2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

mayıştı mayıştı uyudu oğluş normalde 12 gibi uyur, baktım uyucak gibi kaldırıp oynatayım dedim ama istemedi, tekrar kafayı koydu kucağıma hadi devam et der gibi:))

Öznur hanım Öznur hanım nasılsınız selamı sabahı kestiniz bakıyorum
Burcu Öznur selam vermemiş ama doğru bir noktaya parmak basmış, dişin ateş yapmayacağını tüm doktorlar söylüyor sadece anneanne/babaanneler inanmıyor.Belki iştahının gitmesinin sebebi de boğazlarıdır.

mayıştı mayıştı uyudu oğluş normalde 12 gibi uyur, baktım uyucak gibi kaldırıp oynatayım dedim ama istemedi, tekrar kafayı koydu kucağıma hadi devam et der gibi:))

ya bende uyumakta zorlanırsa yaıyorum o işi bayılıyo mayış mayış büzüşüyo kucağımda ben oğlumu özledim aradım şimdi yumurtasını yemiş ama peynirini yememiş iştahı yok dio eltim kuzucum umarım çorbasını içer

İşi çok aslında ama çenemi kapatamıyorum ki...
1 saat konuştuk, bir sürü şey söyledi, aslında söylediklerinin hepsini biliyorduk ama bazılarını biz uygulayamıyorduk, bazılarını da etraf uygulamıyordu.
Aklıma gelenleri yazayım şimdi:
1. Yemek zamanları, mutlaka aile sofrasına oturulacak ve mama sandalyesinde yenilecek. Geze geze, yerde oynayarak, animasyon yapılarak yemek yenilmez. Yemekte sadece sohbet edilebilir. Bebek ağzını kapatıyor, başını çeviriyorsa, ikna ile yedirme yöntemine gidilmeyecek, yemeğe son verilecek, acıktığı zaman yeniden beslenecek. (Ben bu yöntemle Doruk'a 3 kaşıktan fazla yediremiyorum bugünlerde). Yemek saatlerinde ısrar, aşırı animasyon, tv karşısında yedirme, beslenme problemine neden olur, bunları yapmazsanız bebeğiniz belki bir dönem az yer, ama beslenme saatleri işkenceye dönüşmez, zamanla alışır.
2. Bebekle kaliteli zaman geçirmek önemli (bunu hepimiz biliyoruz). Elimiz işte, gözümüz tvde olmadan, her gün en az yarım saatimizi ayıracağız. Bu zaman dilimini verimli geçirdikten sonra, bebeği oyuncakları ile kendi kendine oynaması için bırakacağız. Yalnız başına kalmayı, yalnızken oyalanmayı ve başarmayı öğrenmeli. (Bunu biz yapıyoruz ama anneanne babaanne asla!)
3. Odayı ayırmak için ideal zaman bu zamanlar, 1 yaşından sonra bebek kendini odadan atılmış gibi hissediyor. Ama bunu kendinize ve bebeğe stres kaynağı haline getirmeyin, sonsuza dek sizinle yatacak hali yok, olmuyorsa, çok zorlanıyorsanız ertelenebilir, fakat bilin ki ertelendiköçe zorlaşır ve gecikir.
4. Çocuğunuzu asla aile büyüklerinin yanında eğitmeyin, bu kaybedeceğiniz savaşa girmek olur. Bırakın onların yanında şımarsın, kudursun, büyükler her zaman size muhalefet eder, çocuğunuzun yanında bu duruma düşmek otoritenizi sarsar.
5. Çocuğa sözle değil, davranışla öğreteceksiniz, ne anlatırsanız anlatın o gördüğünü taklit eder, o yüzden yanında doğru davranmak ilk kural.
6. Beyin her zaman olumlu komutu algılar, vur-ma, zıpla-ma vb. demek yerine, masaya değil de koltuğa vuralım, bu oyun daha güzel; istersen bu yastığın üzerinde zıpla, ayağın daha az acır gibi söylemler kullanmakta fayda var. Siz ne kadar olumsuz cümle kurarsanız, çocuk onları o kadar ısrarla yapar.
7. Hiç bir zaman çocuğunuzu hedef alan eleştirilerde bulunmayın, buna bu yaşlarda başlayın. Yemek yemediğinde beni çok üzüyorsun değil, yemek yememen beni çok züyor demek gerekiyor. Çünkü siz çocuğunuzun değil, davranışının değişmesini istiyorsunuz.
8. İş dışındaki zamanlarda da çocuğunuzu bırakıp kendinize zaman ayırmalısınız, bu sizin için olduğu kadar çocuğunuz için de faydalı, çünkü kendinizi iyi hissedecek ve bunu çocuğunuza yansıtacaksınız.

