2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

dün yaptığım sebze çorbasına pirinç yerine bulgur koydum ben ve çok sevdi kuzum
bulgurun pirinçten daha faydalı olduğu tartışılmaz bence bi deneyin
çorbanın da içeriği şöyle patates, havuç, yeşil fasulye ve bulgur

OCAKAylara Göre Besinler
Balık: Kefal, tekir, kırlangıç, strongilos, levrek, morina, yengeç, yılanbalığı, karides
Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanasi, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, karaturp, kırmizı turp
Meyve: Elma,nar, portakal, armut, ayva, greyfurt
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin:
Sebze ve et suyu ile hazirlanmis çorbalari sofranizdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçen soğuk kis günlerinde çorbalar bağırsak sistemini
düzenler. Soguk havalarda vücuda direnç veren balik ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.

ŞUBAT
Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı, midye, istakoz, somon, dil balığı.
Sebze: Brokoli, brüksel lahanasi, karnabahar, pazi, hindibağ, ıspanak, pırasa, pancar, defneyapragi, havuç, frenk soğanı, turp.
Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanasi, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.

MART
Balık: Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye.
Sebze: Ispanak, havuç, pirasa,kirmizi turp, brokoli.
Meyve: Elma, muz
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Mart, yaza hazirlik ayıdrr. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.

NİSAN
Balık: Kalkan, kılıç, kırlangiç, tekir, barbunya, mercan, kayabalığı, midye.
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuskonmaz, taze kekik, bakla, marul.
Meyve: Can erik
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini
tercih edin. Sütlü hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak süt için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

MAYIS
Balik: Barbunya, istakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides.
Sebze: Enginar, bakla, madimak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Çilek kısa ömürlü bir meyve. İçeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçis mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.

HAZİRAN
Balik: Mercan, levrek, barbunya, tekir, pavurya, istakoz.
Sebze: Taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak,
semizotu, rezene, marul, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayisi, şeftali, dut.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Kısa ömürlü dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.

TEMMUZ
Balık: Sardalya, barbunya, tekir, istakoz, böcek, pavurya.
Sebze: Domates, salatalik, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlican, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Semizotu, balıktan sonra en çok Omega-3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekili.

AĞUSTOS
Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye, izmarit, ıstakoz.
Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı
salçalık biber.
Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun
yanısıra balık, zeytinyağli sebze, hafif soslu makarnaları günlük ögünlerinize paylaştırın.

EYLÜL
Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.
Sebze: Mantar, patlican, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.
Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm eriğini ve fındığı hergün belli bir miktar
tüketmeye özen gösterin.

EKİM
Balık: Pamatu, lüfer, istavrit, barbunya, kiliç, mercan, sardalye, torik.
Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmız turp, karnabahar, havuç.
Meyve: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Ekim ayında Omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı izgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM
Balık: Mezgit, ringa
Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yeralması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı.
Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurmasi.
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. İçerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK
Balık: Yengeç, pavurya, levrek.
Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.
Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva, Trabzon hurması.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yogurt, muz, elma ve kuruyemisleri bol tüketin.
alıntı: milupa sitesi

herkese selam aradığım siteyi sonunda buldum kim düşünüp hazırladıysa allah razı olsun :))) benim bebeğim 6.5 aylık 5.5 aylıkken ek gıdaya baladım bugüne kadar gayet iyi yiyordu ama son zamanlarda biraz fazla yese kusuyor ne yapmam lazım kilo alması falan çok iyiydi ek gıdaya başladığımı 1 ay içerisinde 1 kilo almış ama şimdi kusmalar falan başladı acaba neden olabilir genelde sebze yiyor sıkılmış olabilirmi acaba hazır hiç bişiy vermedim henüz herşeyi evde kendim yaptım acab yediklerinden mi sıkılmaya başladı ((( konu hakkında bilgisi olan varmı

çok zor bu işler çoooooook!
bizde ek gıdaya geçtik,sebze corbası hazırlıyorum(günlük),çorbaya bir gün pirinç katıyorum diğer gün irmik,aynı şekilde bir gün tavuk eti atıyorum,sadece suyu için,diğer gün kırmızı et.sularından faydalanmak için ama henüz et yedirmiyorum,sabahları yumurta sarısı yedirmeye çalısıyorum ((((((( YE-Mİ-YOOOOR YEMİYOR...ilk başladıgımızda yiyordu ama artık ağzını açmıyor,arkadaslar ara ver dediler verdim ammaaaa,ara vermeden accık yiyordu şimdi hıhhhh diğer kapıyor ağzını,zorlayıncada ağlıyor.
sabah akşam pekmez içirmem gerekiyor,demir eksikliği var,ama onuda içmiyor.
ne yapsam acaba,ooooooooooy oy!:bbo:

bişeylerle karıştırarak densesen ben pınar taze krem peynirle karıştryorum pekmez we tahin falan da katyorum yiyor..

