- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #92.541
klacid diye diye bir şurup var tadı kötü balagama öksürüğe bire bir ateşi ilk içimde kesiyo oğluma iyi geldi kızada ondan verdim maşallah hemen topalandı banada bulaştı bide benmi içsem?..bir hafta veriyosun doğanın yoğurduna ve kahvaltısına karıştırdım şebnemede verdim arkadan bir kaşık bal hem öksürüğe iyi geliyo.
YAZ HEP SÖYLÜYCEM AKLIMA GELDİ SENİN KUDURUK ALP APALAMADAN YÜRÜRDİYE AKLIMA GELDİ BAK TAY TAY DURMAYADA BAŞLAMIŞ.HA BUARADA DOĞAN ÖRÜMCEKTEN İNİYO ARTIK BİNDİRMİYORUM.
ÖZNUR AKŞAM EVE GİDİNCE DOĞUHANIN ELLERİNE VUR BENİM İÇİN YERİM BEN O YIKANAN ELLERİ TEMİZ ÇOCUK BELLİ CANIM.
SELİN BEBEĞEDE MAŞALLAH ŞİMDİDEN SAYILARLA UĞRAŞMAYA BAŞLAMIŞ MUHASEBECİMİ OLCEK.
İLKİM HANIMDA İYİLEŞMİŞ EYMENDE İNŞALLAH BİDAHA HASTALANMAZLAR.
herkese slm
nasılsınız bakeeem herkes iyimi
[B
iyi değilim kızgınım siteye.
bir konuşturmuyor beaa
filizcim geçmiş olsun doğan a ve mink kontese. dediğin gibi olurda yürür inşaallah.herkes zor olacağını söylüyor,bende fakındayım ama yinede yürümesini istiyorum.şu haliyle şu boyuyla yürüdüğünü düşünemiyorum
iyi değilim kızgınım siteye.
bir konuşturmuyor beaa
Benim de hiç yazasım yok, zaten sayfa yenilenmiyor, durup durup kapanıyor, alıntılar uçuyor, sinir oluyorum.
İşi çok aslında ama çenemi kapatamıyorum ki...
1 saat konuştuk, bir sürü şey söyledi, aslında söylediklerinin hepsini biliyorduk ama bazılarını biz uygulayamıyorduk, bazılarını da etraf uygulamıyordu.
Aklıma gelenleri yazayım şimdi:
1. Yemek zamanları, mutlaka aile sofrasına oturulacak ve mama sandalyesinde yenilecek. Geze geze, yerde oynayarak, animasyon yapılarak yemek yenilmez. Yemekte sadece sohbet edilebilir. Bebek ağzını kapatıyor, başını çeviriyorsa, ikna ile yedirme yöntemine gidilmeyecek, yemeğe son verilecek, acıktığı zaman yeniden beslenecek. (Ben bu yöntemle Doruk'a 3 kaşıktan fazla yediremiyorum bugünlerde). Yemek saatlerinde ısrar, aşırı animasyon, tv karşısında yedirme, beslenme problemine neden olur, bunları yapmazsanız bebeğiniz belki bir dönem az yer, ama beslenme saatleri işkenceye dönüşmez, zamanla alışır.
2. Bebekle kaliteli zaman geçirmek önemli (bunu hepimiz biliyoruz). Elimiz işte, gözümüz tvde olmadan, her gün en az yarım saatimizi ayıracağız. Bu zaman dilimini verimli geçirdikten sonra, bebeği oyuncakları ile kendi kendine oynaması için bırakacağız. Yalnız başına kalmayı, yalnızken oyalanmayı ve başarmayı öğrenmeli. (Bunu biz yapıyoruz ama anneanne babaanne asla!)
3. Odayı ayırmak için ideal zaman bu zamanlar, 1 yaşından sonra bebek kendini odadan atılmış gibi hissediyor. Ama bunu kendinize ve bebeğe stres kaynağı haline getirmeyin, sonsuza dek sizinle yatacak hali yok, olmuyorsa, çok zorlanıyorsanız ertelenebilir, fakat bilin ki ertelendiköçe zorlaşır ve gecikir.
4. Çocuğunuzu asla aile büyüklerinin yanında eğitmeyin, bu kaybedeceğiniz savaşa girmek olur. Bırakın onların yanında şımarsın, kudursun, büyükler her zaman size muhalefet eder, çocuğunuzun yanında bu duruma düşmek otoritenizi sarsar.
5. Çocuğa sözle değil, davranışla öğreteceksiniz, ne anlatırsanız anlatın o gördüğünü taklit eder, o yüzden yanında doğru davranmak ilk kural.
6. Beyin her zaman olumlu komutu algılar, vur-ma, zıpla-ma vb. demek yerine, masaya değil de koltuğa vuralım, bu oyun daha güzel; istersen bu yastığın üzerinde zıpla, ayağın daha az acır gibi söylemler kullanmakta fayda var. Siz ne kadar olumsuz cümle kurarsanız, çocuk onları o kadar ısrarla yapar.
