• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Döllenme (yumurta ile spermin birleşmesi) ile başlayan, doğumla sona eren gebelik periyodu, gebe için fizyolojik ve psikolojik değişikliklerle düzenlenmiş doğal bir süreçtir. Döllenmenin olduğu andan itibaren, gebe kadının organizmasında ani, hızlı ve olağanüstü değişim ve dönüşümler başlar. Hormonal, endokrin değişiklikler yanında, kadının kendini algılaması, eşi ile ilişki biçimi, çevrenin algısı, çalışıyorsa iş durumunda değişkenlikler gündeme gelir.
Gebelik bir taraftan neşe, doyum, olgunluk, kendini gerçekleştirme, mutluluk kaynağı olabildiği gibi endişe, kaygılı bekleyiş, yüklenme de yaratabilmektedir. Hamilelikte her üç aylık dönemin (trimester) kendine özgü psikolojik uyum süreci vardır. I. Trimesterde (ilk üç ay), yorgunluk, bulantı, baş dönmesi gibi bedensel duyumlar, duygusal değişiklikler yaşanır. Yeni duruma ve hamile olduğu gerçeğine uyum söz konusudur. Kuşkusuz kadının aile durumu, iş durumu, eşle ilişkisi, hamilelik durumunun yaratacağı yeni güçlükler ve gereksinimler, bu gerçeğe geliştirilen tutumda etkilidir. Bu dönemde duygu ve mizaç değişiklikleri, yemek yeme dürtüsü değişiklikleri görülür. II. trimesterde (ikinci üç ay), genellikle erken dönemlere kıyasla daha bir rahatlama ve psikolojik iyilik eşlik eder. Gebeliğin yolunda gitmesi kadında güven duygusunu arttırır. III. trimesterde (son üç ay), yeni canlı annenin bütün sistemlerini etkilemiştir. Doğumun yaklaşmasıyla birlikte bazı endişeler başlayabilir. Doğumun nasıl olacağına, bebeğin sağlıklı olup olmadığına ilişkin kaygılardır bunlar. Bunun yanında, doğumu takiben çocuğun bakımı, annelik rol ve işlevlerini yeterince yürütüp yürütemeyeceği endişeleri dikkati çeker.
Kadının ruhsal durum ve yaşantısı gebeliğin gidişini etkilediği gibi, gebeliğin kendisi de ruhsal, duygusal yaşantısı üzerinde önemli yansımalar yaratır. Gebelik ailenin yaşamında da önemli bir dönüm noktasıdır.
Hamilelikte gebe kadının ve eşinin bilgilendirilmesi önemlidir. Doğum öncesi hazırlık kadının korku ve kaygısını azaltmaya, doğum sırasında kendi denetimini sağlayabileceğine ait güven vermesi bakımından yararlı olacaktır. Eş desteği kuşkusuz önemlidir. Bu ruhsal tepki ve kaygılar şiddetlenirse veya hamileliği komplike hale getirirse, psikiyatrist ile işbirliği gereklidir. Hamile kadınların, hamilelik, doğum, doğum sonrası dönem konusunda bilgilendirilmesi, eşin kadının yanında katılımı, gevşeme egzersizleri ile doğumu kolaylaştırılması gibi uygulamalarla hamile kadının, korku ve kaygısının endişeli bekleyişin azaltılması, kendi durumu üzerinde denetimini sağlayabileceği duygusunun gelişmesi açısından yararlıdır.
Gebelik dönemindeki emosyonel karışıklıkların psikiyatrik bozuklukların gelişimini, ortaya çıkışını arttırıp arttırmadığı uzun yıllardır tartışılmaktadır. Bu konuda farklı görüşler vardır. Kadınlarda psikiyatrik bozukluklar en sık 18-45 yaş arasında görülmektedir, bu dönem kadının üretken olduğu ve çocuk büyüttüğü dönemdir. Sıklıkla inanıldığının aksine hamilelik duygusal olarak durgun bir dönem değildir. Daha önceden mevcut ya da yeni olarak ortaya çıkan her türden majör psikolojik rahatsızlık, gebelik ve doğum komplikasyonlarını arttırır.
En son çalışmalar, gebeliğe ait psikolojik korelasyonların bireysel faktörlerle ve diğer bazı faktörlerle ilgisi olduğuna işaret etmektedir.

Bu faktörler;
• Duygu durum
• Kadınlığa karşı tutum
• Eş ve anne ile olan ilişkiler
• Kültürel tutumlar
• Anneliğe hazırlanma
• Önceki ruhsal hastalıklar
• Önceki çocuğun varlığı ya da yokluğu
• Önceki kürtaj deneyimleri
• Yaşam koşulları
• Gebelikte tıbbi olarak yüksek risklerin olup olmadığı

Hamilelikte ortaya çıkan her komplikasyon ve gebeliği riskli hale getiren her tıbbi sorun, ciddi zorlamalara ve psikiyatrik belirtilere yol açma potansiyelindedir. Pre-eklampsi, hipertansiyon, diyabet gibi tıbbi sorunları olan hamile kadınlarda, bu tür komplikasyonları olmayan hamile kadınlara göre daha fazla psikolojik rahatsızlıklar saptanmıştır. Gebelikte ortaya çıkan tıbbi komplikasyonlar şiddetli fiziksel ve psikolojik reaksiyonlara neden olabilmektedir. Bulantı ve kusmanın ikinci tremesterde de devam ettiği hiperemezis gravidarum nadiren de olsa ortaya çıkan ve psikiyatrik yardım gerektiren bir durumdur.

