2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

sağol canım c.tesi tekrarrdan doktorumuza gideceğiz ozaman onada sorayım.senin oğluşun nasıl büyüdümü baya.

he yaa büyüdü valla.
artık sesini duyurana kadar ağlamayı beceriyor. bizimde cumartesi kontrolümüz var. bakalım 4 kilo olmuş muyuz..
bizim hedeflerimiz küçük henüz kaydirigubbakcemile3

he yaa büyüdü valla.
artık sesini duyurana kadar ağlamayı beceriyor. bizimde cumartesi kontrolümüz var. bakalım 4 kilo olmuş muyuz..
bizim hedeflerimiz küçük henüz kaydirigubbakcemile3

canım bizimde hedeflerimiz kücük bizde kücük doğduğumuz için yavaş yavaş büyümeye çalışıyoruz.

kızlar diln altındakı bağın baglı olması durumu ıle ılgılı bılgısı olan varmı((((( cok mutsuzum bebegımde varr. yenı farkeettım benden saklamışlar hep farketmışlerde... amelıyat gerekıyormuş(((((((((((((((((((

farkedenler kim sen nasıl farkettin canım.
mutlaka doktorla konuş, kendi kendine ya da başkalarının demesiyle olmaz.

canım bizimde hedeflerimiz kücük bizde kücük doğduğumuz için yavaş yavaş büyümeye çalışıyoruz.

büyüyecekler inşallah canım..

esmeraldacım Ayaz ufak ama sağlam adımlarda ilerliyor...

sorma yaa.
küçük adam içi boşalmış gibi yiyor.
ona birisinin yaşıtlarını 2 yaşında yakalacğını söylemesi gerekiyor.
yoksa arayı 2 ayda kapatmaya meraklı şaşkın
kaydirigubbakcemile3

hante hemen bunu buldum internette. seninkinde emme problemi var mı ki?
hem cerrahi müdahele kesin gerekli değildir diyor. sen nerden karar verdin ameliyat olacağına.

Dil bağı yada dil altı bağının kalınlaşması yada kısalmasına bağlı dilin hareketlerinin kısıtlanmasıdır. Bir teoriye göre emmeyi ve konuşmayı engelleyebilir. Çocukların çoğunda dilin ucunda dudağa doğru olma eğilimdedir ve dilin hareket etmesine imkan verir. Cerrahi düzeltme gerekliliği kesin değildir ancak 2-4 yaşlarında konuşma problemleri oluşturuyorsa düşünülebilir.

kızlar ben geldim
çok şükür doktor herşeyi normal dedi
benim kızım doktor amcasında başını dik tutmak istemedi
amcamız bu aylarda artık tutması lazım dedi
ama yinede bişeyciği yokmuş
bizim kız evde başını dimdik tutuyor
doktor amcasında uykudan uyandırdığımız için biraz boynu bükük kaldı
ama mikrosefaliyle yakından uzaktan alakası yokmuş kızımın çok mutluyum
nerdeyse kafayı yiyecektim
bana birdaha internetten bişe araştırma dedi
bide birgüzel azarlıdı klava:

aman çok şükür canım bak sıkıldığına değmedi gördün mü? hakikaten internetten bakma öyle bende okurdum eskiden pireyi deve yapardım. dr lar çok kızıyorlar

ehh hadi gözün aydın. ben zaten emindim birşey olmadığından.
azarlaması da çok iyi olmuş. benim dediğimi demiş bak.
olm doktor olcek hatunmuşum da harcanıyorum bu turizm ofislerinde. :roflol:

canım benım cok sagol, bende ınternetten okudugum kadarıyla ögrenmısoldum, bı sıtede cerrahı mudahale uygundur yazıyordu.o yazıyı görunce ıcım erıdı zaten dıger okuduklarımı anlayamadım. emme problemı yok gıbı ama benım meme ucum cok buyuk bu bır sans olabılır. ılk ay kılo az almıstık bu emme problemı oldugunu gösterırmı bılmem ama bu ay geregı kadar aldık sanırım.
bırde nette fotgraflarda dilin baglı oldugu bazı resımlerde göstermısler bızımkıne cok benzıyor. yanı görunce anlasılması hıc zor deglmş az bır bılgı edınınce.
şimdi 2-4 yasına kadar konusma problemı yartıp yaratmadıgını m beklemk lazımmış ki? bı yerde de yazıyor ki konusma problemı dil altı bagını kesınce gececek sanıyor anne ve babalar oyyy kafam nasıl zonkluyor cnm anlatamam. birazdan dr. a gıdecez bakalım babasını beklıyoruz.....

