- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #92.321
Burcu canım dıs ates yapmazmıs bunu dr bana kac defa soyledı.doguhan gecen hastalandıgında kayınvalıdem tutturdu dıs atesını cıkarıyor dıye tabı ben dr sozu dınledıgımden aradım yok oyle bısey getır cocugu dedı ve bogaz enfk cıktı
mayıştı mayıştı uyudu oğluşnormalde 12 gibi uyur, baktım uyucak gibi kaldırıp oynatayım dedim ama istemedi, tekrar kafayı koydu kucağıma hadi devam et der gibi:))
mayıştı mayıştı uyudu oğluşnormalde 12 gibi uyur, baktım uyucak gibi kaldırıp oynatayım dedim ama istemedi, tekrar kafayı koydu kucağıma hadi devam et der gibi:))
geçmiş olsun canım serum fizyolojik iyi gelir inşallahdaha önce hafif grip var calpol verebilirsin demişti ...serum fizyolojik damla hımmm bunu bilmiyodum ö.sonra hemen alıyorum ıhlamuruda anneannesi içirsin saol arkadasım)
ya hafta sonu hepten zordu hatay hatay olalı bööle fırtına görmedi şu an baş ağrısından gözümü açamıyorum eser sabah kahvaltı hazırladı sonra geldi sarıldı öptü ve yıldönümümüz ktlu olsun aşkım tüm sorunlarımızı çözeriz biz seninle sen yeter ki vazgeçme dedi soora .....sonra annesine iyi yolculuklar dilemeye gittik ordan da avm ye alışveriş yaptık yemek yedik bana boynerden hediye kartı almış alışveriş beni bekler oğluş bi iyleşsin
BURCU pedagog ne dedi merak ettim anlat bizde öğrenelim doğru mu yapıyoruz yanlış mı yapıyoruz
Aynılarını ben de düşünüyorum.. Şimdi geldik dr dan.. Bir haftada 300gr vermiş. Hiçbişe yemiyo çünkü.. Uyku da yok. Dediğin gibi benim de sütüm çok az artık.. 300bilinmeyenli denklem..
Kıymet, tekrar geçmiş olsun, bebeklerin hasta olması çok fena, acil şifalar dilerim.
Valla dikkat ediyorum ama birşey de yemediği için hepten zayıflıyor bağışıklığı... Eskisi kadar bol sütüm de yok ki, korusunİnşallah daha hasta olmadan atlatırız biz de...
Geçmiş olsun cnm. Kerem'e bulaşmadan atlatırsın inşallah..Günaydın
Boğazlarım yerini gribe bıraktı, tıkanık bir adet burunla yaşıyorum,Keremitoya geçmemesi tek dileğim,haftasonumuz soğuk dolayısıyla evde geçti, bir tek dün sabah kahvaltıya çıktık onun haricinde perşembeden beri evdeyiz.Bakıcıya göndermeye de kıyamadım dolayısıyla hiç dinlenemedim.Yeni fotolarını ekledim face e merak eden teyzelerimiz bakabilirler.
Şebnemciğimin hediyeleri geldi çok beğendik,hatıra olarak da saklayacağım, küçüldüğünde kimseye vermeyi düşünmüyorum
Hasta bebiklere geçmiş olsun, diş çıkaranlara ve analarına allah kolaylık versin
Çorap deneyini bıraktım çünkü hiç etki etmedi ayrıca Kerem 2 akşam 11 de uyudu alışkanlık yapmasından korkuyorum
Eymen de Pelin gibi hareketli bi bebek.. İnşallah bizim yaşadıklarımızı siz yaşamazsınız da rahat bi diş dönemi geçirirsiniz...Günaydın arkadaşlar,
Hasta bebeklere ve annelere Allah şifalar versin
Aylin bende de işe yaramadı çorap deneyi malesef
Üst diş olayı beni de iyice korkutmaya başladı ama sanırım bizim için epey zaman var
Bi grip vakası daha!!! Gripten uykusuzluktan ölenler die topik açıcam birazdan..günaydınlarrrrr ... tabi güzelce uyuyabilen annelere günaydın.. yoksa benimgibi uykusuz olanlar için gün aydın olmuyo((burnumuz tıkalı bizim hapşırıyoruz arada öksürükde var ama ateş yok dr a götürsemmi ki?????? calpol veriyorum ...yazık annem cocugu cıkarma evden ben geleyim sen bürona git dedi bukadının hakkını nasıl öderim ben .bugün anneannemin ölüm yıldönümü okumaya gidecekti dayımlara gidemiyo artık
Pelin'in de ateşi yok ama dr bize de Calpol verdi. Nefes almadan ağlıyo çünkü... Biraz sakinleştirir die verdi galiba. Hava ve eziyet konusuna kesinlikle katılıyorum ama biz günlerdir mahvolduk...Ateşi olmayan çocuğa neden calpol veriyorsun??? tonimer veya herhangi başka serum fizyolojik damlat burnuna, bol bol ıhlamur ver, bence doktora götürmek sıra beklemek bu havada daha fazla eziyet o çocuğa.
