2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

buarada atayla ikinci yıkanma zaferinide kutlamış bulunuyorum biraz önce koyun koyuna yıkandık hiç ağlamadı tam tersine oyunlar oynadık güldük :)

darısı yıkanırken sorun çıkaran diğer bebeklerin başına :))

birazdan sağlık ocağına gidicez zırtpırt arıyorlar boy ve kilo ölçeceklermiş önce yemeğimizi yiyelim bugün bulgur pilavı ve yogurt yiyiceğiz :)

hayrolsun şebo cum..artık aile gibi olduk ..rüyalardada beraberiz yani.:16:
seni gördüm..
iki kere hasreti gördüm..
bi kere de yazgı yı gördüm..
ama onu gördüğüm gece kabus gibiydi..neyse..

Ebru, çorba konusundaki kararına katılıyorum, ben kendimize yaptığım gibi yapıyorum artık, 3-4 çeşit koymak yeterli, yoksa tadı bozuluyor.
Afiyet olsun Yağmur kızımıza, yarasın...

Tabi canım, 9 aylık bebek zaten 73 cm ve üzeri oluyor genelde, bi yerde bi hat var ama kullanım kılavuzunu falan arıyorum, bulamıyorum.

Bak yine kendimden bişiler buldm sende. Pazar günü kaydırmaz çorap almak için MC'ye girdim, iki pijama, bir patik, iki eşofman altı, bir de üçlü tişört seti ve tabi ki çoraplarla çıktım. İşte kredi kartlarım neden patladının cevabı...
ESEMA'ya da bırak gülebildiğim kadar güleyim

bir mercimek tanesi kadardın bana geldiğinde,belkide değildin bile.yaz akşamıydı varlığınla tanıştığımda.o andan sonra beni ısıtan güneş değildi.minicik ama güçlü atan kalbin ısıtıyordu beni,küçücük bedenini bedenimde barındırmak ısıtıyordu yüreğimi.her geçen gün büyüyordun.kıpırdıyor,uyuyor uyanıyor,besleniyor,hıçkırıyor ve hatta oyun bile oynuyordun.hepsini bende yapıyordun.seni içimde saklıyor,büyütüyordum.

doğdun kuzum.yumuk yumuktun.tenin dokunduğum,gördüğüm hiçbir tene benzemiyordu,ipek desem değil,kadife desem değil.burcu burcu kokuyordun.bambaşkaydı herşeyin.artık içimde değildin ama kucağımdaydın.buda başkaydı.bildiğim tüm duyguların dışında efsunlu bişeydi.büyülemiştin beni,babanı.

ilk zamanlar ağlayamıyordun bile.vızıldıyordun sadece,yada bağırıyordun.herşeyden habersizdin.bir kadının kucağında uyuyor,sancılarını dindiriyor,huzur buluyordun.bendim o annendim artık senin.ben beslediğimde besleniyordun.kafanı koynuma sokup kokumla,güvenle,sıcaklığımla uyuyor uyuyor ve büyüyordun.

o ağlamayı bilmeyen,o gözlerini zor açan,kucağımda kaybolan melek,evet sen oğlum,büyüdün.

şimdi artık gülüyor,oyunlar oynuyor,ayakta duruyor ve yaramazlık bile yapıyorsun.merak etme artık ağlamayıda çok iyi biliyorsun.her çeşidini üstelik.naz,numara,ağrı,ilgi çekme,istediğini elde etme,hepsinden haberdarsın.doğduğun gün avucumda kaybolan ellerin şimdilerde alkış,gel gel yapıyor.perdelerle örtülü olan gözlerin şimdilerde beni arıyor,izliyor,keşfediyor.öyle güzel gülüyorsunki,çok yakışıyor sana.sadece ağzın değil,gözlerinin içi gülüyor.o gülücükler her seferinde yüreğimde bir çiçek daha açtırıyor.sadece bağırırdın arada mıkırdanırdın ya eskiden artık öyle değil kuzum.artık o güzel sesinle ağzından kelimeler dökülüyor.ANNE diyorsun sen bana.nasıl güzel söylüyorsun,her söylediğinde nasıl çıldırtıyorsun beni?unutuyorum bebeğim herşeyi.bir anne deyişin huzur veriyor bana,mutlu ediyor beni,acılarımı kızgınlıklarımı dindiriyor,beni benden alıyor.

oyy yavrum,oyy güzel oğlum,sebebi hayatım...
şimdi bana içten gülen gözlerin tüm hayatın boyunca aynı samimiyetle gülsün.
acı sana uğramasın.kalbini kimseler kıramasın,seni kimseler acıtamasın.sana gelecek herşey beni bulsun,fazlasıyla kabulüm.
ne kötülük seni ne sen kötülüğü hiç tanıma annem,bilme.yüreğine hiç kış gelmesin meleğim.

ve benim yüreğime getirdiğin yaz hiç bitmesin,kış gelmesin.açtırdığın ve açtıracağın çiçekler asla solmasın oğlum...

hahaaayyy...zeki beybim...benim ziloşumun anasını özleme gibi bi durumu olmadıgı içinev cep farketmiyo tlf caldıgı an ba bababagel dee de gell..eger eline verip konuştrmazsam yırtıyo kendini cıglık cıglıga..artık ben degil yagmur konuşuyo babasıyla..babası konuştukcada gell baba gel ..işte o an onun o dudaklarını ızırıp kopartasım geliyo..bi ara tüm gün kaybolucam evden babasıyla bırakacam sonra işten döner gibi gelicem eve ilk gördüğü anı ve tepkiyi cok merak ediyorum cadının..zaten anne demiyoo..diiiit dit sen dit der eminim

Hayırdır neden kimse konuşmuyor ?