canım yediği bişey dokunuyor olabilir sebzeyi değiştir biraz içine et kat..
Ara wer hatta biraz muhallebi falan wer, umarım düzelir..

kızlar,kahvaltıda hangi peyniri kullanıyosunuz?ceren sadece labne peynir yiyor,beyaz peynir parçacıkları öğürtüyor. yumurtayı da rafadan yiyor,katı bişi yediremiyorum.öyle ekmek filan hiç denemedim daha.

slm kızlar benimde ebir oğlum var ismi emirhan 8 mart da doğdu ek gidaya başlayalı çok oldu mesela buğünkü yediği menüyü sayıyım
kahvaltısı saat 10.30 yedi
kiri nin kaymaklı krem peyniri
5 adet bebe bisküvi
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tereyağı
milupanın 7 tahıllı kahvaltısı
1 yumurta sarısı
hepsini karıştırıp çatalla eziyorum
çorbası 13.30 da yedi
yarım havuç
4 çiçek kadar karnıbahar
birazda kereviz
birzda burgur bunları pişirdim içersine zeytinyağı koydum blendırdan geçirdim
16.30 yoğurt
daninonun mavisinden 3 adet yoğurt
18.00 çeyrek şeftali
20.30.da milupanın muhallebisi
01.20 da milupanın mamasını içicek
sabah 06.30 tekrar mama
işte böyle günlük beslenmemiz nasıl kızlar eksiklerimiz varmı veya eklencek olan bişey öneri ve görüşlerinizi bekliyorum :)

gmerhaba benim oğlumunda adı emirhan.. :))
15 şubatta dogdu..
beslenmesi güzel..ama daninoları verdirmiyor enim dr..hem danino yoğurt değil,peynir,,içeriğine bakarsan orda yazıyor..onun yerine bence yoğurt ve cicibebe blendırda ezip versen..hem daha besleyici olur...meyveli tahollı yoğurtta yapıp verebilirsin.....

slm adaşlar yani hemde aynı yaşıtlar ne güzel içeriğine bakmak hiç aklıma gelmedi sadece danino değil sütiş in yoğurdunu veriyorum içerisine veyva rendeliyorum 2 tane falanda bebe bisküvisi eziyorum öylede veriyorum yoğurdu kendim mayaladım yemedi sevmedi galiba o dediğin yoğurt nasıl yapılıyor
senin bebişinin günlük beslenmesinide yazarmısın opuyorumnanaktan

cicibebeyi at içine 3 dakika sonra erimiş oluyor zaten ezmek için uğraşmana gerek yokyerimseniben
we yoğurdu istediğin meywelerle falan blendırdan geçirebiliosun

ben sabah kahvaltı karışımı veriyorum...içine 1 çorba kaşığı 8 tahıllı ballı mama,yarım muz.1 çay kaşığı tereyağ..bir tatlı kaşığı krem peynir,3-4 kuru üzüm.yumurtann sarısı,yarım ceviz,1-2 adet fındık katıp ,bir tatlı kaşığı pekmez rondadan geçiyorum,

arada,1 meyve bazebde kavanoz mamalarından meyve

oğlen çorba,,kafama göre onun yiyebileceği çorbaladan yapıyorum,çorbayı pek sevmiyor,,bende içine meyve katıyorum,r yediremezsen öyle yap demişi,öyle yapıyorum bende.

arada yoğurt ,cici bebeli meyveli veya tahllı falan olyor,sede yemiyor illa bişey katıyorum içine..

akşamda bir yemek tabağı muhallebi veya kaşık maöası..sonra acıkırsada biberon mamasıyla devam ediyoruz...her yemek arasında su veriyorum birde...

tahıllı yogurt nasıl yapılıyor ebrucum?

CANIM YOĞURTDUN içine tahıllı kaşık mamalarından katıyorum karıştırıp veriyorum..bazende meyve de katıyorum blendırdan gçirip veriyorum..bazen cici bebbe katıyorum içine..sade vermiyorum yoğurdu çünkü yemiyor....

bir de tereyağı çok öenmli arkadaşlar beyin zihin gelişimi için günde 1 çay kaşığı tereyağı katın öğünlerinden birine............

Selkine bebeğin kaç aylık? benim oğlum 3 mart doğumlu ceviz vermek bende istiyorum ama daha erkenmi diyede teredüteyim sen ne zamadır veriyorsun 8 aylık olsun veriri diye düşünmüştüm.

Selkine bebeğin kaç aylık? benim oğlum 3 mart doğumlu ceviz vermek bende istiyorum ama daha erkenmi diyede teredüteyim sen ne zamadır veriyorsun 8 aylık olsun veriri diye düşünmüştüm.

dün 8 aylık oldu ..yaklaşık bir aydır veriyorm ben bi sakıncası olmadı..zaten dr ye sordum ver dedi...günde yarım ceviz ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…