2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

slm canım..maşallah kzıına herşeyi yiyomuş..burada da aynı hemen hemen anne sütü alamayan yada yetmeyenler formulmama takviyesi alıyo..benim oğlumda 1.5 ay önce bıraktı emmeyi formulmama içiyordu şimdi onuda içmiyo banada dr.umuz önemli değil ek gıdaya ağırlık ver dedi..öyle yapıyorum bende..evet zorlama yok yemesse ara ver sonra bir daha dene yine yemezse başka şeyler daha ekle o şekilde bebeğide tıksındırmemiş olursun..inek sütü tam bi muamma alerjik reasiyon göstericeğinden ve kansızlıga sebep olacağından önerilmiyo..bu konuda dr.unu dinlesen iyi olur..benim oğlumun kanı düşük 1-2 aya normal değerlere çıkarsa 10.ayında falan yarı yarıya su ve süt vermeyi düşünüyorum çnkü 1 yaşından sonra çocuklar inek sütü içmek istemeyebiliyomuş..

elmayı cam rendede yaptım tülbentke sıktım 1 elmadan 40cc çıktı normalmii
ama zor yahuu meyve sıkacağının parçalarını yıkamayı yeğlerim müge

yok gökçen tmmdır :) 50 cc fln çıkıyo dandik değil yani elmalar :)

yaw burdaki elmalardamı bi sorun var ben büyük kırmızı elmayı katı meyve sıkacağında sıkıyorumenaz 110-120 cc çıkıyo..bilmiyorumkismile

ben bunları görmemişim kızlar kusura bakmayın geç oldu biraz..

merak ettim neden ek gıdaya geçtiniz? ben daha geçmedim.ama oğlum doymak bilmiyor

canım biz 40 günden itibaren mama takviyesi alıyoduk..dr.umuzda 4.ayda başla dedi..mama içtiği için yani

canım geçmişe bakamadım belki yazmışsındır ama şu şubat annelerinden aldığın çorba tarifini yazabilirmisin bende denemek isterim

patates çorbasımı canım..şöyle yarım soğan ve bi patatesi rendeliyosun (istersen soğan koymayabilirsin) çok hafif kavurup göz kararı su ekliyosun..püre kıvamına gelinceye kadar sonra yumurta ve yarım bardak sütü çırp çorbaya ekle kıvamı koyu olursa az daha su az daha kaynat ver bebişe..

NOT: ben pastörize yarım bardak sütü su ile karıştırdım yani yarım bardağın tamamı süt değildi ve yumurtasız daha güzel oluyo yumurta kokusu geldi hep çorbada...

ya gökçen bak ne diycem...ben bu sabah bir elmayı 4 e böldüm...1 parçasından 30 ml çıktı..yani bi elmadan 120 ml eder...sositososito

yaw burdaki elmalardamı bi sorun var ben büyük kırmızı elmayı katı meyve sıkacağında sıkıyorumenaz 110-120 cc çıkıyo..bilmiyorumkismile

ben suyunu bır kere verdım kırmızı elma cam rendede rendeleyıp tel süzgecten gecırdım tulbent degıl .80 ml cıktı

ben cam rendeyi beceremiyorum valla gücüm yetmiyor. katı meyve sıkacağıyla yapıyorum mecburen.. gerçi rende mutlaka daha sağlıklıdır..

canım sen biberonlar ıcın sterılızatör kullanıyorsun sanırım gecen bır yazında gormustum memnun musun ve ne marka aldın

canım sen biberonlar ıcın sterılızatör kullanıyorsun sanırım gecen bır yazında gormustum memnun musun ve ne marka aldın

evet canım, weewell markası. çok memnunum. ben bayadır mama falan veriyorum ya, önceleri kaynatıyordum emzik kısımları çabuk bozuluyor gibi geliyordu bana, o yüzden aldım.

evet canım, weewell markası. çok memnunum. ben bayadır mama falan veriyorum ya, önceleri kaynatıyordum emzik kısımları çabuk bozuluyor gibi geliyordu bana, o yüzden aldım.

