- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #94.421
Ebrucum hoşgeldin, biz de seni merak ediyorduk. Dişiniz hayırlı olsun, diğer dişler de kolaycacık çıksın inşallah...
Eşinin iş durumu nasıl, düzelme, değişiklik var mı?
Eray'la ilgili son durum ne?
Zeliha, flor bize de vermedi doktor, vicdan azabı duyulacak kadar ciddi bişey olduğunu sanmıyorum, üzme kendini, bundan sonra verirsin.
Doruk'a balık yağı vermişti doktor, zeka gelişimi için de iyi demişti, veriyoruz bakalım, başka da birşey vermiyorum zaten.
Bu arada bugün gelen ve beni yediğimiz ve özellikle çocuklarımıza yedirdiğimiz herşeyi sorgulamaya bir kez daha yönelten bir maili sizinle paylaşmak isterim:
[I]arkadaşlar, ben Knorr un hazır çorbalarının üzerinde"hiç bir koruyucu madde içermez" yazıyor diye alıyordum.Özellikle son çıkardıkları çorbalar çok kolay yapılıyordu ve gerçekten de çok lezzetli oluyordu.Bu maili okuduktan sonra hemen mutfağa gidip Knorr çorba paketlerinin içeriğine baktım.Maalesef içeriğinde MGS denilen madde var.Utanmadan Sağlık Bakanlığı'da bunu onaylayıp "Türk Gıda Koteksi'ne uygundur"izni veriyor.Şimdi anlıyorum ki ince bir çizgiye dikkat etmek gerekiyor.Şöyle ki "hiçbir katkı maddesi yoktur" la" hiçbir koruyucu madde içermez"dikkat etmediğimiz ama çok önemle dikkat etmemiz gereken iki ayrı ama önemli bilgi..Sizlerle paylaşmak istedim...
Bu msg denen illeti piyasalarda, daha masum bir ifade tarzı olsun diye ÇIN TUZU adıyla satıyorlar.
Piyasada bazı dönerciler de bunu kullanıyorlar.
O kadar lezzetli oluyor ki, bir döner yiyecegine 2-3 döner yiyesin geliyor.
Ayrıca ithal olarak gelen BUTUN GIDA MADDELERİNDE BU MSG VAR (Peyniri,eti,konservesi vs vs.)
MSG NEDİR?...
MSG adında bir yiyecek katkı maddesi var.
MONO SODYUM GLUTAMAT
Yiyeceklere katıldığında, o yiyeceğin tadının beyin tarafından güzel
Olarak algılanmasını sağlıyor. Tatlı, tuzlu, acı fark etmiyor.
Hangi yiyeceğe katılırsa lezzetliymiş gibi geliyor. O yüzden gıda üreticilerinin bir çoğu MSG'yi karlı olduğu için kullanıyorlar.
MSG ZARARLI MI ?
Buna okuduktan sonra siz karar verin.
Bu madde Nörotoksin. Sinir hücrelerine zarar veriyor. Merkezi sinir sistemi tahribatı ve
buna bağlı olarak ALZHEİMER, PARKİNSON, HUNTİNGTON hastalıkları, SARA (Epilepsi)
Retinal dejenerasyon (Göz retina tabakası hasarı) Yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk,obezite. Büyüme hormonu baskılanması. Pankreas hasarı, insülinde
artış, ve buna bağlı diyabet. Böbrek ve karaciğerde ciddi hasarlar. Bu madde hamilelerde plasenta bariyerini geçebiliyor, anne karnındaki bebek de aynı tahribatlara maruz kalıyor.
Özellikle çocuklarımızın hatta büyüklerin de çok severek yediği CİPS'lerde çok kullanılmakta. Hazır köfte harçları, Et suyu tabletleri, Hazır çorbalar, Dondurmalar, renkli yoğurtlar ve benzeri bir çok üründe var.
Şimdi diyeceksiniz ki, Madem bunca zararı var, neden kullanıyorlar?.
Küreselleşen dünyada, ticaret de küreselleşti. Küresel ticaret devleri insaf, merhamet gibi duygularla asla çalışmaz. Onların amacı çok kar etmek, çok daha büyümektir.
Bu mamuller, al benisi olan renklerde ve janjanlı ambalajlarda sunulur.
Televizyon, gazete ve duvar reklamlarında onlara sıkça rastlarsınız.
Sadece maddesel tadıyla değil, görsel yollar ile de beyinlerimize kazınır adeta.
Basit bir hesap yaparsak, ucuz zannedilen bu ürünleri çok pahalıya tükettiğimizi görürüz.