Birşeyler daha var ama toparlayamadım, bu yazdıklarımın hepsi her bebek için, her aile yapısı için uygulanabilir şeyler değil elbette, fikir olsun diye paylaştım sadece...

daha önce hafif grip var calpol verebilirsin demişti ...serum fizyolojik damla hımmm bunu bilmiyodum ö.sonra hemen alıyorum ıhlamuruda anneannesi içirsin saol arkadasım )
geçmiş olsun canım serum fizyolojik iyi gelir inşallah

esin sizede geçmiş olsun,evlilik yıldönümünüzün iyi geçmesine sevindim,bizim yerimizede alışveriş yap
burcu gözün aydın arkadaşım kayınvaldeler gidiyomuş

Aynılarını ben de düşünüyorum.. Şimdi geldik dr dan.. Bir haftada 300gr vermiş. Hiçbişe yemiyo çünkü.. Uyku da yok. Dediğin gibi benim de sütüm çok az artık.. 300bilinmeyenli denklem.. Geçmiş olsun cnm. Kerem'e bulaşmadan atlatırsın inşallah..
Eymen de Pelin gibi hareketli bi bebek.. İnşallah bizim yaşadıklarımızı siz yaşamazsınız da rahat bi diş dönemi geçirirsiniz...

Bi grip vakası daha!!! Gripten uykusuzluktan ölenler die topik açıcam birazdan..
Biz kaç gündür çekiyoruz.Önce öksürükle başladı. Sonra balgamlı öksürüğe dönüştü. Bu gece de burnu akmaya başladı. Günlerdir dr da yatıp dr da kalkıyoruz. Sonuç: dr Sudafed(yeşil olan), calpol ve serum fizyolojik verdi..

Ateşi olmayan çocuğa neden calpol veriyorsun??? tonimer veya herhangi başka serum fizyolojik damlat burnuna, bol bol ıhlamur ver, bence doktora götürmek sıra beklemek bu havada daha fazla eziyet o çocuğa.
Pelin'in de ateşi yok ama dr bize de Calpol verdi. Nefes almadan ağlıyo çünkü... Biraz sakinleştirir die verdi galiba. Hava ve eziyet konusuna kesinlikle katılıyorum ama biz günlerdir mahvolduk...
Bu 3 numaraya bu aralar ben takmış durumdayım. An kolluyorum odaları ayırmak için. Geç kaldıkça zorlanıcamızı düşüğnerekten. Ama önce diş, şimdi grip...Erteledikçe erteliyorum... 18yaşına kadar bizimle yatmaz heralde di mi...

Ya teoride genelde bildiğimiz şeyler şu pedegog amcanın dedikleri ama iş uygulamaya gelince tökezliyosun işte. Ben Eymene o şekilde yedirmesem hiç yemeyecek ki

1 numara bizde de dert, aynen bende tv karşısında yediriyorum çoğu zaman ve hata yaptığımın da farkındayım, mama sandalyesine dönüş yapalım bakalım mecburen. ama ben Kerem le birlikte sofraya oturduğumda yediğimden bişey anlamıyorum ki, onu yedirirken benim yemek buz gibi oluyor.
Olumlama konusunu ben de çok okudum mantıklı, sehpaya gitme dedikçe oraya gidiyor.
Oda ayırma konusu da çok mantıklı ama nasıl uygulayayım ev 2+1, taşınmam gerekiyor ve ben ev almadıkça bir daha kiraya taşınıp mobilyalarımın içine edilmesini istemiyorum

Diş ve ateş konusundaki uyarını için teşekkürler, takipteyim ama cmt pedagoga gitmişken kendi doktorumuza da göründük, bişeysi yok kuzunun. Alt dişleri çıkarken de böyle hafif ateşi oldu, ben tırsıp doktora koştum, yine bişeyi yoktu, iki gün sonra diş çıkardı. Umarım yine öyle olur...