saol canım ben evde bıberon kullanmıyorum da calsıtıgım ıcın ablam kullanıyo ama bende sut makınası ıcın kullanmak ıstıyorum ondan sordum

Maşallah arkadaşlar özendim valla okuyunca yazdıklarınızı.Benim kızım 8 mayısta doğdu 4.5 aylıkken çok az meyve suyu veriyordum ek gıdalara geçmemiştim.5 ay enne sütü aldı 10 gün önce safra kesesi ameliyatı oldum bebişim emmeyi bıraktı günde 1,2 kez uykuda birkaç dakika emiyor.Sütümde çok azaldı süt sağma makinası aldım yarın geliyor .Arkadaşlar ne yapmalıyım bebişimin tekrar emmesi için memeden resmen kaçar durumda .Birde sürekli makinada sağıp versem zamanla sütüm kesilirmi?

Unuttum yazmayı:)
Şİmdi aptamil veriyorum ameliyattan sonra pek ilgilenemedim sebze çorbası vb veremedim milupanın kavanoz meyvesi var onlardan veriyorum bebişim çok iştahsız günde 300 ml aptamil yiyor iştahını nasıl açabilirim?

Aylara Göre Besinler

OCAK
Balık: Kefal, tekir, kırlangıç, strongilos, levrek, morina, yengeç, yılanbalığı, karides
Sebze: Kereviz, lahana, brüksel lahanasi, brokoli, havuç, pırasa, ıspanak, pazı, karaturp, kırmizı turp
Meyve: Elma,nar, portakal, armut, ayva, greyfurt
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin:
Sebze ve et suyu ile hazirlanmis çorbalari sofranizdan eksik etmeyin. Hareketsiz geçen soğuk kis günlerinde çorbalar bağırsak sistemini
düzenler. Soguk havalarda vücuda direnç veren balik ve baklagiller de en çok tüketilmesi gereken besinlerden.

ŞUBAT
Balık: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı, midye, istakoz, somon, dil balığı.
Sebze: Brokoli, brüksel lahanasi, karnabahar, pazi, hindibağ, ıspanak, pırasa, pancar, defneyapragi, havuç, frenk soğanı, turp.
Meyve: Elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Kansere karşı etkili lahanagilleri (lahana, brüksel lahanasi, karnabahar ve brokoli) sık sık yiyin. Bol betakaroten içeren havuç ile salata, zeytinyağlı yemek veya havuç suyu hazırlayın.

MART
Balık: Levrek, kalkan, kefal, tekir, midye.
Sebze: Ispanak, havuç, pirasa,kirmizi turp, brokoli.
Meyve: Elma, muz
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Mart, yaza hazirlik ayıdrr. Hafif beslenmeye ve diyet yapmaya başlamanın tam zamanıdır. Mart, aynı zamanda ilkbahara geçiş ayıdır. Bu nedenle hafif bir o kadar da direnç verici besinleri tüketmeye özen göstermek gerekir. Balık, ızgara et, sebze ve meyveler bol tüketilmeli.

NİSAN
Balık: Kalkan, kılıç, kırlangiç, tekir, barbunya, mercan, kayabalığı, midye.
Sebze: Taze soğan, taze sarımsak, kuskonmaz, taze kekik, bakla, marul.
Meyve: Can erik
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Kuzu etinin en taze ve lezzetli zamanı. Bu aylarda et olarak kuzu etini
tercih edin. Sütlü hafif tatlılar pişirin. Sabah kahvaltısında ve geceleri yatmadan önce bir bardak süt için. Hafif ama sağlıklı beslenerek ve açık havada düzenli yürüyüşler yaparak fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

MAYIS
Balik: Barbunya, istakoz, levrek, tekir, kılıç, kırlangıç, dilbalığı, iskorpit, pavurya, karides.
Sebze: Enginar, bakla, madimak, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık.
Meyve: Çilek, yeşil erik, malta eriği, dut.
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Çilek kısa ömürlü bir meyve. İçeriğindeki zengin vitamin (özellikle C vitamini) ve mineraller sayesinde ani enerji verip, geçis mevsiminde ortaya çıkan yorgunluk belirtilerini giderir.

