çapa'da asla keyfi sezaryen yok. hayati tehlike olana kadar normal doğumda ısrar ediyorlar.
bir örnek daha ama kötü bir örnek bu;
bi kadın vardı, bebeği 4050 gr. tutturmuşlar bu bebek doğar diye. kadını normal doğuma hazırlamışlar. kadını da görseniz, ufacık tefecik birşey yani.
neyse kadın saatlerce sancı çekmiş bebek çıkmamış, forspetle- yani vakumla- bebeği almaya kalkmışlar. bayağı hırpalamışlar bebeği, gene olmamış. anne kan kaybından fenalaşmışi bebek doğum şokuna girip hareketsizleşmiş. sonunda sezaryene almışlar kadını.
ama bebecik bi geldi yenidoğan ünitesine şok oldum.
kafası mosmor olmuş, yara bere içinde kalmış. çocuk ağlamıyor taş gibi olmuş.
dediğim gibi hem zorlanmaktan hem de zor doğumdan doğum şokuna girmiş. yok yere 10 gün yattı bebek.
hee anne de yoğun bakıma alındı 4 gün yoğun bakımda kaldı.
bizim servisin çocuk doktoru soruşturma istemişti doğumcular için, nasıl bunu yaparlar diye.
bak Rylai'nin bebeği de o şekilde almış.
çok duydum ben bu şekilde pasif olan göğsü emzirenleri.
bir dene bakalım inşallah işe yarar.
bılsem verecem cevapta bılemıyorumkizceler bana cvp veren olmicekmi acep:uhm:yani benide araniza alirsaniz sevinirimbende kk uyesiyim bende ocak anasiyimbayanssulusmile
canım yaa tuylerım dıken dıken oldu ama benm dr 3750 uzerı zorlamaya gerek yok demıstı bu arada benım halam 5800 normal dogurmus ama 20 dk sadece kafası vajınada durmus cıkınca bayaa uzun sure aglayamamıs..
ama esmerım bnım dedıgım su normal olmasına sorun yoksa kılosu ıdeal catısı normal bır bayanın norrmal dogurması lazım
benı zorla sezeryana aldılar suyum geldı amelıyathane hazırdı ben dr nolur bak dedım normal yapayım alttan baktı catın dar cocugun kafası cok yukarıda sunı sancı ıkı gun surebılır kanala ınene kadar dedı bebek 4000 gr cok rısklı sezeryana alacagım dedı de kandırdı benı.. hakkaten 3800 cıktı benım kız cok sukur agrım sızım olmadı ama kesıyı hem buyuk hem de yamuk kesmıs uyuz oluyorum gordukce..
bılsem verecem cevapta bılemıyorum
kibelecigim catlaklara degil su yürüyüs isini kasettim sen yapmiyomusun nerden indiriliyo bu meret:bbo:
dudi google'ya yürü ve incel yaz.
çıkan ikinci linki tıkla, ordan indirebilirsin.
selam arkadaslar bu aralar pek okuyup yazaöıyorum.oglen misafirim vardi.aksamn yine bir tur var.bekleyen de bir suru camasır utum...
benim bebe bu ara cok agliyor.korkuyor ya inanamiyorum.bugun yanina sessizce gittim beni aniden gorunce once ic cekti 3 sn sonra aglamaya basladi.kucucuk bebek nasıl korkar anlamiyorum.bu ilk te degil ustelik..
yazdim canim 500 adim mi´ne onu indirdim ama digerlerini indiremezsiniz odemeniz gerekiyo diyo bana:bbo:
gel bacım gel, senin de memişler harita olmuş geçmiş ola. kaydirigubbakcemile3
hatunlar dondu benim hikayelerden ondan cevap yazamamışlardır.
bebeğin kız mı erkek mi, allah bağışlasın şimdiden.
demez canım.
sadece rapid'e üye olmadığın için iki link'i indirme arasında 15 dk geçmesi gerekir.
yani 500 adımı indirmen bitince 15 dk bekle, sonra 1 mil'i indirmeyi dene.
o zaman ödemen gerekir demez.
selam arkadaslar bu aralar pek okuyup yazaöıyorum.oglen misafirim vardi.aksamn yine bir tur var.bekleyen de bir suru camasır utum...
benim bebe bu ara cok agliyor.korkuyor ya inanamiyorum.bugun yanina sessizce gittim beni aniden gorunce once ic cekti 3 sn sonra aglamaya basladi.kucucuk bebek nasıl korkar anlamiyorum.bu ilk te degil ustelik..
onuda denedim ya ödemeniz yada 40 gün icinde silmeniz gerek diyo
tabiki de bence de normalse sonuna kadar normalde ısrarcı olsunlar.
mesela ilk anlattığım olayda haklıydı doktorlar. kadın keyfe keder istiyordu sezaryeni.
ama bu çok farklı.
bebeğin kafasını parçalayana kadar forseptle uğraşmanın ne anlamı var.
bebecik 1 hafta ağladı baş ağrısından.
seninki de mecburi sezaryen sonuçta.
bekletseler belki de beklediğinle kalacaktın.
bu arada 5800 ne demek yaa. parçalanmamış mı halan :1shok:
merhaba canım kıyamadım olur bırtanem neredeyse tum bebekler arada oyle korkar gececektırselam arkadaslar bu aralar pek okuyup yazaöıyorum.oglen misafirim vardi.aksamn yine bir tur var.bekleyen de bir suru camasır utum...
esmer tamam o zamn ben de uzuluyordum oglum cok korkak diye:)hani daha kucukler ya korkudan anlamazlarmiş gibi gelkiyordu...
su dikkatimi cekti sesli ortamda uyudugunda sesten daha az etkileniyor.ama sessizken uyutursam en ufak seste uyaniyor.bir deneyin derim
esmer benım ıcın bır onerıde bulundu oku ıstersen tek gogus ıcın ben deneyecegımslm annişler nasılsınız? bizim aşımız vardı bugün aşımızı olduk ama bebegimin kilosu canımı sıktı bu ay sadece 750 gr alabilmiş 1 kg bile değil( 5 kg olmuşuz ancak . besleyemiyorum heralde kızımı zaten tek gögsümü emiyo bu kadar oluyo ancak. mama desteğimi yapsam acaba...
halam turp gıbım hemıde ıncecıktı belı 52cm mıs evlendıgınde nasıl becerdı cıkarmayı bılmıyorum ama 6 aylık bebek sanmıs eve gelen fotoğrafcı abla neden kundak yaptınız 6 aylık cocuga demıs
evet bıraz mecburı bıra ıtekleyerek ıste saglıklı olsun da..
aman ıyıkı sen de normal yapmamıssın :))
gercı ayazı hıg deyınce cıkarırdın sen :))) doktorun elıne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?