2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

selam canolr..
degil buraya ugramak pc bile acma fırstım yok..
kanser edecek beni bu cocuk..yemek yediremiorum arkadaş..neler denemedim..nasıl yemek yediriyporsunuz cocuklara ?
artık öyle yatır oturt ver agzına kaşık kaşık hikaye oldu bunlar..yaw agzını bile acmıyor zorlada tutup acamamki agzını..her seferindede eline bi kek bi börek olmuyo ..yeminle sinir küpüyüm şu an..
sabah kahvaltı hazırladım agzını actramadım..menemen yapayım dedim gene aynı..yani kaşık harici ne şekilde yedirebilirimki eline verememya..sonra corba yaptm brokoli yumurtayı bunun içine kattım mecburen ama yarım saattr bu agzı actramıorum bir tek akşamları babasıyla hep beraber masaya oturuyoruz sevdiği şey olursa bizle yemeyi seiorkafayı yicem

bir süre bişey verme bakalım kendisi alacak mı isteyecekmi?

hani dayıya halaya v.s. Birilerine benzetilirde anlarım osman olmus aynı bu dedi birisi düşünüyorum osman die bi akraba yok kim osman dedim :))))))))))

selini de aliye filminde arda avrdı ya ona benzetiyorlar :):)

ZATEN SELİNİ HİÇ KIZ DİYEN OLAMDI ELBİSE GİYDİRİYORUM GENDE KIZMI EREKK Mİ DEME GEREĞİ DUYUYORLAR :):)

Son düzenleme:

canım gecen egoş hastalanınca benimkide yemedi ayyyyyy ne hılt etti beni cok zor bi durum. tv karsısında yediriyorum ben çizgi filmle biraz oyalanıyo

Şebnemcim hiç bilmiyordum ben bu durumu, sıkıntılı bir süreç olmuş... O yaşta bir kız için pek sağlıklı bir diretme sayılmaz ama neyse, bize laf düşmez. Bundan sonrası için sana ve Ata'ya sıkıntı kaynağı olmaz umarım.

Bizim gittiğimiz pedagog, sıradışı bir durum olmadığı sürece 3 ayda bir görüşmenin yeterli olduğunu söylemişti, 1 yaşında bir daha gitmeyi planlıyorum ben de...
Bizim şımarıktan kastımız, onu bunu tutturan, istediği olmayınca terör estiren, hayırdan anlamayan, sınırları olmayan çocuklar Esincim, yanlış anlama olmasın :)
Ama tabi ki, hiç bir durumda çocuğa el kalkmaz, kalkan eller itinayla kırılır

Bizim şirkettekiler de Doruk Osman'a benziyor deyip duruyorlar, ben de iki hafta önce ilk o yüzden izledim, salya sümük zırladım ve hayatta bir daha izlemem dedim. Ama şimdi kendimi tutamıyorum, üstelik de izledikten sonraki iki gün Osman aklımdan çıkmıyor.

Ben bugün Tekirdağ a gidicem,tebliğ ederim.

Git bakalım, zaten bugün dersler boş, yok yazılmazsın...

bu arada kavitasyonda bugün 5. sens bi moka yaradığı yok bilginize

Hadi yaa :44:
Göbeğimi eritmek için canlı kalmış son umudum da eridi gitti şu an itibariyle

elektrik yoktu giremedim öğleden önce,yok yazmayın beni sakın
burcu pedagoga mı gideceksin,ilk gittiğin dr un hangi dediğini yapıyonda bi ton para dökecen yine

aylin mert çok hareketli ama yaramaz değil her dediğimi yapar benim ağlama krizleri falan yoktur,hayır diyince %50 sözümü dinler elinden oyuncağını alınca 1-2 saniye ağlar vermiycemi anlayınca susar,boşa ağlamayım der ama poposunun üstüne oturmaz deli gibi evi tavaf eder
sabiha pektuna keskin kadının adını doğrumu yazdım bilmiyorum yaptığı en hatalı şey hastanın mahremine saygı duymaması ve romanı yayınladıktan sonra hastanın depresyona girmesine aldırmaması tek düşündüğü romanıymış birdaha hiçbirşeyine güven duymam onun

esin benim eviminde bütün odaları seramik bende heryeri halıyla döşedim salonum yaklaşık 70-80 metre kare açık yer kalmasın diye diğer odaların halılarından bile seriyorum yazın bile yere basınca üşüyorum ben. ayrıca çocuğa kalkan eller kırılsın. benim oğluma birisi el kaldırsın hastanelik olana kadar döverim hiç şakam yoktur bu konuda. ben lisedeyken komşunun oğlu kardeşimi itmiş,bide küfür etmiş,kardeşim ağlayarak eve geldi,gittim evlerinin camını çerçevesini aşağıya indirdim oğlunuzu verin dövecem onu yoksa bu evi başınıza indiririm dedim polis geldi beni zor sakinleştirdi onlarada küfür etmiştim hatta düşünün artık

hani gecen gün görümcem dış gebe demiştim ya deilmiş iç gebelikmiş ama rahminde 3 tane miyom varmıs .. benim aylardır hasta olan kaynana kızım hamile die ii oluverdi ..gitmediği dr kalmadı hastayım hastayım psikyatra götür dicektim artık eşime çünkü biliyorum bişeyi yok gercekten iileşiverdi kadın

