canım ben bikaç kez denedim uykusu vardı yattığı yerde dalmaya çalışıyodu ağlamaya başladı karnı toktu yeni yedirmiştim oturdum yanına baktım 5 dk falan ara ara ağladı sonra sızdı kaldı heran kucağa alıp uyutursam vay halime yani şimdi günde 2 3 kez kendi dalıyo ama çok uykusu gelip dalamayınca yayğarayı koparıyo ozaman beklemiyorum alıp sallıyorum kolumda ağlasın azıcık bırak bişi olmazmerhaba arkadaslar arada sirada sadece okuyabiliyorum yazdiklarinizi, bugün benim plim bitti bebek hala dinc uyumuyor, acaba diyorum aglamasina izin versem de aglaya aglaya yorulup uyusa diyorum benneyaptımki
Diyorlar ya bir sikintisi yoksa bebekler 15 dakka aglar sonra susar diye hic deneyen var mi aranizda o kadar aglamasina izin veren? ben denedim 3 dakika dayanabildim cok acikli agliyor
ohhh koca adammı olucak annesi bu bızdık canım hadi hayırlısı olsun bakalım allah askerliğini damatlğınıda göstersin inşallahbiz ya bu hafta sonu ya haftaya sünnet oluciiizzz:hulya: meraklanmayın birproblem yok keyiften olciizzz
benimde ilk 20günbebedorun biberonunu kullandım 1saatte yiyordu deli oluyodum çok yoruluyodu sonra aventin rahat beslenme uçlu diye bi biberonu var onu aldık anam 5 10 dk bitiriyor uykusuda kırılmıyor ne rahatladım anlatamam canım tavsiye ederim biberonun emzik yerinde yan yan çizgiler var muhakkak tavsiye ederim yeter ayaza hem akıtma falanda yapmıyorkızlar bana bir fikir verin.
biz şimdi 0+ numara biberon emziği kullanıyoruz ama yerken yorulup duruyor sonunda genelde 75-90 cc kadar yiyor. em allah em bişey gelmiyorki. kaydirigubbakcemile3
elimde gene 0+ numara ama deliği daha büyük bir emzik vardı onu taktım 120 cc yedi çabucak.
acaba 3+ emzik ucuna geçsem mi. fisfisfis
ama şimdi şöyle de bir durum var o büyük delikliden içince dün hep kustu. çabuk yediği için olabilir mi diye düşündüm.
doktora da sormak istemiyorum bu kadarcık şeyi. kararsız kaldım ben..
Kizlar
Ne var ne yok Biz cumayi beklyioruz 2 ayimiz olacak cumaya nasil gecti zaman ya.Dün gece ilk defa deliksiz uyuduk arada alismisim bisi varmi yokmu diye ben uyanip durdum gene ama oglan uyuyordu.Bizim gaz problemimiz olmadi ama simdi gece uyuyunca gece boyu kaka yapmiyorsabah uyaninca yapiyor.Bu sabah kakayi yapana kadar bayagi gaz cikardi bagirdida.Simdi düsünüyorum su bebek caylarindan alsammi?Büyük oglan 6 ayi doldurmustu biberonla cay verirdim ona ama bu 2 aylik karar veremiyorum.Biberonla bilmem gereken bisi varmi 2 ay olunca bi fikirlerinizi yazsaniza ona göre gidip aliyim cayi biberonu.Nasil olsa 6 aydan önce lazim diil diye biberonda almamistim bi kücük boy alayim.
benimde ilk 20günbebedorun biberonunu kullandım 1saatte yiyordu deli oluyodum çok yoruluyodu sonra aventin rahat beslenme uçlu diye bi biberonu var onu aldık anam 5 10 dk bitiriyor uykusuda kırılmıyor ne rahatladım anlatamam canım tavsiye ederim biberonun emzik yerinde yan yan çizgiler var muhakkak tavsiye ederim yeter ayaza hem akıtma falanda yapmıyor
ohhh sefan olsun darısı banaselam kızlar bugün rahatım yemeklerimi yaptım çamaşırlarımı yıkadım astım evi toparladım bitirdim işleri ohhh rahatladım walla haa gün benim bugünn
doktor bişi demeden kafana takmakızlar diln altındakı bağın baglı olması durumu ıle ılgılı bılgısı olan varmı((((( cok mutsuzum bebegımde varr. yenı farkeettım benden saklamışlar hep farketmışlerde... amelıyat gerekıyormuş (((((((((((((((((((
dedik biz sana dimia.skızlar ben geldim
çok şükür doktor herşeyi normal dedi
benim kızım doktor amcasında başını dik tutmak istemedi
amcamız bu aylarda artık tutması lazım dedi
ama yinede bişeyciği yokmuş
bizim kız evde başını dimdik tutuyor
doktor amcasında uykudan uyandırdığımız için biraz boynu bükük kaldı
ama mikrosefaliyle yakından uzaktan alakası yokmuş kızımın çok mutluyum
nerdeyse kafayı yiyecektim
bana birdaha internetten bişe araştırma dedi
bide birgüzel azarlıdıklava:
biberon dr.browns ama onun emziğini hiç kullanmadık zaten çok çok küçük çünkü deliği.
