2010 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Kazen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben daha hiç girmedim nst ye onun için merak ettim ağrıylamı alakalı diye.
hemoglobininde çok düşmüş gerçekten inşallah işe yarar ilaçların. üzüm pekmez falanda ye canım. demir ilacı içtiğinde yada pekmez gibi bişey yediğinde portakal suyuda iç demir emilimini arttırıyor canım. ben her sabah pekmezimi içip üstüne portakal suyumu içiyorum.

cok sagol canim dediklerini yapicam,,nts de bebesinin kalbini dinliyorsun canim yarim saate yakin guzel bir duyguu tatlimkaydirigubbakcemile5

gülümse maşşallah bebişe

teşekkür ederim nilüfercim iyi denk geldi valla :)bodrumdaki eşyalarda gelince iyice anlıycam sanırım ordan kopdugumu,aman bir yandan sevin bir yandan üzül

herşeyin hayırlısı olsun canım, nasılsa burada da bir eviniz var , istediğin zaman kayınvalidene gelirsin... normalde 1000 liradan aşağı nakliye bulamazdın vallahi, çok iyi olmuş...

gülümse maşşallah bebişe

teşekkür ederim nilüfercim iyi denk geldi valla :)bodrumdaki eşyalarda gelince iyice anlıycam sanırım ordan kopdugumu,aman bir yandan sevin bir yandan üzül

tsk ederim canimcim Allah hepimizin sag selamet kucagimiza almayi nasip etsin insallallah:nazar:

benim kafam iyice karıştı kızlar biri diyoki saf zeytinyağı kullan pişik için falan ,temizliği de suyla pamukla yap diyo..
biri diyo sebamed aldım çok memnunumm
biri başka bişeyyy
çocuğun cildine kullancaz sonuçta çekiniyorum karar veremedim ya..
aslında tamamen bebeğin cildine bağlı bebek doğunca kullanarak doğru ürünü buluyorsun onun için bi marka seçip almak lazım eğer bebeğe yararsa onla devam edilir zeytin yağı konusuna gelince benim oğlum doğduğu gece pişik oldu üç ay çektik zor iyileşti zeytinyağı da denedik fayda etmedi ama arkadaş zeytin yağından memnun kalmıştı tamamen bebeğin cildine bağlı birinde işe yarıyor diğerinde yaramıyor ama doğar doğmaz pişik önleyici krem kullanmak lazım oğlumun poposu iyileştikten sonra mutlaka her bezde kullandım kullanmadığım zaman hemen kızarıyordu bazı bebeklerin çişi çok asitli oluyormuş hemen pişik yapıyormuş çocuk drumuz sölemişti birde ıslak mendillerde durulanmazsa pişik yapıyormuş tabi herbebekte değildir onun için su ve pamuk öneriyorlar kibi küçük parça bez kullanıor oda sert olduğundan tahriş yapıyormuş şimdi uni baby nin yni doğan pamuklu mendilleri varya saf su lu onlarda kolaylık oldu onlarda kullanıır çok uzun yazdım ama inşl işinize yarar oğlumda çok çektik 10 günlük bebek o ağlar ben ağlardım kan çıkardı doğar doğmaz pişik önleyici kullansaydım yavrum çekmiycekti birde eczaneye sormuştum ben bakım seti almadan sebamet iyi ama her cilde iyi geliyor dedi birde bebeğin cildi çok kuru değilse bebe yağı kullanma dedi bende ilk zamanlar saf zeytinyağı kullancam inşl

sağol abera, siz tecrübeli anneler uzun anlatacak ki biz de bilmediklerimizi öğrenelim opuyorumnanaktan

Arkadaslar merhaba bugun kontrolum vardi.nts ye girdim ultrason yapildi,,alt tarafta sancim var dedim alttanda ultrason yapildi masallahh bebegim icin hersey yolunda kilomuz 1750 masallahh hersey iyi dedi yatiyordu kuzum..ama benim moralim cok bozuk hemoglabinim 6,5 cikti inanamiyorumm 2 hafta sonra tekrar kan tahlili yapilacakk halsizlikden perisanim..mafoldumben

gülümse maşallah bebişine canım,hemoglobinin bayağı düşmüş dikkat et canım,kara üzüm falan ye..bebişin yemiş annesini bütün demirlerini...:nazar:

kızlar geçmişi okurken derece hakkında konuşmuşsunuz bizde normal derece kullanıyorduk taki oğlumu elimizde dereceyle acile götürene kadar hemşire bu dereceleri civalı oldukları için artık sağlık bakanlığı yasakladı kaldırılıyor dedi civanın zararımı ne varmış dijitalde vardı 2 3 tl ye satılanlardan bizde kaldırdık kulaktan ölçer aldık artık hastanelerdede ya alından ya vücüttan ölçenlerde kullanılıyor birde o dereceleri sağlık kurumlarımı topluyomuş ne

