- 20 Temmuz 2009
- 1.467
- 0
- 116
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #95.081
ayyy ben hayır kelimesini çok kullanıyorum...Ama bazen olmasa da çoğu zaman Duru dinliyor..Aslnda çok kullanmamam lazım..kızlar cocuklarınıza hayır.....! kelimesini şimdiden başlayarak cok fazla kullanmamaya çalışın..
dayak arsızı olmaya benzer (hayır!) arsızı olmak..
ellememsi gereken bi nesne oldugunda eline ilgisini çekecilecegi herhangi bi oyuncak vs verip o ortamdan uzaklaştrmak en dogrusu..
fakat 2 3 ay önce oynayıp sıkılmış oldugu oyuncaktan bahsetmiorum...
hayır ı gercekten yeri ve zamanında gerektiği yerde kullanmalıyız...
dr benjamin spotcks...
Bende katılıyorum Meral'cim..9.ay çocuk gelişine bakmıştım..Şuan herşeyden anlıyolarmış ama ifade edemiyolarmış..gerçekten katılıyorum buna, inanın erken değil hayırı öğrenmeleri için. Ağlamak onlar için koz olmamalı, ağladığı an istediği herşeyi yapmayın ilgisini dağıtın. Yoksa şu kendini yerlere atıp,istediği şey olana dek ağlayan bi çocuğunuz olabilir Allah korusun:18:
Allah acil şifa versin..slm kızlar
hasta olan annelere ve bebeklere acil şifalar biran önce iyileşin hepiniz
KIZLAR HEPİNİZDEN BİR RİCAM OLACAK ...
benim bir arkadaşım var atadan 20 gün büyük bir oğlu var ve yarın kasık fıtığı ameliyatına girecek onun için dua etmenizi istiyorum ......
ayyy birkez kendi başına uyuduğunu görsem heralde o gün sevinçten sabaha kadar uyumazdım...Duru kendi kendine uyumayı asla beceremiyor...Gece dönerken uyanıyor ve tekrar uykuya dalamıyor..Ve her uyandığında maalesef ayaklarımda sallamak zorunda kalıyorum çok yoruldum bu durumdanyok walla Nihan kuzuma da hayır sökmüyor zaten ben de hayır dememeye çalışıyorum
ama her zaman mümkün olmuyor o da hayırı bi tarafına bile takmıyor zaten
tek yol ilgisini başka şeye çekmeye çalımak...
zaten uslu kızımı özledim ben nazar değdi uslu uslu diye diye...
yemek yemez,hayırdan anlamaz,gece uyumak bilmez oldu...uykusu gelince emzirirdim yatırırdım kendi kendine uyurdu şimdi mümkün değil
ki uykuya dalması yarım saati buluyor son günlerde...
benim kızımda anneme ''anne'' diyor ve arkasından ağlıyor..
ayyy birkez kendi başına uyuduğunu görsem heralde o gün sevinçten sabaha kadar uyumazdım...Duru kendi kendine uyumayı asla beceremiyor...Gece dönerken uyanıyor ve tekrar uykuya dalamıyor..Ve her uyandığında maalesef ayaklarımda sallamak zorunda kalıyorum çok yoruldum bu durumdan
şebnemcim nbr :) doruuuukkkk çok fena yaramaz paşam benim ,,, selin ona biraz sulandı şöyle eliyle sevmeye gel gel yapmaya felan çalıştı ama yok doruk direk anensine işkence peşinde idi :) totosu yer tutmuyor onun :) amaa çok tatalı bal surat adam surat yer cücesi ne dersen uyar yani bıdık bıdık ,,, beni seviyor ama :) kucağımda durdu biraz :)
onlar bu ayırımı yapana dek biz biraz ezik durumda kalacağız :)
ya birde selin benim kucağıma kim gelse çok fena kıskanıyor ,,, eşimi yaklaştırmıyor ,,, dün arkadşım yattı kucağıma ona biraz izin verdi ama sonra oanda kızdı :) böyle olması çok kötü bende çok kıskancımdır kötü bi huy :) çünki kişlerin elde ettikelrinden çok sevgiyi kıskanırım oda üzücü oluyor genelde :) eşim annesine aşkım gülüm dese ben çatlarım :) ama kaynanam mal üstüne mal alsın umurumda olmaz :) öyle bir kıskançlık yani :) kızımda öyle:
off gittim öğlen paranın gözünü çıkardım...napim 9 aydır kendime hiç bişii almıyodum ooohh rahatladım...
