2010 Nisan Anneleri Doğum Çantalarına Neler Koyduk yada Koyacağız?

ayse_denizy

yakışıklı prensin annesi
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2009
1.612
1
156
İçel Mersin
Merhaba Annişler.
Ya şu meşhur hastane çantamız var ya.İçine neler koyacağız?
Kaçar tane zıbın,hastane çıkışı,battaniye,bez,biberon,mama,emzik,ağız mendili,Patik,altı ayaklı alt,üst,ana kocağı vs..
Bizim için
Nevresim takımı olacak mı?Kaç tane pijama,iç çamaşırı,sütyen,çorap,Krem,diş macunu,fırça,makyaj malzemesi,ped vs...
Ya da eksik neler varsa..
Hadi hepsini araştırıp yazalım.Kolaylık olsun...

aysecim valla iyi düşünmüş topiği açmışın hayırlı uğurlu olsun evet baklaım hereks nası bi canta hazırlıycak bende valla ufak çekçekli bi valiz düşünüyorum ne yalan sölimmmm:)))))

ya özelde de yapsam devlette de yapsam ben nevresim takımı götüreyim diyorum.Altına da kanama çarşafa yatağa geçmesin diye bişiler seriyorlar ya ondan.Sonra steril fısfıs var ya.Ondan.

Canım bunu aÇarak Çokm ıyı yapmıŞsın ayŞecım. Ben de allah ızın verırse 7. Ayıma gırdıĞımde herŞey hazır olsun ıstıyorum ınŞallah allah hepımıze hayırlı doĞumlar nasıp etsın. Buradakı paylaŞımlar Çok ıŞımıze yarayacak.

kızlar topiğimiz hayırlı olsun, bende geçen havuzlu han a gittim ne varsa aldım dedi agırlaşmadan alışverişin büyük kısmını halledeyim. Tulumları özellikle kaç beden alıyorsunuz 0-3 aylık olanlar hemen küçülüyor diyorlar naptınız bu konuyu 3-6 aylık larla değiştirsem koca koca mı giyecek bebek

Merhaba Nisan anneleri,
Ben de inşallah Mart annesi olacağım...

Sağdan soldan duyduğum kadarıyla hazırladığım hastane çantamda şunlar var:
İki adet farklı çanta hazırladım, biri bana biri bebeğe...

Bebeğin çantası:
3 adet iç zıbın
4 adet patikli pantolon
4 adet dış zıbın
2 eldiven
2 şapka
2 çorap
2 adet battaniye
6-8 adet ağız bezi

Bunların hepsini granül sabun tozu matikle yıkadım... Sonra da kızgın ütü ile ütüledim...
Sabun tozu ile yıkanıp ütülenmesi çok önemliymiş...

bebeği taşımak için babyport
1 paket 24 lük bebek bezi
su ve saf pamuktan oluşan ıslak mendil (su ve pamuk haricinde birşey olursa, altını pişik yapıyor)
pişik kremi
bebe yağı

Kendim için çanta:
3 adet uzun belli hamilelik kilodu
3 adet kısa belli normal kilot
2 adet emzirme sütyeni
2 adet emzirme atleti
2 adet soket çorap
1 adet bol gecelik
2 adet eşofman
saç fırçası
kırmızı taç
parfüm
roll-on
diş fırçası-macun
göğüs ucu için krem
1 kutu gece pedi
1 adet terlik
kolonya
bebek şekeri
kapı süsü

Şimdilik ben bunları koydum...
Peçete sabun gibi şeyleri doğum yaptığım yer verecekmiş..

