2010 Mayıs Kuzularına Ek Besin Önerileri

devam sütü için erken değil mi. devam sütleri 6.aydan itibaren veriliyor. senin bebiş daha 4 aylık onu sor dr. ben bebek sütü kullanıyorum henüz. devam sütü için erken çünkü

ben elmayı cam rendede rendeleyip direk veriyorum.yiyor maşallah...bikaç gün içinde şeftaliye başlayacağım..ya ben hiç biberon vermedim kızıma...acaba alıştırsam mı?hiç kullanmasak olmaz mı biberon?şu bpa işi canımı sıkıyor:bbo:

hic kullanmasan da olur bence, 6. ayda alistirma bardaklarina gecilebiliyor moonlight bu arada su buyuk bebek magazalarindan birine gelmis bpasiz biberonlar. ben internetten ingiltereden ismarlamistim, sonra bir baktim gelmis tr ye

hic kullanmasan da olur bence, 6. ayda alistirma bardaklarina gecilebiliyor moonlight bu arada su buyuk bebek magazalarindan birine gelmis bpasiz biberonlar. ben internetten ingiltereden ismarlamistim, sonra bir baktim gelmis tr ye

suyu çaybardağından veriyorum...aslında pek istemiyorum biberon.ya ben sabırlı davranabilirim ama daha sonra bakacak olanlar için kolaylık olsun diye başlasam mı diyed e düşünüyorum...

benim dr. kesinlikle biberon kullanma dedi hoş zaten eymende biberon almıyor keyfi olursa bazen 1 2 çekip bırakıyor.bardak yada kaşık kullan dedi.doğrusunu yapıyorsun canım

benim dr. kesinlikle biberon kullanma dedi hoş zaten eymende biberon almıyor keyfi olursa bazen 1 2 çekip bırakıyor.bardak yada kaşık kullan dedi.doğrusunu yapıyorsun canım

başlamayayım en iyisi yaa...biraz zor olacak ama sabretmemiz lazım bebişler için..Eymen in doktoru kim canım?izmirli anneler topiğinede gel..faydamız olur birbirimize..

benim dr.un verdiği listeyi yazayım size
ANNE SÜTÜ aldığı sürece verilmelidir.
FORMÜL MAMA günde 3-4 öğün 180-200 ml
MEYVE SUYU VEYA PÜRESİ 1 öğün (saat 10)
muz havuç elma şeftali mandalina portakal cam rende kullanılacak portakal mandalin gaz yaparsa 6. ayda verilecek
SEBZE PÜRESİ saat 12-13 150 200 gr. 1/2 patates,1/2 havuç, 1/2 kabak 1 tatlı kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı su.çelik tencerede iyice haşlanıp çatalla ezilerek verilir. 1-2 hafta sonra püreye bulgur mercimek ve diğer sebzeler eklenir.bu karışım iki gün bekletilebilir.fakat ıspanak veya brokoli konulursa bekletilmez.
YOĞURT ikindi öğünü 100-200 gr.
MUHALLEBİ gece yatmadan önce saat 20 00 1 su bardağı su ile 3 tatlı kaşığı pirinç unu kısık ateşte pişirilip ateşteni indikten sonra içerisine 6 ölçek formul mama eklenir

veriliş sırası şu şekilde olacak ilk 5 gün meyve püresi sonra 5 gün meyve püresi yoğurt sonra 5 gün meyve püresi yoğurt muhallebi en sonra sebze püresi eklenir listeye.kahvaltı 6 ayı doldurunca
YASAKLAR : inek sütü bal yumurtanın beyazı tuz baharat kara lahana patlıcan bakla kara ciğer dışındaki bütün sakatatlar hazır meyve suları konserve yiyecekler puding sosis salam çay kahve çikolata şeker çilek kivi

