2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın annişler,hayırlı cumlar herkese
Ayfercim çok geçmiş olsun cnm kuzuya
Burcu üzülme boşuna,hepimizin kendini tutamayıp bağırdığı oluyor malesef( onlar çabuk affediyolar, daha bağırırken gelip sarılıyolar di mi, her ne kadar bu durum daha çok can acıtsa da unutup affetmeleri güzel:))
Esrincim sanki biraz fazlaca üstüne düşüyorsun esinin, kendin onlarla olmak istemiyorsan orası ayrı ama düzeni bozulacak diye düşünme bence, ona da iyi gelecektir güzel bi piknik sana da, orda yorgunluktan yerini falan aramaz sızar kalır merak etme..emzirme önlüğünü yanında götür arkanı dön emzir..nacizane tavsiyem hayattan çok kopmamanız yönünde

Son düzenleme:
Günaydın, güzel cumalar,
Dün Doruk çok kuduruktu, baba evde yoktu, ben çok yorgun ve sinirliydim, bağırdım çocuğa bir kaç kere, şimdi çok moralim bozuk. Öyle işte...

burcucum merak etme canım bişey olamz azcık pişsinler hatta.melikede öyle kuzu kuzu büyümesni diye arada bagırıorum bende çünkü sokağa çıktığımızda yaşıtlarının hoşuna gitmeyen bişey yapınca yaşıtları ona bağırıyor we melike çokkorkuyordu. ama artık alıştı oda onlara çemkirio:) o yüzden azcık bagırılmalı kızılmalılar cici cici büyüyünce dış dünyada zorluk çekiolar. we bazen insanı cıldırtabiliolar. üzülme haftasonu canını cıkartırsın gezdirmekten oynatmaktan oda unutur gider.:)

günaydın hepinize:93:
biz yine bugün geziyoreebir girip selam vereyim dedim.haftasonu içinde kuşadası na kaçacaktık,fakat iptal oldu,ileri bir tarihe ertelendi.neyse biz burdada gezeriz
kv olacak kişi günlerdir yakınıyor,yaz temizliği var,ayy nasıl olacak,cam,kapı,duvar nasıl silinecek,halim yok falan filan diye.ensonunda dedim ki ben kadın alacağım,sende öyle yapbenden ümidi kesmiş oldu,ki sorsan zaten beklemiyor yardımcı olamamı ama külahıma anlatsın.beklesede olmam ki.

yasemin çok acımasızsın:) eşin ailesiyle hanımıyla çocuğuyla beraber olmak isteyebilir bunda ne warki. bigün düzenden bişey olmaz iki gün sonra tekrar düzen kurarsın melikede düzeni bozuldumu öncedne bi kaç gün ugraştırıyordu şimdi tekrar eski haline dönüyor ne kadar robotlaştırırsak o kadar kalın oluo duvarları we zor yıkılıo o yüzden esnek bırakmamaız lazım biraz. ben eşimin we kızımın mutluluğu için azcık bişilerden fedakarlık edebilirim kaldıki eşim çok zorlandığmıı görse o yardım eder o teklif eder gidelim die ama karşılıklı ben onu gitme konusunda yormam

Günaydın Yazgıcım, oh oh gezin walla ne güzel..kv'ye cevabına bayıldım:)) ben olsam öyle bi durumda kesin, ben geleyim yardıma derdim, kendimi eğitmem lazım
Alpişe test yaptın mı merak ettim cnm, inş. problem yoktur artık?

ESRİN cim bence gitmelisin.hem bence bu esin içinde iyi olacaktır.hem sevildiği bir kalabalığa girecek,hem hava alacak.yani bukadar çocuğa bağımlı haraket etmek doğru gelmiyor bana.hadi daha küçük olsa anlarım ama artık 1 yaşını geçtiler.emzirebildiğin kadar emzirirsin,emmezse sevdiği bişeyler alırsın yanına onları verirsin.yani bukadar erteleme bence hayatı.sen belki istemiyorsun onlarla olmayı ama ayda yılda birkez,sabretmelisin bence.

Hayırlı cumalar Meralcim...
Evet yaa, ben buna bağırıyorum, o gelip sımsıkı sarılıyor bana, içim yandı valla... Çok melekler çok :)

Unuttu bile yaw :) Dediğin gibi, hepimiz yapıyoruz, önemli olan sürekli bağırıp çağıran bir anne olmamak.

