2010 Nisan Anneleri Aşerme Topiği... Dikkat Midesine Güvenmeyen Girmesin!

ayy canım ya bende blirim annem karadenizli....gercekten bu mevsimde bulman zor....
bakalım topiği okuyan karadenizden kızlar belki sana yardımcı olur....

çok saolun kıslar...

neptunee canım bende de yok ama bakarım yinede.ay canım çekti şimdi oh ekmekle bide güzel olur ki

toprağım sendede yoksa bn ümidi keseyim =)))

istnbulda annemde var ama konuşmadığımız için isteyemiorum benneyaptımki

yaaa ben lahananın zeytinyağlısını sevmiyrum dolapta ver annem yapmış ama yyokkk ıyyyy yiyemedim....
ben bugun ne istrym acaba mantar mı yesem.....

annemde yaptı bugün bana aksama ondayız bıde etlı nohutt ayy acıktımmmm...öğleden sonrada kumpır yıycem arkadasa sıparıs verdım hıhoytttt

ayy özgecım bende severım mantarı .ama bizim oraların bi mantarı vardır kanlıca mantarı.bu zamanlarda cıkar.hemen biter ama.gecenlerde gıttık memleket pazarı kuruluyo ıstanbulda aldım biguzel sectım..sonra kahvaltıya onu kızarttımm amannn ıcınede yeşil bıber domates falannn attım et halt etmıs yanındaaa bandıra bandıra yedım bıguzel...

bu kültür mantarlarınıda cok sevıyorum...hele hele makarnaya sos olarak..bıde ayrıca mantarları guzel yıkayıp dogruycan .sonracıma ocaga koyup bıraz yag suyunu cektırcen cok sulanıyo çunkğü basta sonra ıcıne domates biber salca renk versın dıyede kekik azcık.sarımsak sonra olmazsa olmasıı ıyıceeee pişiricennn sonra alıp toprak kaba dökücen üzerıne kasar ı rendelıycennn kızgın fırına 5 dak atıcan kasar erıycekk sonracıgımaaa afıyetleee yıycennnnnnnnnnnnn

oy oy oy oy mantar ben direk yıkayıp fırına atıyom suyunu çekince çıkarıp terayağını ve kaşarlarını ağızlarına tıkıyom bi daha atıyom fırına kızarınca çıkarıyom. çerez niyetine oh misssopuyorumnanaktan

tarhan evet o şekildede çok hoş oluyo bende seviyorum ama çerezlik gercekten ben mantarı sote yapıyorum sebzeli yada sade soğanlı yanınada pilav yada makarna harika bi yemek oluyo.....
bugun benimde pazar günüm doktordan sonra çıkıcam bende....

ayy ne koktu burnuma....
şöle mis gibi sivri biberi kızartcaksın üzerine kavrulmuş domates dökeceksin,domates sosun içinde biber salçası ve sarımsakta olcak ımmmm ımmm....
yanına beyaz peynir ve mis gibi demlenmiş çay taze ekmek......
akşam menümüz çıktı hehhehhe:))))))

nefis nefis nefissssss afiyet olsunnnnnn

kızlar peki sayenizden nerden geliyorum biliyor musunuz? saatin 4,5unda karnım tokken KUMPıR yemekten geliyorum ama gözüm döndü ya her sayfada kumpiri görünce müdürden izin aldım gittim yedim geldim ohhhhhhh allah şükürler olsun

bugün canım keşkek istedi kayınvalidemlerde sağolsun kayınvalidem o kadar gelenin arasında ne yaptı etti yaptı benim için keşkeği sanırım herkes bilmez ama bilende bilir çok güzel oluyo tereyağ şöyle üstüne ohhh götürdüm 3 tabak yedim ben zaten bişeyler oldu 2 saatte bir yemek yiyorum kızlar

benimde canım felaket bişekilde ekşili köfte istedi kızlar ama kuru patlıcanda içinde olcak 1 aydır canım istiyordu sağolsun ablam yapmış göndermiş bi yedim sormayın ben dim 3 tabak siz deyin 4 tabak beilmem bilirmisiniz kısırlıkla ıslatılıp küçük toplar yapılıyor haşlanıyor nohutla pişiriliyor içine sumak suyu kuru patlıcanda zaten çok seviyordum hamile iken dah çok sevmeye başladım harikaydı doymadım valla

Son düzenleme:

ben bilirim canım hemde çok güzel de yaparım ayy aklıma düşürdün yarın yapayım en iyisi eti iyice didecen derler yaa bide üzerine kimyon şahane oluyor

sabah sabah bir bakayım dedim fakat ben sevmiyorum keşkek yaaa ,yada hiç güzel yapan birinin elinden yemedim belki oda olabilir.....
canım ne istiyo acaba diye düşnyrum bişi bulamuyrum kaç gündür canım bişi çekmiyo diye ekmek arasına dadandım öğlenleri bakıyorum sizde bişi yazmıyorsunuz....

ooo kızlar ne güzel şeyler çekiyor canınız....
bende oğlumda hep tatlı yedim doğuma da alerji olmuş biçimde girdim:))
kışın ortasında hiç bulunmayacak 2 meyve çekti canım.burnuma hep kokuları geliyordu sanki.zar zor dondurulmuş olarak bulduk ve yedimmmm:))))
şimdi sevdiğim meyveleri bir küçük poşetçikte olsa difrize koyuyorum.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------sizlere önerim bebeğiniz için faydası olacak şeyleri tüketin mutlaka.
ve lohusalıkta da sütünüzü arttırıcak besinleri tüketin.
ben dikkat etmedim ve sütüm bulanıktı.ama düzenli yediğim zamanlar bembeyaz bir süt geliyor yağlı işte o bebeğin kilo alımı için çok iyi.

tavsiyeler için çok teşekkürleropuyorumnanaktan

valla ben dün gece kumpir yemeye niyetliydim ama evde tereyağı olmadığı vew o saatte bulamadığımız için bugüne erteledik cokacimcoook akşama kimse beni tutamazsırnaşık şey

ay bende patlıcam şimdi yemekden hamburger yedim şişdim ya çok fena

ayyy ben hiç sevmem keşkeği annemler bilirler her düğünde kazanla pişer

ohhh keşkekkk bizim memleketin meşhur yemegidir kız canım çekti yarın ben anneme yaptıram en iyisi bol tereyağlı of ya cnm fena çektiii

kızlar bilin bakalım şimdi ne yiyorumkaydirigubbakcemile3 eşim aşkım bitanem bana kumpir yaptı şu güzelliğe baksanıza KK ya özel kumpir yaptı. patatesler haşlanırken o da bizim aşerme topiğimizi okuyodu. haaa bu arada bize ne dedi: boşanında semerinizi yiyin dedi:roflol::roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…