2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bende dünoğlumu doktora götürdüm. tokattaki doktor kıyafetleri ile tarttıyordu 17 gün önce 5500 gelmişti. burada sadece bezi ile tarttı e 5600 geldi boyumuz 62 cm olmuş. doktor bişey demedi.ağlaması yok. doymasa ağlar herhalde.moralim bozuldu

ohh maşallah nur'a hoya.
bir haftada 300 gr 2,5 cm.
naptınız olm siz bebeye, lastik pompasıyla neyim mi şişrdiniz :roflol:

maşallah cnm bebişine

hoya maşallah Nura ne güzel büyümüş bir haftada.

cok iyi Hoyacim maasallah
bizimki 1 ayda yaklasik 900 gram almis, ilk aya nazaran kilo alimi düstü. belki de sol gögsümde süt azaldigi icin olabilir.

hoya maşallah nura
posicim anne süyüle mama bir değil
ane sütü daha doyurucudur
900 gramda cok iyi canım maşallah

sağolun

geçen ay 500 gr. almıştı

hastalıktan kurtulunca almış maşallah

inş. böyle devam eder dedi doktor

posi çok takıyosun kiloyu 900 gr. çok iyi sempatiksalakcinni

selam kızlar
benimde sizlere bir kaç sorum olcak,fikirlerinize ihtiyacım var
1- bebeğim memede hep uyuyup kalıyor,ikincisi hep kalıyor.sizlerdede aynı mı?
2-tek göğsümü 20 dak.veriyorum hoş 10.dakikada uyuyupkalıyor,süresi nasıl sizce?
3-bebeğim 3960 doğdu, şuan 50 günlüğüz ve kilosu 4350 falan.çok az değilmi acaba benim sütüm yetmiyormu?
4-ve bebeğimin buroşları doluymuş,yani balgam var.evdende hiç çıkmıyoruz,bu balgam sadece üşütmeklemi ortaya çıkar.dr.balgam sökücü verdi,ama bi açıklama yapmadı.bebeğim sürekli öksürüyor onu öyle gördükçe içim acıyor.varmı aranızda bebeğnin böyle bir sorunu olan?

ocak ayının son bebeği benim galiba.sizlerin tecrübelerine ihtiyacım var.şimdiden çok sağolun..:1rolleyes:

Emzirirken saclari dökülen varsa benim büyük oglanda kafamda sac kalmamisti zaten ince telli bu sefer akillandim sac icin cinko haplari var ordada eczaneye sorsaniz yada cildiyeye gitsenizde verir doktor bu sefer bi tel yok yerlerde.Sac süpürmekten gina gelmisti bana gecen sefer.Birde mümkünse sürekli yikamayin bu dönem saclari hormonlar degisiyor ya her gün yikamayin mesela .

Birde sorum var size cok önceden duydugum bir sey ama nerden duydum hatirlamiyorum.Emzirirken anne sütü yetmiyorsa regl olunuyormus.Büyük oglanda hatirlamiyorum 6 aydan sonra olmustum sanirim ek gidaya gecmistik ama bu sefer hapa erken basladim iki gündür kücük kücük leke var dün gecede migrenim tuttu.Hamilelik boyunca olmayan migren gece berbat etti beni kesin regl olacagim bu günlerde.Sütüm faydali olmazmi gene ya ( Bu sefer haplarin becerisi bu ama prospektüsü okuyorum hapin sütün verimini bozmuyor diyor adamlarda yalan yazacak halleri yok ya oraya .Kafaya taktim sabah sabah ya baslamasamiydim ben bu haplara acaba (((

Sevcan35
Canim ilk zamanlarda memede uyumasi normal bence karisma anne karninda saniyor daha kendini ama yavas yavas uyuyacagina yakin emzik vermeye calis emzige alissin memede uyuyunca emzigi koy yatagina yatir.
Ben nette anne sütü ilen az günde 25 gr en fazla 40 gr aldirir diye okudum.Ortalamasi 30-35 grmis.Büyük olanin kilo almasini hesapladim 46 gr almis bu oglana bakiyorum günde 35 - 40 ortalama gibi ben bu formülü baz aldim ama cok kesinmi bilemem bi doktoruna sor istersen.

meltem abla hiç alakası yok..ben iki kere regl oldum doğumdan sonra üçüncüde yoldadır..utku 8 kiloydu 2 hafta önce.yani aynın çok çok üstünde ve sadece süt veriyorum.sütüm yetmese utku böyle olurmu.takma o kadar.
ama bu doğum kontrol hapları hormonları altüst ediyor..evlendikten sonra ben 3 yıl kullandım sinirlerim harap olmuştu sürekli akıntı oluyodu ve 15 kilo almıştım..bıraktım rahat nefes aldım beni çok kötü etkilemişti.