HAZİRAN
Balik: Mercan, levrek, barbunya, tekir, pavurya, istakoz.
Sebze: Taze patates, taze fasulye, bakla (ayın ortasına kadar), bezelye, kabak, sivribiber, domates, salatalık, kuzu ıspanak,
semizotu, rezene, marul, asma yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, dereotu, dolmalık biber, çalı fasulyesi.
Meyve: Kiraz, yeşil erik, malta eriği, kayisi, şeftali, dut.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Kısa ömürlü dut ve kirazı bu ayda bol bol tüketin. Her ikisi de zengin vitamin ve mineral kaynağı.

TEMMUZ
Balık: Sardalya, barbunya, tekir, istakoz, böcek, pavurya.
Sebze: Domates, salatalik, bezelye, dereotu, kum havucu, taze fasulye, kuzu ıspanak, kabak, patlican, semizotu, sivribiber, dolmalık biber, çalı fasulyesi, barbunya fasulyesi.
Meyve: Kayısı, şeftali, kavun, sarı erik, karpuz, ahududu, vişne.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Semizotu, balıktan sonra en çok Omega-3 içeren sebze. Vücut tarafından üretilmeyen bir yağ asidi olan Omega-3, kalp hastalıklarına, zihinsel karışıklığa ve bunamaya karşı ekili.

AĞUSTOS
Balık: Çingene palamudu, mercan, kılıç, sardalye, izmarit, ıstakoz.
Sebze: Domates, salatalık, patlıcan, dolmalık biber, çarliston biber, sivribiber, taze fasulye, barbunya fasulyesi, kabak, mısır, kırmızı
salçalık biber.
Meyve: Kayısı, kavun, kırmızı erik, şeftali, vişne, böğürtlen, karpuz, incir, mürdüm eriği, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin:Yaz meyve ve sebzelerinin en olgun zamanı. Meyveleri bol yiyin. Bunun
yanısıra balık, zeytinyağli sebze, hafif soslu makarnaları günlük ögünlerinize paylaştırın.

EYLÜL
Balık: Palamut, lüfer, kılıç, sardalye, kolyoz, kırlangıç.
Sebze: Mantar, patlican, mısır, pazı, biberiye, barbunya fasulyesi, kabak, dolmalık biber, kırmızı salçalık biber.
Meyve: Mürdüm eriği, fındık, kavun, karpuz, incir, üzüm.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Eylül, kışa hazırlık ayıdır. Vücudu soğuk mevsime hazırlamak gerekir.
Bol balık, sebze, meyve ve makarna gibi enerji verici karbonhidratlar ağırlıklı beslenin. Mürdüm eriğini ve fındığı hergün belli bir miktar
tüketmeye özen gösterin.

EKİM
Balık: Pamatu, lüfer, istavrit, barbunya, kiliç, mercan, sardalye, torik.
Sebze: Mantar, fındık, ceviz, ıspanak, yerelması, pırasa, lahana, kıvırcık salata, kırmız turp, karnabahar, havuç.
Meyve: Armut, ceviz, üzüm, elma, greyfurt, mandalina, muz.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Ekim ayında Omega-3 içerikli cevizin tam zamanı. Cevizi bu aylarda bol bol tüketin. Ayrıca mantarlı nefis yemekler pişirebilirsiniz. Mantar, balık, et ve sebzelere çok yakışır. Mantarı izgarada üzerine peynir serperek pişirip kahvaltıda da yiyebilirsiniz.