psikolog konusuna gelince...sorun bende değilmiş gerginliğimin sebebi sevgili kocacıımmış.
sen git beyin gelsin dedi...ikna ettim gitcek bu hafta ehe ehe....
doruk paşamı çok seviyorum ben ama selinime sahip çık kızım ne o öyle sulanıyo falan kızarım sonra :)))
nihan büyüdükçe kötüleşiyor inşallah duru da iyileşir diyeyim zormuş senin işin...gece pek uyanmıyor allahtan ama sabahın köründe kalkıyor..ne kdara iyi yerse o kadar iyi uyuyor ama hala çıkaramadığı dişlerinin sıkıntısından iştah bir gidiyo bir geliyo(
bende şaka yapıyorum canımçokkk teşekkür ederim meralım eh biraz barışıyoz gibi
ammada uslu oğlun varmış maşallah kız.valla bizimkine hayır de istersen bilmem biyerini yırt umru olmuyo valla.....
rabbim acil şifalar versin canım.dua edriz tabii.küçükleryA çabuk iyileşiyolar kalp ameliyatı olan bile var skın korkmasın rabbim melekleri korur.
tamam tamam küsmedim .........
ya ne gevezesiniz oku oku bitmedi
gittim ayva yaprağı aldım oğluşu parka götürdüm bişi yemeden döndüm şimdi ofiste atıştırıyorum
BURCU doruk bayağı anlıyo herşeyden bizim şaşakın hiçbişeyin bu kadar farkında deil hatta benim bile, parka gittik ilk arabamı götürdüm oynasın die tuttu diğer çocukları seğrediyo kaydırağa götürdüm yine etrafı seğrediyo salıncağa götürdüm umru deil bi sürü yeni şey öğreniyo ertesi gün unutuyo mesela by by yapıyo yalnız oynarken biri giderken yapmıyo arkasından ağlıyo her gidenin tv tamircisinin bile arkasından ağladı napcaz biz bununla şaşkın mı biraz acaba:26:
hayır deme konusunda kendime engel olamadığımı farkettim yalnız şöyle bir çözüm buldum hayır bunu yapmamalısın şu nedenden diye açıklıyorum anlıyor mu demeyin bence anlıyor mesela en sevdiği şey tv reciverı yere düşürmek her elini attığında yanına gidip hayır bunu düşürürüsen kırılır ve seni de elektrik çarpabilir canın acır ve ben çok üzülürüm diyorum bunu bi bin kere tekrar ediyoruz sonunda vazgeçiyor
kaz çorbasımıyok yok bence senin sıpa uslu baksna şimdiden kimden korkacağını biliyo akıllı bdık teşekkür ettik amirim..ben doğana kaz çorbası içirip geliyom
bebeişlerin hepsinin huyu farklı desenize ,,, az önce selinin yanından ayrılmak istemedim resmen gün geçtikçe huyları farklılaşıyor,,, sabahtan beri kapının önünde duruyormuş ,, ben geldim sevidi felan derken gitti gene oturdu kapının önüne ıhh ıhhh bekliyor merğer beklediği ben değil kardeşim miş :) o gelince çığlıkalrla kucağına atladı çok özlemiş benim yüüzme bile bakmadı en son onun kucağında ninni söylüyordu kendineAnnesini karıştırıyor sanırım
doruk paşamı çok seviyorum ben ama selinime sahip çık kızım ne o öyle sulanıyo falan kızarım sonra :)))
nihan büyüdükçe kötüleşiyor inşallah duru da iyileşir diyeyim zormuş senin işin...gece pek uyanmıyor allahtan ama sabahın köründe kalkıyor..ne kdara iyi yerse o kadar iyi uyuyor ama hala çıkaramadığı dişlerinin sıkıntısından iştah bir gidiyo bir geliyo(
ohh yarsın ne iyi gelmiştir:))