saç konusundada benimde dökülüyo ama çok değil..aman benim saçım çok zaten azalsın diye bakıyorum..kuaföre gidiyom fönü çekmemek için yarışıyolar kolları kopuyo..kaydirigubbakcemile3

dr un ne dedi kilo alımına canım.memede uyuması normal..o istedikçe sen ver memeyi.

balgam bizdede var ama öksürmüyo..kakasından çıkıyo hep..bizim kakalar sümüksü.ama burun tıkanıklığı ve balgam üşüdüğü için olmazmış ev çok sıcak olduğu için olurmuş..
bizim ev çok sıcak oluyo şu anda hiç bişey yanmıyo 25 derece yazın napcaz bilmem

Sevcan35
Masallah güzel kiloyla dogmus ama ilk 2 hafta ne kadar kilo kaybetti?

onu bilmiyorum çünkü 10 gün küvezde kaldı bebeğim.
hastaneden çıkarkende söylemediler.
benim bebek 40+1 de doğdu.çok geç olduğu için ciğerlerine su yutmuştu ve solunum problemi vardı birde idrar yollarında enfeksiyon çıktı bu yüzden 10 gün hastanede kaldı yavrum.

CANIM benim oğlumdada bronşit başlangıcı var aynen senin dediğin belirtiler ondada var ilaç ve şurup veriyorum şuanda ve bu salgın gibi bişeymiş çok ufak bebekte varmış.neyapacağımı bende bilemedim bir de paşam yüzüme bakıyor yardım et anne der gibi içim gidiyor bende evden dışarıya çıkarmadım ama nasıl oldu böyle bilemiyorum

evet ya üşütmesi imkansız evden çıkardığım yok.ama ev 26 derecenin altına inmiyor,sanırım evet sıcaktan galiba.ahh bunu bi ev halkına anlatamadım ki.benim evim klimalı kayınvalidem senin evde üşür çocuk diye kendi evinde yatıyo bebem ben emzirmeye iniyom geceleri.offffff

evet insanın içi parçalanıyor yaa.Allahım şöyle sağlıkla bi büyüseler:Saruboceq:

Ceyce canim allah sifa versin,
anne olmak cok garip birsey bebegin sikintisini dert edip de bebegin cektigi acidan fazlasini cekiyoruz

sevcan benim bebek uyumuyor memede uyuyacaksa hemen emip agzini cekiyor memeden.
benimki tek gögüsten 5 dakika emiyor fazla degil ben de korkuyorum bu kadar kisa sürede ihtiyacini aliyor mu acaba diye
Kilosu icin de doktorun normal diyorsa dert etme her bebekte farkli etkenler var bazilari iri bazilari az kilolu olabilir genetik olabilir.

kızlar sizin bebişler uyanıkken ne yapıo benimki ille kucak isiyo öyle oturmakta yok kucakta dolaşcaz yeni yeni odası ilgisini çekmeye başladı yatağına yatırıyorum 15 dakka etrafı seyrediyo sonra başlıyo mızmızlanmaya

benimdde kansızlıktan azalmıştı bi kere zaten az şimdi artık hiç kalmayacak sağol meltem abla çinkoyu alıyim bende zatee kan hapalrıınıda aksatıyorum ihmal etmemek gerek

essmer kapalıyım canım ama zate bebeişle pek dışarı çıkılmıyor evde hep açığım bi dışarı çıktığımda bide haftada 1-2 akşam kayınvalidmeleri gördüğümde biri geldiğinde kapıyorum

sevcan uyuması çok normal
ama kilosu için dr la konuş canım ben 800-1500 arası kilo almalı diye biliyorum
ilk zamanlar 5 dk 10 dk hep benimki de çoğu öyle zaten normal canım o da

Aynen benimki de biraz tepesinde duran oyuncaklara bakiniyor mirildaniyor aglayinca aliyorum artik kucagima zaten düne kadar uyumuyordu cok ugrastiriyordu beni

bir sürü alıntı yapmıştım elektrikler kesildi hepsi gitti sinir oldum

son okuduklarımdan aklımda kalanlar
hoya maşallah nur çok güzel kilo almış işin formülü nedir bana bi deyiver

sevcan kilo konusunda dr normal dediyse endişelenme canım

teyzoşlar biz geldik aşılarımızı olduk ateş henüz çıkmadı inş.çıkmaz şimdi uyuyo arada uyanıp mızlanıyo geri uyuyo kıyamam aşı yerleri acıyo sanırım
2.ay kilomuz 6800 olmuş ama kıyafetle tartıldık üstümüz çok kalın değildi kaç gr gelir kıyafetler ve bez acaba
boyumuzda 59 cm olmuş maşallah tosuncuğuma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…