2010 Nisan Anneleri Aşerme Topiği... Dikkat Midesine Güvenmeyen Girmesin!

buraya da ne zamandır girmiyodum :))) uzuun zamandır öyle canım pek bişiyler çekmedi nedense... ama bu sabah uyandığımdan beri acayip bi şekilde yaprak sarma istiyo.. yanına da kıymalı biber dolma iyi olur tabi :)))

yaprağım var evde.. akşama yapimm en iyisi :)) ama dolmalık biberim yok.. yağmur da var nasıl çıkıp alimmkii...

bu gun annemle abarttık valla....
karalahana çorbası...
kıymalı pırasa yemeği....
fırında patates.....
veee akşama kestane partisi süpper......

slm buraya ilk yaziyom arkadaslar pek öle asemelerim olmadi ama herseyi yedim ictimcokacimcoook
fakat son iki haftadirli kasik kasik türkkahvesi yiyorum günde,böle yanik yanik kokusu deli ediyo benihihoyyytbebegime zarari varmidir sizceee:CüvCüv:

oyy kızlarr.. gece gece bu saatte canım ne çekti :)) tavuklu,sebzeli güveç bilmiyorumkismile şööyle porsiyonluk güveç kaplarında... üzeri folyoyla kapatılıp iyice kendi suyuyla pişmiş.. soonra üstüne kaşar rendelenip eritilene kadar bir posta daha fırında tutulmuş... cokacimcoook amaan nerden geldi gece gece yaa... bu saaten sonra güveç mi olur :)) en iyisi yarın yapiim ben zemuszemus

ayy accık kaşar bari yiyim ayoll :)) güveçlisinide yarın artık :))

öff
ilk sayfalara göz attım
gene canım kumpir çekti iyi mi..

evde yapsam, yaptığım bi cacığa benzemiyor..

oyy, cacık demişken, cacık da çekti canım yaaa...

bende bu akşam nugget yapayım diyorum....
yanına mercimek çorbası,bol yeşillik salata.....

uzun zamandır kimse aşermiyor sanırsam ....
ben dün rüyamda türlü yemeği gördüm ama güveç yok....
bende normal tencerede pişiriyoırm şimdi yanına bulgur pilavı ve cacık.....

:)) evet özgecim yaa bayaadır aşeren yok galiba.. sırtladık aşerme topiğini elele götürüyoz valla işi.. bi sen bi ben :)))

bizde de akşama mangal partisi var :)) hamiş kaldığımdan beri et ve et ürünlerine karşı accayip bi isteksizlik var bende.. hatta hiiç yemediğim uzuun süreler de oldu... dr.umuz da herzamanki gibi geçen hafta da sormuştu.. şifa niyetine de ve ye dedi :)) hehee.. annemler de yalnızlıktan canın istemiyo biz bundan sonra haftanın 2 günü etleri alıp sizdeyiz dediler sağolsunlar :))) inşallah dedikleri gibi kalabalıkta yerimde yarar bebişimee :)

mangal havası da yok gerçi yağmurlu ama bakalım olmazsa barbeküde yaparız balkonda :))

refişim yarasın utku oğluşuma bal olsun kaymak olsun ,kilo olsun.....
bende bugun abartcam inşlh,,,,annemler de mevlüt var bende şöle börek kısır falan hayal edyorum valla...
bende balık yıyemiyorum sekiz oldu refiş acep kalabalıkta bende yermiyim ne dersiin.....

özgecim... ohh canımm.. yarasın börekler kısırlar inşallah kuzey paşaya :)

balık konusunda bende öyleydim canım..halaa temizleme olayını yapamasamda... toplulukta yiyebiliyorum canım... evde kendimiz olduumuzda da genelde büyük balıkları fırında tereyağlı fln pişirip yiyebiliyorum.. kokusu pek olmuo böylece.. çipura.. levrek.... yiyebildiklerim :))) sende annanlerdeyken fln bi dene bakalım..
ben et yiyemezken akşam bayaaca abartmışım yaa :))) gerçi ızgarayla accık kola kaçamağı da yaptık ama napalım artık :)) ızgarayla da süt gitmezdi ki :)) hehe
babam pişirdi.. annem de, ne sofrayı hazırlarken ne bulaşıklarda iş yaptırdı.. sağolsunlar valla yaa.. allah onları başımızdan eksik etmesin...