Öyle derler..dişleri kuvvetli olurmuş aslında doğru geç çıktığı için kendi yaşıtlarından ortalama 4 ay sonra kullanmaya başladığı için çok eskimemiş olucak ondan heralde daha kuvvetli olur demişler :)
Duru iyi maşallah...O fotoları babasına gösterdim..babası şuan erkek sinekten bile sakındığı için bozuldu kızına asılan birini gördüğünde
aslında benimde erken çıkmış annem 5 aylıkken çıktığını sonrada süt dişlerimin hemen çürüdüğünü söyledi...hatırlıyorum ön dişlerimin çürük olduğunu
Evet gülerken harbiden dişsiz nenelere benziyooo
Ay evet BUrcu yaaa bi türlü senin oldupun buluşmada ben olamadım benimkinde de sen yoktun
Neyse inşallah birgün görüşmek kısmet olur
Bizimkinin herşeyi geç oldu zaten biliyosun 41 hafta dolduğunda sezeryanla aldılar sancım yok diyee...daha yeni emeklemeye başladı dişleri geç çıkıcak..ama 3 aylıkken yerde dönüp her işini hallediyodu emeklemesi de o yüzden geç oldu
Görüştük Meral'cim...benim hediye gitmişti onunkinde problem olmuş kargo da hallettik
azönce bişey yazdım canım çok hayır derse yalam oluyolar anlamı kalmıyo bırakın evde özgür olsun çocuk tehlikeyi tehlikesizi öğrenecek.yok o cıs yok bu cıs sen nekadar uğraşırsan uğraş gideceği yere gider.ama sen dikkatini başka yöne çekersen önüne daha ilginç bişey sunarsan unutur.bilmem anlatabildimmi.teşekkür edrim canım.zaten küsmedim şaka şaka.....
üff çok güldüm,hiç korkma bunların hepsi şaşkın, 9-10 bebek yanyana koyduk birbirlerinin yüzlerine bakmadan ya sehpaya ya kapıya ya koltuğa tırmanmak için uğraştılar,hem kendileri sosyalleşmedi hem bizim sosyalleşmemize izin vermediler.Daha yavaş yavaş algıları açılıyor,herşeyden anladıklarında da bu kadar kolay kanmayacaklar, kendilerini yerden yere atacakları günler yaklaşıyor, o zaman da diyeceğiz ki allah allah hiç böyle değildi niye huyu değişti anlamadım
hahhayyyttt..amirim gene güüldürdün beni...yaratıcı düşünce..onun o gangan diyen agzını yerimm..
dogancık kocaman olmuş annesi maşalah..
şöyleki burcişim..nekadar hayır desekte yine yönelecekler bi şekilde istedikleri nesneye..gercekten zarar verecek bi nesne için kullanmalıyız hayırı..genel itibariyle bulundugu ortamdan uzaklaştrmak en önce yapmamız gereken..
canım yuce allah yanlarında olsun..
yok yok bence senin sıpa uslu baksna şimdiden kimden korkacağını biliyo akıllı bdık teşekkür ettik amirim..ben doğana kaz çorbası içirip geliyom
bebeişlerin hepsinin huyu farklı desenize ,,, az önce selinin yanından ayrılmak istemedim resmen gün geçtikçe huyları farklılaşıyor,,, sabahtan beri kapının önünde duruyormuş ,, ben geldim sevidi felan derken gitti gene oturdu kapının önüne ıhh ıhhh bekliyor merğer beklediği ben değil kardeşim miş :) o gelince çığlıkalrla kucağına atladı çok özlemiş benim yüüzme bile bakmadı en son onun kucağında ninni söylüyordu kendineAnnesini karıştırıyor sanırım
Bence sizin çenelerinizden bıkıyorlar, "amaaaan şurda üç kuruşluk zevkim var onda da bır bır bır ömrümü yedi bu kadın" diyerek terkediyorlar ortamı
Kaz çorbası ne ola ki?