Hamilelik sırasında ortaya çıkan ruhsal rahatsızlıkların neden olabileceği risk faktörleri şu şekilde sıralanabilir:
• Yetersiz kendine bakım
• Yetersiz beslenme
• ıntihar
• Tedbirsiz davranışlar (hızlı araba kullanma)
• Alkol ve madde kullanımı
• Düşük doğum ağırlığı
• Erken doğum
• Daha önceden mevcut ya da yeni olarak ortaya çıkan her türden major psikolojik rahatsızlıklar gebelik ve doğum komplikasyonlarını arttırır.

Özellikle;
• Gebelik sırasında psikiyatrik hastalığı olanlar
• Kadın hamile olup olmadığını araştırdığı dönemde psikiyatrik ilaç alanlar
• Gebeliği planlayan psikiyatrik hastalık öyküsü olanlar
• Gebe olup, geçmişte psikiyatrik hastalık öyküsü olanlar mutlaka psikiyatrik yardım almalıdır.
Gebeliğe Eşlik Edebilecek Psikiyatrik Bozukluklar arasında en önemlisi depresyon ve anksiyete (kaygı) bozukluğudur.

Günaydın

Günaydın bal kız
Günaydın şeker kız
Günaydın güzel kız
Günaydın bebeğim
Günaydın sarı saçlım
Günaydın bebek yüzlüm
Günaydın, günaydın, günaydın

Günaydın yeşil gözlüm
Günaydın kalem kaşlım
Canım...
Güzeller güzeli
Arkadaşım, dostum, sevgilim
Sana binlerce günaydın

Günaydın ateş kızım
Günaydın melek yüzlüm
Cilvelim, edalım, belalım
Sarışınım...
Günaydın

:emir_bebek: zemuszemus yerimseniben

Günaydın

Günaydın bal kız
Günaydın şeker kız
Günaydın güzel kız
Günaydın bebeğim
Günaydın sarı saçlım
Günaydın bebek yüzlüm

Günaydın yeşil gözlüm
Günaydın kalem kaşlım
Canım...
Güzeller güzeli
Sana binlerce günaydın

Günaydın ateş kızım
Günaydın melek yüzlüm
Sarışınım...
Günaydın

lan sabah sabah şuı listede adımı aradımya ölsemde gam yemem artık ehe-tatlicadiarzu-

günaaydın herkeseee...dün çok işim vardı kusura bakmayın...
selkie canım hamilelikte gerginlik alınganlık normal ama seninki biraz fazla kaçmış...üzme eşini yazık hem kendin stres oluyosun hem karnındaki...
bende çok alınganım sürekli ilgi bekliyorum ama eşimden hiç soğumadım daha sıkı bağlandım.hamilelik hastalık değildir sakın unutma demişti doktorum her şeyin tadını çıkar bence..yazık üzülmüştür akşam şeyle güzel bi yemek hazırla güzelcedde giyin..aaa bebeğin geliyo ya senden daha iyisi olmamalı şimdi...

içimden gelmiyor ona iyi davranmak,akşam yemeğe pek gelmiyor zaten,geç geliyor eve,,,birde yalan söylüyor bana,bazı şeyleri gizli yapıyor,benim kızaçağım şeyleri,ondan sonrada yakalıyorum onu,inkar ediyor,

son bir haftadır iyice arttı,adam yanımdayken ona katlanamıyorum,sabah ona elbiselerini dolaptan çıkrıp vermek bile zoruma gidiyor,kendisi kalkıp alamıyormu,hizmetci yerine koyuyor beni diye....oda işine geldimi benimle iyi işine gelmedimi hiç ilgilenmez,konuşmaz bile benle,buda sinirime dokunmaya başladı....
seninde zor durumun,inşallah kısa zamanda biter askerliği,böyle uzaktada zor be.....yine anlayışlı kafrşılamış seninki,benimkinin bir de kabalığı var,hiç çekilmiyor,odun resmen...

