2010 Mart Melekleri İçin Ek Gıda Zamanı:)

hadi ya..keçi sütünün çok güzel oluyor yoğutdu.biliyorum canım..birde manda sütünün yoğurdu çok güzel olur..kaymak gibi...çokta besleyicidir...bulabilirsen birde onu dene..belki o alerji yapmaz...
aaa hemen araştırmaya giriym bizim şöför şileye gidiyo 2-3 gündebir suya orda wardır belki bi sordurayım manda sütünü...
keçi sütünden bnde yaptım bizim kız 4.gün kaka yaptı herhalde ağır geldi dedim daha denemedim.. hafta içi tekrar denerim yine aynı etkiyi yapacak mı bakıcam.. heen 1 kerede kstirip atamam keçi sütü faydalı..

OCAK
Balık: Kefal, tekir, kırlangıç, strongilos, levrek, morina, yengeç, yılanbalığı, karides
Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanasi, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, karaturp, kırmizı turp
Meyve: Elma,nar, portakal, armut, ayva, greyfurt
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin:
Sebze ve et suyu ile hazirlanmis çorbalari sofranizdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçen soğuk kis günlerinde çorbalar bağırsak sistemini
düzenler. Soguk
havalarda vücuda direnç veren balik ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.

ŞUBAT
Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı, midye, istakoz, somon, dil balığı.
Sebze: Brokoli, brüksel lahanasi, karnabahar, pazi, hindibağ, ıspanak, pırasa, pancar, defneyapragi, havuç, frenk soğanı, turp.
Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanasi, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.

MART
Balık: Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye.
Sebze: Ispanak, havuç, pirasa,kirmizi turp, brokoli.
Meyve: Elma, muz
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Mart, yaza hazirlik ayıdrr. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.

Son düzenleme:
NıSAN
Balık: Kalkan, kılıç, kırlangiç, tekir, barbunya, mercan, kayabalığı, midye.
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuskonmaz, taze kekik, bakla, marul.
Meyve: Can erik
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini
tercih edin. Sütlü hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak süt için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

MAYIS
Balik: Barbunya, istakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides.
Sebze: Enginar, bakla, madimak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Çilek kısa ömürlü bir meyve. ıçeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçis mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.

HAZıRAN
Balik: Mercan, levrek, barbunya, tekir, pavurya, istakoz.
Sebze: Taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak,
semizotu, rezene, marul, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayisi, şeftali, dut.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Kısa ömürlü dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.

Son düzenleme:

TEMMUZ
Balık: Sardalya, barbunya, tekir, istakoz, böcek, pavurya.
Sebze: Domates, salatalik, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlican, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Semizotu, balıktan sonra en çok Omega-3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekili.

AĞUSTOS
Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye, izmarit, ıstakoz.
Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı
salçalık biber.
Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun
yanısıra balık, zeytinyağli sebze, hafif soslu makarnaları günlük ögünlerinize paylaştırın.

EYLÜL
Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.
Sebze: Mantar, patlican, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.
Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm eriğini ve fındığı hergün belli bir miktar
tüketmeye özen gösterin.

Son düzenleme:
EKİM
Balık: Pamatu, lüfer, istavrit, barbunya, kiliç, mercan, sardalye, torik.
Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmız turp, karnabahar, havuç.
Meyve: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Ekim ayında Omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı izgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM
Balık: Mezgit, ringa
Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yeralması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı.
Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurmasi.
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. İçerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK
Balık: Yengeç, pavurya, levrek.
Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.
Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva, Trabzon hurması.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yogurt, muz, elma ve kuruyemisleri bol tüketin.

baktır..öyle kolay bulunmuyor manda sütü..ama yoğurt olarak marketlerde var..böyle toprak kabın içinde satılıyor...

hasretim çok güzel yazmışsın hiç araştırma yapmadan burdan yararlan süper ya.ama aklıma takıldı patlıcan da yasaklılardan nikotin oranı fazla .

patates püresi bebikler için....emirhan çok sevdi....

1 adet küçük patates,bir çorba kaşığı pirinç ve bir çay kaşığı tereyağ iyice içme suyunda pişirilir...oçaktan alındıktan sonra içine 5 ölçek devam sütü katılır...blendırda geçilir...veılıtılıp bebişlere yedirilir....

KUYMAK MAMA TARıFı

Malzemeler:
2 yemek kasigi misir unu
1 tatli kasigi tereyagi
1 su bardagi su
Dilpeyniri (kibrit kutusu büyüklügünde)
ya da 1 yemek kasigi lor peyniri ( su yerine devam sütü veya sütde kullanılabilir)

TARIFI:
Tereyagini tavada eritin ve tel süzgeçte eledigimiz misir ununu ekleyip, bir iki kez çevirin. Hemen suyunu koyup karistirarak kisik ateste pisirin. Muhallebi kivamina gelince, dilpeynirini ince ince dograyin (tel tel diderek katarsak eriyen peynir uzar ve bebek yerken zorlanabilir). Lor peyniri kullanacaksaniz özel bir isleme gerek yok. 2-3 dakika daha karistirarak pisirin ve ocaktan alin. Ilik olarak bebeginize yedinin.

UN HERLESı MAMA TARıFı

Malzemeler:
2 yemek kasigi un
1/2 yemek kasigi tereyagi
1 çay bardagi su,devam sütü veya süt de olabilir...