ARKADAŞLAR BUNLAR 4-5 AYLIK BEBEK BESLENMESİYDİ 6 AY VE SONRASIDA VAR AMA ONU DAHA SONRA YAZARIM.TABİKİ YETTİĞİ SÜRECE SIRF ANNE SÜTÜ :))
KOLAY GELSİN

bu listede güzelmiş ama bunları yerse bide 200ml 3-4 öğün süt nasıl içicek bu bebişler ya hepsi tosuncuk olur:)) demekki gittikç yemeleri artıcak hadi bakalım hepimize kolay gelsin,ben bide bişey eklemek istiyorum ek gıdayı çok araştırıyorum ve meyvelerle başladım bende, ama okuduğum kadarıyla yurt dışında sebzelerle başlamayı tavsiye ediyolarmış bizde tatlı ya çocuk kolay alışsın diye sanırım meyveyle başlatıyolar başlamayan varsa aklınızda olsun bi drunuza danışın

suyu çaybardağından veriyorum...aslında pek istemiyorum biberon.ya ben sabırlı davranabilirim ama daha sonra bakacak olanlar için kolaylık olsun diye başlasam mı diyed e düşünüyorum...

maaşallah canım ya biz çalışıyoz mecbur biberon kullanıyoz süt için evdeysen hiç başlama ne emzik ne biberon mumkün olduğunca koru kuzucuğunu

liste süpermış valla kızlar okadar yiyince süt içmiyolar zaten benim oğlan gündüz mama içmiyo artık gecede ya 1 ya 2 kere anca e sıra gelmiyo tabi..birde sanırım aptamilden sıkıldı kuzu kokusu falan feci bakalım bugün milumil aldım bunu içicekmi..
bu arada bugün oğluşuma brokoli çorbası yaptım havuç ve irmikli ama pek severek yemedi bidahakine brokoliyi az koyup patateste eklicemçç

milupanın sitesinde okumuştum sütü ek gıdalarında içinde tamamlayabiliyorsun.şu an aklımda yokta mesela meyve püresi süt büskivi karışımı gibi yada kahvaltı karışımında flndı bi bakın isterseniz

valla tek bildiğim bi şey varsa oda bu ek gıda işinin çok zor ama çok zor olduğu
meğerse ne kolaymış meme ve mama vermek ohhh hiç dertli diil
gece rüyamda meyve rendeliyorum sebze püresi pişiriyorum bu ne yaaa

kesinlikle katılıyorum sana :) bir de sevdi sevmedi, yedi yemedi derdi var :)

bugün bardaktan elma suyu içirdim...bayıldı kuzucum..bu hafta elma suyu ve elma püresi haftaya şeftali vericem..

Herkese merhaba. Oğlum 22 mayıs doğumlu. Şuan 69 cm ve 8600 kilosu. Anne sütüyle besleniyor. Ama günde 1 öğün aptamil veriyorum. Böylece daha iyi doyuyor. En son ki doktor kontrolümüzde ek gıdadan hiç bahsetmedi doktor gerçi bende sormayı unuttum. Her kontrolde bebeğimin kilosunun boyunun çok ileride olduğunu söylüyor. Ama ek gıdalara başlamak için sabırsızlanıyorum.3 gündür 1. gün elma suyu 2. gün armut 3. gün de havuç suyu verdim 40 cc. Acaba doğrumu yapıyorum diye düşünüyorum. Görücem kızında sütünün çok olduğunu doktorununda asla ek gıdalara geçmemesini istediğini 8. aya kadar hiçbirşey vermediiğini 8. aydan sonrada verdiklerini yemediğini hep yemek seçtiğini söyledi. Ve çocuk 8 yaşında halen yemek seçiyormuş. Bence sen yavaş yavaş meyve sularından başla alışsın damağı dedi. Verdiklerimide lıkır lıkır içiyor. Bayılıyorum o haline. Doktorumuzun haberi yok. Ne zararı olabilirki diyorum. Sizede sormak istedim bu yüzden. caba hatamı yapıyorum?

