- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #98.841
ne alaka diyeceksin biliyorum ama benim kuzumu da benzetiyorlar kız olmasa Osman diyenler bile var:)))
selam canolr..
degil buraya ugramak pc bile acma fırstım yok..
kanser edecek beni bu cocuk..yemek yediremiorum arkadaş..neler denemedim..nasıl yemek yediriyporsunuz cocuklara ?
artık öyle yatır oturt ver agzına kaşık kaşık hikaye oldu bunlar..yaw agzını bile acmıyor zorlada tutup acamamki agzını..her seferindede eline bi kek bi börek olmuyo ..yeminle sinir küpüyüm şu an..
sabah kahvaltı hazırladım agzını actramadım..menemen yapayım dedim gene aynı..yani kaşık harici ne şekilde yedirebilirimki eline verememya..sonra corba yaptm brokoli yumurtayı bunun içine kattım mecburen ama yarım saattr bu agzı actramıorum bir tek akşamları babasıyla hep beraber masaya oturuyoruz sevdiği şey olursa bizle yemeyi seiorkafayı yicem
hani dayıya halaya v.s. Birilerine benzetilirde anlarım osman olmus aynı bu dedi birisi düşünüyorum osman die bi akraba yok kim osman dedim :))))))))))
selam canolr..
kanser edecek beni bu cocuk..yemek yediremiorum arkadaş..neler denemedim..nasıl yemek yediriyporsunuz cocuklara ?
artık öyle yatır oturt ver agzına kaşık kaşık hikaye oldu bunlar..yaw agzını bile acmıyor zorlada tutup acamamki agzını..her seferindede eline bi kek bi börek olmuyo ..yeminle sinir küpüyüm şu an..
sabah kahvaltı hazırladım agzını actramadım..menemen yapayım dedim gene aynı..yani kaşık harici ne şekilde yedirebilirimki eline verememya..sonra corba yaptm brokoli yumurtayı bunun içine kattım mecburen ama yarım saattr bu agzı actramıorum bir tek akşamları babasıyla hep beraber masaya oturuyoruz sevdiği şey olursa bizle yemeyi seiorkafayı yicem
bizim evlenmemizi hiç istemedi abla babasıyla çok sorun yaşadılar sonra tek birşartla izin verdi :)) oda çocuk yapmayacaksın tek ben olucam senin için seni yaplaşamam dedi oda tamam demis tabii benim haberim yoktu
o yüzden onu ikna etmem zor oldu sonra bana hak verdi seninde hakkın anne olmak dedi :)) ben 7 aylık hamileydim ablanın haberi oldu sonra da kıyamet koptu zaten iş çığrından çıktı
şimdi ayrıldık diye keyfi yerinde ablanın başta kardeşini kabul etmedi şimdi yavaş yavaş merak ediyo
dışardaydım yeni geldim gel gelelim konumuza bana sorarsanız burcuyla aynı fikirdeyim yaramazlıkla şımarıklık aynı şey değil ben çocuğumun yaramaz olmasını isterim evet öğrenmeye açık olsun cesur olsun doğru şekilde yönlendirmek benim görevim şımarıklıktaysa ölçülü olmalı ama şımarık ta olmalı bu ileride onun kendini ifade edebilme cesaretini geliştiriyormuş hamileyken okuduğum bir kitapta yazıyordu ve yazarı ödüllü bir pedagogdu bulursam evde ismini yazıcam size
fakat hiçbir çocuğa hiçbir zaman hiçbir bahaneyel VURULAMAZ
sizler bu konuda şanslısınız bulunduğum şehirde pedagog yok ama 1 yaşından itibaren nerde olursa olsun beğendiğim bir uzmana ayda bir götürmeyi düşünüyorum
evet ya ben meraktan izledim agladım oturup ne merak ettim benim egoşumu son zamanlarda her gören a a a a aynı osman olmus bu diyolar arkasındanda kaderi benzemesin töbe töbeeee ... kimmiş bu osman dedim ( gercekten hafif bi benzerlik var) diziyi bi izledim agla agla bi daha izlemem ben
Ben bugün Tekirdağ a gidicem,tebliğ ederim.
bu arada kavitasyonda bugün 5. sens bi moka yaradığı yok bilginize
selam canolr..
bu arada kavitasyonda bugün 5. sens bi moka yaradığı yok bilginize
selam canolr..
