2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben ana kucağıyla yanımıza oturtuyorum her yemekte elimize bakıyor ne yemek varsa ondan tattırıyorum, meyve püresi yediriyorum bazen bide ayran içiyor kaşık kaşık ne yediğime bakıyor kaşığı ona yaklaştırınca ağzını açıyor, bayılıyo ayrana bi kere verince devamını istiyor çığlık atıyor :)
gece uykusuna yattığı zamanda uyandırmıyorum kaç saat olursa olsun, uykusu sürekli bölününce gece uykusuna alışmaz diye düşünüyorum

Son düzenleme:

baştan maşallah diyeyim bebeğine bende yapıyorum o gece mamasıdan aa fayda etmiy yine 2 saatte bir uyanıyo kaç milim suya yapıyosun mamayı

merhaba arkadaşlar
oğlum 2 gün sonra 4 aylık oluyor.ben yarım gün çalışıyorum.sütümü sağıp bırakıyorum ne kadar bırakırsam o kadar içiyor daha da olsa içecek.geceleri de sürekli emmek istiyor 2 göğsümü de bitiriyor ve ağlıyor ben de sağdığım sütü biberonla vermek zorunda kalıyorum.yani ben bebeğimin doyup doymadığını anlamıyorum.mama verip vermemekte çok karasızım.eğer veririsem ilk 6 ay sade anne sütü ilkesine uymadığım için suçluluk duyuyorum.sizler mamaya neden ve nasıl başladınız.bu arada bebeğimin kilosu oldukça güzel.1 ay önce yani 3 aylıkken 7.5 kiloydu.fikirleriniz benim için gerçekten önemli..

Canım sakın mama verme inan ki benim oğlum kilo alabilse o salak aptamilleri asla kullanmam ne olursa olsun kimyasal sonuçta...benim sütüm de olmasına rağmen nedenini bilmiyorum oğlum ikinci aydan sonra kilo alamamaya başladı ve suçluluk duygusuyla aptamil vermeye başladım benim oğlum 5aylık oldu ve kilosu 6950 ...düşünsene sen sakın verme elinden geldiğince emzir kesin arsızlığından ağlıyo emin ol kilo alımı iyiyse hülya arkadaşımın yaptığını yap arada bi sütü sulandırıp veriyo... bide meyvelerin sularını azar azar tattırmaya başla ..bak mecbur kalıp verenlere lafım yok ama sakın boşuna kimyasal bişeyi verme bebişine ağlıyo diye benim fikrim bu ...burda sütü yetmeyenlere hiç sözüm yok yanlış anlaşılmasın...

Kızlar doktor Kadir Tuğcu 6.aydan sonra bebeğe anne sütünün yanında inek sütü verilebilir diyomuş biraz araştırdım nette ...birsürü anne de bu fikre uyuyo ve okuduğuma göre bu bir yaşına kadar inek sütü verilmez hikayesinin nedeni :mama satışlarını arttırmak için uydurulmuş bişeymiş...yaa düşünmeye başladım ciddi ciddi ..Doktor Kadir Tuğcuya bebişini götüren varmı...aslında organik süt vermeye başlasam mı acaba...

Son düzenleme:
baştan maşallah diyeyim bebeğine bende yapıyorum o gece mamasıdan aa fayda etmiy yine 2 saatte bir uyanıyo kaç milim suya yapıyosun mamayı

70 ml suyla yapıyorum.bıraz sulu yapıyorum sındıremez dıye.ama sanırım sındıremıyo rahatsız oldu az once bıraz katı yapmıstımda.ama dun guzel yedı sorunda yasamamıstık

valla bende bu inek sütü konusunda kararsızım ilk oğlumda vermedim ilk 1 yıl uydum kurala ama bu sefer diyorum 6 aydan sonra muhallebisinde kahvaltısında kullansammı diyorum.düşünüyorum amaann diyorum hepimizin anneleri vermiş hangimizin barsakları kanamış kayın validem anlatıyo 1 tencere pirinç unu pişirirdim ordan alıp ısıtıp ısıtıp yedirirdim diyo şimdi yok mamayı bekletmeyin bilmemne bunlar para tuzağı inanmayın diyor.ama bir yandanda içim el vermiyor her dr. aynı şeyi söylüyorsa vardır bi bildikleri diyorum.bende kararsızım hiç aramızda veren varmı acaba inek sütü

