuk ihtimal evi toplamaya o zaman sizleri görürüm artık size şimdiden iyi eğlenceler
Peki yemeklerdeki salça, tuz zararlı diil mi??
-tatlicadiarzu-coookj sevindim şekerimm buzlar erimişş kaydirigubbakcemile5
listeye beni eklemeyi unutmussunnn :dilcikar::dilcikar:alsanaalsanasmile
bebeklerine recel yediren anneler normal recelmi yediriyorsunuz yoksa doğal meyvanın kendi şekeriyle yapılmış az şekerlimi ben şeker ve tuz konusunda biraz fazla hassasım nedense buarada artık salça kullanabılırsın yemeklerinde dedi doktorumuz
taburcu gelmiyormuş canım.fatma yı bilmiyorum.
ev sahibemiz handecim
BEN hasret
YAZGI
MERAL
EFTEL
BOSNA
HİJYENİM
PANCUBEN
OCD
SÜMEYRA
HEPKARAVANA
SUYOSUNU
TABURCU GELİYORMU?
SEYYAL TANER GELİYOR MU?
BAŞKA BAŞKAAAA...
bende bu siteyi kullanıyorum ve çok memnunumkaydirigubbakcemile5.selam millet geçmişi okuycam ama korkuyorum maşallah kocalarınız yok evde anlaşılan herkes gömmlmş dün akşamdan beri siteye.
Bebek arabas, Mama sandalyesi, Bebek oto koltuu diye bir site var ben denizin herşeyini oradan aldım site güvenilir fiyatlar da fena değil bakın isterseniz.
deniz ishal olmuş arkadaşlar dişten sanırım siz ne yaptınız bebişler ishal olunca benim başıma hiç gelmemişti akıl verin bana :sinifsinif:
yerim ben seni doğan ım çok şeker olmuşsun koca adam gibi bakıyorsun maşallah sanaPELİN VE YAĞIZ EFEYE KOCAMAN bir geçmiş olsun.EMİRHAN VE MERALİN KUZUSUDA HASTAYMIŞ ONLARADA GEÇMİŞOLSUN KIZLARSALGIN VAR YİNE DİKKAT BEBELERE.
-----JALECİM SEVİNDİM CANIM BİŞEY OLMAMASINABENDE KEMİK VE TAVUKSUYU YAPICAMDAHA LEZZETLİ OLUYO ÇORBALAR.benim doktorum az tuzlu olmak şartıylen herşeyi yedirebilirin dedi benzaten herşeyden veriyorum.KAhvaltısını güzel yapar sütümde iyi tarhana,yayla,mercimek,domates tavuk çorbası hepsini seviyo.sebze çorbasını bitirmesede yiyo.yanlız az öncekereviz çorbası yaptım iğrenç oldu bende sevmem mercimek yapıp vericem.artık annem kereviz yemeği yaparsa ondan ezer yediririm
PELİN VE YAĞIZ EFEYE KOCAMAN bir geçmiş olsun.EMİRHAN VE MERALİN KUZUSUDA HASTAYMIŞ ONLARADA GEÇMİŞOLSUN KIZLARSALGIN VAR YİNE DİKKAT BEBELERE.
-----JALECİM SEVİNDİM CANIM BİŞEY OLMAMASINABENDE KEMİK VE TAVUKSUYU YAPICAMDAHA LEZZETLİ OLUYO ÇORBALAR.benim doktorum az tuzlu olmak şartıylen herşeyi yedirebilirin dedi benzaten herşeyden veriyorum.KAhvaltısını güzel yapar sütümde iyi tarhana,yayla,mercimek,domates tavuk çorbası hepsini seviyo.sebze çorbasını bitirmesede yiyo.yanlız az öncekereviz çorbası yaptım iğrenç oldu bende sevmem mercimek yapıp vericem.artık annem kereviz yemeği yaparsa ondan ezer yediririm
geldik geldiğimiz gibin gidiyoruz eşim geldi işten pazara gitcez neyse bende şans olsa akşama bakarım görüşürüz kızlar...
buluşma için eşimi kandırmaya çalışıyorum neymiş yol bilmez iz bilmezmişiz kimseyi tanımıyomuşuz iki çocuk kış kıyamet rezil olurmuşuz.11 ekim evlilik yıl dönümümüz belkim onun şerefine falan der kandırırm bir umut...
