2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yaramaz çocukla şımarık çocuğun farklı şeyler olduğunu düşünüyorum ben... Yaramaz olabilir, karıştırabilir, koltuk tepelerine çıkabilir, bu, zamanı geldiğinde çocuğun enerjisini doğru yerlere yönelterek çözülebilecek bir konu. Ama şımarıklık farklı ve tehlikeli bile olabilir, çocuğun yaşamını uzun süre etkileyebilir. Bu konuda bir yazı okumuş ve kopyalamıştım ama çok uzun, burdan mı paylaşayım yoksa ilgilenenlere mail mi atayım?

evet aylin atanın 20 yaşında bir ablası var :) henüz görüşmediler ablası görmek istiyormuş ama yaza artık görüşücekler

Şebnemcim, İklim de kapıları kapatıp saklanmayı seviyor, hele hele bizim kızacağımız bir iş yapıyorsa görmeyelim diye kapıyı kapatması yok mu, kapılara elini sıkıştırmasında varsın saklansın, ben arar bulurum onu :)))

Ben Ankara da çok övülen bir pedagog buldum, aynı zamanda bir gazate de köşe yazarlığı yapıyormuş, radyo ve tv de de programları varmış bu pedagog un, neyse ünlü olmasından ziyade, çocuk sağlığı merkezi var bu pedagog un, İklim i 1 yaşından sonra oraya götürmeye düşünüyorum, aylık gelişim takibinden zeka gelişimine kadar birçok dalda hizmet veriyorlar, anne-babalara da eğitim var, çocuğu yetiştirirken karşılaşılan durumlara karşı bilgilendirme amaçlı, benim hoşuma gitti ama gidip yakından görüp incelemem ve karar vermem lazım, bende sıpamın arsız, şımarık bişey olmasını istemiyorum..

evet aylin atanın 20 yaşında bir ablası var :) henüz görüşmediler ablası görmek istiyormuş ama yaza artık görüşücekler

ben de eşin hiç çocuk istemediğinden sorun çıkardı sanmıştım demek ki 1 tane var 2. ye gerek yok diye düşünmüş,neyse ablası olması güzel.
facete yazdıklarına bakılırsa eşin gerçekten değişmiş görünüyor, hadi inşallah diyelim.

selam herkese
sanırım bizim dişimiz çıktı
geceleri daha iyi uyuması için gün içine 2 sefer filan 30-40 cc hero babynin devam sütünü veriyorum
saat 16 gibi emzirip akşam yemeğini yedikten sonra emzirmiyprum devam sütünden 50cc gibi içiyor bu arada benimde sütüm gece 11 için artıyor

saat 8 gibi banyo yaptırıyprum kuvetinde oynuyor
sonra bebek yağı sürüyorum jhonsan babynin uyku serisi duş jeli şampuan ve bebek yağı akşam sekiz buçuk yat saati sonra gece 11de emziriyorum gece 1 kere filan uyanıyor maşallah 2 gündür bende suyunu içiriyorum emziğini veriyprum dönüp uyuyor
ama ilk gün zor oldu artık ninni ve yatağının müziği vardı onu pek açmıyrum sanırım gecede bunları istiyor kendisi uyuyor odasında yatıyorum inşallah bir hafta sonra deliksiz uyur sabah 7 kalkış saatimiz

ben milupanın sütüm yeterlimi anketini yaptım yetersiz çıktı

Merhaba Fulyacım, saat 20:30 da yatıp gece bir kere uyanıp sabahta 7 de kalkıyorsa öp tepene koy bence, sütüm yeterli mi anketini bende yaptım fazla bile çıktı, bizim doktor mamayı azalt dedi bize ama gel gör ki İklim mama içmeden geri uyumuyor, bu aralar mama yerine suyla kandırmaya çalışıyorum, alışkanlıktan uyanıp duruyor acıktığından değil yani..

Akıllılar İçin Bir Test
Bir Karadenizli "Life Tv Show" adlı yarışma programına katılır.

Ödül: 500 bin YTL...

Sunucu sorularını sormaya başlar...

1)Tarihteki 100 yıl savaşları ne kadar sürmüştür ?

A) 116 Yıl
B) 99 Yıl
C) 100 Yıl
D) 150 Yıl

(Karadenizli bu soruda pas geçme hakkını kullanır.)

2. Panama şapkası hangi ülkede keşfedilmiştir ?

A) Brezilya
B) Şili
C) Panama
D) Ekvador

(Karadenizli seyircilerin yardımını istemiştir.)