Mesela Cips. Semt pazarlarında 3 kg . patatesi 1 TL ye alabilirsiniz. Oysa ki 50 gram CİPS 1 liradır. Yani 1 kg . Cipsi, 20 ytl.den tükettiğimizin farkında bile değiliz.
Olumsuz etkileri de cabası. bu mamulleri üretenler !....
Kendi ürettiklerini asla yemezler, içmezler. Onların gıdaları organik ve doğaldır.
Son zamanlarda organik tarım yapan çok güçlü özel şirketler türedi, burada itina ile yetiştirilen ürünleri semt pazarlarında göreniniz var mı?
Ben henüz rastlamadım.
Gelelim genel sağlık boyutuna;
Son 25 yıla dikkatle göz atacak olursak, çocuk y aşta diyaliz cihazına bağlı yaşamaya mahkum edilenler, çok küçük yaşta şeker hastalığı ile tanışan çocuklar, obez çocuklar, asabi çocuklar, 9-10 yaşında buluğ çağına girenler, çeşitli nedenlerle engelli doğanlar ve bu sayının ülke nüfusunun % 12'sine çıkması ve benzerleri.
Ve sizlerin de aklınıza gelebilen yeni hastalıklar. Hastalıkları üretenler, ilaçlarını da ihmal etmediler.
Bu da madalyonun diğer karlı yüzüdür. Karbondioksitli meşrubatlardan, sakıncalı hazır gıdalara varana kadar bir çok yerde çeşitli uyarılar yazıldı, çizildi. Durumun ciddiyetini anlayabilenimiz var mı?
Bu sorunun cevabı, tüketim miktarıdır.
Şimdiki eğitim sistemimiz endüstri, tarım, genel kültür alanında yetersiz kaldığından, yeni nesiller tehlikenin farkında değildirler.
Emperyalist devletler, egemen olmak istedikleri toplumun eğitimli olmasını istemezler.
Onlar için önemli olan kendi halkları ve elde edeceği yeni sömürü kaynaklarıdır.
Her yıl eskiyen, yaşam kaynakları azalan, küresel ısınma ile kuraklık tehlikesi yaklaşan bir dünyada, Küresel güç olan emperyalist devletlerin acımasızlığının arttığı bir dünyada,
Dengelerin ve haritaların değiştirilmek istendiği bir dünyada yaşadığımızı asla unutmamalıyız.
Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadığımızı da asla unutmamalıyız.
Gelin bu güzelim yurdumuza hep beraber sahip çıkalım.
YARIN ÇOK GEÇ OLMADAN !.....
LÜTFEN ... MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK KİŞİYE GÖNDERİNİZ[/I]
burcu sağol canım paylaşımın için hazır çorb zaten kullanmıyodum ama et sularını kullanıyodum bundan sonra çok dikkat edicem .doğanın çorbalarına koymuyorum ama kızımın pilavlarına koyuyodum aldığım ürünü incelerim demekki daha detaylı bakmak lazım.
Çok geçmiş olsun size neden götürüyorsun psikiyatrıya sorun ne ?
eray da henüz bir değişiklik çok farketmedik..haftaya gittiğimizde tablolar verecek bize...her iyi davranışta gülen yüz,hr kötü davranıştada somurtan yüz yapıştıracakmışız...sonundada gülen yüz çok olursa ödüllendirecekmişiz...sömestır tatilinden sonrada ilaca başlayacakmışız...Merhaba Ebrucum, ne zamandır seni merak ediyordum bende, face den yazacaktım ki, sen buraya geldin, Eray ın durumunu soracaktım, nasıl gidiyor, ne diyor psikolog..? Emirhan ın dişi hayırlı olsun, darısı benim tembel kızıma olsun :))
Ebrucum çok özlettin cnm yaa. Nasıl Eray da bi ilerleme var mı? terapilerden fayda alıyo musun? bu arada cumartesi bende buluşma ar cnm gelebilirsen beklerim
Ebrucum hoşgeldin, biz de seni merak ediyorduk. Dişiniz hayırlı olsun, diğer dişler de kolaycacık çıksın inşallah...
Eşinin iş durumu nasıl, düzelme, değişiklik var mı?
Eray'la ilgili son durum ne?
