2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Nası yani? eray hiperaktif olsa sen bunu daha küçüklüğünden anlardın ki, farketmemiş olamazsın, bugün bahsettiğim görümcemin oğlu 1 sn bile yerinde durmuyor ya koltuk tepesinde ya çığlık çığlığa ya bi yeri karıştırıyor, hiçbir oyuncakla 1 dk dan fazla oynamaz, oturup tek yaptığı aktivite çizgi film seyretmek,ona bile doktoru hiperaktif demedi

ebru canım hıperaktıvıtenın kesın tedavısı yok malesef.gorumcem annem ve gorumcemın kızından bırde en yakın arkadasımdan bılıyorum.

merhaba canım,
nasıl kondu bu tanı, ne üzerine cok mu yaramaz ?

canım bebekliğinden beri çok hareketli bir oğlum var.hiç yerinde duramaz okulda ve sınıftada aynımış hareketler..derste kalkıp dolaşıyormuş veya yere yatarak dinliyormuş..sınıfa uyumsuzluğu var,birde dikkatini veremiyor çok çabuk ilgisi kayıyor başka şeylere 3 sayfa ödevi 4 saatte yapıyoruz.öğretmeni çok zeki yapılan testlerde konuşma ve kavrama beceresinde yaşıtşarından ileri olduğunu söyledi,bu kadar derse ,lgisiz bir çoçuğun başarılı olmasını aslında beklemediğini söyledi,ama eray başarılıymış ama derse uyum problemi var.problemi ne kadar çabuk çözersek iyimiş ilerde bu başarı seviyesi zeki olmasına ragmen düşermiş dikkat problemi nedeniyle.8-9 yaşına kadar zamanımız varmış sonraya bırakırsak ne yazıkki düzelmiyormuş....ben zaten tahmin ediyordum öyle olduğunu ama öğretmenler ve okulun pedegoğuda benimle aynı fikirde..ve buna acil çözüm bulmam gerekiyor

Yok kaynana koca olayına takığım.Olayın geneline baktığınızda hep kadınlardan yana olduğumu sizin hakkınızı sizden çok savunduğumu görürsünüz.Ama özel olarak kendi üzerinize alırsanız haliyle savunmaya ve kendinizi sorgulamaya başlarsınız.Benim meselem erkeklerin bencilliğiyle ve kadınların suskunluğuyla.
Burcucum eşinle ilgili bir şey geçmedi sanırım burda yanlış hatırlamıyorsam.Eşinle ilgili bir şey yazmama konusunda takdir ediyorum seni.Zaten eşlerimizin ailesinin bize gösterdiği saygı oğullarına olan sevgilerini gösterir.Aynı şekilde kendi ailemizin eşlerimize olan davranışlarıda bizlere olan saygı ve sevgilerini gösterir.

öyle bir durum vardı zaten geçen senede ana okulunda uyarmışlardı bizi,,,ama yeni okulundan dr ye götürmeden önce beklememizi onların pedegogunun testler yapacağını ona göre götürmemizi söylemişlerdi,bizde bekledik..ve yapılan testler sonuçunda öyle olduğunu söylediler bize...bende artık bir çoçuk psikiyatırı buldum yarın gideceğiz bakalım...

aylin ben bebeklğiğinden beri şüpheleniyordum aslında..erayın hareketlili çok erken konuşması çok geç oldu..9 aylık yürüdü ve çok çok hareketliydi,kanuşmasıda 2,5 yaşında oldu...ama o yaşlarda zaten bişey yapamıyorlar..birde ben emin olamıyordum ve kabullenmekte güçlük çektim açıkcası... bazı çoçuklar dediğin gibi hareketlidir ama dikkat problemleri yoktur,çabuk olur herşeyleri,,ama benim oğlumda dikkat sorunu var...kafası çok çabuk dağılıyor..çoğu zamanda onunla konuşuyorken bizi dinlemiyor edasındadır ve arkadaş edinmeleri zor oluyor bu çoçukların erayın hiç arkadaşı yok...çok herşeydende şikayet ederler..kısacası huysuz oluyorlar...
ebru canım hıperaktıvıtenın kesın tedavısı yok malesef.gorumcem annem ve gorumcemın kızından bırde en yakın arkadasımdan bılıyorum.

evet 8-9 yaşından sonra düzelmiyormuş kesinlikle...ama erken müdahalede bu durumu hafifletebiliyorlarmış..

ebru bagdat caddesınde canture hanım var.ıstersen senın ıcın detaylarını alırım ne dersın ?

canım sağol ama bulduğum dr bizim akrabamız oluyor..zerrin topçu belki duymuşsundur.bahariye caddesinde altıyolda..hisar hastanesinin dr si aynı zamanda...onunla devam etmeyi düşünüyorum şimdilik..ama bahsettiğin iyi oldu onada götürebilirim extradan...