abooovvvv bu topiğe bakmaz olaydımmmm. canım balık istedi buzluğa tekirleri atmıştım. en sevdiğim balıklardandır. eşim canın istedikçe çıkarır bikaç tane kızartırsın demişti.
offff çok canım istedi ama bu saatte evi de kokutmak istemiyom kayınvalidem ağzına koymaz balık ve kokusundan çok rahatsız olur. şimdi yapmaya kalksam gece gece kapı cam da açamayız valla işkence olur kadına uykukaydirigubbakcemile3 napcam şimdi benbilmiyorumkismile

bugun acayip yoruldum.....ayaklarımın ğstünde duramyrum valla.....
ama canımın cektiği tüm yemekleri zar zorda olsa yapmayı başardım....
veeee....
öncelikle tiremisu yaptım....(hayatımda ilk kez)
sonra tiremisudan krema arttı onuda bisküvi ve pudingle değerlendirdim değişik bi pasta oldu.....
sonra evde ekşimik görmüştüm ondan börek yaptık babanemle....
ve gene babanemle antep dolması yaptık acılı ve ekişili...
biliyorum midem aşırı yanacak ama ne yapayım bayılıyorum....

ohh özgecim.. kuzey paşanın son kilo aldırma turlarındasınız sanırım :))) yarasın canımın içii...

biz de annemlerdeyiz.. babam çağırdı bu kez.. akşama balık partisi var ızgara.. dedim ya ben doğurana kadar et ve balık ürünleri için sık sık bir araya gelicekmişiz.. ben istesemde istemesem de :)) hoşş ben bu durumndan gaaayet hoşnutum o ayrı konuu.. balıkları annem temizliyo şu an ve kokusundan iğrenen ben.. utanmasam az bişiy kızarttırıcam şimdidenn... :))))

yanına da boool yeşil salataa.. ımm ekşili ekşilii... arkasından da bi helva iyi giderdi ama bakalım :)))

herkesin cani yemek istemis

ama benim canim CAN ERiGi ISTIYOR su siralar hemde deli gibi,uff yazarken bile agzim sulandi boshayallersmile

ah kızlar ahh bigün benimde gece yarısı kivi istemişti canım dogumdan 2 gün önce eşimde almaya gitmişti en son aşermem o oldu bide dogumdan 1 hafta öncede erik istemişti ekşi ekşi eşim ne yapacagını şaşırmıştı Allahtan bir arkadaşı sayesinde onuda yemiştim sizleri takip ediyorum negüzel aşeriyorsunuz aşerin hatunlar :)

oyy erik mi :)))) başlarda bi kere benim de istemişti bulduk yedim de rahatladım :))) şimdi çekmiyo canım mevsimsiz bişey.. yemek türü daha çok ilgimi çekiyo nedense. :)))

benimde canım bu sabah nerden estiyse.. acılıı.. ekşilii.. mercimek köftesi çekti.. yaptım.. şu an yiyorumm.. ama midem zaten yanıyoduu.. şimdi daha da azıtıcakk.. bile bile.. marifetmiş gibi yiyorumm.. napiimm.. gaviskonumu yudumlarım :))))

hatunlar aş erin valla artık bebekler geldimi özlücenız bunları kocalara nazzz yapınnn nazzzzzzzzzzzzzzzzz

:)))))))))))) kızlar benimde haftasonu canım mozaik pasta istemişti. yarın da misafir geliyo bilin bakalım ne yaptım mozaik pasta:)
kendimi zor tutuyom buzluktan alıp yememek için:)
urla canım son turlar bunlar yakında ne naz kalacak ne niyazkaydirigubbakcemile3
ayyyy refiş benim de hamileliğin başından beri mercimekli köfteye bir düşkünlüğüm oldu azdırma beni bak ben yapmayı da bilmiyomkaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…