- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #90.161
resimler harika
Biliyormusun ben aslında her çocuğu ayşenur gibi sanıyordum herhalde herkes benim gibidir diye düşünüyordum ta ki kızımı başka bebeklerle yan yana getirinceye kadar anlamadım hareketliliğini hatta doktor daha bu çok düşer bu hareketlilikle dediğinde bile herkese aynı şeyi söylüyor sanıp üzerinde durmuyordum.Son zamanlarda herkes ayşenur aynı şeyleri söylemeye başlayıp hemen kucağından bırakıp bana vermeye başlayınca anladım kuduruk bir şey olduğunu.Eşimde anlamıyordu valla her bebek böyledir sanıyordu hatta diğer bebekler kilolu galiba ondan ayşenurdan daha az hareket ediyorlar diye kendimizi avutuyorduk.Umarım hiperaktif olma durumu yoktur yeğenlerimden biliyorum algılamalarındada sorun oluyor o çocukların dediğini dinlemiyorlar çünkü akılları bir şey kurcalamakta oluyor... Allah hepimizin yardımcısı olsun bir yürüseydi Rabbimin izniyle belki o zaman koşarak falan fazla enerjisini atardı üzerinden.Emeklemek falan kesmiyor merakı fazla teyzesi
ayy Arda'da çok kurtlu yaa zaten ondan cesaret edemiyorum buluşmaya gelmeye yani bebek arabasını götüremezsem asla kucakta götüremem
birisi kucağına aldığında aynen Ayşenur'da olduğu gibi birkaç dk içinde iade ediyorlar hele ki yolda giderken araba seslerini duydukça ani manevralarla bir sağa bir sola dönüyor dediğin gibi yürüselerdi biraz rahatlardık
Yemeğimi yedim geldimm..
Burcucum, konu şu; benim annemin 2 saatlik bir işi çıktı bugün için, dün akşam kaynanamı aradı eşim İklime sen bak diye, görümcemin oğlu hastaymış, hasta bir çocuk varken bir ikincisi ile ilgilenemezmiş, zaten kendisi de hastaymış sırtı ağrıyormuş v.s v.s. ama 2 saatse bakayım dedi en sonunda kırk naza geçerek, sanki 2 saatten fazla sürerse annemin işi 2 saat doldu diye kapının önüne koyacak çocuğu, manyak kadın yaa, eşimde arada kaldı, çok bozuldu, neyse ben aradım telefonla birde kaynanamı, görümcemde onlara gelmiş, nesi var oğlunun diye sordum, onunla konuştuktan sonra kaynanamı istedim telefona, bi fasıl onun hastalığını dinledikten sonra, yarın bakacak mısın İklime dedim, mecbur kalmasak zaten bırakmayız dedim, hem görümcemin oğlu hasta olduğu için gün boyu uyuyormuş, İklimle ilgilenmesi zor olmayacak yani bu durumda, bana oğlanın boğazında enfeksiyon var, İklime geçer diye korkuyorum ondan istemiyorum gibi birşeyler saçmaladı, bende haklısın ben komşuya bırakayım o halde diye dalga geçtim ve hemen atladı bu salak, evet öyle yapın dedi, bu arada İklime de mikrop geçer diye düşünen kadın 2 gündür o hasta çocuğun İklimi öpmesine ve sarılmasına v.s. izin veriyor, birde üstüne üstlük bugün o hasta çocuğu benim evime benim anneme bırakarak kendinin de bir yere gideceğini söylüyor.. soruyorum size, onun evinde 2 saatte İklime geçen mikrop, 2 gündür geçmemiş midir, yada benim evime getireceği zaman İklime geçmeyecek mi...? Be kadın bir bahane bulacaksan mantıklı bir gerekçe bulda gülünç duruma düşme, telefonu kapattım saatlerce güldüm, eşim çok bozuldu, komşumun minik bebeği var 2 aylık, ona rica ettim, kaynanamı da tanır kendisi, ona bırakma sakın bana getirin dedi, 2 saat değil 12 saat olsa yine bakarım v.s. diyerek beni rahatlattı, zaten ben kaynanama bırakmak istemiyorum, evinde hijyen sıfır kadının, üstelik çocuklara yemek yedirme özürlü kendisi, ve komşusuna yada görümcemin 2,5 yaşındaki oğluna İklimi emanet edecek kadar cahil, pislik... Komşuma çok güveniyorum, kendisi hemşire ve çok titiz bu konularda ve İklimi de çok sever, o da bebeğini zaman zaman işi olunca sadece bana emanet eder..
Gelelim sinirlendiğim konuya, benim annemi zorla benim evime getirdiler İklime baksın diye, her işini buradan git yap o arada ben bakarım İklime demişti kaynanam, şimdi ne olsa yan çiziyor ruh hastası, annemde kendi evimdeki düzeni bozdum geldim, bu kadının oyuncağı oluyorum burada diye üzüldü, o üzülünce ben üzüldüm ağlaştık, gülüştük işte.. Cidden çok zor durumda kalıyorum bu kaynanamın yüzünden, gıcık kadın yaa, ama gecenin bir yarısı kocamı çağırıp sırtına masaj yaptırmayı biliyor uyuz, yada eline sigarasını alıp çay koy kızı sevmeye geliyorum demeyi de biliyor..
sonraki iletinde çok uzun yazmışım demişsin ama her kelimesini pür dikkat okudum ve seni bu sabrından dolayı tebrik ediyorum... yani bilmiyorum da aynı şey benim başıma gelse ne arayıp hal hatır sorarım ne de mecbur kalsam bile çocuğuma bakmasını isterim komşularımızın canı sağolsun
merabaaaa kıslaarrrrrrrrr:nasılsınızzz benim oğlum kızamıkcık olduuuu:26::26:aslında bir yaşından sonra çıkarmışş ama bizimki erken çıktıı aranızda bebiki kızamcık olan oldumu :44::44:tabiki baya huysuz bu yüzden çok ateş yapıyoo çok şükür şimdi uyudu üç dört gün sürermişşş
oyy kıyamam yaa çok geçmiş olsun özlemcim
Ay valla aynı faruk :)
Bırak komşuyu arkadaşı kendi aileme yada yakınlarıma bile giderken 'fazla oturmayalım 1 saat içinde kalkalım' der.Kurulmuş saat gibi 1 saat sonra kucağında ayşenurla çıkar gelir 'hadi kalkalım çocuk uyuyacak' diye.Ben tam muhabbetin en güzel yerinde kikirdemişken birden mal gibi donar kalırım.Tamam derim tıpış tıpış düşeriz yola.Ola ki uzattık biraz daha oturalım dedim burnumdan gelir yolda.Biz konuşmadıkmı 1 saat diye uzattıkça uzattın der.Valla nasıl anlatılır bu adamlar bilmem ki yaşamak lazım.
ayy benimki de tam tersine tatil günlerinde hep birilerine oturmaya gitmeyi ister çok çenesi düşüktür nerden buluyo o kadar lafı anlamıyorum demek ki diyorum karşı taraf da halinden memnun ki laf uzadıkça uzuyor