kızlar mamalar falan diyosunuz ya ben aptamilin devam sütünü ve kendi sütümü veriyorum sadece doğrumu yapıyorum.mama derken başka bişi kullanıyomusunuz diğmi?
bizde yavaş yavaş ek gıdalara başladık meyvelerden verdim.
hic kullanmasan da olur bence, 6. ayda alistirma bardaklarina gecilebiliyor moonlight bu arada su buyuk bebek magazalarindan birine gelmis bpasiz biberonlar. ben internetten ingiltereden ismarlamistim, sonra bir baktim gelmis tr ye
benim dr. kesinlikle biberon kullanma dedi hoş zaten eymende biberon almıyor keyfi olursa bazen 1 2 çekip bırakıyor.bardak yada kaşık kullan dedi.doğrusunu yapıyorsun canım
benim dr.un verdiği listeyi yazayım size
anne sütü aldığı sürece verilmelidir.
Formül mama günde 3-4 öğün 180-200 ml
meyve suyu veya püresi 1 öğün (saat 10)
muz havuç elma şeftali mandalina portakal cam rende kullanılacak portakal mandalin gaz yaparsa 6. Ayda verilecek
sebze püresi saat 12-13 150 200 gr. 1/2 patates,1/2 havuç, 1/2 kabak 1 tatlı kaşığı pirinç 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 2 su bardağı su.çelik tencerede iyice haşlanıp çatalla ezilerek verilir. 1-2 hafta sonra püreye bulgur mercimek ve diğer sebzeler eklenir.bu karışım iki gün bekletilebilir.fakat ıspanak veya brokoli konulursa bekletilmez.
Yoğurt ikindi öğünü 100-200 gr.
Muhallebi gece yatmadan önce saat 20 00 1 su bardağı su ile 3 tatlı kaşığı pirinç unu kısık ateşte pişirilip ateşteni indikten sonra içerisine 6 ölçek formul mama eklenir
veriliş sırası şu şekilde olacak ilk 5 gün meyve püresi sonra 5 gün meyve püresi yoğurt sonra 5 gün meyve püresi yoğurt muhallebi en sonra sebze püresi eklenir listeye.kahvaltı 6 ayı doldurunca
yasaklar : Inek sütü bal yumurtanın beyazı tuz baharat kara lahana patlıcan bakla kara ciğer dışındaki bütün sakatatlar hazır meyve suları konserve yiyecekler puding sosis salam çay kahve çikolata şeker çilek kivi
arkadaşlar bunlar 4-5 aylık bebek beslenmesiydi 6 ay ve sonrasıda var ama onu daha sonra yazarım.tabiki yettiği sürece sırf anne sütü :))
kolay gelsin
suyu çaybardağından veriyorum...aslında pek istemiyorum biberon.ya ben sabırlı davranabilirim ama daha sonra bakacak olanlar için kolaylık olsun diye başlasam mı diyed e düşünüyorum...
valla tek bildiğim bi şey varsa oda bu ek gıda işinin çok zor ama çok zor olduğu
meğerse ne kolaymış meme ve mama vermek ohhh hiç dertli diil
gece rüyamda meyve rendeliyorum sebze püresi pişiriyorum bu ne yaaa
devam sütü için erken değil mi. devam sütleri 6.aydan itibaren veriliyor. senin bebiş daha 4 aylık onu sor dr. ben bebek sütü kullanıyorum henüz. devam sütü için erken çünkü
valla tek bildiğim bi şey varsa oda bu ek gıda işinin çok zor ama çok zor olduğu
meğerse ne kolaymış meme ve mama vermek ohhh hiç dertli diil
gece rüyamda meyve rendeliyorum sebze püresi pişiriyorum bu ne yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?