Ebrucum, hayırlısı olsun, inşallah çok ciddi, tedavisi zor bir durumu yoktur Eray'ın, sana da Allah kolaylık versin...

Kız Esin, konuşun dedin, aldın başını gittin, nerdesin?

Ayliiinnn, sesini çok beğendim, hep duyasım var :)

Öznur, cevap ver anacım, buluşacaksak Doruk'a haber vericem, hazırlansın :)

aylıncıgım hıperaktıflık sadece fızıksel hareketlılık demek degıl canım.senınkı barız kudurganmıs

Bi kere bu çocuk hiperaktif mi dedim görümce kişisi bana bir baktı dayak yemiş gibi oldum, bazen de yaramaz diyorum hayır hareketli diyorlar deli oluyorum, kayınvalidemin kafasına biberonu bir fırlattı kadının gözünde şimşekler çakmış, ertesi gün hareketli çocuk napsın dedi, ben de dedim ki kafanın acısı geçti galiba, çocuk 3.5 yaşında hala 1 kere bile yaramaz dedirtmezler hareketli derler ki kudurgan desem herhalde yüzüme bakmazlar, hee bi de hamileyken görümcem bana dedi ki "sana tek bedduam böyle bi çocuğun olur inşallah"
Fiziksel hareketliliğinde bahsetmiyorum sadece ilgisi onun da çizgi film harici hiçbişeye yok, bize gelir kereme 10 sn bakar seni özledim der bi öper sonra evin altını üstüne getirmekle uğraşır,bir oyuncakla oynamaz eline alır bakar atar vs

ok ayrıca ıstersen detayları gonderırım ben sana canım.cok gecmıs olsun.

canım çok sagol,iyi olur

canım sağol,inşallah hafif bir durumdur...çabuçak düzelir...

selam ben geldimm:)) hep cıkmak zorunda kalıyorum umarım uyur sıpam..nasılsınız?gecmiş cok uzun ortadan dalıyorum muhabbetinize:))

ben genelde ince bi çorap giydiriyorum yatarken ama hiç mi giydirmesem ki, üşümesin sonra:44:

çorap giydirmeyin çocuklara kan dolaşımını uykuda rahat sağlaması gerekiyormuş diyordu benim kuzenim ama evli bile değil kendisi ç:)

çok doğru tebrik ederim şekerim :)

fatmaaa hangi pozisyon kısss bu tarafa taşınırsın belkim he he he çıkarcı insan deryaa

hehe he ama bi daha taşınmayı kaldırmaz bu yürek hem selin büyüyene akdar annemin etrafından yokolamam :) 3 yıl sonra ancak e ozamanda yeni bebiş olur Kavuşmamız mahşere kaldı deryacım :)

fatma hakkınızda hayırlısı olsun cnm, inşallah çok iyi koşullarda kabul edilir

ssaol canım benimmmm...

ben dünkü yazdıklarınızdan sonra keremito yu akşam çorapsız yatırdım ve 2 defa kalktı,1-2 gece daha deniycem yine az uyanırsa anlıycam ki bebe sıcaktan uyanıyormuş,kulağınıza küpe olsun

hımm bak buda iyi bi tesbit bende deneyeyim bakalım çorap giydirmiyorum zaten ama daha ince bir tulum deneyeyim

ay uyudu paşam, ben de bi sürü bişeyler yazdım ama silindi, zaten az vaktim var

kısmet desene :)):

aylinnn, mutfaaakkk..

Ben yemeğe gidiyorum, gelince devam ederiz..

bu mutfak noluyor yaaa çok ayıp aa

merhabalar gecmişe dalmadan önce, itiraf com da okudugum bi iletiyi paylasıyorum helal olsun diyorum :)))
Kız torununun doğumunda yarım altın takarken; "Erkek olsaydı tam takardım, artık kısmetse ikincisine." diyen kayınpederine; "İkinciyi de kız yapıp soyunuzu kurutacağım." diyen gelini, ben alnının ortasından öpüyorum.
cokkkk güldüm :))))))))

Boş su

eğer dediğin gibiyse o çoçuktada olab,lir..belki onlarda kabullenmek istemiyor durumu..yada götürdülermihiç dr ye falan yada kreşe falan gidiyormu

ya benim ogluma bi haller oldu saat bası kalkıyo gece diş cıkardıgı içinmiki gercekten cok yorulmaya basladım (((((((( bebekliğinde bu kadar yapmıyodu yani 2 ay önceye kadar

süpermiş:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…