2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ay sen ciddisin Aylin yaw... Cidden böyle mi hissediyorsun? Annen için geçici bir dönemdir bu, bir sebebi vardır mutlaka...
Üzüldüm bak şimdi.

Allah Allah 9 aylık çocukta ne gazı bu böyle, ayaklarını sıcak tut, sıcak su torbası koy, sürekli sırtını ov falan belki iyi gelir

Ben de şaşırdım valla, gaz olduğundan emin misin Şerife?

Belki benim tecrübelerim senin tecrübelerini döver, nerden bileceksin ki

Çatlayacam şimdi, nasıl beee ??

Emel, kesinlikle eşini dinlemelisin, ben yıllardır yardımcıya temizletirim evimi, kurtlanmadık, sadece bazı yerler eksik kalıyor, onları da bir sonraki seferde hatırlatıyorum, sorunsuz yürüyor bu şekilde. Canına yazık, hiç değmez valla...

Değil mi gülşan gördün halimi senle buluşmaya nasıl geldim nefes nefese?Bir çırpıda günümü anlattım resmen koşuyorum ben yaaaa......
valla senin işin zor canım ayşenur kurtlumudur nedir kamil mertin çok uslu olduğunu söylemeye başladı ayşenuru görünce. o gün hastaneden çıkıp koştura koştura bebele nası geldin helal olsun sana tez canlısın valla. fotoları yolluyom ozaman canım.

gülşan senin mert 1 yaşında gibi maşallah kocaman duruyo fotoda
sağol canım 76 cm ve 10 kilo olmuş teyzesi

canım ben artık yerlere yorgan seriyorum merttede gaz vardı geçenlerde,galiba yerden soğuk çekiyo,çünkü hep yerdeler

Harikasınız, bayıldım fotolara...
Mert kocaman duruyor cidden, Ayşenur'un da kurtlu olduğu gayet belli, maaşallah ikisine ve annelerine...
Topiğimizin buluşan ilk babalarını da ayrıca teprik ederim

Biliyormusun ben aslında her çocuğu ayşenur gibi sanıyordum herhalde herkes benim gibidir diye düşünüyordum ta ki kızımı başka bebeklerle yan yana getirinceye kadar anlamadım hareketliliğini hatta doktor daha bu çok düşer bu hareketlilikle dediğinde bile herkese aynı şeyi söylüyor sanıp üzerinde durmuyordum.Son zamanlarda herkes ayşenur aynı şeyleri söylemeye başlayıp hemen kucağından bırakıp bana vermeye başlayınca anladım kuduruk bir şey olduğunu.Eşimde anlamıyordu valla her bebek böyledir sanıyordu hatta diğer bebekler kilolu galiba ondan ayşenurdan daha az hareket ediyorlar diye kendimizi avutuyorduk.Umarım hiperaktif olma durumu yoktur yeğenlerimden biliyorum algılamalarındada sorun oluyor o çocukların dediğini dinlemiyorlar çünkü akılları bir şey kurcalamakta oluyor... Allah hepimizin yardımcısı olsun bir yürüseydi Rabbimin izniyle belki o zaman koşarak falan fazla enerjisini atardı üzerinden.Emeklemek falan kesmiyor merakı fazla teyzesi

Mert kocaman duruyor cidden, Ayşenur'un da kurtlu olduğu gayet belli, maaşallah ikisine ve annelerine...

Hakikaten öyle oldu değilmi?İlk ayşenurla mertin babası buluştu.Darısı diğer babalara inş.
Bu arada gülşancım faruk eşinin muhabbetini sevdi.Kolay kolay sevmez aslında bana işaret eder kalkalım diye.Sinir olrum bende.O gün beni idare ediyor sandım ama değilmiş siz gittikten sonra eşini sevdim iyi insan dedi...

