2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Meral dolmalar kuru mu?
Diğerleri de aç oturacak heralde akşama!!!

yok cnm kuru değil, bu mevsimde pek tadı olmasa da taze sebzeler

valla meralcim ben vermiyorum o ver ver diye bağırıyo ve kaşığı çekiştiriyo :)

evet yarın yazgı teyzemizle olucaz (anneanne,yazgı teyze,alp paşa,ata paşa ve ben )

iyi hadi bakalım, kerndi aranızda küçük bi kutlama ne güzel

hani Eymen

bende ise kabak yemeği, ezogelin çorbası makarna ve salata ayrıca tatlı....
kızıma ise brokoli çorbası ve tavuk var akşam için

niye ayrı yemek yapıosun ki ona? ezogelin çorbası içip kabak yemeğinden yiyemez mi??

Akşama yemeğim de yok sadece tarhana çorbası var,hala düşünme aşamasındayım:) sulu köfte atmıştım buzluğa onu yapabilirim.Kerem in de düğün çorbası var öğle için
veee kerem tüm dantellerin olduğu çekmeceyi boşalttı ben kaçar

selam canlar..
bebelermzin gelişim tablosuna göz atanınız varmı?*
korkuyorumda :18:

selam cnm, yaw kimsenin o tabloya baktığı yok artık boşver sen de salla gitsin zaten burda konuşuyoruz kontrol sonrası durumları

ben de bugün doğumgünü için alışverişe çıktın diye düşünmüştüm..
evet aslında yakın yerlerde de vurdursalar ya niye bekliyolar ki

suluköfte atmnıştım derken sulu olarak atmadın değilmi:44:

nekadanda kasvetli bir hava bu yaa
yarın ata bey in doğumgününe gideceğiz.ve tabi kesin benim oğlum beni mahvedecek:18:
benim akşama yemeğim fırında köfte pattes,sebzeli mercimek çorbası,pilav.yeter beaa

* 3 çorba k.kırmzı mercimek
* 3 çorba kırıkpirinç yada istersen 3 çorba kaşığı bulgur da koyabilirsin
* 1 soğan
* 3 çorba k.un
* 2 çorba k.salça
* 3 çorba k.tel şehriye
* 1 çorba k.tereyağı
* pulbiber
* nane
* su
* sıvıyağ

NETTEN DE TEYİT EDEREK YAPILIŞI : İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir
kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı
eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan
eklenerek sotelenir.

Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre
sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir.
Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek
kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca
üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek
kaynaması beklenir.

(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu
hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine
haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten
sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.

TATLI ise eşim tatlı almıştı o yüzden....
Hilal'in tavuk yemeğinde tavuk bezelye ve havuç var canım...Ayrıca çorbalara da katılıyorum tabii ki tavuk et yemeği yaptığım zaman da etten de veriyorum et'in suyuyla da ona şehriye çorbası yapıyorum havuç ,soğan ,da koyuyorum....

hani Eymen

walla meralcim o listede (doğum yapanlar listesinde) bacım sen ozamanlar yokmuşsun sonradan gelmişsin:))) şimdi faal olanlardan olmayanlarda eklesin barimmmm..Bunu Pınar yapmıştı sağolsun

Nie ki??
:26:
:44:
bi sürü rakkam birikti kıymet hepsini ayına göre güncellemem gerek..ee ilgilenemediğimçün bisürü sövgü dolu iletiler beni beklio olabilir..
ee baktılar güncelleyen yok tabiki sallamazlar..ee neyse kendimi hazır hissetiğimde bakarım
nekadanda kasvetli bir hava bu yaa
yarın ata bey in doğumgününe gideceğiz.ve tabi kesin benim oğlum beni mahvedecek:18:
benim akşama yemeğim fırında köfte pattes,sebzeli mercimek çorbası,pilav.yeter beaa
ata ve alp kankileri

Sadece köfteyi atıyosun. Pişireceğin zaman da bir bir köfteyle uğraşmak zorunda kalmıyosun.
Benim buzlukta da var ama o çorba kategorisinde gibi geliyo bana.. Yemek gibi doyurucu diil..

Meral tariflerini bekliyorum şekerim..

sarıp kargoya versen yarına elimde olur şekerim,hadi bir zahmet
mercimekli köfte ve halleyli tatlımda var,çaya gelsenize bana

hee hazırcı sen de, sen bana yolla asıl o mercimek köftelerinden geldimi dün akşam misafir:))

benim vardı kapattım,niye açtıysam zati:44:
merak ettiğim için olabilir :) niyeki caikom?

hımm ben de merak edip açtım da:)) ama sanırım pek uğrıcam gibi görünmüyo, bikaç ünlüyü takip ediyorum sadece

burası da yağmurlu diye çıkmadım ama zaten bu hafta hep böyle olacakmış,yarın keremi bakıcıya bırakıp temizlik yapıp alışverişe çıkmayı planlıyorum

sulu köftenin köftelerini attım :)

sarıp kargoya versen yarına elimde olur şekerim,hadi bir zahmet
mercimekli köfte ve halleyli tatlımda var,çaya gelsenize bana

ayyyy nası isterdim gelmeyi valla ama amaç sırf seni ve atayı görmek yaptığın mamalarla alakası yok

ben dereotulu zeytinyağlı içinde 4-5 diş sarımsak ve pirinç koyuyorum Hilal için blenderdan da geçiriyorum sonra üzerine yoğurt hammm yaparak yiyiyor

benim oğlum yoğurdu hiçbişeye karıştırmıyor dün pilav verdim yedi,sonra boğazına takılır diye yoğurt döküp verdim yemedi hatta öyle yaptım diye sinir olup sonrasında sade pilavı da yemedi

ne o farklı bi yemek yapma derdinde misin bugün?? elindeki malzemeler neler söyle de ona göre tarif verelim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…