anı m geçmiş olsun bol bol sıkma portakal suyu iç,ballı süt iç,brokoli ye,birde kivi,bunlar gribe iyi gelen şeyler,nane limon diyeeğim ama hamilelik malum...ha yoğurtta iyi geliyor ama soğuk olmayaack...yerimseniben

ccanım mevlam kolaylık versin sana , inşallah geçer bu dönem bebeğinle birlikte çok mutlu olursunuz her bebek mutlu bir ileyi hak ediyor kendini sakın üzme meleğin olsun tek düşüncen bu aralar . eşinde bak diyorsun ki uymuyor bana hep kötü değil güsel yanalrını yaptığı güzellikelri düşün sen ilgi gösterki oda ilgi göstersin unutma kocalarımzıda biizm ikinci evlatlarımız hatta çocukalrımzıdan daha beter çocuk olur onlar yeri geldiğinde :) hadiiii üzme kendini mutlu ol biraz hatta ara eşini kendini toparladığında aşkım cnaım şeklinde konuş anlat bu dertli halini fazla bunaltmadan onu birlikte aşın bu günleri hamilelik zor televizyondaki habere bile hüngür hüngür ağlayan anlamsız bi sinizr yapımız var işte :)

bu arada hastalık ile ilgili tavsiyelerin için teşekürler canım deneyeceğim inşallah düzelirim bir an önce yoksa yolculukiyice yoracak beni :8senağlama

ay az önçe aradı,kendine geldinmi diye?!-tatlicadiarzu-bende iyiyim,bişeymi olduki dedim,inadım ya,kabulde etmiyorum ,oda iyi o zaman ararım seni gün içinde dedi,bende tamam dedim,görüşürüz dedi,ben görüşürüz dedim kapattım teli,

ya sinir olaçağım şeyleri yapmasa,işte arkamdan gizli işler çeviriyor,ondan sonra ben yakalıyorıum ,dün yine böyle bişey oldu,ama soramadımda ona,inkar edeçek çünkü,,,,zaten gergindim çok yoruldum bu aralar,birde onunla uğraşıyorum...

Günaydın

Günaydın bal kız
Günaydın şeker kız
Günaydın güzel kız
Günaydın bebeğim
Günaydın sarı saçlım
Günaydın bebek yüzlüm

Günaydın yeşil gözlüm
Günaydın kalem kaşlım
Canım...
Güzeller güzeli
Sana binlerce günaydın

Günaydın ateş kızım
Günaydın melek yüzlüm
Sarışınım...
Günaydın

ne güzel bir günaydın bu böyle,sanada günaydın,güzel mart annesi....!!!!opuyorumnanaktan

içimden gelmiyor ona iyi davranmak,akşam yemeğe pek gelmiyor zaten,geç geliyor eve,,,birde yalan söylüyor bana,bazı şeyleri gizli yapıyor,benim kızaçağım şeyleri,ondan sonrada yakalıyorum onu,inkar ediyor,

ay yapmayın yaa...
anlıyorum seni gerginsin ama niye açıklarını arıyosun yada niye aleni bir şekilde istediklerini yapmasına izin vermiyosun?
sende biraz kendinle ilgilen araba kullanıyosun bildiğim kadarıyla çık gez..sürekli onunla ilgilenirsen mutlaka sinir olacak birşey bulursun.arkadaşlarını çağır eve biraz meşguliyet alanlarını değiştir soğuk davran ama asla dırdır etme bir süre sonra oda hamile bir kadına nasıl davranılması gerektiğini anlayacaktır...
ben kocamın sırtından inmem mübarek yapışırım sülük gibi...sıkıldı tabe çocuk en sonunda dayanamadı iki dakka huzur ver dedi haa senmisin onu diyen bi daha hiç ilgilenmedim eve gelince bi tek hoşgeldin öpücüğü başka zaman atlarım üstüne kucağından inmem bebek gibi...
şimdi o peşimde...
ilgi alanını değiştirirsen ilgi görürsün...onula uğraşma bence...kaç canım en kestirmesi bu bu işlerin.

ay yapmayın yaa...
anlıyorum seni gerginsin ama niye açıklarını arıyosun yada niye aleni bir şekilde istediklerini yapmasına izin vermiyosun?
sende biraz kendinle ilgilen araba kullanıyosun bildiğim kadarıyla çık gez..sürekli onunla ilgilenirsen mutlaka sinir olacak birşey bulursun.arkadaşlarını çağır eve biraz meşguliyet alanlarını değiştir soğuk davran ama asla dırdır etme bir süre sonra oda hamile bir kadına nasıl davranılması gerektiğini anlayacaktır...
ben kocamın sırtından inmem mübarek yapışırım sülük gibi...sıkıldı tabe çocuk en sonunda dayanamadı iki dakka huzur ver dedi haa senmisin onu diyen bi daha hiç ilgilenmedim eve gelince bi tek hoşgeldin öpücüğü başka zaman atlarım üstüne kucağından inmem bebek gibi...
şimdi o peşimde...
ilgi alanını değiştirirsen ilgi görürsün...onula uğraşma bence...kaç canım en kestirmesi bu bu işlerin.