Annelerin karşılaştığı en ciddi sorunlarından başında bebeklerinin beslenmesi geliyor. Kimi bebek anne sütünü almıyor, kimi ek gıda döneminde hazırlanan yiyecekleri reddediyor. İlk 6 ay bebeğini anne sütüyle besleyen anneler kendilerini şanslı sayarken, ek gıdaya geçiş süresi bazen çok daha erken olabiliyor. Bebeğin ek gıdaya geçişi için en uygun süre 6. aydan itibarendir. 6. aydan itibaren bebeğe ek gıda verilmeye başlanabilir. Zira bu dönemde bebeğe verilen anne sütü veya biberon maması tek başına yeterli olmaz. Bebeğinizin besin ihtiyaçları farklılaşır, daha koyu kıvamlı gıdalar ile beslenip daha uzun süre tok kalmaya ihtiyacı vardır. Bu dönemde bebek kaşıkla beslenmeye alıştırılmalı ve çiğneme ve yutma kabiliyetleri geliştirilmelidir.

Bebeğin ek gıda almaya hazır olduğunu anlamak mümkün. Öncelikle, sizin yedikleriniz bebeğin de dikkatini çekmeye başladıysa ve uzanıp tabaktaki yiyeceklerinizi almaya çalışıyorsa, ağzına verilen gıdayı veya kaşığı diliyle itmiyorsa, ağzına oyuncak veya kaşık sokulduğunda öğürmüyorsa, destekle bile olsa, dik oturuyorsa, bebeğiniz ek gıdaya geçmeye hazır demektir. Elbette bu ciddi geçiş sürecince dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Ek gıdaya geçerken nelere dikkat edeceğinizi uzmanlar şu şekilde açıklıyor :
Bebek keyfi yoksa ek gıda vermeye çalışmayın. Bir seferde sadece bir yeni gıda deneyin. Böylece, alerjiye neden olan bir gıdayı kolayca ortaya çıkarabilirsiniz. Küçük miktarlarla başlayın, yavaş yavaş arttırın. Bebeğiniz yeterince aldığını size anlatacaktır, sonrası için zorlamayın. Reddettiği gıda varsa 1-2 hafta kadar ara verip sonra yeniden deneyin. İsterse bebeğin yiyeceği elleyerek tanımasına izin verin. Ek gıdalara başladıktan sonra bile bebeğinizi mümkünse 2 yaşına kadar emzirmeye devam edin.

Ek gıdaya geçtikten sonra bebeğinize vermemeniz gereken bazı gıdalar da var. Öncelikle taze sebze ve meyvelerle beslemeye çalışın. Bir yaşına gelene kadar inek sütü vermeyin. Erken yaşta verilen inek sütü çocuğunuzda alerji yapabilir. Bebeği kansızlıktan korumak için demir yönünden zengin et, yumurta, mercimekli baklagiller, pekmez gibi ek gıdalar verin. Hazırladığınız gıdaları oda ısısında çok bekletmeyin. Konserve, dondurulmuş ve paketlenmiş yiyecekleri, hazır ve kolalı içecekleri, içine boya, tatlandırıcı veya aroma katılmış besinleri bebeğinize kesinlikle vermeyin. Ve bebeğinizi 3 yaşına kadar 6 öğün besleyin. Bebeklere çiğ havuç, sosis, fındık, fıstık, çekirdek, üzüm, gibi küçük kuru yemişler vermeyin. Zira nefes borusuna kaçabilir.

alıntıdır

devam sütü için erken değil mi. devam sütleri 6.aydan itibaren veriliyor. senin bebiş daha 4 aylık onu sor dr. ben bebek sütü kullanıyorum henüz. devam sütü için erken çünkü

canım aptamilin 1 numarasını kullanıyorum hani toz olan suyla karıştırılandan.

]
aynen sonuna kadar katılıyorum çok zormuş.nette ek gıda araştırmasından gözlerim pörtledi artık annelerimiz nasıl becermiç bu işi. sanki ne yapsam yanlış yapıcakmışım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…