TARIFI:
Teflon bir tavada tereyagini eritin, unu katin ve 1-2 dakika kavurun. Un hafif sari bir renge dönüsürken, suyunu ekleyip, tahta bir kasikla sürekli karistirarak muhallebi kivamina gelinceye dek pisirin. Un herlesi kaynamaya basladiktan 1-2 dakika sonra ocaktan alin. Iliyinca bebeginize yedirin. Anneannelerimizden kalma bir mama olan un herlesi, doyurucu bir özellige sahiptir

not devam sütü kullanılaçaksa su ile pişirilir mamalar...ocaktan alınıp biraz ılıdıktan sonra yeterli devam sütü katılır...

Sizin doktorunuz da evde yoğurt mayalayamadığınız zamanlarda Sütaş Babymix'i tavsiye etti mi????

Sizin doktorunuz da evde yoğurt mayalayamadığınız zamanlarda Sütaş Babymix'i tavsiye etti mi????

yok etmedi,,o 6 aydan sonra yazıyor üstünde....ama danino tavs,iye etti!!!!!

ben arada danonenin çoçuk yoğurtlarından veriyorum...hani şu 110 gr lık 4 lü kutulardan....
yeni dr de kafirle mayala dedi yoğurtu...laelaelaelaelae

Hepsi başka bişey söylüyo..Bu nasıl iş yahu!!! kötükedihüso

Hepsi başka bişey söylüyo..Bu nasıl iş yahu!!! kötükedihüso

aman biz en iyisimi kendi bildiğimizi yapalım..ben genelde mayalıyorum mayalamadığım zamanda danone yoğurt veriyorum tek yiyimlik çoçuk yoğutların emirhan onları daha güzel yiyiyor açıksasi..onların kıvamı daha güzel olduğu için sanırım...

Danone'nin sade yoğurdu mu?
Nasıl mayalıyosun? Bi makine fln aldın mı? Bi de ekşi diye bebekler pek ev yoğurdu yemiyolarmış..

Danone'nin sade yoğurdu mu?
Nasıl mayalıyosun? Bi makine fln aldın mı? Bi de ekşi diye bebekler pek ev yoğurdu yemiyolarmış..

makina falan almadım..eski üsül mayalıyorum...sütü kaynatıyorum sonra ılımasını bekliyorum...meyve kavanozları varya onlara mayalıyorum ben..onuniçiner ılık sütü koyuyorum içinede 2 çay kaşığı yoğurt koyuyorumsonra havluyla sarıp 3-4 saat bekletiyorum..yoğurt 3-6 saat arasında genelde mayalanır...

üstünde danone benim yoğurdüm yazoyı..sadelerden..ben içine yedşireceğim zaman biraz pudra şekeri..2 kaşıkta meyve püresi katıyorum..bazende bisküvi eziyorum içinde...

Son düzenleme:
bebeğinizin kahvaltısı için peynirinizi kendiniz yapın..işte size nasıl yapaçağınızı anlatayım:)..ben emirhana öyle yapıyorum..bu peynir 5-6 gün dayanıyor buz dolabında.....

1 litre sütü çelik tencereye dökün..ısıtın kaynamaya yakın içine 1 çorba kaşığı sirke koyun..ne sirkesi olduğu önemli değil..süt kesileçektir....sonra bir süzgecin içine temiz bir tülbent serin...sonra kestiğiniz sütü buraya dökün..tülbentin içinde beyaz katı kısım kalaçaktır..sonra süzgeci bir kaba otutturun peynirimizin içindeki suyu süzülsün 1-2 saat... en sonra tülbeti 4 ucundan tutarak evire cevire..kalan suyu sıkın...sonra peynirinizi saklama kabına alıp bebeğinize kahvaltılarında yedirebilirsiniz...

selki tşk tarifi aldım denicem mutlaka
benim kızım tam 4 aylık oldu dr yoğurt ve meyve püresine başlıyalım dedi birde kavanoz maması yazdı bitane pirinçli ama ben daha erken olduğunu düşünüyorum 6 aya kadar sadece anne sütü vereceğimi zannediyodum

sen annesütü eriyorsun değilmi?6 aya kadar anne sütü olmSI GEREKMİYORMU YA?niye erken başlatıyorki...kaşıga alışsın damak tadı gelişsin diyemi acaba?sorsaydınya dr ye...ben böyle sanıyordum biz neden başlıyoruz diye?ben olsam sorardım...

ya arkadaşlar ben de dün 4. ay kontrol için dr a gittim. sadece mamayla beslendiğimiz halde yoğurdu 5. ay başla gaz yapar ve sadece günde en fazla 2 öğün olacak kadar kaşık maması yedir dedi... Bu nasıl iş anlamadım.. Ben zaten meyve suyu vermeye başlamıştım. Verme kabızlık yapar arada ver falan filan.. Amaannn ben dinlemeyeceğim valla doktor moktor.. Hepsinden ayrı ses çıkıyo.. Başlarım 10 15 gün son ra çorbaya.. Elma püresi veriyorum zaten.. Kaşık mamasınada biraz daha devam ederim olur biter..

bizim 4 aydaki menümüz söyleydi..
sabah:meyve püresi ve tahıl karışımı ,içine tereyağ,peynir ve 1 çay kaşığı pekmez katılarak(09:00)
öğle..sebze çorbası (12:00) ...
arada yoğurt (meyveli verilebilir...)gaz yaparsa içine pudra şekeri kat...(15;00)
akişam pirinçli mama (18:00)

kalan saatlerde de biberon mamasına devam...

belki kilo alımı yawaşlamıştır ebrucum.. srda gerekli görmüştür.. bende hergün bir kawanoz yoğurt weriorum onun harici anne sütü.. bazende sebze püresi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…