dila bak bu son dediğine eksinlikle katılıyorum bizde durum tam tersi oldu ilk zamanlar kocam eve gelirdi peşimden ayrılmazdı mutfakta odada sürekli sarılan bi tip ne yazıkki sıkıldım kocanın sana yaptığı gibi bi gaflette bulundum bayma beni dedim :oklava: sonra oda tıpkı sen gibi kaydirigubbakcemile3 bıraktı peşimi 3 - 4 ay bana işkence gibi geldi peşinde döndürdü beni şimdi allahta orta yolu bulduk inşallah asker dönüşüde akıllanmış bi şekilde devam ederiz. :dance::nazar:turkbayragi

lan sabah sabah şuı listede adımı aradımya ölsemde gam yemem artık ehe-tatlicadiarzu-

buldunmu peki dilacım

ne güzel bir günaydın bu böyle,sanada günaydın,güzel mart annesi....!!!!opuyorumnanaktan

:hooray:

Günaydın
ne diyim sana harikasın valla :lepi:zemuszemusopuyorumnanaktan:emir_bebek:

dila bak bu son dediğine eksinlikle katılıyorum bizde durum tam tersi oldu ilk zamanlar kocam eve gelirdi peşimden ayrılmazdı mutfakta odada sürekli sarılan bi tip ne yazıkki sıkıldım kocanın sana yaptığı gibi bi gaflette bulundum bayma beni dedim :oklava: sonra oda tıpkı sen gibi kaydirigubbakcemile3 bıraktı peşimi 3 - 4 ay bana işkence gibi geldi peşinde döndürdü beni şimdi allahta orta yolu bulduk inşallah asker dönüşüde akıllanmış bi şekilde devam ederiz. :dance::nazar:turkbayragi

selam hepinize kızlar bende aynı şeyleri eşime yapıyorum geliyor yemek yiyoruz hemen sigarayakıor ben yemeği tek başıma devam ediyorum o balkonda sigara pöfürdetiyor sonra odaya geçiyoruz hemen maç kanalı laptopla tavla oynuyor ya diyorum biraz konuş arada kıramplar giriyr vücuduma bağırıyorum adamda tık yok önceden mutfakta yemek yaparken arkamda pır döndü olurdu şimdi herkes kendi köşesinde bende tvnin karşısında uyuyup kalıyorum günler böyle geçip gidiyor

oh ne güzel bulantıların bitmesi..Göbişin çıkmıştıropuyorumnanaktan...Bende acaip bir iştah açılması var yahu..hemen midem kazınıyor...Hımm senin 3 lü test vakti gelmiş benim baya bi var..Benimkide daha belli etmedi haftaya perşembe gidicem 15 haftalık olcak artık gösterir inşallah yaramaz..
İnşallah iyi olur onun sonucu da..Benimde haftaya tiroid ölçümü var onu yaptırmaya gidicem bakalım..Allah herkesin bebeğini korusun Skorpion'a çok üzüldümmmm
canım mide bulantıları bitti çok şükür ama şimdi gene bende stres başladı şu üçlü test sonucumda iyi çıksaydı hayırlısıyla.ikili testte baktırdıüımdada böyle stres olmuştum allahım sağlıkla alsaydık kucağımıza bebişlerimizi.15.hafatada erkekse kesin gösterir tatlım ama kız ise biraz daha beklemen lazım bence.bizde göstermedi.kız bebekler biraz utangaç oluyor.inşallah tiroid sonucunda iyi çıkar.

selam hepinize kızlar bende aynı şeyleri eşime yapıyorum geliyor yemek yiyoruz hemen sigarayakıor ben yemeği tek başıma devam ediyorum o balkonda sigara pöfürdetiyor sonra odaya geçiyoruz hemen maç kanalı laptopla tavla oynuyor ya diyorum biraz konuş arada kıramplar giriyr vücuduma bağırıyorum adamda tık yok önceden mutfakta yemek yaparken arkamda pır döndü olurdu şimdi herkes kendi köşesinde bende tvnin karşısında uyuyup kalıyorum günler böyle geçip gidiyor[/QUOTE]

sende git yanında zamna geçirmeyi dene tv ye dalma ayrı şeylerden zevk almaya alışmayn kızlar bu tehlikeli bişeyyyy setvmesenizde birlikte yapmaya çalışın çünki ayrı ayrı eğlencelerin devamı alışkanlık olarak kötü oluyor yaşayan arkadaşalrım var sende git tavla oyna balkonda yında otur sigarasını diğer tarafa üflesin sana gelmemesine özen göst3ersin yani seni yanında taşımaya alışsın tiryaki anneler günde bir sigara içebildiğine göre sanada arada bir gelen bir iki duamn bulutu çok zarar evrmez hiç değilse eşinle birlikteliğin devam etsin onun yapmadıkalrını sen yap ve eğlenceli olduğunu fark ettir huzur en önemli şey şünki ve biz bunu eşlerimizde bulup onalra yaşatmalıyız.