İşi çok aslında ama çenemi kapatamıyorum ki...
1 saat konuştuk, bir sürü şey söyledi, aslında söylediklerinin hepsini biliyorduk ama bazılarını biz uygulayamıyorduk, bazılarını da etraf uygulamıyordu.
Aklıma gelenleri yazayım şimdi:
1. Yemek zamanları, mutlaka aile sofrasına oturulacak ve mama sandalyesinde yenilecek. Geze geze, yerde oynayarak, animasyon yapılarak yemek yenilmez. Yemekte sadece sohbet edilebilir. Bebek ağzını kapatıyor, başını çeviriyorsa, ikna ile yedirme yöntemine gidilmeyecek, yemeğe son verilecek, acıktığı zaman yeniden beslenecek. (Ben bu yöntemle Doruk'a 3 kaşıktan fazla yediremiyorum bugünlerde). Yemek saatlerinde ısrar, aşırı animasyon, tv karşısında yedirme, beslenme problemine neden olur, bunları yapmazsanız bebeğiniz belki bir dönem az yer, ama beslenme saatleri işkenceye dönüşmez, zamanla alışır.
2. Bebekle kaliteli zaman geçirmek önemli (bunu hepimiz biliyoruz). Elimiz işte, gözümüz tvde olmadan, her gün en az yarım saatimizi ayıracağız. Bu zaman dilimini verimli geçirdikten sonra, bebeği oyuncakları ile kendi kendine oynaması için bırakacağız. Yalnız başına kalmayı, yalnızken oyalanmayı ve başarmayı öğrenmeli. (Bunu biz yapıyoruz ama anneanne babaanne asla!)
3. Odayı ayırmak için ideal zaman bu zamanlar, 1 yaşından sonra bebek kendini odadan atılmış gibi hissediyor. Ama bunu kendinize ve bebeğe stres kaynağı haline getirmeyin, sonsuza dek sizinle yatacak hali yok, olmuyorsa, çok zorlanıyorsanız ertelenebilir, fakat bilin ki ertelendiköçe zorlaşır ve gecikir.
4. Çocuğunuzu asla aile büyüklerinin yanında eğitmeyin, bu kaybedeceğiniz savaşa girmek olur. Bırakın onların yanında şımarsın, kudursun, büyükler her zaman size muhalefet eder, çocuğunuzun yanında bu duruma düşmek otoritenizi sarsar.
5. Çocuğa sözle değil, davranışla öğreteceksiniz, ne anlatırsanız anlatın o gördüğünü taklit eder, o yüzden yanında doğru davranmak ilk kural.
6. Beyin her zaman olumlu komutu algılar, vur-ma, zıpla-ma vb. demek yerine, masaya değil de koltuğa vuralım, bu oyun daha güzel; istersen bu yastığın üzerinde zıpla, ayağın daha az acır gibi söylemler kullanmakta fayda var. Siz ne kadar olumsuz cümle kurarsanız, çocuk onları o kadar ısrarla yapar.
7. Hiç bir zaman çocuğunuzu hedef alan eleştirilerde bulunmayın, buna bu yaşlarda başlayın. Yemek yemediğinde beni çok üzüyorsun değil, yemek yememen beni çok züyor demek gerekiyor. Çünkü siz çocuğunuzun değil, davranışının değişmesini istiyorsunuz.
8. İş dışındaki zamanlarda da çocuğunuzu bırakıp kendinize zaman ayırmalısınız, bu sizin için olduğu kadar çocuğunuz için de faydalı, çünkü kendinizi iyi hissedecek ve bunu çocuğunuza yansıtacaksınız.
Birşeyler daha var ama toparlayamadım, bu yazdıklarımın hepsi her bebek için, her aile yapısı için uygulanabilir şeyler değil elbette, fikir olsun diye paylaştım sadece...
günaydın
herkese iyi haftalar.
HASTA ANNELERE VE BEBEKLER GEÇMİŞ OLSUN.
henüz geçmişe bakamadım ama bakacağım birazdan.
AYLİN cim bana müsait olduğunda link atacaktın unutmadın değil mi?
kızlar artık yemek olarak bu çocuğa ne yapacağımı bilmiyorum.bulamıyorum artık.
bugün neyapayım?kıyma çıkardım.
yemek,çorba,püre,köfte vs. hertürlü tarife açığım.
ıspanak yemeği mi yapsam???
Baktım Yazgı siteye ama artık o ürünü satmıyorlar hatta fırsat ürünlerine bile baktım orda da yok, büyük ihtimalle kalmadı
Ben hala çorba yapıyorum Kerem e, ev yemeklerinden bir kaç kaşıktan sonra sıkılıyor ama mesela çorbasını 1 kase yiyor. Kek yaptım hafta sonu 1 dilimi bitirdi ama karnabahar yemeğinden 2-3 kaşık yedi bıraktı.
Keremin bugünkü menüsü: sebzeli kemik suyu çorbası.akşam fırın köfte yapsam yer mi acaba patatesle falan :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?