kızlar hamileliğinizin sorunsuz geçmesini ve sağlıkla sıhhatle bebişlerinizi kucağınıza almanızı dilerim öncelikle... nevresim konusunda bişi diyemiyorum ben götürmeyi tercih etmiyorum öncelikle doğum yapıcağınız hastanenin koşullarını öğrenin ona göre yedekte bulundurun derim. hernekadar hediye gelicek fazla almayın dense de bizim de biraz 0 3 aylık kıyafet bulundurmamız gerekiyor. bende iç body, dış tulum 7 8 er tane, hastane çıkışı 4 tane, pijama takımı ya da tulumu 6 tane var. ayrıca kendinizi kısmayın bişiyi çok beğeniyorsanız alın içinizde kalmasın.
hastane çantası için terlik, 2 gecelik - biri misafirler için, biri ilk odaya gelişte giydirilmek için leke olur ihtimaline karşılık- , bir pijama, sabahlık, çorap, emzirme sütyeni atleti, kullan at kilot, 3 4 tane normal kilot, hastaneden çıkışta giyilecek bir kıyafet, parfüm, makyaj malzemeleri,
ikram için çikolata ya da bebek şekeri
bebiş için çorap eldiven patik, orda giyeceği iç dış bodyler tulumlar, kalın battaniye, penye battaniye, bebek bezi, ağız bezleri, hastane çıkışı

aklıma şimdilik bunlar geliyor hepinize sağlıklı günler..

selam kızlar ben şubat annesiyim inş.. topiğiniz hayırlı olsun.
benimde katkım olsun kendi koyduklarımı yazayım eksiklerim olabilir
kendim için
1 tane pijama takımı
1 tane gecelik takımı
2 tane emzirme sütyeni
5 tane kilot
göğüs pedi
en uznundan ped
göğüs kremi
3 tane çorap
2 tane atlet
terlik
göz kalemi tarak toka
diş fırçası-macunu
şal
bebişim için
1 kalın battaniye
1 penye battaniye
3 tane çıtçıtlı badi
3 tane alt tulum
2 tane altlı üstlü takım
eldiven
6 tane ağız mendili
ıslak mendil
emzik
biberon
molfix yeni doğan bez 1 paket 40 adet
şapka
çorap
(aslında kısaca 20 parçalık hastane çıkışının içindekileri kullanacaklarımın hepsini koydum ama arkadaşlar yetmez diyince çıtçıtlı badi alt tulum ekledim.)

inşallah yardımcı olmuşumdur..( bunlar hastane çantasına koyduklarım)

meraba ayşeciğim çok güzel bir topik olmuş canımcım ben şu anda bir tane bebişim için daha bakalım 3 ayımız var neler koyarım ama ben büyük valizle gideceğe benziyorum birazcık:)))bebiş için şu anda aldıklarımız

1 tane hastahane çıkşı ,1 tane küçüğünden hastahane çıkışı bu ne demek 2 tane oldu yani ,biberon ,bezini aldık şu anda battanniyesi hazır ama sanırım bir yün battaniye birde polar götüreceğim ben malum mart nisan ayı biraz fazla soğuk oluyo bizim buralarda,mendili hazır daha bende yapacağım inşallah tülbent alıp pamuklusundan ,1 tane yelek götürceğim ,4 çift çorap,2 adet patik,2 adet patikli pantolon kendim içinse daha aldıklarım 2 adet pijamam var bir tanesi sabahlıklı bitanede gecelik alacağım inşallah tacımı daha almadım terliğimi alacağım roll onum hazır parfüm ,diş fırçam,tarağım,rujum,kremim bunlar kenarda hazır ve nazır bir şekilde herzamn var zaten şampuanımı 3 adet çorabımı 1 adet patiğimi ,şalımı,birde kendime hırka alıcağım şu geçende yaprak dökümünde fikretin giydiği hırkaya bittim o tarz bişeycikler olacak sonrada en son babişkomuzla anneannemizi alıcaz rabbim izin verirse hastahanremize kadar gideceğiz tabi o heyecandan adamcağızı unutmasamkaydirigubbakcemile3

2010 ocak annesi algor bunları yazmış

bir gecelik ve pijama takımı,
yastık kılfı 2 tane,patik,çorap
havlu,kağıt havlu
hasta bezi,bebek bezi,
ıslak mendil,sıvı sabun,terlik
kolonya,su ısıtıcısı,termofor,
bebek zıbın takımı ve çıtçıtlı body uzun kollu,
battaniyesi
kendimiz için eve dönüş için rahat eşofman olabilir...