Hepinize Günaydın ve Hayırlı Cumalar...
Dün aksam ben çok kötüydüm yediğim ne varsa çıkardım... Akşam çerezi fazla abarttım yada yediğim hersey dokunmaya başladı.
Yan yattığımda miğdemden acı sular geliyor resmen kokuya karşı özellikle parfüm ,oda spreyi ne hassasiyetliğim başladı...Ve hemen lavobaya koştum dün gece....
Yada ilk 3 ay bulantı olmayan bende acaba şimdi mi başladı diyorum yada miğdem yine rahatsızlanmaya mı başladı?.
Bende çünkü pangastrit vardı ama 6-7 yıl oldu 10 ekimde kontrole gittiğimde sanırım dahiliye doktoruma da görünürm...

ay yapmayın yaa...
şimdi o peşimde...

herşeyine kızmıyorum dün ne oldu anlatayım şimdi,,,çoğu şeye karışmam hatta,dün bizim ortak kullandığımız bir mail adresi var ona baktım ve eşime mail gelmiş,hem kendi adresine hem buna yollanmış ama yollayan kişi ortak kullandığımızı bilmiyor maili...eşimde diğer mailinden yanıtlamış bir örnekte o maile gelmiş,,,konu şu,,,,benim görümeclerim varya,onun eşi ve kızı eşime cep telefonu siparişi vermişler,eşimde tamam alırım demiş,kız doğum günü hediyesi telefon istiyormuş dayısından...görümçem duymayaçakmış...görümçem duysa hoş umursamaz ama....durumları çok musait,kendileri alabilirler gayet tabi,,,,onlarsa benim oğluma bir çorap almadılar şu güne kadar,ama eşim herşeylerine yetiyor,her ay ailesine düzenli para yolluyor(her seferinden 2.000 den aşağı yollamaz) ki ailesi 5 ayrı yerden kira alıyor artı emekli ,maaşı,geçenlerdede küçük görümceme ev aldı ki,ben heryerden para tutmaya çalışıyorum bana gelince tutumlu olçakmışım,kaç aydır telefonumu değiştireceğim ona sıra gelmedi,bozuk telefonla idare ediyorum...onların isteklerini yerine getirmekten kendimize yetişemiyoruz,bende bıktım bu durumdan ve artık bu konu yüzünden tartışmaya başladık,hep onları savunuyor,verdiklerini sadaka olarak görmeliymişim,,,benim bildiğim sadaka fakire verilir,birde bizim bu kadar sadaka vereçek güçümüz yok zaten...resmen kullanıyorlar eşimi,söyle zaman hiç aramazlar bile ,ben hamile kaldım kimse aramadı,bayramda dillerinin uçuyla sordular,nasıl gidiyor diye?oda onlarda kaldık ondan...

ama son çümlende çok haklısın çanım...kaçan kovalanır,,,pek üstüne varmıyorum ben onun zaten öyle...ama bu durum sinir ediyor,,,onlar olmasa hiç problemim kalmayçak benim aslında....evlendiğimizden beri hep aynı şeyler bıktım artık....bak 2.bebek yolda,yarın öbür gün onların okulu,geleçeği derken,kenara bişeyler atmamız lazım....

günaydın kızlar
MUTLU canım ne güzel bir günaydın bu böyle.süpersin valla.
SELKıE tatlım hiç canını sıkma.hemen hemen hepimizde var bu değişikliklikler stres.ben azmı ağladım iki üç haftaya kadar.sanki ben değilde eşim hamile gibi davranıyodu.kapris tavır sürekli.yemekten sonrada geçiyor tv karşısına bizimkide hadi ben sofrayı tola kendime süt hazırla marul yıkıyorum malum bebeğin suyunu çoğaltıyor şimid birhaftadan beri felan her akşam portakal suyu sıkıp getiriyor.ama bende hala bir açığını yada hatasını yakalıycam diye uğraşıyorum.uğraşıyorumki kavga çıksın kendime bende şaşırorum.bu duygusal değişimler hepimizde var kendinide bebeğinide üzme.

KIZLAR gÜnAyDıN Dün dOkToRa gıttiK vE YüZdE 1 milyon *KIZ* dedi.yavrum oturmuş annesine bide el salladı.kan hapı,vitamin magnezyum verdi.(dün demiştim ya kramp giriyo diye)bide çatlak kremi yazdı. görüntüleri cd aktarıp aldık geldik. süperdi yaa o kalbi nasıl atıyo gözlerim doldu. doktorumda kaptırmış kendini kuzum yaa şuna bak nasılda büyümüş diyo :)) (sanki kendi bebeği) bu arada 3lü tarama testi için kan verdim salı günü alacağım benim için dua edin. rabbim hepimize bebeklerimize sağ salim kavuşmamızı nasip etsinn..