Ohhh, sefanız olsun...
Yok artık, çocuklu kadından yardım mı beklenir, hele de çocuk Alpiş gibiyse... İyi demişsin, aferin

canım sünnetten sonra birkez yapıldı,birşey çıkmadı ama tabii o dönemdede antibiyotik kullanmıştık 2-3 gün sünnet sonrası enfeksiyon olmasın diye.asıl bu ayki kontrolümüzde çıkacak ortaya,oda önümüzdeki hafta:18:.inşallah hiçbir şey yoktur,düşündükçe geriliyorum.
valla zamanında pek koştum bende ama şimdi ekstra bir durum olmadıkça kılım kıpırdamaz.çünkü haketmiyorlar.bence sende yorma kimse için kendini.

ayyy daraldım içim şişti die mesaja başlanmaz ki o zaman günaydınnnnn ve devamında ayy daraldım içim şişti 1 haftadır yediğim lokmaları sayabilirim o denli iştahsızım vücudum beni taşımıyor sabrım da oğlumu taşımıyor yarın anneme gidiyorum hafta sonu beni sevsin biraz da kafamı toplayayım arkadaşları da aradım plan yaptım işlerden hala haber yok ama ümitliyim hiç haber olmaması kötü haber olmasından iyidir ben herşeyimi boşanma kararıma öre yapıyorum ama eser hergün biraz daha geri adım atıyo gerçi ben atmıyorum ve alenen hissettiriyorum öfff sıkıldım bundan sonra eser die başlayan mesaj atarsam dürtün beni
en çok da bu psikolojiyle ilk kez oğluma karşı bu kadar sabırsızım ha bağırdım yada bişey yaptım mı hayır ama benimle oynamaya geliyo 1-2 ilgileniyorum ilk fırsatta kaçıyorum o da peşimden geliyo çok vicdan azabı çekiyorum

yazarken içimden dedim bu da mesele mi yazıyorsun :)

ama mesele işte :)
kızlar bu piknik. Bir restoran, otel değil. Ben mköyde oturuyorum. Küçükçekmecede bir yermiş. Bebekle herşey zor. Sabahın köründe başkasının aracıyla akşamın bir vaktine. Nefes alamıyorum. Zaten yorgunum uykusuzum. Ben kızım yokken çok gittim. Hiç arzu etmediğim herşeyi yaptım. Ama bu başka. Resmen eziyet. Dedim ki eşime siz sabah gidin. Biz uyanınca atlarız metrobüse gelebildiğimiz yere kadar geliriz. Vardığımız yerden dayının arabasıyla gelir alırsın bizi. Yok öyle olmaz. Hep birlikte gidilir. Ya hastayız burnumuz durmuyor ben 7 de kalkıp niye yola düşüyorum. Kaldı ki ben en küçük gelinim. Ayağımı uzatıp oturamam, millete de hizmet edeceğim. Aman ya gitmek istemiyorum. Boşver... istedikleri kadar saysınlar ne diye sıkıyorsun canını ben gelmiyorum de bitsin. Kılıf uydurmak zorunda değilsin.

Bu arada bizim emzirme önlüğümüz var ama Esin ona izin vermiyor.

Ohhh, sefanız olsun...
Yok artık, çocuklu kadından yardım mı beklenir, hele de çocuk Alpiş gibiyse... İyi demişsin, aferin

akşam kandilleşmeye indik.bana diyor ki senin var mı tanıdığın kadın,kaça geliyor diye,dedim arkadaşa gidiyor,iki katı 70 e temizliyor.kayınpeder ordan dedi ki ona sende al ozaman diye,sanıyor ki ben gereke yok,ben yardım ederim diyeceğim.bende dedim ki alın tabi,uğramayın hiç,gerek yok dedim.busefer az geçti kayınpeder boşver yaa,yaparız yavaş yavaş dedi kv ye.çokta tınnn

Canım eşimin ailesi çocukla beraber olmak istiyorsa bir zahmet gelsinler. Onlara kapım kapalı değil ki. Ben eşimin ailesini de sevmiyor değilim. Allah için pek çoklarına göre çok düşünceli bir kayınvalidem var. Ama bu konuda benim sıkıntı çekecek olmamı umursamıyor o ayrı. Kaldı ki bir çokları için bu bir sıkıntı değil ama benim için sıkıntı. ay saçmaladım işte bu yazılacak şey değildi yazdım. Siz yazmamış sayın :) Gitmem gidemem, dırıdırıdım dımmm dımmmmmm

ya gereksiz yere dert ediyosun bi kere onu seven bu kadar kalabalık bi grup esincim biricik adaşım için çok güzel keyifli olacaktır o kadar eğlence içinde zaten uykusu gelmez emzirmeye gelince ne var ki arabanın birine gir emzir o gün biraz az s içö tuvalete gitme yada tuvaleti olan bi yere pikniğe gidin ki o kadarcık sıkıntıdan bişey olmaz dönüşe gelince zaten 7 de hava karamaya yüz tutuyo kalkılır o saatten sonra piknik mi olur git takılma tadını çıkar düzeni de biraz bozulsun canım yoksa takıntılı olur çıkar bu bebeler

Ayy Merolayn, evet, ciddi bi eğitim lazım sana, gel gel, 2 gün takılalım, bi daha kv'ye su bile vermezsin

Esincim, hissettiklerin çok normal, Cemy'e yansıması da kaçınılmaz, bu dönem böyle geçecek maalesef, kolay değil.
Hafta sonun iyi geçerr inşallah, biraz toparlarsın.

Aşk olsun, mesela tabi, niye olmasın ki :)
Esrincim, madem sen gitmek istemiyorsun, gerisi boş...

