2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hasretçiğim Ulaş bebek hayırlı olsun.. Çok sevindim. Bir kız bir erkek .İdeal.. Allah kucağına almayı nasip etsin.. kendi çok yorma.. Herşey olacağına varırı.. dinlen biraz..

günaydın güzzel anneler,,,

çok güzel bir haftasonu geçirdim buluşma çok iyyidi :) meral ve yemekleri harikaydı ...

ama artık bebekler büyümüş ve çok yaramaz olmuşlar evde buluşmalar işkence olur ancak

nimet , sümeya , hande , aylin , derya , hasret , hepinizde çok tatlısınız çok sevdim ,,,

bugün hem kaynanama hem kocama kızgınım kocama ayrıca kırgınım ,,,

Son düzenleme:

günaydın fatma keşke bende gelebilseydim buluşmaya çok kıskanıyorum sizi kociş ve kaynana naaptı yine almanya mevzusumu yoksa

Günaydın canım arkadaşlarım,

Güzel bir haftasonuydu demek isterdim ama değildi, buluşma da olmasa hepten beter olacaktı. Gerçi buluşmada da kendimi günün en bişi anlamayan annesi ilan edebilirim, çünkü Doruk resmen delirdi, üstümden inmedi, uyumadı, hatta son yarım saat hiç susmadan ağladı, beni perişan etti. Taksiye biner binmez uyudu, ben de ona küfür ettim ,

Yine birarada olmak güzeldi, Meralcim çok zahmetler etmiş, harika şeyler hazırlamıştı, eline koluna sağlık... Evini dağıttık pislettik, affola... İlk kez gördüğüm Aylin vardı sadece, ama yıllardır tanıyor gibiydim, zaten seviyordum kendisini, hala seviyorum :)

Bu arada Meralcim, nuk biberon kapağı, pofuduk turuncu oyuncak ve top bizim tabi ki, o kargaşada Doruk'u nasıl unutmadım, ona şaşıyorum. Yakında hediyeşelecez ya, o zaman alırım, acelesi yok arkadaşım.

Bugün çok keyifsizim, gülümsemiyorum bile, ama anlatmayacağım neden olduğunu, seviyesizlik olmasın şimdi sabah sabah :44:

kızlar diş gıcırdatması ile ilgili merak eden arkadaşlar için kopyalıyorum

Diş çıkarma ve dişlerini forma sokma çağındaki bir çocuk için bu durum oldukça normal ve endişelenecek bir tarafı yok.

Bazı çocuklar uyurken dişlerini gıcırdatırlar. 2-2.5 yaş (son süt dişleri bu dönemde çıkar) ve 9-12 yaş arası (son kalıcı dişlerin çıkış dönemi) diş gıcırdatma sorununa en yatkın çağları oluştururlar.

Çocuk süt dişlerini tamamladığında ya da kalıcı dişleri bir sıra haline geldiğinde diş gıcırdatma huyundan vazgeçecektir. Diş gıcırdatmanın, bebeğinizin dişlerine fazla bir zararı yoktur.

Ancak çocuğunuz, kalıcı dişleri çıktığı halde bu alışkanlığını devam ettiriyorsa, dişçiyle görüşmelisiniz. Bunun arkasında düzgün olmayan dişlerin yarattığı bir kompleks ya da stres olabilir

Peki ama diş gıcırdatmaya ne sebep olmaktadır?

Bu güne kadar yapılmış çalışmalarda kesin bir sebep bulunamamıştır. Genellikle birkaç faktörün bir araya gelmesiyle bruksizmin olduğu düşünülmektedir. Yapılan çalışmalar lokal, sistemik ve psikolojik faktörler üzerinde durmaktadır.

Lokal faktörler; dişlerdeki kapanış ilişkilerindeki bozukluklar, erken dişsel temaslar veya yüksek yapılmış bir dolgu olabilir.

Sistemik faktörler ise; yetersiz beslenme, barsak parazitleri, alerji ve endokrin bozuklukluları olabilir. Eğer barsaklar dolu ise, gerginleşen barsak duvarından kalkan uyarılar beyinde sindirim kanalının faaliyetini başlatır. Barsak kasılması artar, sindirim enzimleri salgılanır, mide asidi artar, tükürük akışı artar, çiğneme kasları kasılır veya daha kolay kasılır hale gelir. Bunun sonucunda diş gıcırdatma olabilir. Sinüzit sebebiyle burun akıntısı olan bir hastanın nazofarenks ve orofarenksine sürekli olarak uyarı geliyor demektir. Bu durumda da çocuk diş gıcırdatabilir.
Çocuklarda ayrıca diş sürmesi de diş gıcırdatma sebebi olabilir. Sürme sırasında dişetinde bir baskı oluşur ve bazı biyo-kimyasal ajanlar bu sırada salgılanır. Bunun sonucunda bu maddeler çevre dokulardaki sinirleri uyararak çiğneme kaslarını uyarır ve istemsiz çene kasılmaları yani diş gıcırdatmaları oluşabilir.

Psikolojik faktörler ise günlük streslere bağlı veya kişisel sıkıntılar başlıkları altında toplanabilir. Ayrıca emosyonel stres, kuvvetli pişmanlık, obsesyon, uykusuzluk, her turlu gerginlik hali ve kıskançlık gibi durumlar da diş gıcırdatmaya sebep olabilir.