Ebuş hoşgeldin...
Diş mi çıkarıyor, başka bir sıkıntısı mı var?
Doruk üst dişleri çıkarırken öyleydi, ağzını açtıramıyordum. Eline oyanalacağı oyuncaklar vererek birkaç kaşık yedirebiliyordum. O ara öyle alıştı, hala elinde oyuncak olmadan yemiyor, ben de sinir oluyorum. Bir de öyle sıradan oyuncak değil, kapağını açıp kapayacağı, ışıklarını yakıp söndüreceği şeyler olacakmış!
5-6 saat bir şey yedirmemeyi denedin mi hiç? Belki acıkır da yer.
Ya da dışarı çıkarıp değişik bir ortamda yedirebilirsin belki.
O yerken sen de birşeylr atıştırayormuş gibi yapmayı deneyebilirsin, madem masada sizinle yemeyi seviyor.
Aklıma gelenler bunlar, düzelir inşallah...

bu arada reglim gecikti cok korkuyorum inşallah olagan bi gecikmedir benim hep gecikirdi önceden aklıma getirmek bile istemiyorum kaldıramam yaaaaaaa.. hem egoşuma kıyamam cok küçük diceksinizki o zaman korunsaydın benim ara kanama oldu ilac kullandım sonra gecen gittim spiral için regl olunca takalım dedi dr o regli bekliyorum işte

bu arada kavitasyonda bugün 5. sens bi moka yaradığı yok bilginize

Nası yaaa tek umudum oydu benim :95:

Yemeyen çocuk zor haklısın, çorba kasesini kafasından aşağı boşaltasın geliyo di mi (ya da tek manyak benim :78:)ancak şu da var brokolinin içine yumurta koyarsan kim yer be onu, zaten o çorbayı adam gibi yapsan bile tadı zaten iğrenç, ona özel şeyler yapmayıp kendi yemeklerinden vermeyi denedin mi? eline alıp yemek istiyorsa köfte yap ver eline,reklam karşısında yedirmeyi dene,bi yerlere tutunup gezmeye çalışırken tık ağzına,bi de aç bırakmayı dene, bir dr demişti ki çocuğa yemek için ısrar etmeyin 5 gün aç kalsa sadece birazcık kilo kaybeder hiçbişey olmaz.

ZATEN SELİNİ HİÇ KIZ DİYEN OLAMDI ELBİSE GİYDİRİYORUM GENDE KIZMI EREKK Mİ DEME GEREĞİ DUYUYORLAR :):)

pedagog için çok erken değil mi? Zaten bebeklerimiz öğrenme aşamalarındalar ve şuana kadar da hepsi de çok dikkatli ve kendilerine göre bişeyler yapabiliyorlar.Uyku ve uyumama bu dönemlerde hepimizde sorun ama geçiceğini düşünüyorum 1-1,5 yaş arası gelişimleri aslında kendimiz takip etmemiz daha iyi...Ben heraksam hatice ablama sorarım Hilal neler yaptı diye bugün sağolsun sıkıntısı yada rahatsızlığı varsa hemen çözebiliyor yeme ve içme de de problem yok oyun deseniz her aksam 2-3 saat oyun oynuyoruz...Uyuyacağı zamanda kendini belli ediyor...Uykusu var ama uyumuyorsa hiöç durmadan sallıyorum ki hemen dalsın diye en fazla 10 dk sonra dalıyor ve uyuyor 2-3 ağlamaya hemen kaldırmıyorum Hilal'i uykusu var ama yada bazen meme emerken uyuyor sütüm çok az damla damla ama emmerek uyumak onun daha da çok sevdiği şey sabahları bazen kendisi uyanır bazen bende gıdıklayarak uyandırıyorum....
Kendimizde bebeklerimizin gelişimi anlayabiliriz çok erken gibi geliyor bana pedagog'a götürmek

Yok valla yapıyorum bütün dediklerini... Sadece ara sıra yemeklerde animasyon yapmak zorunda kalıyorum, onun haricinde sözünden çıkmıyorum kadının amirim.
Mert'le ilgili durumu çok güzel tarif etmişsin, işte Doruk da öyle, umarım öyle kalır :)

Tek manyak olmadığından emin olabilirsin

E yuhhhh

Ayfercim pedagoga bebeğin gelişimi için değil, bebeğe doğru davranış biçimini öğrenmek için gidiliyor bu aylarda...

