2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar bu arada spiral ilgili soru cevap,

Soru
Spiral adı verilen, rahim içine yerleştirilen aletin döllenmiş yumurtayı rahimden dışarıya attığı söyleniyor. Hakikaten döllenmiş yumurtayı mı dışarı atıyor? Bu aletle korunmanın hükmü nedir?
Cevap
Değerli Kardeşimiz;

Spiral taktırmak:

Alınan ilâcın, başvurulan tedbirin yalnızca spermin yumurtayı aşılamasına mânî olması gerekir. Eğer aşılanmış yumurtanın bozulmasına veya ölmesine ve düşmesine sebep olursa bu kürtaj mâhiyetindedir ve câiz değildir.

Meselâ spiral koydurmanın hükmü, etkisi üzerindeki farklı görüşler ve tesbitler yüzünden tartışılmıştır. Bizim daha önce kendilerinden bilgi aldığımız uzmanlar, spiralin, aşılanmayı değil, aşılanmış yumurtanın rahim duvarına tutunarak beslenmesini engellediğini ileri sürmüşlerdi, biz de bu bilgiye dayanarak spiral tedbirinin kürtaj gibi olduğunu söylemiştik.

Daha sonra, çok sayıda uzmanla birlikte yaptığımız bir seminer çalışmasında spiralin, daha çok aşılanmayı engellediği, aşılanmış yumurtanın ölümüne sebep olmasının ise daha az ve nadir olduğu ortaya çıktı. Biz de fetvâmızı değiştirdik; "böyle ise câiz olur" dedik. Çünkü fıkıhta hükümler nadir olana değil, gâlip ve çok olana binâ edilir ve şer'an mümkün olduğu, dince sakınca bulunmadığı ölçüde/takdirde insanlar zora sokulmaz.

Alınan tedbirin şer'an (dince) sakıncalı olan bir eylem ve işleme sebebiyet vermemesi gerekir. Meselâ kadın veya erkeğin ilâç alarak veya erkek kaput kullanarak -zararsız bir şekilde- hâmileliği önlemelerinin mümkün olması durumunda operasyon câiz olmaz; çünkü bunda avret yerlerini açmak ve -gören, dokunan doktor da olsa, zarûrî olmadığı halde- başkalarına göstermek ve dokundurmak gibi sakıncalar vardır.

Prof. Dr. Hayrettin Karaman

Detaylı bilgi için tıklayınız...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

canım çok güzellermiş gerçekten,lakin ben fotoğraflarda doğal bir bakış, içten gülümseme ararım nedense. blogdaki kompozisyon harika olmuş o ayrı mesele.
işin ilignç i bebek çoğu resimde uyuyor maşallah bizimki uyurken yapsak uyanır kesin bu kadar şeyi :))

ben taktırmayın yazmadım arkadaşlarım bildiğimi yazdım ve güvenilir olduğunada eminim...olesine yazmıştım yani herkes bildiğini yapar...opuyorumnanaktan

yani az ve nadirde olsa benim dediğim durum gerçekleşebiliyor banada böyle denmişti zaten herzaman olucak değil

neyse bu konuyu kapatalım arkadaşlar size bir soru şimdi reim yapmaya çalışıyorum malum vücut olarak biraz değişime uğradığımı düşünüyorum ama tartıda 1 kilocuk vermişim acaba yağ mı yakıyorum yoksa metobolizmam yavaşladıda ne kadar az ve sağlıklı yersem yiyeyim kilo veremeyecekmiyim

ben taktırmayın yazmadım arkadaşlarım bildiğimi yazdım ve güvenilir olduğunada eminim...olesine yazmıştım yani herkes bildiğini yapar...opuyorumnanaktan

tabıkı şeyma ben görmedım zetn oyle bısey yazdıgını ben hıc bılmıyordum bıle burda öğrenıyorum sızlerden bazı seylerı ıyı oluyo aslında kafamıza takılanları sormak fıkır alısverısı oluyo yoksa tbıkı herkes kararında özgür

canım önemli olan bır anda vermek degıl zaten versende bıranda alırsın ayrıca hızlı verılenkılo yagdan gitmez.birde kılo verdıkten sonra vücüdu toplamak ıcın egzersız ya da spor yapmak lazım yoks akılo verdıgın bıle bellı olmayabılıyor.ayrıca sen hala genc kız gıbısın bence sneın gıbı olsam hıc sesım cıkmazdı kılo konusunda

ya canım gerçekten bu kilolarla başımız dertte az önce antepfıstıklı kare çilolata varya bir oturdum hepsini yedim sanki 3-4 parça yedim baktım kesmedi hepsini yedim valla bence kilo vermemnin yolu sağlıklı beslenmek ve hareket tabi metabolizmanında çok etkisi avr diye düşünüyorum

:)))))))) canım sende bendensin valla tatlı adına ne varsa tüketiyorum ya offf

göbeğim var ama hafifyaa sinir bozuyo bende bu akşam yürü ve zayıfla yapıcam daha önce indirmiştim ayakkabı aldım başlıcam eskiden giydiklerim daha güzel dururdu üstümde şimdi yakıştırmıyorum hiç..teşekkür ederim buarada şekerim

bendede var o canım kocam tam bi abur cubur hastası bende dayanamadım halley dedim akşam evde kalmasın diye 2 tane hemde

ilk kilolar çabuk gidiyoda, sonradan yavaşlıyor kilo vermek biraz, yağ yakıyosundur, kısa sürede fazla kilo verildiği zaman su atılmış oluyormuş vücuttan, yağ yakılmıyormuş, oda geri geliyor kısa sürede tabi, az az emin adımlarla gitmek lazım galiba

selam kızlar kızımla oglen uykusuna yatmıstık .gercı cok oldu kalkalı.ıyı oldu ama.ya masallah deyımde once kızım bu gece 6.30 a kadar hıc uyanmadı.9.30 da uyutmustum ama bu kadar ac klması normalmı onu dusundum 9 saat bısey yemeden durdu ve ılk defa oluyo bu en azından 1 yada 2 kez uyanırdı her gece.dun gece mılupanın tahıllı gece mamasından yedırdım acaba o cokmu tok tuttukı

ay canım ne güzel uyumuş bebeğin biz 2 saatte bir ayaktayız bazen saatte bir..ama demek ki karnını tok tutmuş mışıl mışıl uyumuş maşallah darısı başıma

selam kızlar ...benim ismim mehtap.hepinizle tanıştığıma çokçok memnun oldum...ben de spiral taktırdım..pek bi rahatım doğrusu:))rahatız demek daha doğru olur sanırım...misafir gelecek akşama..kızımı 2 dakika komşuya bıraktım alışveriş için yıkmış ortalığı..ben kuzumu bırakıp nasıl işe başlayacağım yaa

bu arada kızlar benim adımda MELEK :)))

memnun oldum melekcim bende arzu

maşallah canım kızına bend eyedıreyım o mamadan ac fılan kalmamıstır bence merak etme

benım oglumun 1 gece hıc uyanmadan sabahı etmesı ııcn nerdeyse adak adıycam 2,5 saatte bır kalktı 4 de de tam kalkıs 6 ya kadar oturmus esımle 6da emzırdım 7 de kalktık zaten emerken bıle uyuyakalkmıyo bıraktım anda uyanıyo sıpa gece 1 kere uyansa onada razı olcam o gunler gelcek mı acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…