O zaman Kero nun da bakıcının arkasından ağlaması ve benim kanser olmam yakındır.
ya mesela ben seramiğe gitmesine hayır dememek için saremiğe yorgan serdim salon kapısı sürekli kapalı koltuklarımın hiç açıkta ahşabı yok yani kafa göz yaramaz klimayla ısınıyoruz yanamaz ama o yine bi yaramazlık buluyo asıl mesele eltimin evinde soba var geçen gün eserin kuzeni soba söner gibi olmuş bakmış bebek sürekli gidiyo elini değdirmiş yansın da öğrensin die allahtan o gün karşıma çıkmadı kadın evini basacaktım nerdeyse eltime de dedim nası izin verirsin ben yoktum dio dedim bir daha dokunmasın çocuğuma söyle esere sööledim ne var bunda kötü niyet yok dio dedim sus sülaleni ateşe veririm bi şarlamışım benim beş beş cevap veren kocam bile sustu
şebnemcim nbr :) doruuuukkkk çok fena yaramaz paşam benim ,,, selin ona biraz sulandı şöyle eliyle sevmeye gel gel yapmaya felan çalıştı ama yok doruk direk anensine işkence peşinde idi :) totosu yer tutmuyor onun :) amaa çok tatalı bal surat adam surat yer cücesi ne dersen uyar yani bıdık bıdık ,,, beni seviyor ama :) kucağımda durdu biraz :)
sağolasın ebrucum ay yağmurda çok tatlı olmuş kuzumun resimlerini gördüm maşallah yaaa o gülüşüne kurban olsunlar.
-----ay fatma desene senin pabucun şimdiden damda.yarın bigünde elin oğluna aşık olup gitcek ozaman netcen.
------aylincim kaz suyuna çorba çookta güzel olmuş anam yAPMIŞ DOĞANDA ŞAPUR ŞUPUR YEDİ.
-----EVET GÜLŞAN SUYUNA PİLAVDA GÜZEL OLUYA BİZDE YILABAŞINADA KAZ VAR BUYUR GEL BEKLERİK CANIM
------DURU VE NİHAN SENA HANIM BENDEDE UYUMYAYAN Bİ ADET DOĞAN VAR GELİN AKŞAMLARI BİZE BİRDİR BİR OYNARSINIZ
yok yaa bizimkinin uyku düzensizliği iyi karnını doyurup doyurmamakla alakalı değil...güzelce gün içinde yese de (ki çok nadir bi durum çok iştahsız çünkü) gece uyuyamıyor...tek başına uykuya dalmayı bilmiyor...ama böyle olmasının sebebini ne yazıkki biliyorum ama bu saatten sonra artık onu huy edindi huyunu değiştiremem kiNihan büyüdükçe kötüleşiyor inşallah Duru da iyileşir diyeyim zormuş senin işin...Gece pek uyanmıyor Allahtan ama sabahın köründe kalkıyor..ne kdara iyi yerse o kadar iyi uyuyor ama hala çıkaramadığı dişlerinin sıkıntısından iştah bir gidiyo bir geliyo(
ay ben bugün biraz geç girdim ya ortama bi türlü adapte olup ta yetişemiyorum hızınızaAklımda bişicik te kalmadı.
Filizim ne demek bebem, ne zaman gelirsen beklerim hatta kırmızı kartlı davetiye de yolluyam istersen
Bi de şu hayır hususu. Bana göre ellediği şeyin zararlı olduğunu anlaması açısından hayır bunla oynamayalım deyip o an ilgisini başka şeye yöneltmek gerrekiyor. Yani sadece ilgisini dağıtırsak o şeyin zararlı olduğunu anlayamayacak, ya da ilgisini dağıtmya çalışmak yerine cızzz hayır asla deyip durursak ta çocuğu daha beter hırslanmdırıcaz. Yani ortayı bulmak lazım. Off çok kötğü anlattım biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?