2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar nickimi park ettim gittim kızım hala durmuo cunku sanırım ewimizi unuttu yabancı yer sanıo burayı sürekli arkamda cunku. normalde bagırırdım gitme die arkasına bile bakmaz oda oda gezerdi. bi ay yoktuk e normal tabi.
yastıgı takıntı yaptım cunku yastıksız yatınca cok uyanıo ince yastıklada uyanıo kalın yastıkla kafasını geriye sarkıtııo başaşşaa gibi oluo resmen zararlıdır die düşündüm sarkıtmadanda uyumuo asla neyse teşekkür ederim ilginize ben çözmeye çalışim en iyisi..

gülşancım bu bi dönem sanırım beiklerimizde benim kızımda öle. ewe sıgmıyor ben izinden geldiğimiz için mi diyordum dün aglıyordu komşuya götürim bari dedim sokak kapının önnüne gelince cıglıklar bay bay yapmalar baladı we benim arkama hiç gelmedi misafirlikte.normaldede çok hırçın aksi bi bebek oldu artık fert olduklarını hissettiler galiba. birazcık sabırlı olcaz sanırım burcunun dediği gibi sen nası tepki werirsen ilerde oda sana öle tepki wercek.endazeyi kaçırmadan sabret:)

Günaydın..
Perişan vaziyetteyim, migrenim tuttu, İklimde uyumadı yine, şirkete geldim ama her an izin alıp gidebilirim..

aynı durumdayız heran bende gidebilirim ,, çok geçmiş olsun canım ,,

haktan çok iyi ALLAHA şükür,.iki üç adım atmaya başladı,yakında tam olarak yürür İNŞ. bana gelince işlerim çok yoğun,.arasıra anca okumaya vaktim oluyo,.:82:

yılsonu tabi değil mi ? mayıs ayına kadar yoğun olursunuz siz şimdi :)

maşşalh ne güzel olmuştur onun suratı şimdi gülünce parlar incileri :)

e-bebekte 4 al 3 öde var kitap ve oyuncaklarda :) kötü bir duyuru biliyorum ama bakın isterseniz :)

Günaydın Herkese;
Hasret Ceren'e çok geçmiş olsun canım umarım kötü birşeyi yoktur..
Fatma canım Selin ve aile de geçmiş olsun ne o hepimiz dökülüyoruz sanırım....
Diş çıkaran paşa ve prenseslerime de hayırlısı olsun.....
Nilüfer canım Haktan paşamı öp benim için seni de özledik artık listede yapmıyorsun yaaa....Özledim listelerini...

Bana gelince eşimle dün fazla konuşamadım misafirim vardı.Onun sadece korkusu yeni sezeryan olmam ve bütün zorlukları yaşamam artı ailesi içinde kaygısı var....Ona diyecekler bune acelelik maddi açıdan kendinizi yeni toparladınız 9 ay ben çalışmadım sağolsunlar destek te oldular ama eşimin korkusu sanırım tepki göstermeleri....Bende ona söyledim doktorlar sezeryan sonrası 2 sene düşünmeyin diyorlar fakat ilk 6 ay sonrasında bir risk görmüyorlar dedim.Kürtaj sonrası spiral taktırmamı istedi doktorum dedi.Maliyeti de 500-1000 tl arası değişiyor dedim... Kürtaj parasını düşün ozaman dedim ve kürtajdan sonraki çekeceğim acıyı bu daha da risk benim için dedim.Eşime ben günaha girmek istemiyorum dedim.Bu hafta içine kadar karar vermelisin dedim.Ondan sonrası içinde geç artık dedim...Gözlerimin altı mosmor ağlamaktan ve yapmadığım şeyi yaptım sigara içtim....Çok bunaldım....
Burada yapılan tepkilerde var sanki ben kesin kararlıymışım gibi bizim gruptan olmayan bir bayan da saçma sapan yazmış....Bizim olayımız çok farklı koruma yöntemlerinide biliyoruz cahilde değiliz fakat Rabbim verdi bu meleği bana elbet bir çaresini bulucaz.Çalışan biriyim benim için kaybın olsa olsa 4 yıl olucak yaa sonrası ?Bunlarda var...Hilal ile kardeşi olursa büyüleri çok iyi olur bende istiyorum ama ne olur ne olmaz onu çözemedim hala....

canım zor bir durum anneninki mevlam şifa versin ,
evin sıcak havasız olması mı acaba çocukları bunaltıyor arasıra evi havalandırıp camdan baktırın selin çok seviyor camdan dışarıyı izlemeyi ...