bebedor emziği takmıştım ona. şimdiki büyük delikli 0+ ise bilmediğim bi marka.
avent de var. onun 0+'sından da fazla yemiyor. deliği küçük yoruluyor.
bende öyle düşündüm ama bu büyük delikli emzik çok dandik. mecburen marketten aldığım bi biberonun ucu. çok akıtıyor yedirirken, ağzına tam oturmuyor. tabii hava da yutuyor bu yüzden.
galiba 2 numara yani 3+ aylık bi emzik ucu alıp deneyeceğim.
başka çare yok.. :1no2:
ay kızlar nabernasılsınız dün gece benim oğlum 9dn sabah altıya kadar1 damla uyumadı çır çır çıırdı gene mantı yemiştim omu gaz yaptı ne oldu bilemedim epeydir morararacak kadarağlamıyodu dün gece çok bunaldık eşimde bende hep aladı daha şimdi anca yatırdım sabahtan beri hala gene aynı anam ne bitmez gazımız varmış kafayı yedircek bana bigün az iyi oluyo seviniyom ertesi gün kopuyo kızılca kıyamet vıyak cıyakkohaoldumsmile
hadi juli kalk yapta gell pratiksindir sen olmasakta artık olmak zorundayız ben motor taktımda yaptım inan uyurken
şimdi takacam bende motor
hatta taktım ve didiyorum sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni
canım çağan 2 ayını yeni geçti kullanabilirmiyim fitil seninki ne kadarlık kullandısan hemen aldırcam eşime hala kucağımda ağlıyo kafayı yicem
kızlar şu babslingden alıcam bende rahat belliki memnunsunuz siz birde şu fisher price akvaryum salıncak hoşuma gitti alım diyorum eşimde durumu acaba içinde diyo öğretmenim tavsiye etti benimde aklıma yattı çok özelliği var sallanıyoda napsam karar veremedim yaa biş önerseniz bana alımmı almımmı heryere götürürm onu rahat olur hem sallanırken uyurda iş yaparkende heryere taşırım görür beni oyalanır öyle
kızlar diln altındakı bağın baglı olması durumu ıle ılgılı bılgısı olan varmı((((( cok mutsuzum bebegımde varr. yenı farkeettım benden saklamışlar hep farketmışlerde... amelıyat gerekıyormuş (((((((((((((((((((
merak edilecek bir durum yok. benim erkek kardeşimin de dilinin altı bağlıydı. ameliyat dedikleri öyle aartılacak bişey değil. 10 dk sürmüyor bile. içini ferah tut.
kızlar diln altındakı bağın baglı olması durumu ıle ılgılı bılgısı olan varmı((((( cok mutsuzum bebegımde varr. yenı farkeettım benden saklamışlar hep farketmışlerde... amelıyat gerekıyormuş (((((((((((((((((((
canım benım cok sagol, bende ınternetten okudugum kadarıyla ögrenmısoldum, bı sıtede cerrahı mudahale uygundur yazıyordu.o yazıyı görunce ıcım erıdı zaten dıger okuduklarımı anlayamadım. emme problemı yok gıbı ama benım meme ucum cok buyuk bu bır sans olabılır. ılk ay kılo az almıstık bu emme problemı oldugunu gösterırmı bılmem ama bu ay geregı kadar aldık sanırım.
bırde nette fotgraflarda dilin baglı oldugu bazı resımlerde göstermısler bızımkıne cok benzıyor. yanı görunce anlasılması hıc zor deglmş az bır bılgı edınınce.
şimdi 2-4 yasına kadar konusma problemı yartıp yaratmadıgını m beklemk lazımmış ki? bı yerde de yazıyor ki konusma problemı dil altı bagını kesınce gececek sanıyor anne ve babalaroyyy kafam nasıl zonkluyor cnm anlatamam. birazdan dr. a gıdecez bakalım babasını beklıyoruz.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?