Yemeğimi yedim geldimm..
Burcucum, konu şu; benim annemin 2 saatlik bir işi çıktı bugün için, dün akşam kaynanamı aradı eşim İklime sen bak diye, görümcemin oğlu hastaymış, hasta bir çocuk varken bir ikincisi ile ilgilenemezmiş, zaten kendisi de hastaymış sırtı ağrıyormuş v.s v.s. ama 2 saatse bakayım dedi en sonunda kırk naza geçerek, sanki 2 saatten fazla sürerse annemin işi 2 saat doldu diye kapının önüne koyacak çocuğu, manyak kadın yaa, eşimde arada kaldı, çok bozuldu, neyse ben aradım telefonla birde kaynanamı, görümcemde onlara gelmiş, nesi var oğlunun diye sordum, onunla konuştuktan sonra kaynanamı istedim telefona, bi fasıl onun hastalığını dinledikten sonra, yarın bakacak mısın İklime dedim, mecbur kalmasak zaten bırakmayız dedim, hem görümcemin oğlu hasta olduğu için gün boyu uyuyormuş, İklimle ilgilenmesi zor olmayacak yani bu durumda, bana oğlanın boğazında enfeksiyon var, İklime geçer diye korkuyorum ondan istemiyorum gibi birşeyler saçmaladı, bende haklısın ben komşuya bırakayım o halde diye dalga geçtim ve hemen atladı bu salak, evet öyle yapın dedi, bu arada İklime de mikrop geçer diye düşünen kadın 2 gündür o hasta çocuğun İklimi öpmesine ve sarılmasına v.s. izin veriyor, birde üstüne üstlük bugün o hasta çocuğu benim evime benim anneme bırakarak kendinin de bir yere gideceğini söylüyor.. soruyorum size, onun evinde 2 saatte İklime geçen mikrop, 2 gündür geçmemiş midir, yada benim evime getireceği zaman İklime geçmeyecek mi...? Be kadın bir bahane bulacaksan mantıklı bir gerekçe bulda gülünç duruma düşme, telefonu kapattım saatlerce güldüm, eşim çok bozuldu, komşumun minik bebeği var 2 aylık, ona rica ettim, kaynanamı da tanır kendisi, ona bırakma sakın bana getirin dedi, 2 saat değil 12 saat olsa yine bakarım v.s. diyerek beni rahatlattı, zaten ben kaynanama bırakmak istemiyorum, evinde hijyen sıfır kadının, üstelik çocuklara yemek yedirme özürlü kendisi, ve komşusuna yada görümcemin 2,5 yaşındaki oğluna İklimi emanet edecek kadar cahil, pislik... Komşuma çok güveniyorum, kendisi hemşire ve çok titiz bu konularda ve İklimi de çok sever, o da bebeğini zaman zaman işi olunca sadece bana emanet eder..
Gelelim sinirlendiğim konuya, benim annemi zorla benim evime getirdiler İklime baksın diye, her işini buradan git yap o arada ben bakarım İklime demişti kaynanam, şimdi ne olsa yan çiziyor ruh hastası, annemde kendi evimdeki düzeni bozdum geldim, bu kadının oyuncağı oluyorum burada diye üzüldü, o üzülünce ben üzüldüm ağlaştık, gülüştük işte.. Cidden çok zor durumda kalıyorum bu kaynanamın yüzünden, gıcık kadın yaa, ama gecenin bir yarısı kocamı çağırıp sırtına masaj yaptırmayı biliyor uyuz, yada eline sigarasını alıp çay koy kızı sevmeye geliyorum demeyi de biliyor..

Şeymacım, benim kaynanam bebek bakımından anlamaz, bebek bakımı derken, oyalamak ilgilenmek anlamında demiştim.. Eşinin zorla annesinin evine özür diletmeye götürdüğü kişi de benim Gülencim değil, özür dilemedim ama evet o gece hastanelik oldum ve 3 hafta erken doğurdum..

Emelcim, Gülencim in boşanma davası açıldı, 18 Şubat 2011( Ege nin doğduğu gün hem de)' de ilk duruşması olacak malesef (((

canım hiperaktif değildir sadece çok hareketli evet ayşenuru kucakta taşımak çok yorucu çünkü hareket edice daha ağır oluyo bebekler, mesela mert daha ağır ama okadar yormuyo. ayrıca yaramaz bebeklerin daha akıllı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı canım,bırak kurcalasın ve bebekler için ne demişler: düşe kalka büyürler
ayşenur zayıf olduğu için daha çok hareket etmiyo, çok hareketli olduğu için kilo almıyo bence

Evet bana çekmiş babasına değil kilo tutmuyor kudurukluğundan zaten midesindede inek besliyor öküz gibi yiyor maaşallah nereye gidiyor anlamıyorum

Yaaa ben ne çok yazmışım, sıkılrsanız okumayın boşverin, ne kadar detaylı yazmışım hatta, yuh bana..

Son düzenleme:

Galiba cnm sağlıklı olsunlarda artık düşe kalka kendilerinide bizide üzmeden büyüsünler....

sağol canım kamilde buluşmadan önce bu ne saçma yaw tanımıyoruz niye buluşuyoruzki falan dedi eve dönerken ne iyi insanlar iyi oldu tanıştığımız dedi. biz çok memnun olduk sizi tanıdığımıza canım
Bende kocamın yanında 1 yaşında gibiyim değilmi ?
yaşlanınca faydasını görcen canım minyon olmanın. biz yaşlancaz ama sen aynı kalcan

inan kocaman zaten tosunum evet ilk buluşan babalar

evet ciddiyim ne yazık ki, annem boyun fıtığı ameliyatı oldu hastanede menenjit kaptı zor günler geçirdi ve 180 derece değişti, bu benim hayatım kendim için yaşıycam diyen bir kadın oldu.

Bir sebebi varmış gerçekten... Büyük geçmiş olsun... Bir süre böyle yaşamasını kabullenmekten başka çare yok.
Evet insan annesini kendisinden daha güçlü, daha becerikli, daha bir yanında görmek istiyor ama yaşları ilerliyor ve buna paralel seçimleri çocuklaşıyor.

Bende kocamın yanında 1 yaşında gibiyim değilmi ?

Benim eşim kolay kolay kimseyle buluşmaz, benim buluşmama bile Fatma'lara giderken ancak alışmıştı. Accık yabanidir kendisi :)

Vallahi de biliyordum böyle bişey anlatacağını... Haklısın ama zaten ona bırakmak istemiyordun, iyi olmuş, gözün arkada kalmamış. Kadın manyak, o ayrı bir konu, hakkında tez yazılabilir kanımca.
Öte yandan, annenin düzeninin bozulması iyi değil tabi, ama böylelikle kızın yanından ayrılmamış oldu, bu sevindirici bir durum.
Pozitifliğin bana mı bulaştı ne
Ahh hatırlıyorum o geceyi...

Katılıyorum, sürekli hareket eden bir bebeği kucakta taşımak çok zor, bir tane de bende var...
O kadar harekete et de tutmuyor tabi, hala 8 kilo kerkenezim benim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…