2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
colerko,nostok ve firstday arkadaşlarım çok teşekkür ederim. bugün tam 11 haftalık aslında. en son tam 9 haftalıkken gitmiştim usg ölçümünde 9+2 çıkmıştı.dün tam 11 haftalıktı 11+4 çıktı.allatki sticker nedense bir gün geriden takip ediyor.. aslında bugün tam 11 haftalık. bebişimi görünce şaşırdım öyle büyümüşki.annesi habire yediği için.mide bulantılarım 1 haftacık oldu geçti.şimdi canavar gibi yiyorum.sürekli açım..

offf okudum griple ilgili linki amaaan napiim elimi yüzümü bol bol yıkarım kuşburnu çayı mandalina portakal yiycem başka napiim şimdi yaaa olmam inşallah ne diyim..

kızlar şuna bakın ya :gitme:

Anne olmak isteyen bir kadın için, anne olamamak demek; baktığın her bebekte yüreğinin kalması demek…

Geceleri uyanıp sabaha kadar senden sonra evlenip, senden önce çocuk sahibi olanları saymak demek…

Hiç sebep yokken iki de bir ‘belki hamileyimdir’ deyip gidip test yaptırmak demek…

Her test için gittiğinde seni gören sağlık personelinin sana acıyarak bakması demek…

Gördüğün hamile kadınlara gözlerinin takılıp kalması, nazarının değeceğinden korkup bir sürü dua etmek demek…

Çocuk tedavisi görürken ‘ben kısır mıyım, neden ben burada tedavi görüyorum’ diye gözyaşı dökmek demek…

Aşılanıp aşılanıp düş kırıklığına düşmek demek…

Etrafındaki yakınlarının, komşularının, büyüklerinin durmadan ‘çocuk yok mu?’ diye sorup, yaranı kanatması demek…

Türbelere gidip “Rabbim burada yatanın yüzü suyu hürmetine hayırlı, sağlıklı bir evlat nasip et” diye gözyaşlarıyla dua etmek demek…

Yastığı karnına koyup gizli gizli aynada kendini seyretmek demek…

Aynada kendini seyrederken yakalandığın eşine karşı mahcup olup, saatlerce ağlamak demek…

Doğmamış çocuğun için her gün mektuplar yazmak, ‘hadi gel artık tükeniyorum’ diye yalvarmak demek…

Anne olmak isteyip de anne olamamak demek; kendini yarım kalmış, eksik bırakılmış, unutulmuş hissetmek demek…

Bunları çok iyi biliyorum ben, çünkü küçük kurbağam için tam 7 yıl hasretle bekledim.

Yıllarca bekleyip anne olabilmek demekse; gülümseyerek ölmek ve yavrunla yeniden doğabilmek demek…

Çocuk sahibi olmak isteyip de olamayan tüm annelerimize, ne olur umut etmekten vazgeçmeyin demek istiyorum ve herkese sevgilerimi gönderiyorum…

Yaptırdım canım 11+3 te burun kemigi wardı ense 1.3 biyok. Risk 349:1 ikili test 125:1 yani kanda risk yüksek ama ultrason bulguları güzel hemen 16.hafta amnio ol dediler sonra buradaki en iyi dr ada gittim oda ultrason cok iyi dedi esimle düsündük amnioda 200;1 düsme riski war onu göze alamadık dr dedi her anne adaylnda risk cıkıyor ama az ama cok ben 18. Haftada istnbul osmanbey de prof recep has a erken detaylı ultrasona gdicem Allah ım hepimizin bebeciklerine saglik versin insallah

amin canımm.sende içini ferah tut
benimde 1386/1 çıktı.doktorum üçlü test yapalım dedi.sende öyle yaparsın olmazsa üçlü testtede sonuç kötü çıkarsa o zaman amniosentez yaptırırsın belki.
bence herşey normal canım,stres olmaya hiç gerek yok

