- 18 Kasım 2008
- 4.217
- 25
- 358
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #102.921
Oktay ustanın tarifi bu galiba di mi? Ben de bunun aynısını yapıyorum da hep mercimek oluyo. :92:* 3 çorba k.kırmzı mercimek
* 3 çorba kırıkpirinç yada istersen 3 çorba kaşığı bulgur da koyabilirsin
* 1 soğan
* 3 çorba k.un
* 2 çorba k.salça
* 3 çorba k.tel şehriye
* 1 çorba k.tereyağı
* pulbiber
* nane
* su
* sıvıyağ
NETTEN DE TEYİT EDEREK YAPILIŞI : İlk olarak mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir
kapta haşlanmaya alınır. Diğer tarafta tereyağı
eritilir. Üzerine sıvıyağ ve doğranmış soğan
eklenerek sotelenir.
Daha sonra üzerine un ilave edilir. Bir süre
sotelendikten sonra üzerine şehriye eklenir.
Sonrasında içerisine nane ve salça ilave edilerek
kavrulma işlemine devam edilir. İyice kavrulunca
üzerine önce soğuk, sonra sıcak su verilerek
kaynaması beklenir.
(Pirinç ve mercimeğin de içinde su olduğu
hesap edilerek su eklenir.) Kaynayınca üzerine
haşlanmış pirinç, mercimek ve bulgur eklendikten
sonra tuzu ve baharatı ayarlanarak pişmeye bırakılır.
TATLI ise eşim tatlı almıştı o yüzden....
Hilal'in tavuk yemeğinde tavuk bezelye ve havuç var canım...Ayrıca çorbalara da katılıyorum tabii ki tavuk et yemeği yaptığım zaman da etten de veriyorum et'in suyuyla da ona şehriye çorbası yapıyorum havuç ,soğan ,da koyuyorum....
hee hazırcı sen de, sen bana yolla asıl o mercimek köftelerindengeldimi dün akşam misafir:))
hımm ben de merak edip açtım da:)) ama sanırım pek uğrıcam gibi görünmüyo, bikaç ünlüyü takip ediyorum sadece
Halleyli tatlı ne ola ki???sarıp kargoya versen yarına elimde olur şekerim,hadi bir zahmet
mercimekli köfte ve halleyli tatlımda var,çaya gelsenize bana
bi sürü rakkam birikti kıymet hepsini ayına göre güncellemem gerek..ee ilgilenemediğimçün bisürü sövgü dolu iletiler beni beklio olabilir..
ee baktılar güncelleyen yok tabiki sallamazlar..ee neyse kendimi hazır hissetiğimde bakarım
ata ve alp kankileri
Oktay ustanın tarifi bu galiba di mi? Ben de bunun aynısını yapıyorum da hep mercimek oluyo. :92:
benim oğlum yoğurdu hiçbişeye karıştırmıyordün pilav verdim yedi,sonra boğazına takılır diye yoğurt döküp verdim yemedi hatta öyle yaptım diye sinir olup sonrasında sade pilavı da yemedi
Yok bende twitter mwitter.. Teknoloji düşmanıyım ben.. KKya şükredip oturuyorum..
Halleyli tatlı ne ola ki???
Yok şekerim sevgi dolu bi topikiz bizZaten artık tablonun başı sonu görünmez olmuş. Meral de demiş ya burdan paylaşıyoruz..
Bana da fikir verin bu arada biberon oscarları için oylama bekliyorum ben hala ama oylamayı ne zaman kapatalım?
burası da yağmurlu diye çıkmadım ama zaten bu hafta hep böyle olacakmış,yarın keremi bakıcıya bırakıp temizlik yapıp alışverişe çıkmayı planlıyorum
sulu köftenin köftelerini attım :)
ayyyy nası isterdim gelmeyi vallaama amaç sırf seni ve atayı görmek yaptığın mamalarla alakası yok
benim oğlum yoğurdu hiçbişeye karıştırmıyordün pilav verdim yedi,sonra boğazına takılır diye yoğurt döküp verdim yemedi hatta öyle yaptım diye sinir olup sonrasında sade pilavı da yemedi
eymen de öyle yaw ama yanında ayran içiriyorum biraz sen de öyle dene istersen
evet sende face bile yok yanılmıyosam
ayyyy nası isterdim gelmeyi vallaama amaç sırf seni ve atayı görmek yaptığın mamalarla alakası yok:23
burcu yok meral eski performansını bıraktı aylin evde uyuyor sanırsam ,, e bende malum yasaklıyım :)): )
yaapcak bişi yok yani(
hanifenin kızından sonra iki gündür deniz de dıgıl dıgıl lıgıl lıgıl diye geziyor ortalıktaçok komik görünüyor durmadan anlatıyor keşke anlayabilseydim
mert hep hızlı yiyo bi sorun çıkmadı hiç:26:kızlar ataya çorbasını yediridm geldim
ata çok hızlı yemek yiyor şimdi normal çorba kasesiyle dolu dolu çorba koydum içine 2 dilim ekmek doğradım ve ata hepsini yedi üstelik 5 dakika bile sürmeden
bu süreyi uzatmam gerekirmi bu kadar hızlı yemesi doğrumu
ben karışık dolma yaptım, mercimek çorbası ve cacık eşliğinde:))
Akşama yemeğim de yok sadece tarhana çorbası var,hala düşünme aşamasındayım:) sulu köfte atmıştım buzluğa onu yapabilirim.Kerem in de düğün çorbası var öğle için
veee kerem tüm dantellerin olduğu çekmeceyi boşalttı ben kaçar
Halleyli tatlı ne ola ki???
Yok şekerim sevgi dolu bi topikiz bizZaten artık tablonun başı sonu görünmez olmuş. Meral de demiş ya burdan paylaşıyoruz..
Bana da fikir verin bu arada biberon oscarları için oylama bekliyorum ben hala ama oylamayı ne zaman kapatalım?
Sebze çorbasının ve brüksel lahasının tariflerini alabilir miyim...
Ayfercim sen de ezogelini nasıl yaptığını yazar mısın? Benim her yapışımda mercimek çorbası oluyo da.. Tatlı ne var??
Çorbanın içine tavuk katsan da ayrıca et yediriyo musun Hilal'e? Ben hep çorbanın içinde veriyorum da..:44:
bürüksel lahanasını ben çok seviyorum ve sade yapıyorum lahanaları dikine ikiye arum önce soğanı kavuruyorum sonra lahanaları ekleyip az suda pişiriyorum o kadar i,stersen birazda salça koyabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?