- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #90.901
Günaydin güzeller...
Uyku problmemi ile ilgili Dr.Kadir Tugcu´ya söyle yazdim...
"Merhaba Doktor Bey,
8 bucuk aylik bir Oglum var, boyu 75cm kilosu 9200gramm cok hareketli bir bebek....uyku düzeni aslinda iyi sayilir(di)...
Yaklasik 1-2 aydir geceleri cok aglamaya basladi (tamamen uyanmiyor - agliyor).
Uykusunda cok fazla dönüyor. Ya gidiyor köselere sIkisiyor yada parmakciklara cok yanasiyor ve mesela kolunu felan asagi sarkitiyor, kendi kendinide tekrar düzeltemedigi icin aglamaya basliyor.
Birde Dudaginin kenarini carsafa degdirip emme hareketi yapiyor uykusunda ve her dönmesinde.
Belkide bu hareket ugruna bu kadar cok dönüyordur bilemiyorum. (Dogdugundan beri Biberon veya
Emzik almiyor bu arada)
Bu kadar cok dönmesini engellemek ve bu `emme´ hareketini unuttumak icin birseyler yapabilirmiyim?
Birde artik daha sIk emmek istiyor geceleri ve dönmesini disinda birde ek olarak bu yüzdende agliyor. Ac oldugunu sanmiyorum cünkü cok fazla emmiyor.
Neden kaynaklaniyor olabilir - aliskanlikmi yapti ve nasil azaltabiliriz?"
Cevap:
"Davranışları ayına uygun. Gündüzleri çok maceralı hayatı olmasın, çok hoppala-zıppala yapılmasın. Odasının çok sıcak olmadığından da emin olun ( aksi taktide başı çok terler). .. Bunların hiçbiri yoksa, caresi yok, çekeceksiniz, idare edin. "
Evet mantikli bir cevap, dogrudurda ama ben bu cocugun hopplamasini ziplamasini cok hareket etmesini nasil engelleyimki...offff offf....
oglus kucagımda yazamıyorum
ıyıde canlar kayınvalıdem gecmıyorkı baska yere o olmadıgında gıdeyım
kocama dedım hep beraber gıdelım dıye olmaz dedı
e bende durdurkca dahada bunalacagım
benim her sabah bi baş ağrısı problemim vardı cumartesi beyin cerrahına gittim tomografi istedi çektirdim beyin sinirlerimde gerilme varmış stresten olurmuş beni psikoloğa sevketti adama gittim bana işini evini değiştir değiştirebiliyosan kocanı değiştir dedi
öznur ayline katılıyorum ama başka yere gitmiyo demişsin o zaman bırakıp çıkacaksın madem annesi sizdeyken görümcenin gelip sizde oturmasının da bir sakıncası yok kadına kendi evi muamelesi ediyosun o zaman o da sen yokken kızını ağırlar
görümcem öğle yemeğini iptal etti birazdan anlatırım hafta sonunu
Günaydın Yazgıcım, yine mi gezmelere kaçacaksınşaka bi yana cidden güzelse hava kaçırma bu fırsatı, burda ciddi biçimde düştü sıcaklık, artık gezip tozmak rafa kalktı bizim için. sen son günlerin tadını çıkar bari Alp paşayla
Bence de hoplayıp zıplamasını ne kadar engelleyebiliriz ki, sıralamaya başladığından beri gözü oyuncak görmüyor bizim sıpanın, sadece her tuttuğu yere tırmanmak ve her eline geçeni defalarca yere atmak istiyor
1-dışarı çıkarken normal tabanlı converse giydiriyorum ama ayağında ayakkabısıyla yere bastırmıyorum,evdede çarıklı çoraplardan giydiriyorum.sınav var şekerlerim:89:seviyorum sizi
1.siz ayakkabıda normal tabana mı geçtiniz?
2.brokoliyi Alp e nasıl verebilirim?karışık sebze çorbası mı,sadece brokoli çorbası mı,püresi mi?siz nasıl veriyorsunuz?
3.elimde bir adet durmayan,mızmız,uyumayan,sürekli çene yapan,bağıran bir bebek var.varmıdır bir çözümü?
Bir sürü alıntı yaptım ama konular gündemden düştü, aklımda kalanları yazayım bari...
Öznur, sen yokken ne kayınvalidenin ne görümcenin kalması doğru değil, onların da kalkıp diğer görümcene gitmeleri gerekir normalde. Ama bu tayfada öyle bir nezaket aramak hata olur, bizimkiler gibi onlar da odun anlaşılan, sen nereye gitmek istiyorsan git, keyfine bak, rahatla, hiç olmazsa gözün görmesin onları, ben öyle yapıyorum.
Esin, o psikoloğa bir daha gitme lütfen, işini ciddiye alan biri böyle şeyler söylememeli, burdan kendisine küfür ediyorum.
Zeliha, Doruk da öyle, sürekli bir hoplama halinde, bugünlerde yürümeye taktı, oyuncakla en fazla 10 dk oynuyor, sonra beni yürütün diye bağırıyor, uyuyamaması da bundan olabilir cidden ama zaptedebileceğimi sanmıyorum.
Yasemin, kötü bir hafta sonu geçirmişsin sanırım, geçmiş olsun arkadaşım, kolay gelsin.
Beni soranlara tekrar teşekkürler, iyiyim, sadece çok terliyorum ve çok çabuk sinirleniyorum, haftasonu Doruk'a bile bağırdım, düşünün artık... O yüzden ilaçlara başladım ama bu sabah evde unutmuşum :26:
sınav var şekerlerim:89:seviyorum sizi
1.siz ayakkabıda normal tabana mı geçtiniz?
2.brokoliyi Alp e nasıl verebilirim?karışık sebze çorbası mı,sadece brokoli çorbası mı,püresi mi?siz nasıl veriyorsunuz?
3.elimde bir adet durmayan,mızmız,uyumayan,sürekli çene yapan,bağıran bir bebek var.varmıdır bir çözümü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?