[/I]
ebru hakkatten canım nerelerdesin yaaa neyaptın erayı bi sonuç alabildinmi ?emirhan sen nasılsınız.bende bugün daldım buraya doğana çorba yapmayı unuttum emi ne kötü anneyim benyaa
Filizcim ben aslında hiç birini almıyorum ama mamalar takıldı valla şimdi aklıma. Onlarda da var mıdır acep :18:
Noluyo leyyn burdaaa geçmiş bir anda kapatılmış onu okuyodum arada koca bi boşluk kalmışş anlamadım biri özetleyebilir mi?
canım hiperactivide ve dikkat eksikliği var oğlumda...
eray da henüz bir değişiklik çok farketmedik..haftaya gittiğimizde tablolar verecek bize...her iyi davranışta gülen yüz,hr kötü davranıştada somurtan yüz yapıştıracakmışız...sonundada gülen yüz çok olursa ödüllendirecekmişiz...sömestır tatilinden sonrada ilaca başlayacakmışız...
çok ileri değilmiş dikkat eksikliği fazla hareketli lmasından kaynaklanıyormuş...yapılan testlere göre zekası çok çok yüksek çıktı..ama bu durumdan dolayı kullanamıyor zekasını...zekasını kullanabilmeyi öğreteceklermiş terapilerde...bakalım işe yarayacakmı bilmiyorum ama her gün dua ediyorum düzelsin diye...
valla bende özledim...azönce çok musaittim emirhan uyuyordu kazen konuyu kapatmış.şimdie uyandı durmuyor...geçmişe baktım çok üzücü şeyler olmuş,,içim sıkıldı..
henüz bişey farkedemedim ben meral daha 4 oldu gidiyoruz...teşhişi tam olarak yeni koyabildiler zaten...haftaya tabla yapmaya başlayacakmışız..belki onların faydası olur...cumartesi gelip gelemeyeceğimi hiç bilmiyorum..söz veremem şimdlik...evdeki durumlar kötü..erayın bu durumu..sürekli özel ilgiye ihtiyacı var,,aynı zamanda eray kendisinin sevilmediğini düşünüyormuş..öz güvenide düşük çıktı....emirhan diş çıkarıyorn huysuzluk tavan yapmış durumda ondada...eşimde yok bir hafta..eğitime gitti bugün öyle işte...şükür yinede beterin berteri var..
canım erayda henüz bir değişiklik yok ancak teşhisi tam olarak koyabildiler zaten 4 oldu gidiyoruz henüz...tam olarak terapilere yeni başlayacaklar....iş durumuna gelince hala iş arıyoruz ve bu ay 2000 tl olarak ikl maaşını aldı ama vemeleri gereken günden 20 gün sonra verdiler....iş arıyoruz şimdilik...en kısa zamanda ayrılacak..
valla filizciğim çoçukşlarla uğralşmaktan perişan oldum bu sıra..emirhan zor diş çıkarıyor...onde üst damaktaki dişleri çıkıyor ilk ..iilk dişimizde tavşan dişlerimizden sağdaki oldu..onlar zor çıkarmış zten...u arada bende hala çorbasını koymadım ateşe...aman zaten hala severek içmiyor çorbalarını..alışamadı bir türlü...
eraydadaa henüz bişey faretmedik..zaten düzelmesi uzun zaman alıyormuş...
ya bende takıldım şimdi mamalara?bi bakayım şimdi
burcu şimdi baktım doğanın kaşık mamalarına hızlıca yok
Burcu paylaşım için teşekkürler cnm, cidden dikkat etmek lazım
Ebrucum inşallah herşey yoluna girer cnm, gelebilirsen çok mutlu olurum
Noluyo leyyn burdaaa geçmiş bir anda kapatılmış onu okuyodum arada koca bi boşluk kalmışş anlamadım biri özetleyebilir mi?
evet.bir paket hero baby kaşık mamasına baktım onda yok..3 pket aptamil mamalara baktım ,onlardada göremedim...aptamil biberon mamasındada göremedim ben ...
Burcu paylaşım için teşekkürler cnm, cidden dikkat etmek lazım
Ebrucum inşallah herşey yoluna girer cnm, gelebilirsen çok mutlu olurum
inşallah düzelecek canım....çok zeki çıktı..b,zim tahmin ettiğimizden daha fazla..ama kullanamıyor zekasını...tek istediğim o biliyormusun..ilerde çoçuklarımı çok iyi yerlerde görmek...şu dünyada başka hiç bir şeyde gözüm yok...allah hepimizin çoçuklarına güzel kader versin...Ebrucum, dualarım seninle ve Erayla olacak, aşacak bu durumu Eray gör bak, üzme kendini olur mu, çok zeki bir çocuk o ve çok başarılı olacak, bizde onunla gurur duyacağız inşallah..