kızlar geçmişi okurken derece hakkında konuşmuşsunuz bizde normal derece kullanıyorduk taki oğlumu elimizde dereceyle acile götürene kadar hemşire bu dereceleri civalı oldukları için artık sağlık bakanlığı yasakladı kaldırılıyor dedi civanın zararımı ne varmış dijitalde vardı 2 3 tl ye satılanlardan bizde kaldırdık kulaktan ölçer aldık artık hastanelerdede ya alından ya vücüttan ölçenlerde kullanılıyor birde o dereceleri sağlık kurumlarımı topluyomuş ne

bende haberlerde görmüştüm civalılar kaldırılıyor diyordu zararlıymış sanırım içindeki civadan dolay.
bende kulaktan ölçer alıcam. dediğin gibi hastanelerdede hep dijital kullanılıyor artık.

rica ederim canım ama ben bu hamileliğime şunu öğrendim 10 tane de doğursan hepsinde acemi oluyosun

evet genelde arkadaşlarım falan da öyle söylüyor, her bebek her hamilelik birbirinden farklıdır diye. ama yine de bir çok konuda bilginiz vardır ne güzel, benim ailemde falan hiç bebek yok yakınımda, ne alt açmayı bilirim ne bebek tutmayı o derece acemiyim yani :) Allah hepimize her konuda yardımcı olsun inşallah...

evet genelde arkadaşlarım falan da öyle söylüyor, her bebek her hamilelik birbirinden farklıdır diye. ama yine de bir çok konuda bilginiz vardır ne güzel, benim ailemde falan hiç bebek yok yakınımda, ne alt açmayı bilirim ne bebek tutmayı o derece acemiyim yani :) Allah hepimize her konuda yardımcı olsun inşallah...

valla öyle canım allah yardımcımız olsun. bende hiç alt değiştirmedim umarım başarabilirim. başta çok acemilik çekicez ama alışcaz hepsini en iyi alt değiştiren en güzel tutanda biz olcaz yavrularımızı :)))

canım oğlumda bende senin gibiydim tutmak giydirmek neysede ay alt açmaya hayatta dayanamam becerememde zaten diyodum eve geldim üç gün görümcem değişti sezeryanlıyımdiye yaptırmıyodu sonra bişey oldu o evde yoktu galiba benim değiştirmnem gerekti anam sanki daha önce kırk çocuk bezlemişim gibi açtım sildim bezledim allah kolaylığını veriyor sanki bebek doğar doğmaz sende otamatik öğreniyormuşsun gibi oluyo

valla öyle canım allah yardımcımız olsun. bende hiç alt değiştirmedim umarım başarabilirim. başta çok acemilik çekicez ama alışcaz hepsini en iyi alt değiştiren en güzel tutanda biz olcaz yavrularımızı :)))

annem de öyle diyor, kendi bebeğin olunca hepsini en iyi şekilde yaparsın diyor, inşallah öyle olur, ben evhamlı ve korkak bir tipim zaten daha doğrusu hamilelikte böyle oldum. artık araba bile kullanamıyorum çok korkak oldum bilmiyorumkismile

bende bu aralar hep aynı şeyleri düşünüyorum,alt açmayı,tutmayı,yıkamayı hiçbirşeyi bilmiyorum.Hastalanınca ne yaparım,ağlarsa nasıl susturacağız...bir sürü soru ...Hayırlı ve sağlıklı şekilde kucağımıza alınca öğreniriz herhalde yavaş yavaş...

canım oğlumda bende senin gibiydim tutmak giydirmek neysede ay alt açmaya hayatta dayanamam becerememde zaten diyodum eve geldim üç gün görümcem değişti sezeryanlıyımdiye yaptırmıyodu sonra bişey oldu o evde yoktu galiba benim değiştirmnem gerekti anam sanki daha önce kırk çocuk bezlemişim gibi açtım sildim bezledim allah kolaylığını veriyor sanki bebek doğar doğmaz sende otamatik öğreniyormuşsun gibi oluyo

annelik içgüdüsü dedikleri bu demek ki :)
iyi akşamlar canım, kolay gelsin...

gülümse bebeğine maşallah canım..sen de çok dikkat et kendine..
aslında demir bazı durumlarda yeterli olmuyormuş..vücutta b12 eksikliği varsa aldığın demirler de boşa gidyormuş..senin kan ilacın hangisi??içinde b12 vitamin olanlar da var onlardan verseydi doktorun..
benim kan ilacımda hem demir hem b12 var..

Back
X