7. Hiç bir zaman çocuğunuzu hedef alan eleştirilerde bulunmayın, buna bu yaşlarda başlayın. Yemek yemediğinde beni çok üzüyorsun değil, yemek yememen beni çok züyor demek gerekiyor. Çünkü siz çocuğunuzun değil, davranışının değişmesini istiyorsunuz.
8. İş dışındaki zamanlarda da çocuğunuzu bırakıp kendinize zaman ayırmalısınız, bu sizin için olduğu kadar çocuğunuz için de faydalı, çünkü kendinizi iyi hissedecek ve bunu çocuğunuza yansıtacaksınız.
Birşeyler daha var ama toparlayamadım, bu yazdıklarımın hepsi her bebek için, her aile yapısı için uygulanabilir şeyler değil elbette, fikir olsun diye paylaştım sadece...
sinir oldum siteye evimi de su basmış zaten yine ah şu pvc ustaları ve patronları kızgın demirle dağlıyacaksın hepsini
Ben bi süredir düşünüyorum da başka bir iş yapmak istiyorum ama ne olduğu konusunda bir fikrim yokinternet sitesi kurayım diyorum ama ne üzerine olacak bir fikrim yok, bir dükkan açayım diyorum ama ne üzerine bir fikrim yok, ay size de oluyor mu normal mi bunlar geçici mi? yoksa hani okuyoruz ya bazı yerlerde "birden hayatımı değiştirmeye karar verdim ve işimi değiştirip bu günlere geldim "diyorlar öyle mi olucam ben de
Öğleyin Armada'ya gittim. Bizim işyerinde herkes öğleyin alışverişe gidiyordu. Ben de ilk defa gittim. Polens'in Tibet'i için çoook şeker yeni yıl hediyeleri aldım. Birazdan da kargoya vereceğim.
Cumartesi Pazar da işe geldiğim için bu öğle arası tatil gibi oldu...
Bu arada bu pedagog olayı nedir? Nerede yazmış?
Ben bi süredir düşünüyorum da başka bir iş yapmak istiyorum ama ne olduğu konusunda bir fikrim yokinternet sitesi kurayım diyorum ama ne üzerine olacak bir fikrim yok, bir dükkan açayım diyorum ama ne üzerine bir fikrim yok, ay size de oluyor mu normal mi bunlar geçici mi? yoksa hani okuyoruz ya bazı yerlerde "birden hayatımı değiştirmeye karar verdim ve işimi değiştirip bu günlere geldim "diyorlar öyle mi olucam ben de
evet evet, "bir zamanlar fakir ama gururlu,kk müdavimi bi genç bayan vardı ya işte o bendim, hey gidi günler" dicen sen de
Aylin bu aralar bana da sık sık oluyor, başka bir iş, hatta başka bir şehir ve başka bir hayat... Nerden başlayacağımı bilemiyorum. Adamı da götüremiyorum zaten yanımda, şirketi burda çünkü. İlk adımı bi atabilsem gerisi gelir belki...
bana sık sık olur şu yaşıma geldim hala ne olmak istediğime karar veremedim bu ara iş değiştiresim var zaten daha sınavlarına da girmedim spk nın salladıkça sallıyorum okul bitti sudana gittim sevmedim ugandaya gittim sevmedim tekrar sudana döndüm evlendim sudandan da sıkıldım tr ye döndüm her an yeni bir delilik yapabilirim bu ara kanada gözüme acayip cazip görünüyo yada bian önce lisans alıp izmire yada istanbula taşınabilirimBen bi süredir düşünüyorum da başka bir iş yapmak istiyorum ama ne olduğu konusunda bir fikrim yokinternet sitesi kurayım diyorum ama ne üzerine olacak bir fikrim yok, bir dükkan açayım diyorum ama ne üzerine bir fikrim yok, ay size de oluyor mu normal mi bunlar geçici mi? yoksa hani okuyoruz ya bazı yerlerde "birden hayatımı değiştirmeye karar verdim ve işimi değiştirip bu günlere geldim "diyorlar öyle mi olucam ben de
evet yoliyim dimi akşam evde yolarım kendüsü kocam olur daanaaaa bu kışta kıyamette işn zor canım bide bebek var geçmiş olsun sen önce bi patronlarını yol istersen
Sen yazılımcı mısın?
bana sık sık olur şu yaşıma geldim hala ne olmak istediğime karar veremedim bu ara iş değiştiresim var zaten daha sınavlarına da girmedim spk nın salladıkça sallıyorum okul bitti sudana gittim sevmedim ugandaya gittim sevmedim tekrar sudana döndüm evlendim sudandan da sıkıldım tr ye döndüm her an yeni bir delilik yapabilirim bu ara kanada gözüme acayip cazip görünüyo yada bian önce lisans alıp izmire yada istanbula taşınabilirim
evet yoliyim dimi akşam evde yolarım kendüsü kocam olur da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?