Burcu; Kerem in son 4 dişinin nasıl çıktığını farketmedik bile ama her bebekte aynı olmuyor,arkadaşımın kızı 1 yaşında 7.yi yeni çıkarmış ve ateşler içindeymiş 6. yı da böyle zor çıkardı dedi.Tamamen şansa kalmış diş olayı,şimdi tahminimce köpek dişleri çıkar ama ona daha zaman vardır ve onların bu kadar kolay çıkacağını sanmam.
Yaskocum geçmiş olsun,baş ağrısı çok illet bişey
Gazetede okudum biraz önce yapılan araştırmaya göre ilk 6 ay anne sütü alan erkek çocuk daha zeki oluyormuş, ama kızlar değil erkekler.:44:

Ayfer özel olacak ama bişey sorucam,hiç acaba mı kaçtı mı fark etmedik mi diyeceğiniz durum olmadı mı?bizde aynı şekilde korunuyoruz o yüzden soruyorum,eşim dikkatli olduğundan korkmuyordum ta ki sen hamile kalana kadar.

günaydın analar
geçmiş oku oku bitmedi vazgeçtim bende nasılız bakiyim
HANDECİM demir huzursuzmuş umarım bi an önce çıkarır canım
AYFER ne diyeceğimi bilemedim umarım verdiğin herhangi bir karardan pişmanlık duymazsın
başka ne vardı başka :26:

canım güzel şeyler düşünmüş ve eşine doğru bildiklerini söylemişsin ,, ve bak çok doğru bir cümle sen cahil değilsin hepimizin yaptığı şeyi yapmışsın ama MEVLAM vermiş , sen dua et mevlam hilale ve sana sağlık versin inşallah eşinde cesaretini toplar ve oda doğru karar veriri mevlam işlerinizi yoluna koysun canım ,,,

canım burda herseyi konuşuyoruz biz 4 yıl hep böyle korunduk eşim bu konuda çok dikkatlidir.Bir meni sıvısı (suyu) bile hamile kalma olasılığı yapıyormuş heleki annelik hormonları bu kadar yüksekken....Hemen boşalacağında kalkar kendisi bu durumu oda farketmedi bende

Hee aferin, ne iyi ettin de söyledin, ben de bugün para harcamam herhalde diyordum...
Aylin'in söylediği aktivite masasına taktım zati, sanırım bu kampanya ile taktığım birkaç oyuncağa daha kavuşacaz ailece...

Ayfercim, sen istiyorsun bu bebeği anladığım kadarıyla, bu çok güzel bişey... Bunalmakta haklısın, çok zor bir durum ama ben düne göre daha olumlu gördüm seni, hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.
Aldır ya da aldırma demeyi doğru bulmuyorum, böyle şeyleri başına gelen kişinin şartları içinde değerlendirmek lazım, sen de kimsenin lafına takılıp üzülme, en doğru kararı vereceğinize inanıyorum ben...

Doğru söylüyorsun, bebekten bebeğe değişiyor, umarım bundan sonrakilerde bu kadar zorlanmaz, yoksa kerkenez gibi kalacak iştahsızlıktan...
Ben emzirdim ilk 6 ay

günaydın arkadaşlar... tam buraya girip nie uyumuyor bu çocuk deliricem die yazıcaktım ama gördümki herkes beimle aynı durumda hasta olan bebişlere çok çok geçmiş olsun.. dişler hayırlı uğurlu olsun.. hamile arkadaşım seninde hakkında hayırlısı olsun..
bizde geçen yaklaşık on gün önce diş buğdayımızı yaptık güzelde oldu :) bende bu ayın altısında nihayet il reglimi oldum ve o gerginlik sinirlilik vs. durumlarımdan kurtuldum..mutluyum huzurluyum çok şükür :) tek derdim uykusuzluk oda geçer inş..