arkadaşlar dün bebişimi görmeye gittim. ense kalınlığı 1,10mm çıktı.doktor gayet iyi dedi.bugünde ikili test için kan vericem.ya arkadaşlar bebeğim ultrason ölçümünde 11+4 çıktı.doktor iyi normal dedi.baş popo mesafesi 4.74cm olmuş.kolları ve bacakları çok netti.sürekli hareket ettiriyo indirip kaldırıyo.doktor yüzünü hizalayıp bakmak istediğinde kollarını yüzüne götürdü ve kafasını eğdi.poz vermeyi pek sevmiyor anlaşılan :) cinsiyet için bişey söylemek henüz erken dedi. işte bende gelişmeler böyle.

çok şükür bi güzel haber daha aldık darısı başımıza artık

selmacım ben 2 yıldır ığraşıyordum bebeğim olsun diye yazdıklarının birçoğunu yaşadım ve inan çook zor günler rabbim inşallah bana nasip ediyor hala etti diemiyorum kucağıma almadan...
allahım isteyen herkese versin...

işler yoğunn ama sizi takipteyimmkaydirigubbakcemile2

psilokum hayırlı olsun sevindim senin adına ne güzell Allah tamamına erdirsin sağlıcakla kucağına alırısn inş
zemuszemus

grip aşısından bende korkuyorum sonuçta denenmemiş bişeyi vücuduma neden enjekte ettireyim diyorum virüs veriyolar Allah korusun ya bebeğime bi zararı olursa belki şimdi bişey olmaz diycekler ya ilerki yaşlarında etkilenirse kim vericek bunun hesabını belki yanlış belki doğru bilmiyorum ama korkuyorum,annem grip olmuş korkudan yanına bile gitmedim küsücek belki biliyom ama napıyım inşallah gripsiz bir kış geçiririz

kızlar benim de en yakın arkadaşım bebek bekliyor böyle, kıyamam ona aşılama da oldu ama tutmadı...
çok düşündüm bebek haberimi versem mi diye ama, sonra söylemezsem daha çok incineceğini düşünüp hemen haber verdim...Rabbim bebek isteyen herkese yaşatsın bu mucizeyi:Saruboceq:

ya ne kadar kötü bir durumm allahım bende beklemeden geldi deyip duruyorum herkeze bebeğim için iiki gelmiş canım benimmm allahım kimseyi aratmasın mevlamm

grip aşısından bende korkuyorum sonuçta denenmemiş bişeyi vücuduma neden enjekte ettireyim diyorum virüs veriyolar Allah korusun ya bebeğime bi zararı olursa belki şimdi bişey olmaz diycekler ya ilerki yaşlarında etkilenirse kim vericek bunun hesabını belki yanlış belki doğru bilmiyorum ama korkuyorum,annem grip olmuş korkudan yanına bile gitmedim küsücek belki biliyom ama napıyım inşallah gripsiz bir kış geçiririz

benim de eşim sultanahmette çalışıyo turistlerle dip dibe tramvayda gidip geliyo çok korkuyorum yurt dışına gidip geliyo bi ay vallahi adama ayıp olmasa annemlere gidicem bi süre de alınır:gitme: napıcam bilmiyorum yaa c vitamini takviyesine devam napalım

selmacım ben 2 yıldır ığraşıyordum bebeğim olsun diye yazdıklarının birçoğunu yaşadım ve inan çook zor günler rabbim inşallah bana nasip ediyor hala etti diemiyorum kucağıma almadan...
allahım isteyen herkese versin...