Pedagogun söyledikleri çok mantıklı ama bazen uygulanamıyor işte. Yemek konusunda, mama sandalyesinde yedirmekten hiç vazgeçmedim, tv de açmıyorum ama full animasyon yapıyorum, şarkı türkü, hapşırık, öksürük, oyuncaklarda dans, hepsi mevcut. Yemeyecekse yemiyor, o minik ağzını sımsıkı kapattı mı, gülerken bile açmıyor. Sinir oluyorum ama bir yandan da o kadar sevimli görünüyor ki, mıncık mıncık öpesim geliyor :)

Oda ayırmak bana çok zor geliyor, bizim odaya yakın oda, evin en soğuk yeri, sıcak oda ise uzakta... Hele bugünlerde, gecede 10 kez uyanırken, hiç göze alamıyorum.

Yasemin de İklim de iyiymiş, işler yoğunmuş sadece...

Yemek yiyip geliyorum.

günaydın
herkese iyi haftalar.
HASTA ANNELERE VE BEBEKLER GEÇMİŞ OLSUN.
henüz geçmişe bakamadım ama bakacağım birazdan.
AYLİN cim bana müsait olduğunda link atacaktın unutmadın değil mi?

Son düzenleme:
günaydın
herkese iyi haftalar.
HASTA ANNELERE VE BEBEKLER GEÇMİŞ OLSUN.
henüz geçmişe bakamadım ama bakacağım birazdan.
AYLİN cim bana müsait olduğunda link atacaktın unutmadın değil mi?

Baktım Yazgı siteye ama artık o ürünü satmıyorlar hatta fırsat ürünlerine bile baktım orda da yok, büyük ihtimalle kalmadı

kızlar artık yemek olarak bu çocuğa ne yapacağımı bilmiyorum.bulamıyorum artık.
bugün neyapayım?kıyma çıkardım.
yemek,çorba,püre,köfte vs. hertürlü tarife açığım.
ıspanak yemeği mi yapsam???

Uzun bir yazı ama okunmalı bence

Çocuklu/bakImlI kadIn çelİŞkİsİ...

Bu gerçek bir çelişki. Kendinize bir “ev ofisi” kurmuş ve çocuklarınıza rağmen kariyer sevdasından vazgeçmemiş olabilirsiniz ama evdeki hayatın bambaşka bir şeye dönüştüğünü fark etmeniz uzun sürmez... Tapılası varlıklar, hayatınızı ele geçirir ve sizi sizden alır. Bu, riskli bir durumdur. Üzerinde mama lekeleri olan bir eşofmanla süpermarkette koşan, saçının boyası gelmiş ve artık aynaya bakmayı unuttuğundan bunun farkına bile varamamış kaygılı bir kadıncağız gördüğünüzde tehlikeyi fark edersiniz. O gidişe dur demek gerekir, ama nasıl?

Akşam olup bütün çocuklar uyuduktan sonra, eğer diş çıkaran oğlunuz ateşlenmemişse, kabus görüp uyanan kızınız kucak istemiyorsa, günlük maraton biter. İşte o andan itibaren sizin için hayati önem taşıyan konuyu ele alma zamanıdır. Bu çocukların bir babası var ve o sizin hayatı paylaştığınız biricik sevgiliniz. Tazelenmek gerek...

15 saat boyunca evi, işi ve çocukları için maraton koşusu yapmış bir anne, dışarıda yemeğe çıkmak isterse 15 dakikada nasıl hazırlanır???

Öncelikle 5 dakika boyunca hareketsiz kalınıp günün tortuları zihinden boşaltılır. Buna “meditasyon” veya “mola” diyebilirsiniz. Kuru temizlemecinin bozduğu pantolon, patlayan ampul, yapılmayan İngilizce ödevi, ertesi sabaha kadar unutulur. Geriye kaldı 10 dakika...

Duş ve makyaj şarttır.

Şık giyinmek şarttır.