nilay yusufun muhallebilerini inek sütüyle yapıyo sanırım onu bi bulalım konuşturalım yaa :)))) bişicik olmaz allahın izniyle benim abimi annanem sadece inek sütüyle beslemiş annem almanyadayken ..abim ilkyüz içindeydi anadolu lisesi sınavlarında ...boy da post da iyi maşallah diyorum ki bismillah diyip içirsem kahvaltı saatinde ...

biraz önce ablamla konuştum o da verme dedi.yarın sabah 7 den 1 e kadar işte olacağım.dolapta hiç süt yok biraz önce sağdım bi biberon çıktı gece ve sabah sağayım inş. çok çıkar da aklım bebeğimde kalmaz.hulya inek sütünü mü sulandırıyor kendi sütünü mü??
bi de mama değilde şu ek gıda topiğinde okudum meyve püresinnin içine haşlanmış irmik konup veriliyormuş öyle şeyler versem mi ki?

canım ömüre katılıyorum kilosu iyiyse verme mama, benim sütüm az işte ama kilosu iyi bazen az olduğunda sulandırıp veriyorum kendi sütümü, bazende 60 70 ml suya 2 3 damla pekmez damlatıp içiriyorum, şimdi 4. ayı bitirdik çok şükür meyve suyu yada püresi veriyorum ara ara ama bi kaç kaşık sadece, bide ayran :)

hülya çok sağol ya.bakıcıya söyleyim de sulandırıp versin.ben tadımlık çok şey veriyorum da doyumluk vermiyordum.2 ay daha sabretmeye karar verdim.bi de ayranı bizimki de çok seviyor ama şu inek sütü muhabbeti var ya ayran da inek sütünden değil mi?

yoğurt veriliyor, mayalanınca sütün yapısı değişiyormuş sanırım sorun olmuyor o yüzden

selam arkadaşlar oğlumu babasına götürdüm kazak örmek için ip aldım geldim inek sütü için bende biraz ılımlıyım ama benim oğlan aşırı kansız olduğundan ve inek sütü kansızlık yaptığından şimdilik 8-9 aylık olana kadar beklicem sonra az az vericem 1 yaşından sonra verilince içmek istemiyomuş çoğu çocuk

ben de sadece anne sütü ile besliyorum 6.800 66 cm bence seninki gayet iyi.iyi beslenemeselse kendilerini belli ederler huysuz olurlar.benim kızımın kilosu az ama gayet huzurlu ve mutlu

hey milleeet :)

uyandirmayin bebisler artik essek kadar oldu 10 saat bile uyuyabilirler :) sonra alistiracaksiniz seneye bu zaman, ya bu hala uyaniyo gecede 2 defa sut istiyor diye konusacagiz.

spiral bilmiyorum, kondom takiliriz biz

kadir tugcuyu ben de cok seviyorum ve inek sutune olumlu bakiyorum, hatta ben acik sute daha olumlu bakiyorum bir inek gorursem memesini sagcam alistim zaten

Son düzenleme:

canım soruna cvp aldın mı bilmiyordum 3 gündür girmiyorum ben geçmişe bakarken gördüm ben daha önce dr.a sormuştum 1 hafta hatta 10 güne kadar bile olmaya biliyormuş gaz çıkarabiliyorsa sorun yok dediler.40 ına kadar hergün her bezde yapıyordu sonra bigün hiç yapmadı ben de koşa koşa hastaneye gittim yapmadı diye bunları söylediler.ondan sonra hep düzensiz yapıyor hatta bi keresinde 7 gün yapmadı.ama 2 en geç 3 güne yapıyor şimdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…