oğluş bayağı iyileşti havalar da ısındı toparlamasına yardımı oldu ama büyüdükçe onu bırakmak daha zor oluyor sabah uyandı yatağa alıp oynamaya başladık birlikte pencereden baktık hayvan seslerini öğretmeye çalıştım sürekli gülümsüyordu o 2 tanecikdişiyle beni ısırmaya çalışıyordu ben onu öpünce mayışıp omzuma başını koyuyordu şu an bunları yazarken ağzım kulaklarımda gözlerim dolu büyüdü ve ben göremedim

sorum tecrübeli annelere bu bebeler 1 yaşından itibaren gece acıkıp yada herhangi bir nedenden uyanmamaya başlarlar mı artık 3 ay daha mı sabredicem sadece kestane kebap acele cevap

Es bu sefer özeti ben geçeyim
Selin hala hasta Fatma da iyi değil
Eymen iyileşti ama bu sefer Pınar hasta
Hasret in Cery merdivenlerden düştü ama bişeyi yok
DOruk diş çıkarıyor o yüzden keyifsiz iştahsız dolayısıyla Burcu da
Kerem bugün 8.dişini çıkardı
Ayfer i zaten biliyorsun
Yaseminin de migreni tutmuş

doğru diyosunuz benim sorunum mertle değil zaten o benim canım,sadece ben niye bukadar sabırsız biri oldum çabuk sinirleniyorum onun sebebini bulmaya çalışıyorum,ama bulamıyorum galiba yoruldum bu hafta sonu annemi yolcu edip mertide babasına bırakıp yatacam full dinlenicem
oyy bizim bu yaramazlar olmasa hayatın ne anlamı kalırdıki
canım benim kim ne derse desin ateş düştüğü yeri yakar,herkes ben olsam şöyle yapardım der sadece ama sen çalışıyosun maddi açıdan belki sıkıntıların var,vücudun kendini toparlayamadı belki,ayrıca ikinci bir çocuğa bakmaya gücün kalmacak, ama öbür taraftan evinin ikinci güneşi gelecek hilalime kardeş size bir yaren... karar zor tabi ama bu sadece sizi ilgilendirir,kim ne derse desin tabiri yerindeyse kazık kadar olduk üçüncü şahıslara b-k yemek düşer evet o talihsiz mesajı bende okudum o kimki yorum yapmış senin durumuna boşver arkadaşım sen hilali ve karnındaki minik fasulyeyi düşün ve en iyi kararı ver biz hep yanındayız senin
olabilir biraz sıcak evin içi,bide öyle deneyelim canım.

aylin nazar deydirecen kereme sus azcık 9. dişte mahvedecek sizi görecen gününü

Hadi gözün aydın :)

Offf yapma be Esin yaa

sorum tecrübeli annelere bu bebeler 1 yaşından itibaren gece acıkıp yada herhangi bir nedenden uyanmamaya başlarlar mı artık 3 ay daha mı sabredicem sadece kestane kebap acele cevap

İyi de zaten akşam muhallebi verip yatırırsan gece acıkmıyorlar ki. Gece uyanmalarının sebebi sadece o an huzursuz ya da bişeyden rahatsız olmaları,rüya görmeleri falan,mesela Kerem uyanıyor emziğini arıyor bulup takıyor uyumaya devam ediyor ama bulamazsa ağlamaya başlıyor.Emen bebekler de alışkanlıktan uyanıyor daha emerken tekrar uyuyor.Kimisi azgınlığından uyumuyor (örnek:alp,eymen )onlara da sanırım yapacak bişey yok

Hadi gözün aydın :)

Offf yapma be Esin yaa

sağol canım.. ayy birden dünyayı tozpembe gördüm.. düşün ne hallere giriyorum.. allah eşime sabır versin :))

evet esin üzülme lütfen.. inanki evde hep içiçe olmak da hiç kolay deil.. daha önceden açalışmış birisi olarak söylüyorum bunu.. kendini hırpalama arkadaşım..

bende o hayalleri kuruyorum.. bir yaşından sonra gece uyanmaları bitsin başka bişi istemem :) gündüz canıma okusun yorsun ama gecede uyuyalım yaaa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…