Ya gittim selin uyuyordu son 20 dakikada uyandı , emdi ve kucağıma oturup başınıda göğsüme yasladı tabi ben onu o halde kokusunu çekerken bırakıp gelemedim işe geç kaldım :)) müdürbey kızım emrdivenlerde trafik vardı herhalde öğle arsı trafiği diye dalga geçti :):)

bugünde benim derdimi dinlermisiniz (((((((( sabah eşimin teli caldı uyudugu için ben actım annesi ,oglum yokmuydu dedi uyuyo dedim birşey alınacakmıs sanki sekreterym gibi söledi kapattı.hatır sormak falan yok kaba şey .yine bizim üstümüzde kalakalıyolar.halası egeyi istanbula götürmek istiyo babaannesi yürüsün heryerlere gidecek diyo. şimdi bana muhtac ayaklanınca sanki onların olacakmıs gibi bi hava yaratıyolar ve bu beni cok sinirlendiriyo ...annesi onu kimselere bırakmaz dedim .sustular gecen gün.ama bir yere yemege gidiyoruz eşim baslıyo halası sen yedir egeye ver halası yedirsin ne istiyorsan yedir .cok biliyomus gibi patates kızartması yedirmeye kalktı o yemez onu dedim .ne var diyo .anladıgım kadarıyla kocama baskı yapıyolar biz ilgilenemiyoruz egeyle diye .alıyo kucagına egeyi ege bana gelmek istiyo bi süre sonra beni görmesin diye ceviriyo cocugu yaaaa bu kadar manyak bi görümce

Şebnemcim, burda dedi kızlar 73 cm den uzun bebekler kullanmayacakmış diye, ben ondan kızdım valla. Offf çok kafam karıştı şimdi...
abooow, kaynanaya deme bari gidene kadar dilinden kurtulamazsın yoksa

bende arada kendi sebze çorbamızdan veriyom damak tadı olsun diye, iyi yapmışsın canım

oh oh sefam olsun ozaman
negüzel sizi arayıp çağırıyolar gelin diye,biz burda gidince bile zor ilgileniyolar

bugünde benim derdimi dinlermisiniz (((((((( sabah eşimin teli caldı uyudugu için ben actım annesi ,oglum yokmuydu dedi uyuyo dedim birşey alınacakmıs sanki sekreterym gibi söledi kapattı.hatır sormak falan yok kaba şey .yine bizim üstümüzde kalakalıyolar.halası egeyi istanbula götürmek istiyo babaannesi yürüsün heryerlere gidecek diyo. şimdi bana muhtac ayaklanınca sanki onların olacakmıs gibi bi hava yaratıyolar ve bu beni cok sinirlendiriyo ...annesi onu kimselere bırakmaz dedim .sustular gecen gün.ama bir yere yemege gidiyoruz eşim baslıyo halası sen yedir egeye ver halası yedirsin ne istiyorsan yedir .cok biliyomus gibi patates kızartması yedirmeye kalktı o yemez onu dedim .ne var diyo .anladıgım kadarıyla kocama baskı yapıyolar biz ilgilenemiyoruz egeyle diye .alıyo kucagına egeyi ege bana gelmek istiyo bi süre sonra beni görmesin diye ceviriyo cocugu yaaaa bu kadar manyak bi görümce

Görümcesinden nefret edenler grubuna hoşgeldin

Bi ağlatmayın insanı bea :2:
Okudum, film şeridi gibi geçti gözümün önünden, sonra ona kızdığım, hatta lopasıca çenemi tutamayıp bağırdığım her an için kendimden nefret ettim.
Offf, biri beni sustursun...

Yazgı ağlayacağımı bildiğimden yazını üstünkörü okudum ve yine de gözlerimden yaş aktı, çalışan annelere yapma bunu

Yazgı zaten selini o halde bıraktım geldim burda da bunu okudum ohhh ağla fatoş ağla

ayy yok yaa ağlamayın.ağlayasanız diye yazmadım.daha doğrusu bu benim oğlum için yazdığım yazılardan biri,biraz kısaltıp sizle paylaşmak istedim.bak ağlarsanız bende ağlarım

Şebnemcim hediye alırken sorulmaz ama ben yine de görüşünü alayım, Ata bana fotolarda iri yarı bir çocuk gibi geliyor, kotunu 1,5 yaş alıyorum boyunu kıvırırsın uzun gelirse beli de lastikli, en kötü ihtimalle küçük geleceğine büyük gelsin yaza giyer ne dersin?

Ayşegül, aynı durum bizde de var, Doruk'la yeterince ilgilenememe, Doruk'a yakın olamama kompleksi, sanki ben dedim onlara gidin başka şehirde yaşayın diye. Kayınvalidem dün Doruk benim kucağımdayken kocasına, çağır bakaım gelecek mi diyor, kuzum benim boynuma sarılıyor, bunlar alınıyor, gün içinde anneme sen yedirdin ben giydirdim mücadelesi veriliyor. Bıraktım anacım artık, sadece çocuğuma fiziksel ya da ruhsal zarar verebilecek durumlarda dişimi gösteriyorum, onun dışında hastalıklı ruh halleriyle başbaşa bıraktım onları, sen de öyle yap. Çok zor, biliyorum, insan kendini yemeye devam ediyor ama tedavi etmek imkansız bunlar gibileri, bari biz tedavilik hale gelmeyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…