3. Rusların bayramı olan Ekim direnişi hangi aydadır ?

A) Ocak
B) Eylül
C) Ekim
D) Kasım

(Karadenizli telefon hakkını kullanıyor ve başka bir karadenizliyi arıyor.)

4. Kral George IV doğru adı nedir ?

A) Albert
B) George
C) Manuell
D) Jonas

(Karadenizli, iki yanlış şıkkı götürme hakkını kullanıyor.)

5. Kanarya adalarının ismi hangi hayvandan gelmiştir ?

A) Kanarya
B) Kanguru
C) Fare
D) Fokbalığı

(Karadenizli oyundan çekiliyor.)

Okurken güldüyseniz doğru cevaplara da bir göz atın..

1) 100 Yıl savaşları 116 yıl sürmüştür (1337 ile 1453 arası)

2) Panama şapkası Ekvador'da keşfedilmiştir.

3) Rus Bayramı "Ekim Direnişi" 7 Kasım'da kutlanır.

4) Kral IV. George' un asıl adı Albert'tir. Kral 1936 yılında ismini değiştirmiştir.

5) Kanarya adalarının Latince adı "Fokların" adasıdır ve bu isim fokbalığından gelmiştir.

:))

yasemin metinde öyle alışkanlıktan uyanıyor elimi sırtına ve poposuna koyup yan yatırıyorum kalkamıyor ilk seferlerde böyle sonra ikna oldu artık dönüp kendisi uyuyor 2-3 oluyor bazen uyanması ama her saat başı kabus gibiydi

sağolasın canım gülmek iyiğ geldi :))

Elimi sırtına koyup pışpışladığım zaman kıyameti koparıyordu İklim, kalkıp 1-2 saat oynayıp geri uyuyordu, o günler kabus gibi hakkaten, yaşlarına yaklaştılar artık, düzene girmeye başladı gibi sanki, en azından öyle olmasını umuyorum :)))

bizim evlenmemizi hiç istemedi abla babasıyla çok sorun yaşadılar sonra tek birşartla izin verdi :)) oda çocuk yapmayacaksın tek ben olucam senin için seni yaplaşamam dedi oda tamam demis tabii benim haberim yoktu

o yüzden onu ikna etmem zor oldu sonra bana hak verdi seninde hakkın anne olmak dedi :)) ben 7 aylık hamileydim ablanın haberi oldu sonra da kıyamet koptu zaten iş çığrından çıktı

şimdi ayrıldık diye keyfi yerinde ablanın başta kardeşini kabul etmedi şimdi yavaş yavaş merak ediyo

Allah allah kazık kadar da kızmış yani çocuk değil,babasıyla yaşamıyor bile, tek olsa nolur kardeşi olsa nolur.

iyiki ATA PAŞAM dünyaya gelmiş bundan önemlisi yok canım boşver sıkma canını da sen bunları...

dışardaydım yeni geldim gel gelelim konumuza bana sorarsanız burcuyla aynı fikirdeyim yaramazlıkla şımarıklık aynı şey değil ben çocuğumun yaramaz olmasını isterim evet öğrenmeye açık olsun cesur olsun doğru şekilde yönlendirmek benim görevim şımarıklıktaysa ölçülü olmalı ama şımarık ta olmalı bu ileride onun kendini ifade edebilme cesaretini geliştiriyormuş hamileyken okuduğum bir kitapta yazıyordu ve yazarı ödüllü bir pedagogdu bulursam evde ismini yazıcam size
fakat hiçbir çocuğa hiçbir zaman hiçbir bahaneyel VURULAMAZ
sizler bu konuda şanslısınız bulunduğum şehirde pedagog yok ama 1 yaşından itibaren nerde olursa olsun beğendiğim bir uzmana ayda bir götürmeyi düşünüyorum

ya o osmanı nası izliyosunuz ben zaten depresif bi hayat yaşıyorum hiiç ööle diziler izleyip iice piskopata bağlıyamicam benim tercihim ya amerkan polisiyeler ve komediler yada madurum da madurum çok madurum madurum

evet ya ben meraktan izledim agladım oturup ne merak ettim benim egoşumu son zamanlarda her gören a a a a aynı osman olmus bu diyolar arkasındanda kaderi benzemesin töbe töbeeee ... kimmiş bu osman dedim ( gercekten hafif bi benzerlik var) diziyi bi izledim agla agla bi daha izlemem ben

ne alaka diyeceksin biliyorum ama benim kuzumu da benzetiyorlar kız olmasa Osman diyenler bile var:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…