:) Aferin Yazgı...

haklısın düzeni bozulacak..ama haftada 1 gün olsun tüm bebeklerin düzeni bozuluyordur zaten..hayatlarında çok büyük değişiklik bakıcı -ev değişikliği gibi olmadığı sürece onlarında biraz olsun düzensizliğe alışmaları gerek bence..
sanırım senin gidesin ve göresin yok onları:) ki bu çok normal..ama artık bebişler büyüdüğü için kocan a çok inandırıcı gelmez bu ..kimin eşi olsa aynı şeyi ister..bence kendine de eşine de zehir etme üstünde düşünüp..kaladı ki herşey oraya gidene kadar.zevk almaya calış..olmadı eşin için kötü bir gün geciriyorum de gitsin.. ufaklık için de ailesinin tamamını görmek ii olur..

mangal da yapılacaksa hiç kaçırma

slm millet

okuldan kaçak girişteyim dersler boş sabahtan beri ya çocuklarla fgilm izliyoruz ya not düzeltiyorum

esrin esinin çok eğlenip memeyi bile unutacağı bir gün de geçirebilirsiniz bu ihtimali unutma biz öyle yerlere gittik mi hele bir de çocuk varsa etrafta deniz yanımıza bile uğramıyor arkadaşlar özgür wily diye isim taktı oğluma , kalabalığa karışma zamanları geldi artık varsın şaşsın azıcık uykusu bir günle birşey olmaz.
esin allah kolaylık versin eğer eser olumlu davranıp seni caydırmayı başarsa bile bırak brnu iyice sürtsün sürünsün.
bu veletler arada hepimizin sabrını zorluyor takılmayın o kadar.
ben eve kaçıyorum son dersim boş oradan devam ederiz hadi öptüm

Bu mesaj yazgıyadır :) - Sen ne cinsin, benim hayatta aklıma gelmez. Kayınvalim ya da birinin söyledikleri ile söylemek istediklerini çözecek zeka yok bende :)

Biz eşimle evlenmedne önce kv'nin bir gecekondusu var. Bana diyor ki burayı mütahite vereceğim her evlada da bir daire. Ama gelip oturusa daire onun yok kiraya veriri filan yok öyle şey o zaman vermem. Saf saf dinledim. Kendimi onun gelini olarak görmediğim için lafın bana olduğunu anlamadım. Evlenten sonra kv bir daha aynı lafı açtı ben demiştim gelip oturusanız size daire var diye dedi. KEndi kendime diyorum ne salaksın nasıl anlamıyorsun. :)

Ah esin istanbulda bir yerdne bir yere gitmek kaç saat bizimkiler 7 de kalksa biz 10 da anca evde oluruz. Neyin tadını çıkaracağım hasta hasta hizmet etmenin mi

Son düzenleme:

Sizlerin yazdığının yanında benim yazım çok acımasız kalmış hakkaten, şu anki ruh halimi yazıma da yansıtmışım :))
Mervecim, çocukla gidilecek yer var gidilmeyecek yer var, benim eşimin ailesi ve eşim bunun ayrımını yapamıyorlar malesef, örneğin alkollü ve bol sigaralı bir ortama sokmaya çalışıyorlar, gelde delirme yani, yoksa bende çocuğumu robot gibi yetiştirmiyorum elbette, pikniğe de giderim çocukla, ev oturmalarına da, avm gezmelerine de v.s. Ve gittiğimiz yerlerde kendileri eğlenip bana dönüp bile bakmazlar, ne yapıyor, yardıma ihtiyacı var mı diye, çocuğu kucaklarına alıp severler başkalarına bakın bu torunumuz diye hava atarlar, sonra getirip üstüme atarlar, benim ne yaptığım umurlarında olmaz..
Yeter ki gittiğim yerde çocuğum zarar görmesin, birazcıkta bana yardımcı olsunlar, başka bişey istemiyorum, bana her yer Paris'tir o zaman, anlatabilmişimdir umarım...

Esin bak kaç aydır sıkıtnı çekiyorsun benim ablamın boşanması 2 yıl sürdü. 2 yıldan sonra sapın sapık eski eniştem hala bizim kızı taciz ediyor. Son vukuatı ablamın yaşadığı bloğa taşınması. Düşün boşandın ama boşandığın eşini gözetlemek için aynı yere taşınıyorsun. İnşallah senin kisi öyle olmaz ama bu kolay kapanacak bir mesele değil. Şimdi kafanda boşanmaya karar verdiğin için bazı şeyler netleşti birazcık rahatladın. YarınEser bir halt edecek yine afakanlar basacak. Boşansan bile bitmeyecek. Oğlun var. Onu görmek isteyecek istemeyecek nafakayı ödeyecek ödemeyecek. Allah kolaylık versin bu insana uzun zaman kambur olacak. Bu kamburla yaşamasını öğreneceksin. Bu yazıyorum daha dün Kandil nedeniyle telefonda konuştuğum anlamın ağlayışı çıkmıyor aklımdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…