herşeyine kızmıyorum dün ne oldu anlatayım şimdi,,,çoğu şeye karışmam hatta,dün bizim ortak kullandığımız bir mail adresi var ona baktım ve eşime mail gelmiş,hem kendi adresine hem buna yollanmış ama yollayan kişi ortak kullandığımızı bilmiyor maili...eşimde diğer mailinden yanıtlamış bir örnekte o maile gelmiş,,,konu şu,,,,benim görümeclerim varya,onun eşi ve kızı eşime cep telefonu siparişi vermişler,eşimde tamam alırım demiş,kız doğum günü hediyesi telefon istiyormuş dayısından...görümçem duymayaçakmış...görümçem duysa hoş umursamaz ama....durumları çok musait,kendileri alabilirler gayet tabi,,,,onlarsa benim oğluma bir çorap almadılar şu güne kadar,ama eşim herşeylerine yetiyor,her ay ailesine düzenli para yolluyor(her seferinden 2.000 den aşağı yollamaz) ki ailesi 5 ayrı yerden kira alıyor artı emekli ,maaşı,geçenlerdede küçük görümceme ev aldı ki,ben heryerden para tutmaya çalışıyorum bana gelince tutumlu olçakmışım,kaç aydır telefonumu değiştireceğim ona sıra gelmedi,bozuk telefonla idare ediyorum...onların isteklerini yerine getirmekten kendimize yetişemiyoruz,bende bıktım bu durumdan ve artık bu konu yüzünden tartışmaya başladık,hep onları savunuyor,verdiklerini sadaka olarak görmeliymişim,,,benim bildiğim sadaka fakire verilir,birde bizim bu kadar sadaka vereçek güçümüz yok zaten...resmen kullanıyorlar eşimi,söyle zaman hiç aramazlar bile ,ben hamile kaldım kimse aramadı,bayramda dillerinin uçuyla sordular,nasıl gidiyor diye?oda onlarda kaldık ondan...

ama son çümlende çok haklısın çanım...kaçan kovalanır,,,pek üstüne varmıyorum ben onun zaten öyle...ama bu durum sinir ediyor,,,onlar olmasa hiç problemim kalmayçak benim aslında....evlendiğimizden beri hep aynı şeyler bıktım artık....bak 2.bebek yolda,yarın öbür gün onların okulu,geleçeği derken,kenara bişeyler atmamız lazım....

haklısın ben sana haksızsın demedimkiii...madem onlara 2.000 lira gönderebiliyor sende onun kredi kartını iste her ay 2.000 liralık alış veriş yap bir kısmınıda at bebeğin için bankaya onun hesabının sormaz heralde millete telefon alırken iyi ama dimi?
olmaz öyle savurganlık al karşına konuş benim çocuğumun rızkıyla başkalarına bişiler alma benim ailemede yolla falan de yada sen aileme yolladım de at parayı kenara amaann sorumsuz herifler...
benim çocuğuma bişi almayıp yeğenlerini memnun etmeye çalışırsa donunu bile alırım...sen sakin ol bacım bence aleni kavga ederek değil alttan alttan hallet bu işi..al kredi kartını bak diyorum sana...yada para iste sürekli şunu alıcam bunu alıcam diye acıma ne demek lan her ay 2.000 lira..