Saçların özenli yapılması şarttır.

Taze bir gülümsemeyi dudaklara yerleştirmek ve sevgilinin yemekte anlatacaklarını dinlemeye hazırlanmak şarttır.

Ama 10 dakikadan fazla zamanınız yok, unutmayın. Yoksa geceyi kaçırırsınız. Bunun için her kadın kendi pratik yöntemlerini geliştirmeli.

Örneğin, saçlarınızı her sabah yıkamayı alışkanlık haline getirirseniz, akşam saçınızı ıslatmadan alacağınız duş sadece 2 dakika sürecektir. Makyaj malzemelerini karışık bir çantanın içinde tutmak yerine, her şeyin ayrı bölmeye koyulduğu bir kutuya yerleştirmek, elinizi attığınız anda aradığınız şeyi bulmanızı, 3 dakikada makyajınızı tamamlamanızı sağlar. Pratik bir topuz yapmayı beceremiyorsanız, bir saç maşası satın alın. 4 dakika içinde birkaç havalı bukle elde edip saçınızı spreyleyin, kuaförden yeni çıkmış gibi olacaksınız. Geriye kalan 1 dakika, giyinmeniz için yeterli olmalı. Bunun için önceden gardırobunuzdaki kıyafetleri kombinasyonlar halinde asıp sıralamanız çok işe yarar. Hangi elbiseyle hangi ayakkabının, hangi gömlekle hangi aksesuarın kullanılacağını düşünerek zaman kaybetmezsiniz...

Ayrıca: Tırnaklarınıza manikür yaptırırken, kısa ve küt olmasına, koyu renk oje yerine naturel görünümlü cila kullanmaya dikkat edin. Bu, sizi bir hafta idare edecek, bozulmuş manikürünüzle zaman harcamaktan kurtulacaksınız. Çantanızda parfüm taşıyın, evden aceleyle çıkarken sıkmayı unutabilirsiniz. Haftanın bir günü, rahat bir öğle saatini kişisel bakımınıza ayırın ve bundan ödün vermeyin. Boyası gelmiş saçlar, ihmal edilmiş epilasyon, bronzlaşmamış bir ten vs. size asla ayak bağı olmamalı. Her an her şeye hazırlıklı olmalısınız.

Geniş bir aileniz varsa, sizi sevenlerin beklentilerini doyurmadan içi rahat etmeyen bir tipseniz, mükemmelliyetçi ve biraz takıntılıysanız, aşıksanız ve romantizmden vazgeçmek istemiyorsanız, şartlar budur. Sahip olduklarınıza şükredip bu tatlı yorgunluğun lezzetine varmanızı öneririm. Bütün çelişkileri yok sayıp ortadan kaldırın ve “kendinizden” hiç vazgeçmeyin...

Ben hala çorba yapıyorum Kerem e, ev yemeklerinden bir kaç kaşıktan sonra sıkılıyor ama mesela çorbasını 1 kase yiyor. Kek yaptım hafta sonu 1 dilimi bitirdi ama karnabahar yemeğinden 2-3 kaşık yedi bıraktı.
Keremin bugünkü menüsü: sebzeli kemik suyu çorbası.akşam fırın köfte yapsam yer mi acaba patatesle falan :26:

Ben geldiimmm..
Beni merak edenler olmuş, herşey yolunda arkadaşlar, yaramaz bir durum yok, şirkette işler yoğun, teslim etmem gereken projeler var, harıl harıl çalışıyorum..

Hafta sonum çok güzel geçti, İklim çok çok iyi, cumartesi günü doktora götürdüm, 9930gr. ve 74 cm. olmuş benim zilli kızım, gelişimi çok çok iyi dedi doktor, hatta kemik gelişimi önde gidiyormuş, ek olarak vitamin ve demir vermememize rağmen çok iyi gelişmiş dedi, neden hala diş yok peki dedim, genetik dedi, ben 15 aylıkken çıkarmışım bana çekti sanırsam :))
Bunun dışında çiş konusunu konuştum ve idrar tahlili verdik, kan tahlili de yaptırdık, demir, kalsiyum ve bilumum değerlerine bakılacak, sonuçları yarın öğrenecem, doktoru mutluluktan çıldırttı kızım ve doktor dayanamayıp kollarını bacaklarını ısıra ısıra bi hal oldu, ''çok tatlı bu çocuk yaa, cin gibi maşallah'' deyip durdu, çocukları seven sıcak kanlı doktorlara bayılıyorum :))

Diş problemim var, kanal tedavi yaptırıyorum, çok gıcık bir durum, Allahım bir an evvel bitsin, hiç hoşuma gitmiyor o gırrr gırrr oyma sesini duymak..