Burcucum, paylaşımın için teşekkürler, hazır gıdaları eve sokmamak lazım kesinlikle, yada mümkün olduğunca mı demeliyim...
bugün hava süper çocukları biraz dışarı çıkırıcam hepiniz öpüldünüz byyEbrucum zor bir durum, Allah sana kolaylık versin, Eray'a da acil şifa versin. İnşallah mümkün olan en kısa sürede herşey yoluna girer. Çok üst üste geldi, bir çeşit sınav olsa gerek bu, sonu iyi olacak inşallah...
bugün hava süper çocukları biraz dışarı çıkırıcam hepiniz öpüldünüz byy
Cidden o maaşı verdiler yani adama, ay ne rezillik yaaa... Umarım daha iyisini bulur bir an önce, bu onlara verilecek en iyi cevap olur.
Sevindim, sağol Filiz...
Rica ederim Meralcim.
Yok, özetleyemeyiz.
İyi iyi, hiç olmazsa henüz yemediklerinden emin olabiliriz. Sağol Ebrucum.
Ebrucum, dualarım seninle ve Erayla olacak, aşacak bu durumu Eray gör bak, üzme kendini olur mu, çok zeki bir çocuk o ve çok başarılı olacak, bizde onunla gurur duyacağız inşallah..
Burcucum, paylaşımın için teşekkürler, hazır gıdaları eve sokmamak lazım kesinlikle, yada mümkün olduğunca mı demeliyim...
canım inşallah düzeliçek herşey...gelmek isterim gerçekten..bir arada olmak çok güzel..gelemezsemde affet beni olurmu?
inşallah düzelecek canım....çok zeki çıktı..b,zim tahmin ettiğimizden daha fazla..ama kullanamıyor zekasını...tek istediğim o biliyormusun..ilerde çoçuklarımı çok iyi yerlerde görmek...şu dünyada başka hiç bir şeyde gözüm yok...allah hepimizin çoçuklarına güzel kader versin...
canım hiperactivide ve dikkat eksikliği var oğlumda...
Eray da henüz bir değişiklik çok farketmedik..haftaya gittiğimizde tablolar verecek bize...her iyi davranışta gülen yüz,hr kötü davranıştada somurtan yüz yapıştıracakmışız...sonundada gülen yüz çok olursa ödüllendirecekmişiz...sömestır tatilinden sonrada ilaca başlayacakmışız...
çok ileri değilmiş dikkat eksikliği fazla hareketli lmasından kaynaklanıyormuş...yapılan testlere göre zekası çok çok yüksek çıktı..ama bu durumdan dolayı kullanamıyor zekasını...zekasını kullanabilmeyi öğreteceklermiş terapilerde...bakalım işe yarayacakmı bilmiyorum ama her gün dua ediyorum düzelsin diye...
Valla bende özledim...azönce çok musaittim emirhan uyuyordu kazen konuyu kapatmış.şimdie uyandı durmuyor...geçmişe baktım çok üzücü şeyler olmuş,,içim sıkıldı..
Henüz bişey farkedemedim ben meral daha 4 oldu gidiyoruz...teşhişi tam olarak yeni koyabildiler zaten...haftaya tabla yapmaya başlayacakmışız..belki onların faydası olur...cumartesi gelip gelemeyeceğimi hiç bilmiyorum..söz veremem şimdlik...evdeki durumlar kötü..erayın bu durumu..sürekli özel ilgiye ihtiyacı var,,aynı zamanda eray kendisinin sevilmediğini düşünüyormuş..öz güvenide düşük çıktı....emirhan diş çıkarıyorn huysuzluk tavan yapmış durumda ondada...eşimde yok bir hafta..eğitime gitti bugün öyle işte...şükür yinede beterin berteri var..
filizcim ben aslında hiç birini almıyorum ama mamalar takıldı valla şimdi aklıma. Onlarda da var mıdır acep :18:
Ebrucum zor bir durum, Allah sana kolaylık versin, Eray'a da acil şifa versin. İnşallah mümkün olan en kısa sürede herşey yoluna girer. Çok üst üste geldi, bir çeşit sınav olsa gerek bu, sonu iyi olacak inşallah...
Cidden o maaşı verdiler yani adama, ay ne rezillik yaaa... Umarım daha iyisini bulur bir an önce, bu onlara verilecek en iyi cevap olur.
Sevindim, sağol Filiz...
Rica ederim Meralcim.
Yok, özetleyemeyiz.
İyi iyi, hiç olmazsa henüz yemediklerinden emin olabiliriz. Sağol Ebrucum.
Ebru canım çok zor çok çok geçmiş olsun tekrardan düzelir inşallah peki ailelerinizde var mı hiperaktiflik ve dikkatsizlik gibi bir durum genlerden de olabilir mi yoksa dediğin gibi ilgisinin dağılıp aile olarak ona olan paylaşımızını sevginizi daha mı az gösterdiğinizi sanıyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?