KASIM
Balık: Mezgit, ringa
Sebze: Balkabağı, kabak, lahana, kereviz, pırasa, yeralması, havuç, ıspanak, karnabahar, pazı.
Meyve: Ceviz, kestane, üzüm, elma,muz, mandalina, nar, armut, kivi, greyfurt, Trabzon hurmasi.
Bu ay sofranizdan eksik etmeyin: Kasım ayında balkabağından bol bol yararlanın. Çorbası, tatlısı ve pastası ile nefis lezzetler hazırlayabilirsiniz. Balkabağını ayrıca etli sebze yemeklerine de ilave edebilirsiniz. İçerdiği bol betakaroten sayesinde kansere karşı etkili bir sebze.

ARALIK
Balık: Yengeç, pavurya, levrek.
Sebze: Balkabağı, lahana, yerelması, pırasa, brüksel lahanası, karnabahar, ıspanak, kereviz, havuç, pazı, kara lahana.
Meyve: Elma, mandalina, portakal, nar, armut, muz, kivi, kestane, greyfurt, ayva, Trabzon hurması.
Bu ay sofranızdan eksik etmeyin: Soğuk algınlığı hastalıklarına yakalanmamak için sağlıklı beslenin. Portakal veya greyfurt suyu için. Ispanak, baklagil, et, yogurt, muz, elma ve kuruyemisleri bol tüketin

ay ne güzel başlamış bizim minişler ek gıdalara.bende ara ara veriyorum elma ve armut püresi.benimki elmadan sonra kabız oluyor ne yapmalıyım kızlar?

FACE den bebeğim ne yese den alıntı kızlarr

SEBZE ÇORBASI-1-
İlk haftadan sonra hafta hafta ilaveler yapılarak hazırlanır.

...3 fincan su, bir tutam tuz, 2 orta boy havuç, 1 orta boy patates 45-50 dakika ağzı kapalı kapta pişirilir. Düdüklü tencere kullanılıyorsa 1 fincan su ile 10-15 dakika pişirilmesi yeterlidir. Süzgeçten aktarılarak hiç ezmeden sebzelerin suyu bir kaba alınır. 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika kaynatılır.
Yukarıdaki gibi pişirilir. Havuçlar ve patatesler tamamıyla ezilerek püre şekline getirilir. Bu pürenin içine yine irmik katılarak yukarıdaki şekilde mamanın hazırlanması tamamlanır.
3 çay fincanı s, bir tutam tuz, 1 orta boy patates ek olarak 1 çay kaşığı pirinç ve her gün bir yenisi ilave edilmek üzere mevsimlik sebzeler (örneğin ilk gün 3-4 yapraklı maydanoz, ertesi gün bir kaç yaprak ıspanak, ertesi gün bunlara ek olarak 1/4 enginar, ertesi gün 1/4 domates) eklenir. Elde edilen püreye yine 1 çay kaşığı irmik ilave edilerek 5 dakika pişirilir.
Yukarıdaki şekilde hazırlanan püreye 1 çay kaşığı tereyağı katılır.

Sebze çorbasI-2-
İçindekiler
2-3 yaprak ıspanak
1 küçük patates
1/4 kabak
1/4 havuç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Yapılışı
Sebzeler yıkanır, kabuklu sebzeler soyulur ve doğranır. Küçük bir tencerede kaynamakta olan suya salınır. Su, sebzelerin üzerini örtecek kadar olmalıdır. Ateş kısılır, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişmiş sebzeler ezilerek süzgeçten geçirilir, 1 çay kaşığı yağ eklenir.
Not: Patates yerine 1 tatlı kaşığı pirinç veya kırmızı mercimek de eklenebilir.

SEBZE ÇORBASI -3- (260 Kal, 3 gr. protein )
(2 Porsiyon)
1 küçük boy havuç
1 orta boy patates
1 orta boy domates
1 yemek kaşığı mercimek, bulgur veya pirinç
1 yemek kaşığı zeytinyağı

HAZIRLANIŞI :sebzeler iyice yıkanarak küçük küçük doğranır. 1 yemek kaşığı tahıl unu , 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla pişirilir. Tel süzgeçten geçirilerek çocuğa verilir. 1 tatlı kaşığı tavuk eti yada dana kıyma katılabilir. Bebeklere et suyu verilmesi düşünüldüğü kadar yararlı değildir, etin kendisinin ezilerek verilmesi besleyicidir..