Bu arada burada olup ta sorulara yanıt vermeyenleri deşifre ediyorum:
Kuju, lal_34, merlike, OCD, suyosunu sempatiksalakcinni
bu arada hasretin ceryi gordunumz mu hayyy masallahhhhh benim ki kensi kalkamiyo daha oturur pozisyona bile getiremiyo yatar pozisyondayken ayaga biz kaldirinca bi yere dayanip kisa sureli durabiliyo sadece sizinkiler ne alemde?
Ebrucum kaç saate orada olurum bilmiyorum ama pazar sabahı çayına yetişirim sanırm... :))
GÜNAYDIIIIINNNNN!!!
Çok özledim ben sizi ama çok yoğunum her zamanki gibi tatile kadar unutun beni artık. Açıkçası girmeye de çekiniyorum okumaya ve yazmaya bir başlarsam kendimi kontrol edemem ve işlerimi aksatırım diye, yoksa aklım hep sizde.
Yiğit Eren'im çok iyi çok şükür ama ben kötüyüm. Çok takıyorum artık bu çocuğu. Dişleri hala çıkmadı, doktor kabarmış iyice dedi 15 gün önce ama daha bi numara yok. Emekleyemiyor hala. Tırtıl gibi sürünerek gidiyor her yere, kah mindere tırmanıyor, kah sandalyenin altında. Veee en önemlisi oğlum kilo almıyor. 15 gün önce sağlık ocağında 7.200 idi arkasından doktora gittim 7.100 gr. 66 cm çıktı. (Bir öneceki ay 6.400 idi sanırım 45 günde 600 gr.) Doktor ortalamın bi altında öğünlerini artıralım dedi, saymaya başladı ki ben onun artırılmış öğününden daha çok veriyordum zaten. Neden böyle oluyor anlamadım. Sizin tombikleri görünce (maaşallah nazar değmesin) daha bi üzülüyorum. Kilo aldırıcı şeylerle de şişirmek istemiyorum ama sanırım bu çock da böyle olacak sanırım. Çok hareketli ama "anneeeemmm" dışında bi konuşma da yok.
15 gün kaynana bendeydi, o baktı ama her akşam tansiyonu yükseliyo, gece fenalaşıyor, evde zaten buzz gibi bir ortam. (Bize gelirken yolda ve evdeki ilk gününde ne hikmetse yine kavga ettik.) Ben Yiğit'i anlatmaya başladım ilk gün sabah, yiyeceklerini falan (ki kendisi Yiğit'in eskisi gibi Aptamil içip uyuyan bir bebek olduğunu sanıyormuş ama biz aptamil i sadece gece veriyoruz deyince gözleri pörtledi) anlatıyordum ki bana bağırmaya başladı "ben iki çocuk büyüttüm anlatma bana, bakıcı mıyım ben" diye. sustum o bir saat bağırdı çağırdı sadece dinledim. Neyse akşam 8 gibi markete gittik, Yiğit uyuyordu, uyanıp ağlamaya başlamış, 5 dk sonra telefon bu susmuyor diye, ertesi gün ertesi gün ertesi gün... oğlum alışamadı bir hafta tabii o da "ben böyle çocuk görmedim, bilmş bilmiş bakıyor, büyümüş de küçülmüş, bakamıyorum ben.." ağlıyo her gün. Tam "gördün mü iki çocuğu" diyece insan lazımdı, güldüm geçtim ve Rabb'ime bana söz söylemeye gerek bırakmadığı için çok şükrettim. Neyse baktım olmuyor, bakıcı ayarladım o bakıyor şimdi. Kaynana da 2 gün önce gitti... Eşimi sık sık arayı ağlıyormuş, "nasıl bıraktım da geldim ben torunumu " diye... palavracı karı. İyice kucağa alıştırdı oğlumu da... Siz de görün de ibret alın halimden diye yazdım :)))
Neler yediriyorsunuz kızlar, benim sütün çok az günde 150-200 cc çıkıyor onu da sedece gece uyurken emiyor Yiğit gündüz emmiyor, sağmaya da vaktim yok okulda. İyice azaldı.