selini de aliye filminde arda avrdı ya ona benzetiyorlar :):)
ZATEN SELİNİ HİÇ KIZ DİYEN OLAMDI ELBİSE GİYDİRİYORUM GENDE KIZMI EREKK Mİ DEME GEREĞİ DUYUYORLAR :):)
elektrik yoktu giremedim öğleden önce,yok yazmayın beni sakın
burcu pedagoga mı gideceksin,ilk gittiğin dr un hangi dediğini yapıyonda bi ton para dökecen yine
aylin mert çok hareketli ama yaramaz değilher dediğimi yapar benim ağlama krizleri falan yoktur,hayır diyince %50 sözümü dinler elinden oyuncağını alınca 1-2 saniye ağlar vermiycemi anlayınca susar,boşa ağlamayım der ama poposunun üstüne oturmaz deli gibi evi tavaf eder
sabiha pektuna keskin kadının adını doğrumu yazdım bilmiyorumyaptığı en hatalı şey hastanın mahremine saygı duymaması ve romanı yayınladıktan sonra hastanın depresyona girmesine aldırmaması tek düşündüğü romanıymış birdaha hiçbirşeyine güven duymam onun
esin benim eviminde bütün odaları seramik bende heryeri halıyla döşedim salonum yaklaşık 70-80 metre kare açık yer kalmasın diye diğer odaların halılarından bile seriyorumyazın bile yere basınca üşüyorum ben. ayrıca çocuğa kalkan eller kırılsın. benim oğluma birisi el kaldırsın hastanelik olana kadar döverim hiç şakam yoktur bu konuda. ben lisedeyken komşunun oğlu kardeşimi itmiş,bide küfür etmiş,kardeşim ağlayarak eve geldi,gittim evlerinin camını çerçevesini aşağıya indirdim oğlunuzu verin dövecem onu yoksa bu evi başınıza indiririm dedim polis geldi beni zor sakinleştirdi onlarada küfür etmiştim hatta düşünün artık
Nası yaaa tek umudum oydu benim :95:
Yemeyen çocuk zor haklısın, çorba kasesini kafasından aşağı boşaltasın geliyo di mi (ya da tek manyak benim :78:)ancak şu da var brokolinin içine yumurta koyarsan kim yer be onu, zaten o çorbayı adam gibi yapsan bile tadı zaten iğrenç, ona özel şeyler yapmayıp kendi yemeklerinden vermeyi denedin mi? eline alıp yemek istiyorsa köfte yap ver eline,reklam karşısında yedirmeyi dene,bi yerlere tutunup gezmeye çalışırken tık ağzına,bi de aç bırakmayı dene, bir dr demişti ki çocuğa yemek için ısrar etmeyin 5 gün aç kalsa sadece birazcık kilo kaybeder hiçbişey olmaz.
selini de aliye filminde arda avrdı ya ona benzetiyorlar :):)
ZATEN SELİNİ HİÇ KIZ DİYEN OLAMDI ELBİSE GİYDİRİYORUM GENDE KIZMI EREKK Mİ DEME GEREĞİ DUYUYORLAR :):)
pedagog için çok erken değil mi? Zaten bebeklerimiz öğrenme aşamalarındalar ve şuana kadar da hepsi de çok dikkatli ve kendilerine göre bişeyler yapabiliyorlar.Uyku ve uyumama bu dönemlerde hepimizde sorun ama geçiceğini düşünüyorum 1-1,5 yaş arası gelişimleri aslında kendimiz takip etmemiz daha iyi...Ben heraksam hatice ablama sorarım Hilal neler yaptı diye bugün sağolsun sıkıntısı yada rahatsızlığı varsa hemen çözebiliyor yeme ve içme de de problem yok oyun deseniz her aksam 2-3 saat oyun oynuyoruz...Uyuyacağı zamanda kendini belli ediyor...Uykusu var ama uyumuyorsa hiöç durmadan sallıyorum ki hemen dalsın diye en fazla 10 dk sonra dalıyor ve uyuyor 2-3 ağlamaya hemen kaldırmıyorum Hilal'i uykusu var ama yada bazen meme emerken uyuyor sütüm çok az damla damla ama emmerek uyumak onun daha da çok sevdiği şey sabahları bazen kendisi uyanır bazen bende gıdıklayarak uyandırıyorum....
Kendimizde bebeklerimizin gelişimi anlayabiliriz çok erken gibi geliyor bana pedagog'a götürmek
hani gecen gün görümcem dış gebe demiştim ya deilmiş iç gebelikmiş ama rahminde 3 tane miyom varmıs .. benim aylardır hasta olan kaynana kızım hamile die ii oluverdi ..gitmediği dr kalmadı hastayım hastayım psikyatra götür dicektim artık eşime çünkü biliyorum bişeyi yok gercekten iileşiverdi kadın
mertede bi ara kızınız çok tatlı diyip duruyorlardı,halbuki çok erkek bakar oğluşumselini de aliye filminde arda avrdı ya ona benzetiyorlar :):)
canım merti mama sandalyesine oturtur önüne çıngırak, küçük top ve saç fırçasını veririm. sonra reklam kuşağının gelmesini beklerim ilk reklamla hipnoz olur benimki,çaktırmadan hop hop yediririm,reklam bitmeden yemeğimiz biter geneldeselam canolr..