ayse_denizy çok tşkr böle güzel bi topic açtığın için.
önümüzdeki ay bn çantamı hazırlamaya başlicam bu konu ii oldu ne alıcağımı bilirim en azından
dier topiclerdeki hazırlıklara baktım biraz bi kaç şeyde ben sölemek istiorum

öncelikle doğum çantası değil doğum valizi hazirlicam ben kaydirigubbakcemile3
tekerlekli orta boy bi valiz düşünüorum
valizin bi tarafı bnm dier tarafı bebişimin olcak

koyduğum takımları yıkayıp ütüledikten sonra buzdolabı poşetlerine koymayı düşünüorum
bölesi bebeği giydiricek olan için rahat olur çorabını eldivenini şapkasını zıbınını fln bi poşete koyucam
2 takımını ayrı ayrı böle poşetlicem

geri kalan giysileri tek tek poşetlicem. bölesinin daha hijyenik olucağını düşünüorum ayrıca bu
poşetlerden içinde ne olduğunu rahatlıkla görebiliriz.

2 ince battaniye ve 1 kalın battaniye koyucam.

sütüm gelmesse die mamasını evden götürürüm sanırım

7-8 tane mendil götürürüm

1 paket (24lü oluo galiba) bez ve altını silmek için ıslak havlu mendil(gerçi bunları hastane verio ama)

benim içinde:
2 tane uzun gecelik(önden düğmeli)
2 pijama takımı
hastaneden çıkarken giymek için eşofman takımı
15-20 tane uzun (gece) pedi
6-7 tane külot
doğumdan sonra ayaklar çok üşüomuş: 2 tane havlu çorap
1 tane hırka
1 tane sabahlık
2 terlik
3 emzirme sütyeni
göğüs pedi
göğüs pedi
diş fırçam macun tarak sabun deodorant
makyaj malzemelerim

şimdilik aklıma gelenler bunlar

he bide unutmadan sölim
ayrı bi çanta daha yaparım su ısıtıcısı, bardak, kolonya, peçete, doğum şekerleri, çikolata fln bunlar ayrı olursa ii olur sanırım

arkadaşlar özellikle sezeryan ihtimaline karşın mutlaka gecelik alın.malum sonda takılıyor.sabahlık almayı unutmayın.çünkü yürümeniz gerekiyor sezeryan doğumdan 8 saat sonra ayağa kaldırıp yürütüyorlar.birde hasta bezlerinden alın.benim kanamam çok olmadı.ayağa kalkar kalkmaz sondayı çıkarttırıp normal çamaşır ve gece pedi kullanmaya başladım.ama kanaması fazla olanlar için hasta bezlerinin doğum için olanları kullanılıyor.kağıt havlu unutmayın.ve bence nevresim değilde pike takımı götürün.o daha çok işe yarıyor.hastaneninkiler ne kadar hijyende olsa ben kendiminkilerin içinde daha rahat ediyorum.

Bence çantanızı hazırlamadan önce doğum yapacağınız hastanedeki hemşire ya da hastabakıcılarla görüşün,onların fikirlerini alıp da hazırlayın.
O nette yazılı olan liste epey kalabalık,bazılarını hastane kendisi karşılayabiliyor,hastabezi , bebek bezi ,vs..
Bir de bebeğin ve sizin doğumdan sonra ilk giyeceğiniz eşyaları ayrı ayrı bir yerde hazırlayın.Doğuma girmeden önce hastabakıcılar onları istiyor,orada karışıklık yaşamazsınız.

hayırlı olsun yeni topiciğimiz ama ya topiciği görünce tırstım bıraz ne yalan solim yaklaştığını hissetmek hem güzel hem korkutuyor insanı:(

aslında ben son aya bırakacaktım ama erken olması daha mantıklı erken doğuma karsı

ayşecim hayırlı olsun topiğin ama rabia fatma nın dediği gibi bende tırstım sanki daha çokkk varmış gibi geliyordu :)
ama yavaş yavaş hazırlayalım dimi
bilgilendiren arkadaşlara da çok teşekkürler a.s.

Back
X