ALLAH HAMıŞLERıMıZı NAZARLARDAN KORUSUNN, SAĞLIKLI SIHHATLı KUCAKLARIMIZA ALMAMIZI NASıB ETSıN ıNŞALLAHHH...
:nazar::nazar::nazar::nazar:
][table="head"]:nazar:|....KK Nick....|YAŞ|SAT|Tahmini D.T.|Hamiş kaldığı kilo|Cinsiyet|Güncel notları...........................................................
1|simenay |32|05 Haziran|28 Şubat|50|erkek |13+4 hafta & 73 mm
2|gulencim |22|29 Mayıs|01 Mart|54|erkek |13 hafta+4 & 7,6 cm :emir_bebek:
3|corde |33|25 Mayıs|01 Mart|72|
4|...nur...| |08 Mayıs|01 Mart|50| |pıt pıt atıyor kalbi
5|LIMBURG1985|22|19 Mayıs|1 Mart| |erkek |16 hafta+2 & 16cm:emir_bebek:
6|DenizveYildiz |35|23 Mayıs|1 Mart|66|erkek |15 hafta &125 gr:emir_bebek:
7|mutlu03 |25|23 Mayıs|2 Mart|59|erkek |17 hafta- boy 17cm- 250 gr:emir_bebek:
8|essemayit |27|25 Mayıs|02 Mart|50| |kese görüldü
9|selkie |27|26 Mayıs|02 Mart|67|erkek |14 hafta & 4 93 gr :ecrin_bebek:
10|eseda |25|26 Mayıs|02 Mart|58|erkek |pıt pıt atıyor kalbi
11|candy |26|14 Mayıs|02 Mart| | |pıt pıt atıyor kalbi
12|elitu |27|01 Haziran|02 Mart|72|erkek |pıt pıt atıyor kalbi
13|zeyneppk |27|25 Mayıs|02 Mart|60|erkek
14|pembedusler |27|27 Mayıs|03 Mart|70| |15 hafta & herşey yolunda :lepi:
15|Beyzade123 |32|27 Mayıs|03 Mart|76|
16|burçinn |27|28 Mayıs|3 Mart|51| |hemide ikiz pıt pıtlar
17|TOPRAK 28 |29|28 Mayıs|04 Mart|65|erkek:nazar: |herşey yolunda:nazar:
18|czk06 |26|28 Mayıs|04 Mart|..| |pıt pıt atıyor kalbi
19|Totem |25|30 Mayıs|06 Mart|52| |pıt pıt atıyor kalbi
20|terazi_5 |26|30 Mayıs|6 Mart|67|
21|ducks | |30 Mayıs|06 Mart|53|erkek
22|papatya 61 |23|02 Haziran|07 Mart|52|T-E |hemide iki pıt pıt
23|zeliş82 |27|01 Haziran|08 Mart|70|T-E |pıt pıt atıyor kalbi
24|sinannuray |24|01 Haziran|08 Mart|65|KIZ:hulya: |13 hafta+4 &11.8
25|xemrevin |23|2 Haziran|08 Mart|52| |hemide ikiz pıt pıtlar
26|odette |27|02 Haziran|09 Mart|56| |pıt pıt atıyor kalbi
27|ayşe_42 |28|03 Haziran|09 Mart|57,4|
28|Pinar 54 |22|3 Haziran|9 Mart|66|erkek |13 hafta+1 &1,5 cmgamyoncuiremsu
29|adigenur |27|02 haziran|09 Mart| | |100gr:ecrin_bebek:
30|Gelincik001 |24|03 Haziran|10 Mart|61,5|erkek |pıt pıt atıyor kalbi
31|ezgim29 |29|03 Haziran|10 Mart|55|erkek |12 hafta &4.65 cm
32|fty |30|01 Haziran|10 Mart|52|erkek |pıt pıt atıyor kalbi
33|zuzumkuzum |26|03 Haziran|10 Mart| | |pıt pıt atıyor kalbi
34|tonya | |12 Haziran|10 Mart|54|erkek |ense 2,5 mm :emir_bebek:
35|mehtapgülü |35|04 Haziran|11 Mart|75|erkek |pıt pıt atıyor kalbi
36|shivaree | |04 Haziran|11 Mart| | |pıt pıt atıyor kalbi
37|neslihan 28 |24|04 Haziran|11 Mart|55|
38|NILUFERSAHH |28|05 Haziran|12 Mart|60|T-E |13 hafta & 6 cm:ecrin_bebek:
39|Bosna |29|05 Haziran|12 Mart|51|erkek |6 cm kaydirigubbakcemile2
40|polenss |35|05 Haziran|12 Mart|75| |pıt pıt atıyor kalbi
41|emine038 |22|05 Haziran|12 Mart|60|T-K |pıt pıt atıyor kalbi
42|SnowwhiteQuen |25|29 Mayıs|12 Mart|65|KIZ:hulya: |15 hafta+4
43|edebiyatci222|27|06 Haziran|13 Mart|80|erkek |14 hafta+5&120 gr:nazar:
44|_jale_ |27|06 Haziran|13 Mart|56|T-E |12 hafta+3 & 58mmgamyoncuiremsu
45|naysecik |32|10 Haziran|13 Mart|51|erkek |baş popo 6cm&boy8cm:emir_bebek:
46|aaayyşşee |23|10 Haziran|14 Mart|73| |pıt pıt atıyor kalbi
47|frambuaz |29|06 Haziran|14 Mart|62,5|KIZ:hulya: |12 haftaboy:57,3mm &ense 2.4mm
48|elif_ba |22|22 Haziran|15 Mart|58| |kese görüldü
49|kussebfilal |29|21 Haziran|15 Mart|60|erkek |12+2-ense 1,5mm-boy 66,9mmgamyoncuiremsu
50|Mihriban_nl |26| |15 Mart|62| |11 hafta+2 & 49.9 mmgamyoncuiremsu
51|tırtıl kelebek |23|09 Haziran|16 Mart|59| |pıt pıt atıyor kalbi
52|pancuben |30|09 Haziran|16 Mart|60| |14hafta+3 & 6,06 cm :emir_bebek:
53|bozkan |28| |17 Mart|62| |herşey yolunda:lepi:
54|semahamit |23|10 Haziran|17 Mart|59|KIZ:hulya: |15 hafta+2
55|becadef |28|11 Haziran|18 Mart|57|
56|yaz34 | |11 Haziran|18 Mart|56| |13 hafta 7cmkaydirigubbakcemile2
57|efecrin |25|11 Haziran|18 Mart|58|erkek |13 hafta+2 & 10 cm :ecrin_bebek:
58|mede |30|11 Haziran|18 Mart|47| |13 hafta+2:nazar:
59|pamukege |28|13 Haziran|20 Mart|54|T-E |pıt pıt atıyor kalbi
60|tinsel |28|13 Haziran|20 Mart|58| |kese görüldü
61|leylaaa07 |25|13 Haziran|21 Mart|56| |pıt pıt atıyor kalbi
62|emelistan |29|15 Haziran|22 Mart|55| |kese görüldü
63|Sinpac |30|15 Haziran|22 Mart|67| |boyu 63 mm:ecrin_bebek:
64|dila06 |27|15 Haziran|22 Mart|57|KIZ:hulya: |ense 1 mm
65|DENıZDıR |27|15 Haziran|22 Mart|54| |11 hafta+4 &47 mmhihoyyyt
66|ugurZ |33|15 Haziran|22 Mart|75| |pıt pıt atıyor kalbi
67|alevalevalev |29|22 Haziran|22 Mart|65|
68|serifemre |25|15 Haziran|22 Mart|60|erkekgamyoncuiremsu
69|hijyenim |23|16 Haziran|23 Mart|68|erkek |pıt pıt atıyor kalbi
70|periwinkle |28|16 Haziran|23 Mart|62| |kese görüldü
71|serapsenem |30|16 Haziran|23 Mart|64| |pıt pıt atıyor kalbi
72|yaşamak_hayat | |16 Haziran|23 Mart| | |pıt pıt atıyor kalbi
73|kuusuum |27|14 Haziran|23 Mart|66|
74|taburcu |31|17 Haziran|24 Mart|60|
75|elff |24|17 Haziran|24 Mart|58| |pıt pıt atıyor kalbi
76|blueangel42 |27|18 Haziran|25 Mart|52|erkekgamyoncuiremsu |pıt pıt atıyor kalbi
77|dimplehawk |23|18 Haziran|25 Mart|61| |12+1 ense 1,4 boy 6,38 cm:ecrin_bebek:
78|babylove |25|18 Haziran|25 Mart|62|T-K |12+2 & 5.7 cm:emir_bebek:
79|kornelya |26|19 Haziran|26 Mart|72|
80|siendrunce |29|19 Haziran|26 Mart|60|T-E |13 hafta-80 gr-80 mm:emir_bebek:
81|korkuts |29|19 Haziran|26 Mart|56|
82|gül,beyazgül |28|20 Haziran|28 Mart|75|erkekgamyoncuiremsu
83|nilsu24 | |22 Haziran|29 Mart|52| |pıt pıt atıyor kalbi
84|MYDAıSY2602621|29|22 Haziran|29 Mart|62|T-K |pıt pıt atıyor kalbi
85|gundogdus |32|29 Haziran|29 Mart|74|
86|burcuuuk |29|23 Haziran|30 Mart| | |kese görüldü
87|beknur |26|23 Haziran|30 Mart|57|T-E |12 hafta 4 & ense 1,3 mmkaydirigubbakcemile2
88|haceroguz |26|08 Temmuz| |80|T-K |pıt pıt atıyor kalbi
89|merveege |27|23 Haziran| |58,5|KIZ:hulya: |ense 1,5 mm
90|EFTEL | |18 Haziran| |53|erkek
91|Berkemm|35|15 Haziran| |61| |ense1.5mm&6,5 cmkaydirigubbakcemile2
[/table]