amin diyorum öncelikle ,bende 3 yıllık evliyim ev falan aldık kendimizi biraz toparlayana kadar çocuk yapmayalım dedik, bize bile insanlar tuhaf tuhaf bakıyolardı kaç yıllık evlisin niye istemiyon yoksa çocuğunmu olmuyo onlara ne dertse onuda anlamıyorum ,belki gerçekten olmuyoda olabilirdi ne gerek var yani insanların hayatına bukadar müdahale etmeye,iyice gözümüzü korkuttular anlayacağınız ,baktık yaş da geçiyo dedik busefer de borç biter Allah kısmet etmezse hepsi ayrı stres karar verdik sonuçta Allah ta kısmet etti inşallah sonuna kadar iyi gider de hepimiz sağlıcakla alırız kucağımıza

amin canım inşallah ben o kadar sıkılmıştım ki insanların laflarından eşimin ailesi tarafına gitmek bile istemiyodum..gerçi hala istemiyorum ama

çok acıktımm kızlar son 15 dk öğle arasınakaydirigubbakcemile2

bu arada sanırım 4 kilo aldım ben durum vahimmafoldumben

çok acıktımm kızlar son 15 dk öğle arasınakaydirigubbakcemile2

bu arada sanırım 4 kilo aldım ben durum vahimmafoldumben

nidah napıyon sen öyle biz seninle aynıyız ben daha gram kilo almadım her gittiğimde tartılıyorum değişiklik yok....dikkat et
mide bulantın nasıl

amin diyorum öncelikle ,bende 3 yıllık evliyim ev falan aldık kendimizi biraz toparlayana kadar çocuk yapmayalım dedik, bize bile insanlar tuhaf tuhaf bakıyolardı kaç yıllık evlisin niye istemiyon yoksa çocuğunmu olmuyo onlara ne dertse onuda anlamıyorum ,belki gerçekten olmuyoda olabilirdi ne gerek var yani insanların hayatına bukadar müdahale etmeye,iyice gözümüzü korkuttular anlayacağınız ,baktık yaş da geçiyo dedik busefer de borç biter Allah kısmet etmezse hepsi ayrı stres karar verdik sonuçta Allah ta kısmet etti inşallah sonuna kadar iyi gider de hepimiz sağlıcakla alırız kucağımıza

Bizim milletin soru sorması hiç bitmez zaten.Bilerek de yapıyo kimisi.Karşı komşum 5 6 yıllık evli.Çocuk şuan istemiyoruz diyo.Çok da gezmeyi eğlenmeyi seven bi çift.Ablasının kayınvalidesi teşhisi hemen koymuş.Da işin bi kısmını çözememiş olacak ki direk sende mi sorun var eşinde mi vah vaaaah yapmış kıza. :olmaz:

Bizim milletin soru sorması hiç bitmez zaten.Bilerek de yapıyo kimisi.Karşı komşum 5 6 yıllık evli.Çocuk şuan istemiyoruz diyo.Çok da gezmeyi eğlenmeyi seven bi çift.Ablasının kayınvalidesi teşhisi hemen koymuş.Da işin bi kısmını çözememiş olacak ki direk sende mi sorun var eşinde mi vah vaaaah yapmış kıza. :olmaz:
terbiyesiz ahlaksız bir toplum olduk giderek

nidah napıyon sen öyle biz seninle aynıyız ben daha gram kilo almadım her gittiğimde tartılıyorum değişiklik yok....dikkat et
mide bulantın nasıl

Ya canım inan bilmiyorum tatlı abur cubur desen ağzıma vurmuyorum genelde ızgara türü yiyorum. ekmek desen bi tek sabahları ekmek arası hazırlıyorum az bişe. nerden alıyorum bu kadar kilo anlamadım ki benim zaten bünye müsait ya ailecenekk böyle. ablam 25 kilo almıştı hamileliğinde sonra 6 ayda verdi ama inş ben de veririm alırsam:gitme:

Kizlar merhabalar...
ben haziran annelerinden misafirinizim :)
ilk sayfaya baktim,masallah:nazar: cinsiyyeti belli olanlar var,inanin cok sevindim.
Darisi basimiza insallah.

bu arada yemek vakti . görüşürüz kızlarkaydirigubbakcemile

Back
X