sabah anne sütü+mama
10 gibi kahvaltı (yumurta peynir pekmez ekmek tereyağı mama ya da kahvaltı karışımı)
arada bir küçük kavanoz yoğurt
öğlen çorba
arada meyve suyu ya da püresi
akşam mamaya devam (ama artık akşam da çorba yapıcam)
gece de emiyor, bir kere de 125 cc aptamil
Normal Süt veriyor musunuz?
Kendi yemeklerinizden veriyor musunuz?
Bunun dışında bana ne önerirsiniz? Çaresiz hissediyorumkendimi çok. Sütümün azalmasına da üzüldüm iyice.
Bir de bana mama sandalyesi önerirseniz sevinirim. Hem ucuz hem de iyi :))
Umarım tüm bebeklerimiz ve anneleri iyidir. Edebildiğim kadar faceten takip ediyorum... Öptük hepinizi, iyi haftasonları...
kızlar günaydın
bizim doktorumuz artık sulu köfte ve dolmada yedir diyo bu ay artık bakliyatlarada başlayacağız neyseki yemek sorunumuz yok beyefendi ne versem yiyor cok şükür
biz sadece gece 12 de 150 cc ve sabah 6-7 gibi 150 cc süt içiyoruz onun dışında sabah kahvaltı yapıyoruz arada meyva yiyoruz öğlende sebze yemegi ve yoğurt yiyoruz 1 ilim ekmekle ben sadece çatalla eziyorum yemegi bizim dişlerimiz var çünkü öğleden sonra 2-3 biskuvi ve meyve suyu içiyoruz akşam çorbamız var birde
buarada pınarım devam sütü var 6-12 ay bebekler için ondan kullanan varmı aranızda ben aldım denemek istiyorum
[B]şimdi bana bi fikir verin..
tavuk suyuna corba yapıorum yagmur a..
tavukları küçük küçük kemikli incik olarak alsam daha iyi olur dimi??
bi but her seferinde gerek yok artı her akşam ziyan olmasın diye tavuk suyu corbasıda yapamamya kendimize..
bir de tarhana verebilirsin dedi..
onu gec mercimek versem??[/B]
Cery'e,Alp'e ve tüm bebiklerimize maşallah
Jalecim gözün aydın....
Arkadaşlar benim bir dostum 1 hafta önce doğum yaptı sezaryenle...bebişimiz 15 gün erken geldi ama doğum başladığı halde açılması 2cm yi geçmediği çin ameliyata almışlar...
bebikimizin sarılığı vardı 2 gün hastanede kaldı 10 a düşmüş...ama sarılığı yükseldiğinden beri sürekli uyuyormuş ve emmek için bile uyanmıyor...annesi 2 saatte bir emzirmeye çalışıyor olmazsa sağıp kaşıkla veriyor mutlaka...ama 1-2 saniye gözünü aralamak dışında hiç uyanmıyormuş...
sizin bebişlerde de oldu mu böyle??? sarılık olan ya da erken doğanlar nasıldı?
Nihan hem sarılık olmamıştı hem de açlıktan hiç uyumaz sürekli ağlardı...
ben erken doğduğu için daha çok uyur sarılığında etkisi var korkma dedim ama size de sorayım dedim...
siz ne yapmıştınız???????????
milupanın pirincli sütlü ek gıda mamasını aldım..wer canım artık gaz bizlere ne yapyorsa onlarada onu yaparmış, bol bol pırtlatacak yaniben weriorum mercümük hatta çok sewio diyebilirim, yağmurda sewer..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?