Not: Çocuklara TUZ 12.aydan sonra çok az olarak verilebilir..

YOĞURTLU SEBZE ÇORBASI (225 Kal, 5gr protein):
(1 porsiyon)
1 kepçe yoğurt (125cc)
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı buğday veya pirinç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Tencereye yoğurt konur az su ile sulandırılırak üzerine herhangi bir sebze doğranır.1 yemek kaşığı tahıl unu zeytinyağıyla pişirilir.

Mercİmek çorbasI-1-
İçindekiler
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.

MERCİMEK ÇORBASI-2- (200 Kal, 3gr protein)
(2 porsiyon)
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
¼ küçük dilim soğan
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞI: Bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur. 1 küçük boy havuç, patates ve soğan rendelenip,1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.

PİrİnÇ-mercİmek ÇorbasI
İçindekiler
1/2 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1/2 yemek kaşığı pirinç
1, 1/4 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvı yağ

Yapılışı
Mercimek, pirinç ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır. Yumuşayıncaya kadar pişirilir, yağ eklenir. Çorba, pirinç yerine bulgur konarak da yapılabilir.

TARHANA ÇORBASI-1- (360 Kal,3.5 gr. protein): (2 porsiyon)
Yoğurt (150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
YAPILIŞI
Malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.Ocaktan inmeye yakın
az zeytinyağı eklenir..

Tarhana çorbasI-2-
İçindekiler
1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ

Yapılışı
Tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. Tarhana acısız olmalıdır.

Yayla çorbasI
İçindekiler
3/4 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un

Yapılışı
Pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır. Ilımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir. Karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.

SÜTLÜ ÇORBA (150 Kal, 4 gr. protein)
(1 porsiyon)
1 çay bardağı süt (100 cc)
1 yemek kaşığı silme pirinç
Domates suyu (50 cc)
HAZIRLANIŞI : bir tencereye süt konur 1 silme yemek kaşığı pirinç unu , yarım çay bardağı domates suyu veya ezmesi eklenip pişirilir. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave edilerek çocuğa yedirilir. Un katılmadığında çok az ekmek içi ufalanıp verilebilir.

Not: Bebeklere inek sütü 1 yaşından önce verilmemelidir.

Nohut ve kuru fasulye ezmeSİ
İçindekiler
2 yemek kaşığı nohut veya fasulye
1 çay kaşığı yağ
2 su bardağı su

Yapılışı
Nohut, fasulye ayıklanır, yıkanır ve 8-10 saat süreyle ıslatılır. Islatma suyu dökülür. Yumuşayan nohut ve fasulyenin kabukları soyulur. Üzerini 1-2 parmak geçecek kadar su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen nohut, fasulye haşlama suyu içinde çatalla ezilir. Haşlama suyu dökülmez.

ETLİ SEBZE YEMEKLERİ (tavuk, dana kıyma) (250 Kal, 8 gr. protein)
(2 porsiyon)
30 gr. (1 köfte kadar) et
1 yemek kaşığı pirinç
1 sebze( ıspanak, kabak, domates, semizotu)
1 küçük soğan
HAZIRLANIŞI: Sebzeler doğranarak bir tencereye konur, 1yemek kaşığı pirinç,mercimek, bulgur ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı az su konup pişirilir. Sebzenin türüne göre dolma şeklinde veya kıymalı sebze yemeği olarak yedirilir.

IZGARA KÖFTE (70Kal, 6gr protein)
(1 porsiyon)
30 gr. yağsız iki kere çekilmiş dana kıyma
çok az ekmek içi
çok az maydanoz
HAZIRLANIŞI: Ekmek içi az ıslatılır maydanoz ve kıyma ile yoğrulur, ıslıtılmış fırında veya ekmek yerine pirinç konularak sulu köfte yedirilebilir.