kilo alımının az olması emme problemini değil sütün yetersiz olup olmadığını gösterir.
emm problemi olsaydı süt olsa da ememmezdi bebe.
emme refleksi gelişmemiş olurdu yani memeyi yalayıp durudu, seninki öyle değil anladığım kadarıyla.
emmeyi gerçekleştirecek kadar dili faaliyet gösteriyorsa konuşacaka kadar da faaliyet gösterir bence.
dediğim gibi nette hep en kötüleri yazar.
sen doktorundan başkasının söylediğine itibar etme sakın..

merak ettim gelince mutlaka yaz burdan

kızlar şimdi kafama başka bişe takıldı
ben sağlık ocağında 2, ay aşıları yapılırken baş çevresini 38 ölçmüşlerdi
şimdi 2,5 aylık oldu ama gittiğim doktor 37 ölçtü 1santim eksik çıktı acaba ölçme hatasımı yoksa mazüreden mazüreye değişiyormu bu ölçme işi
sanırım ben öğleden sonra sağlık ocağına gidip tekrar ölçtürecem

çok yıkamışsın çekmiş anacım senin kız.. kaydirigubbakcemile3

anacım bu ne pimpiriklik valla ömrün kısalacak senin ben sana söyliim.
emzuradan kaynaklanır. iksiinden biri 1 cm farklı ölçmüştür ondan fark çıkmış.
ayol ben benimkinin kafasının ölçüsünü bile bilmiim. normal boyutlarda yumurta gibin bişiy işte..

tamam cnm cok sagol haber ederım burdn...

selam arkadaslarr

hante dur bakalım once bir sakin olmaya caliş, her okuduguna inanma.bir git gel bakalım.hic bir problem olmayacak insallah.en kotusunu dusunduruyor bu internet bilgileri

Slm canım sağlıl ocağının ölçülerini pek kaile alma..genellikle yanlış ölçüyorlar..Benim kızında boyunu sürekli yanlış ölçüyorlardı bende senin gibi panil oldum..Kızın büyüyeceği yerde sürekli kısalıyomu ne deim doktora götürüp ölçtürdüm..Yok öyle bişey dedi.Artık zaten boy ölçümüde yasaklanmış..Kaşça çıkıklığına sebep oluyomuş..bence sen doktoruna yaptır ölçümlerini..Kafaya da takma canım.Allah hepimize sağlıkla büyütmeyi ksmet etsin...

Kizlar
Ne var ne yok Biz cumayi beklyioruz 2 ayimiz olacak cumaya nasil gecti zaman ya.Dün gece ilk defa deliksiz uyuduk arada alismisim bisi varmi yokmu diye ben uyanip durdum gene ama oglan uyuyordu.Bizim gaz problemimiz olmadi ama simdi gece uyuyunca gece boyu kaka yapmiyorsabah uyaninca yapiyor.Bu sabah kakayi yapana kadar bayagi gaz cikardi bagirdida.Simdi düsünüyorum su bebek caylarindan alsammi?Büyük oglan 6 ayi doldurmustu biberonla cay verirdim ona ama bu 2 aylik karar veremiyorum.Biberonla bilmem gereken bisi varmi 2 ay olunca bi fikirlerinizi yazsaniza ona göre gidip aliyim cayi biberonu.Nasil olsa 6 aydan önce lazim diil diye biberonda almamistim bi kücük boy alayim.

hante
Cok gecmis olsun ilk kez duydum kim saklamis senden Allah Allah ne bicim is bu.Insallah önemli bisi degildir ameliyat falan gerekmez.

hoşgeldin meltemcim
zaman çok çabuk geçiyo valla. ne güzel deliksiz uykuya geçmişsiniz darısı bizlerin başına gerçi oğlumun hakkını yemiyim gece sorunumuz yok çok şükür.
ben 2 gün evvel gazı olduğunda rezene verdim hem sakinleşti hemde güzelce uyudu biz biberon kullanıyoruz en başından beri iyikide almışım diyorum
eskisi gibi dışarı çıkıp gönlümce dolaşıp alışveriş yapamıyorum
ben aventin biberonlarını ve dr.browns un biberonunu kullanıyorum aventte 1 ve 2 numaralı emzikleri kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…