Gülşancım benim oğlum da hareketli onu demek istemiyorum,zaten bu veletler bu yaşta sözden pek anlamayacakları için ve öğrenme telaşında olduklarından nomal hatta çok güzel hareketli olmaları,benim demek istediğim çocuk minderleri fırlatıyor,koltuk yatak üstünde zıplıyor,ısırıyor,bağırıyor,eline geçeni karşısındakine fırlatıyor bu çocuklara hareketli diyolar ya sinir oluyorum,bu çocuk yaramaz anacım,yaptığı şeylerle kendisine ve kimseye zarar vermeyen çocuğa hareketli denir.

Yani yolunda mı herşey?daha ne istiyosun hem görümcenden kurtuldun hem de kaynanan düzeldi ondan kurtuldun,bi taşla iki kuş olmuş.

şimdilik yolunda aylincim haftaya bebeğin kalp sesini duyunca daha rahatlayacagız .. o kadar sevimsizlerki benim gözümde yinede Allah düz kurtarsın yardımcısı olsun die dua ediyorum cünkü annelik cok özel bir sey tatmasını isterim

şimdi kavitasyon yaramayınca lipsactioncu arıyorum adana mersin bölgesinde bakalım bakalım burdada var hemde 1500 tl hastane dahil ama ucuz etin yahnisi kara olur masada kalırım allah korusun

mertede bi ara kızınız çok tatlı diyip duruyorlardı,halbuki çok erkek bakar oğluşum

canım merti mama sandalyesine oturtur önüne çıngırak, küçük top ve saç fırçasını veririm. sonra reklam kuşağının gelmesini beklerim ilk reklamla hipnoz olur benimki,çaktırmadan hop hop yediririm,reklam bitmeden yemeğimiz biter genelde ama diş çıkaracağı zaman ağzını kilitler, ozamanda devreye babası girer türlü şaklabanlıkla ağzını açtırır kaşığı tepi veririz ayline katılıyorum çocuğa tadı güzel şeyler yap ben kendim yemiyeceğim şeyi merte vermiyorum,damak tadı gelişsin diye önce ben tadına bakarım.

20 yaşında kız niye böyle davranıyor acaba:26: allah yardımcın olsun canım

katılıyorum canım. bencede erken hem normal bir bebeklik geçiriyorsa farkedilen garip huy ve davranışları yoksa bence gerek yok şimdilik

burcum bilmiorum gene dişmi gelior ..biraz önce elime bi oyuncak alıp konuştrdum ..bunun sevdasına yedirebildim corbasını..herzaman tutmasada bu defa tuttu bu yöntem..iyice maymun oldum bu ara..diğer önerilerin de cok iyi ayrıca deniycem sıkıştıkca
canım gecen egoş hastalanınca benimkide yemedi ayyyyyy ne hılt etti beni cok zor bi durum. tv karsısında yediriyorum ben çizgi filmle biraz oyalanıyo
tv kaeşısında bi müddet yedirebildim ama sarmıyo artık bunuda sevmio..var gene bi sıkıntısı sanırım
bir süre bişey verme bakalım kendisi alacak mı isteyecekmi?

aglıyo bu defa mızır mızır başımın etini yiyo bende dayanamayıp devam sütünü veriorum cünki ısrarla almıyo kaşıgı agzına
umarım gecici bişeydir yoruldum cünki mutfaktan cıkamıorum sabahtan bu yana..

yazdıklarımdan da anlayabileceğini düşünmüştüm bebeğin gelişimi artı senin davranacağında önemli Hilal'in uyku saatinde yaptığı davranışa olan tepkim mesela o ağlıyor diye hemen almıyorum mesela çünkü susacak ve uyuyacak yada yemek yemek istemiyor ağlıyorsa bırakıyorum yada müzik açıyorum eğlene eğlene geze geze yiyoruz.Bazen mama almıyor ağlayarak sonra kendisi susuyor ve kendisi alıyor bu arada diretmiyorum neden yemiyor diye aslında ben onun sabrını ölçüyorum ne zaman sonra pes edecek diye....Mamasını sehpaya bırakıyorum bir bakmışım kendisi almış biberonunu mamasını yemeye çalışıyor.Aslında anne de bitiyor ve sabırlı olmak lazım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…