Kaynana ve koca kişisi ve bu sefer artı kayınpeder kişisi, beni hafiften dellendirdiler yine ama haklarından geldim.. Kayınpederim arabanın ön koltuğuna oturmuş, İklimi de kucağına almış, burada gitsin diyor, bende sert bir şekilde hayır olmaz dedim, çok bozuldular ailece ve koca kişisini doldurmuşlar ne biçim konuşuyor bizimle diye, bende 60 yaşındaki adam idrak edemiyor mu ön koltukta bebeğin gidemeyeceğini de, zorla azarlattırıyor kendini dedim, daha önce de benim yokluğumda aynı şeyi yapmışlar (bayramda), zaten gıcığım dedim... bişey diyemedi koca kişisi..

Bunların dışında hasta olan bebişlere ve arkadaşlara acil şifalar diliyorum..
Burcu nun yazdığı maddelere katılıyorum, pedagog un söyledikleri genel olarak uygulanması gereken kurallar ama kaynana-anne-koca- çevre faktörü varken bazı kuralları çiğneyebiliyoruz malesef..
Mesela ben yemeğini mutlaka mama sandalyesinde yedirmeye özen gösteriyorum ama annem orda durmak istemiyor diye kucağında yada yerde yediriyor, ben işteyim, nasıl engel olabilirim ki, evde iken kurallara uyuyorum elbette.
Akşamları mutlaka bir saat İklimle oyun oynarım, yeni bişeyler öğretmeye çalışırım, şarkı söylerim, İklimde buna bayılıyor ama koca kişisi çocuğu ele geçirdiği an ya uyutur yada kucağında içi dışına çıkana kadar zıplatır, neymiş yorulsunda iyi uyusunmuş :)))
Kaynanamdan hiç bahsetmeye gerek yok, o kafasız zaten bişeyden anlamıyor..
Kayınpeder desen zırcahil bebek eğitimi ve güvenliği konusunda..
Ben tek başıma savaş verecem bu konuda anlaşılan..

Baktım Yazgı siteye ama artık o ürünü satmıyorlar hatta fırsat ürünlerine bile baktım orda da yok, büyük ihtimalle kalmadı

sağol aylincim ilgilendiğin için.başka biyerden bulayım bari.
ben haftasonu tavuksote verdim.tabi blendırdan geçirdim.sevdi ve yedi.bende buyüzden artık başlıyorum ev yemeklerine.bence akşam menün güzel,yapabilirsin ve kerem de sever.

Çok uzun yazdığımı farkettim, Meral okumaz belki diye buradan devam edeyim en iyisi.. Çenem düştü durduramıyorum kendimi :)))

Kocamın davranışlarına karşılık İklim artık ona yanaşmak istemiyor, anlıyor çocuk kendini hırpalayacağını tabi, bu konuda birkaç kez tartıştım eşimle hafta sonu, inşallah yola gelecek, az kaldı..

Yazgıcım, kendinize ne pişiriyorsan ondan ver Alp e de, yemeği yemese bile yemeğin suyuna ekmek batır yesin, bizim evde öğlen çorbaları hariç İklime özel bişey yapılmıyor hiç..

Aylincim, uzun ama okunması gereken yazı için teşekkürler, hafta sonu eve iş götürmüştüm, İklim uyuyana kadar yapamadım tabi ve aynı şeyi bende düşündüm, daha yoğun iş hayatımın olduğu dönemlerde hem İklime hemde kendime nasıl zaman ayıracam diye, bi salarsam kendimi zor toparlarım çünkü, bu yazıyı okuduktan sonra püf noktalarını aklımda tutmaya karar verdim, tekrar teşekkürler..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…