20 yaşında kız niye böyle davranıyor acaba:26: allah yardımcın olsun canımbizim evlenmemizi hiç istemedi abla babasıyla çok sorun yaşadılar sonra tek birşartla izin verdi :)) oda çocuk yapmayacaksın tek ben olucam senin için seni yaplaşamam dedi oda tamam demis tabii benim haberim yoktu
o yüzden onu ikna etmem zor oldu sonra bana hak verdi seninde hakkın anne olmak dedi :)) ben 7 aylık hamileydim ablanın haberi oldu sonra da kıyamet koptu zaten iş çığrından çıktı
şimdi ayrıldık diye keyfi yerinde ablanın başta kardeşini kabul etmedi şimdi yavaş yavaş merak ediyo
pedagog için çok erken değil mi? Zaten bebeklerimiz öğrenme aşamalarındalar ve şuana kadar da hepsi de çok dikkatli ve kendilerine göre bişeyler yapabiliyorlar.Uyku ve uyumama bu dönemlerde hepimizde sorun ama geçiceğini düşünüyorum 1-1,5 yaş arası gelişimleri aslında kendimiz takip etmemiz daha iyi...Ben heraksam hatice ablama sorarım Hilal neler yaptı diye bugün sağolsun sıkıntısı yada rahatsızlığı varsa hemen çözebiliyor yeme ve içme de de problem yok oyun deseniz her aksam 2-3 saat oyun oynuyoruz...Uyuyacağı zamanda kendini belli ediyor...Uykusu var ama uyumuyorsa hiöç durmadan sallıyorum ki hemen dalsın diye en fazla 10 dk sonra dalıyor ve uyuyor 2-3 ağlamaya hemen kaldırmıyorum Hilal'i uykusu var ama yada bazen meme emerken uyuyor sütüm çok az damla damla ama emmerek uyumak onun daha da çok sevdiği şey sabahları bazen kendisi uyanır bazen bende gıdıklayarak uyandırıyorum....
Kendimizde bebeklerimizin gelişimi anlayabiliriz çok erken gibi geliyor bana pedagog'a götürmek
burcum bilmiorum gene dişmi gelior ..biraz önce elime bi oyuncak alıp konuştrdum ..bunun sevdasına yedirebildim corbasını..herzaman tutmasada bu defa tuttu bu yöntem..iyice maymun oldum bu ara..diğer önerilerin de cok iyi ayrıca deniycem sıkıştıkcaEbuş hoşgeldin...
Diş mi çıkarıyor, başka bir sıkıntısı mı var?
Doruk üst dişleri çıkarırken öyleydi, ağzını açtıramıyordum. Eline oyanalacağı oyuncaklar vererek birkaç kaşık yedirebiliyordum. O ara öyle alıştı, hala elinde oyuncak olmadan yemiyor, ben de sinir oluyorum. Bir de öyle sıradan oyuncak değil, kapağını açıp kapayacağı, ışıklarını yakıp söndüreceği şeyler olacakmış!
5-6 saat bir şey yedirmemeyi denedin mi hiç? Belki acıkır da yer.
Ya da dışarı çıkarıp değişik bir ortamda yedirebilirsin belki.
O yerken sen de birşeylr atıştırayormuş gibi yapmayı deneyebilirsin, madem masada sizinle yemeyi seviyor.
Aklıma gelenler bunlar, düzelir inşallah...
tv kaeşısında bi müddet yedirebildim ama sarmıyo artık bunuda sevmio..var gene bi sıkıntısı sanırımcanım gecen egoş hastalanınca benimkide yemedi ayyyyyy ne hılt etti beni cok zor bi durum. tv karsısında yediriyorum ben çizgi filmle biraz oyalanıyo
bir süre bişey verme bakalım kendisi alacak mı isteyecekmi?
Yok valla yapıyorum bütün dediklerini... Sadece ara sıra yemeklerde animasyon yapmak zorunda kalıyorum, onun haricinde sözünden çıkmıyorum kadının amirim.
Mert'le ilgili durumu çok güzel tarif etmişsin, işte Doruk da öyle, umarım öyle kalır :)
Tek manyak olmadığından emin olabilirsin
E yuhhhh
Ayfercim pedagoga bebeğin gelişimi için değil, bebeğe doğru davranış biçimini öğrenmek için gidiliyor bu aylarda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?