Günaydıınnn..
Buluşmanın güzel geçmesine sevindim, çocuklardan bişey anlamamış olmanıza daha çok sevindim...(Kıskançlıktan çatlayan smile)

günaydın burcu hayırdır arkadaşım niye keyifsizsin merak ettim özelden yaz bari

hasılat güzel desene :):)

helal olsun canım ne demek :) asıl sen helal et evini barkını sağlamından dağıttık yani :) o 3 numara aptamil milumil mamayı daha gelriken almıştım :) sümeyracım bana bi tane borçlusun :):) elifimede afiyet bal şeker olsun canım ,

günaydın fatma keşke bende gelebilseydim buluşmaya çok kıskanıyorum sizi kociş ve kaynana naaptı yine almanya mevzusumu yoksa

valla ben anlatacağım ,,, yoksa çatlarım sizde olmasanız ,,, okumasınlar o zaman ne yapayım ? olmadı başlık atarız çozuklar ile ilgili olana seviyeli yazı özel olana seviyesiz yazı diye :)

Son düzenleme:
Günaydıınnn..
Buluşmanın güzel geçmesine sevindim, çocuklardan bişey anlamamış olmanıza daha çok sevindim...(Kıskançlıktan çatlayan smile)

Dostum, hoşgedinnn
Alemsin

günaydın burcu hayırdır arkadaşım niye keyifsizsin merak ettim özelden yaz bari

Aman işte koca-görümce-kayınvalide muhabbetleri...

valla ben anlatacağım ,,, yoksa çatlarım sizde olmasanız ,,, okumasınlar o zaman ne yapayım ? olmadı başlık atarız çozuklar ile ilgili olana seviyeli yazı özel olana seviyesiz yazı diye :)

Fatoşum kaşınıyoruz sanırsam

Günaydıınnn..

günaydın canım ,,,

iyi oldu canım selinin hala üst dişler sıralanıyor 3 tane oldu :) face de koydum çok cadı görünüyor

Günaydıınnn..
yasemin hoşgeldin canım özledik seni
sizi gidi seviyesizler

Dostum, hoşgedinnn
Alemsin

heee kaşınmayın bak kapsama alanı dışına çıkacaksınız yoksa

Dostum, hoşgedinnn
Alemsin

ya kaşınmaktan değilde sen hani koca görümce kayınvalide muahbebtleri yazınca inan boşveresim geldi ,,

bide bişi dikkatimi çekti seninkilerle benimkiler aynı dönemlerde azıyorlar ,,,

bu arada gülşancım almanya meselesi değil canım haftasonu çok güzel 2 gün geçirdik eşimle arkadaşlarımızla felan buluştuk neşeyle eve döndük

bizim cadı bizi merak etmiş ben hastaydım ya ne olmuş korkmuş ,,, haftasonu bir yere gideceksek haber verecekmişiz ,,, onlara ne yaa çok korktuysan parana kıyda ara cepten,,, yok o olmaz ,, eşimde şaka yollu laf sokuyor direk adam gibi söyle yapamasınlar böyle yaa,,,

Son düzenleme:
fatma diş tablosu süper olur ama biraz geciktik galiba:26: ilk dişle birlikte yapsaydık daha anlamlı olurdu sanki
kaynanaya bişe denmez zaten adı üstünde kaynana seni merak etmiş baksana

Hoşbuldum kızlar..
Benimde yazacak çok şeyim var ama seviyesizleşmemek için yazmayacam sanırsam :))
Cezamda yeni bitti zaten, kaşınmayım dimi..?

yasemin hoşgeldin canım özledik seni

sizi gidi seviyesizler
heee kaşınmayın bak kapsama alanı dışına çıkacaksınız yoksa

tamam sustum...

Al bu da başka cins...
Sıkma canını, bak ne güzel, güzel bi haftasonu geçirmişsiniz, onlar yüzünden bozma keyfini...

Hoşbuldum kızlar..
Benimde yazacak çok şeyim var ama seviyesizleşmemek için yazmayacam sanırsam :))

Boşveeer, biz seni anlıyoruz

fatma diş tablosu süper olur ama biraz geciktik galiba:26: ilk dişle birlikte yapsaydık daha anlamlı olurdu sanki
kaynanaya bişe denmez zaten adı üstünde kaynana seni merak etmiş baksana

selinin daha yeni çıktı ya tarihi attım kenera şimdi bir kartona yapacağım öyle bişi saklayacağım :) sizde çatlayın bu durumda :)

merak eden açar cepten sorar almanya türkiye cep hatları çalışıyor çok şükür ,,

onunki sadece görümcem gibi günde 10 kez arayalım herhalttan haberdar edelim istiyor ,

görümcem istanbula geldi dışarı çıkıyoruz annesini aradı anne çocuğa ne giydireyim diye sordu be laz akıllım almanyadaki kadına bu sorulur mu ? istiyorki bizde öyle olalım ,,, çok bekler ,,,

Hoşbuldum kızlar..

bak dikkat et ortaya karışık yapıyorum ben

burcu çok geç eşimlede tartıştık ve küstük ,,, sabah geldi öptü açmadım gözümü aradı emşgule attım işe geldiğimde de aramadım ohhh

annesine laf edince bişi diyemedi sonra başka bi konuyu bahane edip üstüme geldi kırdı beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…