2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

BURCU geçmiş olsun.doruk un dişi hayırlı olsun.

DİLŞAD ahh dilşad unuttun bizi.hoşgeldin.canım ilk gün hatta ilk hafta zor olacak,burdaki çalışan arkadaşlardan biliyorum ama alışacaksın zamanla.

AYLİN kerem ciğin dişide hayırlı olsun.biz hala ikideyiz.

FATMA CIM üzme kendini.Allah şifa versin.

Dısarısı cok sogumus.bı pazara gıttım beynım dondu.sımdı evdeyım sıcakdan erıyıp burnumdan akıyor beynım.
Meralım nasıl olsun ıste gecınıp gıdıyoruz oyle boyle.

evet gitgide kızarıyor ve kaşıyor eymen
ben hazırlanıp gidiyorum

canım uykusuzluk insanı mahvediyor.tamamen sinir sistemini etkiliyor.asabiyetin çok normal.
EYMEN inde inşaallah önemli bişeyi yoktur.geçmiş olsun.

size de çok geçmiş olsun fatmacım, bu kadar uzaması normal mi peki? ne diyor doktoru?

hoşgeldin cnm

sağol meral cim.hakkımda ne düşündün söyle bakiyim dün girmeyince:94:?
ama mazeretim vardı bak,kaçmadım yani:89:

Dısarısı cok sogumus.bı pazara gıttım beynım dondu.sımdı evdeyım sıcakdan erıyıp burnumdan akıyor beynım.

bizde hala hediyeleşemedik öznur cum.
soğuktan ve gelen gidenden çıkamadım birtürlü,ama Allah tan bişey olmazsa yarın kesin halloluyor bu iş.kocam erken gelip o götürecek bizi yarın.

Son düzenleme:
günaydın herkese memem cerynin ağzında olunca 12ye kadar uyumuşuz şaka gibi:))))
9,30da uyandı yanıma aldım werdim mememi öylece uyuduk.. kahwaltısını etmiyo aç aç oyun oynuyo..

cidden çok soğuk var, ben de dün gittim pazara dondum resmen

biliyodum ben klavyenin bozuk olduğunu tatlım

bizde hala hediyeleşemedik öznur cum.
soğuktan ve gelen gidenden çıkamadım birtürlü,ama Allah tan bişey olmazsa yarın kesin halloluyor bu iş.kocam erken gelip o götürecek bizi yarın.
daha kimse hediyeleşmedi be:) benimde çıkıp halletmem lazım.. dün annemle yedik birbirimizi yine durumlar fena

günaydın herkese memem cerynin ağzında olunca 12ye kadar uyumuşuz şaka gibi:))))
9,30da uyandı yanıma aldım werdim mememi öylece uyuduk.. kahwaltısını etmiyo aç aç oyun oynuyo..

GÜNAYDINNN??? Ebru saat 12 gibi günaydın dediğinde çatardın kıza, şimdi saat 1 de günaydın öğleni bırak ikindi oldu be güzelim:))

selam cancanlar:))
teyzemiz samsun a ayak basmış bulunmakta bu sabah itibariyle...
ve deli gibi YAGMUR U beklemekte...
sanırım 4 gün ve haftasonuyla beraber rüzgarım esmez buralara....
sizleri seviyore ve mucuyore

daha kimse hediyeleşmedi be:) benimde çıkıp halletmem lazım.. dün annemle yedik birbirimizi yine durumlar fena

ne oldu beaa.ben senin annenede kızıyorum haa.çocuk konusunda bildiğini okur seni dinlemez ki bu çok kötü,naz yapar,çene yapar bu ne bene yani yalvartacak mı seni illaki?zorlama,gitme üstüne bırak.torununu özleyince tıpış tıpış gelecek

birde açıklamalı olarak aşure tarifi veren olur mu bana?:78:
çok seviyorum ama yapan yok,kendim yapacağım becerebilirsem.

BUYUR CANIM AŞURE TARİFİ aşure için gereken malzemeler:

* yarım kg. buğday
* 1 su bardağı nohut
* 1 su bardağı kurufasulye
* 1 çay bardağı pirinç
* 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış
* 50 gr. kuş üzümü
* 100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
* dilerseniz ufak ufak doğranmış kuru incir (incir aşurenin rengini koyulaştırdığı için biz pek kullanmıyoruz)
* 1 kg. toz şeker

hazırlanması:
1. aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.

2. nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.

3. her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.

4. 8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kurufasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.

5. buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. bir sürede pirinçlerle beraber pişirin.

6. hepsi pişince nohut ve kurufasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.

7. aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.

8.aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın/ceviz/fındık/nar ile süsleyin.

not: piştikten sonra aşurenin bir kısmına veya tamamına bir portakal kabuğu rendesi eklerseniz çok güzel bir tat yakalamış olursunuz.

5.diş 4 tanesinin acısını üstlenmiş gibi zorluyo bizi..bişey yemedi yine ac acına uyuyo..
bebelac mama almak zorunda kaldım markette bulamayınca ve hiçç memnun kalmadım..sabun gibi köpürüyo..cocugum ac çekiyo çekiyo köpüğü geliyo mamanın..zaten canı az bu sıra..kaldırıp duvara fırlatasım geldi biberonu !!

sağol ayfer cim.denenmiş bir tarif değil mi,yani senin yaptığın bir tarif mi demek istedim?
bana biraz karışık ve zor geliyor aşure yapımı ama canım çok istiyor,deneyeceğim inşaallah.

bebelac çok kötü bir mama we hiç gelişmesine katkı sağlamıyo..
ben eczaneden smanın 2sini aldım promil gold 2.. öncede milupa milumil weriodum..
çabucak patlatıwerirde kurtulurinşallah yawrucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…