YOĞURT (60 Kal , 3 gr. Protein):
100 cc süt
1 çay kaşığı yoğurt mayası
Hazırlanışı : Süt kaynatılır, 36-37 dereceye kadar (vücut ısısı) soğuması beklenir.1 çay kaşığı yoğurt -maya olarak- eklenir. Üstü örtülür, oda sıcaklığında kımıldatılmadan 3-4 saat bekletilir

MUHALLEBİ -1- 4 ay-1 yaş arası
100 cc su (1 çay bardağı)
5 g pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
3 ölçek formül mama
Hazırlanışirinç unu soğuk suda karıştırılarak pişirilir. Ocak söndürüldükten sonra 3 ölçek doktorunuzun önerdiği formül mama eklenir. Ilık kıvamda yedirilir.

MUHALLEBİ-2-(100 Kal, 6.7 gr. Protein):1 yaş ve üzeri
(1 porsiyon -100 cc) / 1 çay bardağı
100 cc süt
5 gr. pirinç unu (1 tatlı kaşığı)
5 gr. şeker (1 tatlı kaşığı)
HAZIRLANIŞ : Soğuk süt temiz bir kaba konur. 1 tatlı kaşığı pirinç unu ilave edilerek ezilir, yavaş ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan indirdikten sonra şeker ilave edilir, ılık kıvamda bebeğe verilir.
NOT: Kilolu bebeklerde şeker eklenmesi yapılmadan verilebilir. Kabızlığı olan bebeklerde 1 çay kaşığı sıvı yağ konulabilir.

Bahar Çorbası (5 ay)
50 gram bezelye tanesi
50 gram havuç
50 gram yeşil fasulye
1 dal maydanoz
1 tutam tereyağı
Havucu küçük doğrayın, yeşil fasulyeyi ince kıyın, bezelye ile birlikte hepsini haşlayın, kıyılmış maydanozu ve tereyağını katıp mikserden geçirin.

Domates Fasulye Çorbası (4 ay)
Malzeme:
40 g domates
60 g patates
50 g yeşil fasulye
2 bardak su
Sebzeleri küçük doğrayın suda pişinceye kadar haşlayın.
Not: Bu yemek anne sütünün yetmediği durumlarda verilir.

Kabak Çorbası (4 ay)
200 g kabak
1 dal maydanoz
1 çimdik tuz
2 bardak su
Kabakları küçük doğrayın, maydanozu ince kıyın suda pişinceye kadar haşlayın.

Ben de günlük beslenme progamımızı anlatayım :ecrin_bebek: Günaşırı kek pişiriyorum.yarım dilim keke 1 yumurta sarısı, 1 kaşık pekmez, tuzu alınmış peynir, tereyağı ekleyip papatya çayıyla eziyorum.1 ara öğünde yoğurt, diğerinde meyve yiyor.Meyvelerin hemen hepsini verdim.Şeftali, kivi, muz, üzüm (özellikle kızmızı),elma, armut, kavun Çorbalarına da taze fasülye, dolmalık kırmızı biber, kabak, ıspanak, semiz otu, kereviz ne varsa koyuyorum.1 tatlı kaşığı irmik ekliyorum.Blendırdan geçirip veriyorum.Kıyma da koymuştum 1 kez.Afiyet olsun bebişlere

kızlar bu yazdıklarınızı bende verebilir miyim acaba. biz daha yeni meyveye geçtik o da 3 gün oldu. yerken çok zorlanıyor sizdede öyle oldu mu acaba ilk günler ??
şu an sadece elma armut ve üzüm veriyorum karıştırarak. dğru yapıyorum değilmi? hepsini ayrı mı vermek gerekir yoksa...
yazdıklarınızı okuyunca çok imrendim yer miki benim zilli acaba??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…