NOT:bebiklerin haftaları ve kaç çm oldukları her doktora gittikten sonra güncellenecektir.:lepi:vede kilolarımız nasıp olursa doğum yaptıktan sonra kaç kilo olursak,karşılaştırma babında olacak.değiştirilme yapılmadı,hamile kaldığımız andan itibaren.:CüvCüv:

Son düzenleme:
günaydın kızlar
MUTLU canım ne güzel bir günaydın bu böyle.süpersin valla.
SELKİE tatlım hiç canını sıkma.hemen hemen hepimizde var bu değişikliklikler stres.ben azmı ağladım iki üç haftaya kadar.sanki ben değilde eşim hamile gibi davranıyodu.kapris tavır sürekli.yemekten sonrada geçiyor tv karşısına bizimkide hadi ben sofrayı tola kendime süt hazırla marul yıkıyorum malum bebeğin suyunu çoğaltıyor şimid birhaftadan beri felan her akşam portakal suyu sıkıp getiriyor.ama bende hala bir açığını yada hatasını yakalıycam diye uğraşıyorum.uğraşıyorumki kavga çıksın kendime bende şaşırorum.bu duygusal değişimler hepimizde var kendinide bebeğinide üzme.

benimkide akşam geç geliyor 10 gibi çoğunlukla sonra açsa yemek ister ona hazırlarım bişeyler,ben o saatte çoktan akşam yemeğimi yemiş oluyorum,birlikte yemek yemiyoruz yani,yinede onunla otururm sofrada,yemek boyunça konuşmaz zaten,ben konuşurum oda dinlemez,,,,sonra hemen balkona çıkar sigara içer bende ona hazırladığım sofrayı kaldırırm,oda içerde tv yi veya bilgisayarı açar,kendini oyalayaçak bişey bulur,içeri girer girmez benden çekirdek ve kola ister gider onları geitririm ona,bana nasıl olduğumu bile sormaz,sadeçe oğlanı sorar nasıl diye?onunla ilgili konuşuruz biraz sonra dalar tv izlemeye ben bişey anlatmaya kalktığım zaman sus tv yi anlamıyorum der ,bende bu durumda ya susarım yada kavga çıkarırım.kavga edersek küs yatarız,sabah o işe gittikten sonra arar.?! ama başka istekleri olduğu zaman(anlarsınız ya) etrafımda pervane olur!dili falan açılır,,,buda bana çok yapmaçık geliyor artık...

Back
X